icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lucyfuk77
23. feb 2012

@oxiba zevraj byvas niekde pri Tesco, aj my sa tam stahujeme. Kedy mas termin? 😉

suzan1111
23. feb 2012

@mirkave hehe cierne myslienky mam aj ja ..nikdy som nebola nej.pozitivistka ale teraz duplom..ja uz som si naplanovala aj co na oblecenie keby ma nahodu pri porode kleplo..je to asi psycho....takze som rada ze nie som jedina

mimi
23. feb 2012

@svenka mna lekar neposlal na ziadne z tych vysetreni a ani pri prvom som nebola. Akurat mi sestricka spominala, ze budem musiet absolvovat predoperacne vysetrenia nakolko budem rodit cisarskym.

oxiba
23. feb 2012

@lucyfuk77 termín mám týždeň po tebe, no ja som bližšie k Technopolu než k Tescu, k tomu to mám tak isto ako ku Kauflandu 🙂

oxiba
23. feb 2012

@suzan1111 ty si teda extra prípad, to sa už balíš i na psychiatriu? 🙂 však tam by ti snáď erárnu košeľu dali a asi by ti bolo všetko jedno...uch to je morbídne..
len to neprivolávaj a a keď už nejde myslieť pozitívne, tak sa tým radšej nezaoberaj...
ja som už dva krát v sne rodila normálne, čo je kus psycho, nakoľko Petík je sekciou.. 😉

oxiba
23. feb 2012

@mimi hm, keď ťi už určili sekciu, to máš miminko zle uložené, či placentu nesprávne?

mimi
23. feb 2012

@oxiba ja som prve rodila cisarskym, tak vraj zvycajne aj druhe konci cisarskym. Prvy sa narodil predcasne, tak to preto skoncilo sekciou. Este sa chcem s lekarom o tom pozhovarat, ci je mozne rodit aj spontanne.
Pisete o pracich praskoch, ja som kupila Persil sensitive.

oxiba
23. feb 2012

@mimi i mne skončil prvý pôrod sekciou, pýtala som sa na to lekárky, tá mi povedala, že to určí až pôrodník, tak uvidím... môj sa narodil po termíne, síce som mala kvázi normálny pôrod - začal klasicky trval 13 hodín a ukončili ho SC, takže som mala také 2 v 1.. chodila som ako kalika, v predklone skoro 2 mesiace... keby to má byť znovu tak, tak radšej tú sekciu, popravde predstava zaseknutého bábätka a vákua na vyťahovanie - horor, tiež ma desí ten povestný nástrih... no radšej ten než sa zbytok života pomočovať.. 😒
ja mám i persil - to na prvé pranie, aby tie zažltlé vecičky po Petíkovi vybielilo a 2.x použijem Lovelu.. 🙂

mimi
23. feb 2012

@oxiba tak aj ty si nakoniec rodila cisarskym. No musela si to mat hrozne, rodit 13 hodin a nakoniec to skoncilo sekciou. Mozem sa spytat aku anestezu ti dali, spinalnu alebo celkovu? Ja som mala spinal, vraj je to setrnejsie pre babo, ale po nej som mala otrasne bolesti hlavy, skoncila som na neurologii a babo som si nevidela tyzden. Maly bol v inkubatore, tak mi ho nemohli prist ani ukazat...
Vidim, ze cakas chlapceka, tak uz nemusis kupovat vecicky, vsak? JA pouzijem dajake po malom, ale uz som stihla nakupit nieco ruzoveho, aby mala nebola v celom modrom. Kupujes aj novy kocik, alebo pouzijes po malom?

oxiba
23. feb 2012

@mimi mala som spinálku, po nej ma upozornili, keď som sa prebrala na izbe, že nesmiem v žiadnom prípade pohnúť hlavou, lebo budem mať strašné bolesti hlavy, muž mi mal priniesť kofolu, ktorú som potom pila hadičkou, mňa našťastie hlava nebolela.. to ti nezávidim, tiež si to mala bojovné..
kočík už je dávno predaný, teraz čakáme na objednaný kočík - má prísť začiatkom mája - takže to bude tesnotka 🙂, no sľúbili nám v predajni, že keď sa drobček vypýta na svet skôr tak nám zapožičajú autosedačku i konštrukciu kočíka...
Ty máš kočík ešte po synčekovi?
čítala som, že keď je indikovaná SC, tak sa robí 10 dní pred termínom pôrodu... takže možno budeme obe aprílovky, keď to bude SC

mimi
23. feb 2012

@oxiba ved aj mne vraveli, ze sa nesmiem hybat, lenze mne prislo nevolno, tak som musela hlavu zdvihnut, mozno aj preto to tak skoncilo. Ale potom ma este aj chrbtica dost bolela a nohy mi trpli. Tvojho muza pustili na Jisku? Lebo u nas nepustaju.
Aj ja si myslim, ze sa to male narodi v aprili, mam aj jeden termin porodu podla sona v aprili a druhy podla menstruacie v maji.
Ja som svoj kocik pozicala, teraz uz by som ho tazko predala, no chcela by som nieco lahsie, lebo tento je dost tazky a v bytovke nemame vytah. Manzel ale nie je nadseny, ze chcem druhy kocik, lebo mame este jeden a ten je sportovy, tak ten hlboky by som asi dlho nevyuzila, no vsak uvidime ako to nakoniec dopadne...

cobhan
23. feb 2012

@mimi ako vas tak citam, tak najlepsie je asi rodit prirodzene..aj ked ma teda kazdy strasi, ze prvy porod byva nekonecny a tazky 😒

mimi
23. feb 2012

@cobhan urcite je lepsie rodit spontanne, to aj lekari vravia a aj to hojenie je rychlejsie. Prvy porod nemusi byt vzdy tazky, sesternica mi vravela, ze pre nu bol ten druhy horsi...

danculka24
23. feb 2012

Ahojteee 😀, baby rozoberate porody a ja tu začinam stresovat 😀

@mirkave ako krasne Ti podakoval manžel po porode, to muselo byt užasne, Mirkáá s tými hormonmi katastrofa, to presne sedi na mna, keď išiel mimo BA pracovne a boli zle cesty tak som bola schopna sa aj rozrevat, ja už sama zo seba nechapem

danculka24
23. feb 2012

@oxiba moja a tu Lovelu tekutu či klasika prašok ? porad
@lucyfuk77 ako kupelka a kachličky ?

danculka24
23. feb 2012

@suzan1111 včera som na Teba myslela že si tu dlho nebola

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 este som nezacala, lebo sme vcera robili taku trosku zlozitu listu okolo vane a prerabala som policky nad vanou. Dnes ani zajtra nerobime, tak uvidime ci mi mm stihne v sobotu omietnut kupelnu - tak v sobogu zacinam 😉

lucyfuk77
23. feb 2012

@oxiba ja uplne pri Tesco, ale rodicia kusok od Technopolu ;) rodis na Antolskej?
@danculka24 A ty? Tiez antolska ??

svetlusska
23. feb 2012

ahoj, ja uz tiez rozmyslam nad tym ze aky prasok pouzit na pranie detskych veciciek lebo najprv som si myslela ze budem prat normalne v nasom ale kamoska mi odporucila prasok dreft baby. mate s nim este niekto skusenost?alebo su lepsie ta lovela a persil sensitiv? dakujem 🙂

danculka24
23. feb 2012

@lucyfuk77 jasnee ja Antolska, este musim zistit tam predporodnu pripravu

danculka24
23. feb 2012

@lucyfuk77
@oxiba kurnik ja som od Vás najdalej ☹

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 tak to caka este aj mna, zajtra tam idem na ultrazvuk na prietoky a hned sa opytam kde a kedy to robia, pojdeme aj s mm. Dnes ked som tam bola som kukala na dvere -kde robia poucenie na epiduralku, aj tam pojdem - pre istotu ( zicher je zicher, aj ked cakam druhe) 😉

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 nie si, ja este stale byvam pri namesti hraniciarov

danculka24
23. feb 2012

@lucyfuk77 a neplanujete už čoskoro sa stahovat ? a ty chodievaš na poradnu na Antolsku ? ja som nasla n´kontakt na jednu pani čo tam robi tu predpripravku ale tak este je skoro na to, asi koncom marca tam cinknem nie ?

tinci
23. feb 2012

@lucyfuk77 no aspon jednu vyhodu to ma...este bez tych sladkosti sa nejako da vydrzat ale aj mna zarazilo to ovocie, tak to drzim palce to je stale lepsie ako keby si musela zostat lezat alebo take nieco, nie?

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 no do porodu by sme to chceli stihnut.... Na antolsku chodim zatial kvoli cukru a na ultrazvuk, na bezne poradne zatial este na streciansku mudr. Stanislavovi

lucyfuk77
23. feb 2012

@tinci chvala bohu, az taky vysoky cukor nemam, len mi obcas chyba horalka ku kavicke, vela ovocia - do jogurtu, ci smotany a sem tam by som si dala za dusok vinei, alebo mirindy na poopravenie chuti po vode...

danculka24
23. feb 2012

@lucyfuk77 jaajj ja mam na Antolskej lekara, tak preto som sa pytala, a preco menite byt idete do vacsieho ?

tiuska77
23. feb 2012

ahojte....chcem sa opytať neviete mi poradiť..ja ešte stále pracujem a stáva sa mi, že som v robote aj viac ako 8 hodin...ked vstávam zo stoličky alebo viac chodím tak mi dosť stvrdne brucho a mam ho ako keby viac napnutejšie a občas ma pritom picha tesne pod prsiami... je to nejaky normalny sprievodny stav 😉 , alebo isť radšej k lekárovi..... na kontrolu mam isť až 7.3.

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 jj, teraz mame 2 garzonku a uz sa tu 3 tlacime.... Tu by sme ani postielku nemali kam dat, ani komodu a syn ide v septembri do skoly, tak potrebuje aj priestor aj ticho na ucenie... Dlho sme hladali idealny byt a podarilo sa nam to az pred vianocami 😉 tak iny darcek sme ani nemohli chciet...