icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
23. feb 2012

@cimage Uvidim ako bude chciet maly.....bratov starsi mal chvilku...a mladsi nechce vobec

janusha33
23. feb 2012

@janusha33 alebo ho mozno najdem tu tak ti hodim link aby si vedela aky to bol....len sa musim aj tak pozriet aky to bol.Lebo som nejak zacala zabudat.Niekedy neviem co som sa chcela opytat pred 5 minutami 😀

lunnka
23. feb 2012

@lucyfuk77 idem sa ta spytat ohladom farieb ked citam aky je z teba majster 🙂 chceme penetrovat, ale ze to riadne smrdi, mas tip co mame pouzit aby to bolo pre mna co najmenej zavadne? dikyy ;D

fide
23. feb 2012

@lunnka no ja v prášku perem uz ozaj len vynimočne iba manželove biele košele ked chcem aby boli bielunke .. inač všetko prádlo perem v geloch alebo gel. kapsulach ... vyhnem sa tak bielym škvrnam a nerozpustenemu prášku vo vreckach a záhyboch...Uprimne ešte som teraz pre maleho neprala tak ani prostriedok nemam zakupeny ..kedze mame vlhky dom budem az tesne ked sa otepli aby mi to netuchlo ...ak budes skusat tak mi daj vediet s cim si ty spokojna...nech neexperimentujem ...

fide
23. feb 2012

@cimage no moja Eliška mi dudel zo zaciatku vobec nechcela ale ked mala koliky alebo ked bolo u nas rušnejsie tak chcela tahat prsko ... tak sme jej potom pridrzali dudulku aby som nemusela ja pri nej lezat... ...zabralo ...a dali sme si s manzelom zalezat ze od pol roka sme dudulku rano po zobudeni zavesili na retiazku na baldachyn v postielke a dostala ju az na noc ... rychlo si na to zvykla ... sama nam ju tam nukala ked chcela ist vonku z postielky ... no a uplne sme prestali ked mala rok a pol jednoducho sme povedali ze dudu strazi havo pre babatko... jedinu noc to vyzeralo zaujimavo 😎 ale potom si povedala ze dudu ma havo a zaspala....takze teraz to budem riesit podla potreby ...skorej vsak kym prideme z porodnice urcite nie tam sa sestricky jedovali ked mamicka dala dudu...

cimage
23. feb 2012

@fide Bracho mal max rok ked prestal dudlikovat, ale ja som bola asi zavisla. Ze vraj som kradla ostatnym detom 😀

cobhan
23. feb 2012

Holky, som totalne happy - prave nam znamy doniesol ''putovne veci''. Teraz to s drahym vylozili...dostali sme prebalovaci pult, podlozku na prebalovanie, vanicku, zavinovacku, kolisku, hrazdicky, nejaku deku na hranie pre babo, postolkove nohavice, nacaty balik plienok Newborn a neviem co este. Ked to my pouzijeme, tak sa to zase zabali a odputuje to o dum dal 🙂. Jediny pruser je, ze tu nasu izbicku/skladisko upratujeme odkedy som sa dozvedela, ze som tehotna a este sme sa k tomu nedostali 😀, takze docasne to ma vsetko utocisko v hostovskej 😝

svetlusska
23. feb 2012

ahoj ja mam otazocku taku mensiu, dnes ked som bola na wc tak som si vsimla na toaletnom papieri dve krvave hrudky. mali ste s tym uz niekto problem alebo skusenost. neviem ci mam zajst za mojim doktorom alebo je to normalka?som sa totiz aj troska zlakla.a neviem ci to nemoze mat aj suvislost s tim ze ma uz asi tyzden pobolieva na pravej strane ako konci panva a zacina noha dost taka ostra bolest hlavne ked chodim a niekedy aj ked lezim.dakujem vam velmi krasne za odpoved.

suzan1111
23. feb 2012

@danculka24 no nebola som tu dlho, lebo som treti tyzden na pn a doma veru mam furt co robit, doobeda vacsinou varim a poobede planujem domcek...mozno sa nam podari jeden kupit..tfuj tfuj..nechcem to zakriknut..no a tak sme si s m anzelom v pc programe zacali planovat ako by sme ho zariadili a tak..tak som do toho teraz taka zazrata..ze len nad domcekom rozmyslam...ked sedim v praci devat hodin..mam viac casu chodit na konika ako ked osm doma... 😀

suzan1111
23. feb 2012

@oxiba tak sak ja to neprehanam az tak velmi...som len taky bojazlivy typ a vdzy sa pripravujem na to najhorsie..lebo ja mam veci rada dopredu pripravene a naplanovane a ked to dopadne dobre,...vzdy sa potom teism mozno dvakrat tak viac ako niekto kto nerozmysla negativne..takze to ma svoje pozitivne stranky 😀 ..ja mavam dost zle sny teraz pocas tehotenstva..ale asi to je fakt roznymi obavami a tymi hormonmi..ale este som v sne nerodila 😀 ...ja sa stale presviedcam,ze to bude vpohode..uz mam skoro usporene na kocha..takze si bajim ako mi daju epidural a vsetko pojde ok..pri mojom pesimizme si to musim hovorit,lebo by ma od strachu kleplo este predtym 😀

suzan1111
23. feb 2012

@mirkave no je to taky cierny humor, aj ja to mam po mame..ta vzdy hovorila..tu su vsetky ucty v tej sktatuly..keby nieco..tu su peniaze keby neco...tak genetika je svina..ani mne sa to nevyhlo..tiez mam taketo sklony..len ono to svedci aj o tom,ze clovek je svedomity a zalezi mu na tom, aby veci boli na poriadku..takze tiez je to fajn vlastnost..lebo vdaka tomu keby nieco nedajboze..tak ten druhy to oceni 😀

suzan1111
23. feb 2012

@svetlusska ja by som pre istotu isla..budes kludnejsia, ked povie ze je vsetko ok 😉 ja som dneska isla koznej, lebo som si rozskriabala na chrbate maly pupacik asi pre mesiacom a navrel mi z toho taky vacsi..a kozna..hm..to je hemaglion ci co...hned mi nariadila dat si to vybrat..takze teraz som rada,ze som tam dneska skocila..tak urcite si sprav cas aj ty a utekaj... 🙂

svetlusska
23. feb 2012

@suzan1111 jjj dakujem za odpoved ja tam teda zajtra zajdem 🙂

lucyfuk77
23. feb 2012

@lunnka ahojky, klasicky penetrak nesmrdi - je to skor ako taka vona prasku- inej avivaze, takze kludne mozes penetrovat, ak chcete len malovat tak aj primalex ma penetrak a riedi sa 1:1 s vodou 😉

suzan1111
23. feb 2012

@janusha33 aj ja som prala vcera perinky a tiez v lovele..svagrina mi ju odporucala a zda sa ze je fajn..tak pekne jemne vonia..nie nejak vyrazne

mirkave
23. feb 2012

@janusha33 hahaha ze vyletny tank 😀 😀 😀

mirkave
23. feb 2012

@svetlusska osobne som nic take nemala,ale pre istotu chod lekarovi 😒

svetlusska
23. feb 2012

@mirkave zajdem zajdem pre istotu predsa len ide vikend, inac by som asi nesla a pockala ci sa to este nezopakuje. 😖 🙄

danculka24
23. feb 2012

@lucyfuk77 taak komoda nakupena, na tortičku som nebola, nechodievame tam papat, postielka kupena tiež akurat nam objednali inu farbu ☹ tak už sme zobrali aj bielu, nechce sa mi zas motat sa do rače o tyžden, ja neviem prečo mam take štastie, pri kočiku nam objednali zlu vaničku zas v inom obchode takže sa čaka na vymenu, mna už ide porazit, teraz ideme skladat postielku tak som zvedava čo nas prekvapi
@oxiba
@lucyfuk77 dakujem za infošky oxi, baby a kedy sa chystate na tu predpripravu ?

lucyfuk77
23. feb 2012

@danculka24 zajtra zistim kedy to byva a dam vediet ;)

lunnka
24. feb 2012

@lucyfuk77 my potrebujeme penetrovat steny aby sme ich pripravili na tapetovanie-prizvukovali nam ze len nefarvit, takze len cisto pene..vravis ze to nemoze byt re mna nejak skodlive, ano? 🙂

oxiba
24. feb 2012

@lunnka a to budete tapetovať sami? fúha, my sme objednali tapetára (vôbec netuším, či tam niečo dával či nie, všetko si robil sám), však nedoničím tak drahé tapety na naše prvopokusy 😉 a ako sme zháňali dobrého tapetára, hotová detektívka, nakoniec sme získali skvelého tapetára cez designerku, ktorá pracuje pre nášho kamoša... no sranda

ináč, čo si pamätám, náš maliar vravel, že ako penetrácia stačí zriedená farba (tú ktorú máte na stene) - slúži aj na to aby ste pretreli prach, ktorý sa na stenách usadil a neodlepovali sa vám tie tapety..
keď budete vetrať, nič sa ti nemôže stať, maximálne ti príde nevoľno z vlhkosti

oxiba
24. feb 2012

Ozaj tak sa to tu pomaly začína spomínať, tie naše predpôrodne sny... mali ste už i voľajaké?
Toto sa napr. snívalo mne pri Petíkovi: porodila som do lavóra (takého červeného, čo mám na prádlo), pozerám na špuntíka úplne prekvapene, kde sa tam vzal, a malý v tom sne sa začal smiať z toho môjho prekvapenia a hovorí mi, čo pozeráš dones nožnice a nejakú šnúrku odstrihneme pupočník... Normálne sa mi snívalo, že má modré očká a je blond, no čuduj sa svete, taký sa i narodil a je to i taký malý srandista, čo sa stále smeje...(PS.ja nie som blond a ani modroočka) 😀

i teraz som už dva krát porodila (iba vo sne) a raz som ho i v tom sne videla, tváril sa tak rozumne... uvidíme, či má čaká ešte dáky veštecko šálený sen... 😉 🙂

janusha33
24. feb 2012

@zlobinka Tak som ho uz zial nenasla.Ale viem ze vyrobca bol chemolak.Tak skus pozriet niekde.Alebo si rovno v nejakej predajni pytaj lak na detsky nabytok.....a oni ti uz poradia ak nahodou nemaju

janusha33
24. feb 2012

@oxiba No mne sa zatial len somariny snivaju aj ked v utorok ked muz havaroval tak sa mi prave rano s nim snivalo ze sme kdesi isli a sme museli ist peso a popri tej ceste boli poodstavovane kadejake nakladiaky a na jednom bolo jedlo tak som mu hovorila ze podme sa najest, na druhom boli pampersky, tak mu hovorim ze este malemu musime plienky kupit, na dalsom bola nejaka destka kozmetika a nejake detske veci tak este tam som ho tahala......a potom ma zobudil muz telefonom a mi povedal ze havaroval.....ale zatial som este nerodila.....mozno preto lebo neviem ako to v realite prebieha takze nemam nejaku tu spomienku ulozenu......a to video co sme videli v skole to bolo asi z roku cca 1990.Odvtedy sa isto vela zmenilo.

zlobinka
24. feb 2012

@janusha33 dakujem

mimi
24. feb 2012

@fide moj maly ma 5 rockov. Podla mna sa mozem doktorky spytat ako budes rodit. Mne na poslednej navsteve dokonca sestricka povedala, ze ma poslu na predoperacne vysetrenia kvoli planovanemu sc.

janusha33
24. feb 2012

No skrina poskladana, len jak som sa videla v tom zrkadle tak ma zacina chytat nejaka depka.Ze som nejaka tucna a velka a tak.......keby ze len brusko som mala ta dobre nevpoviem, ale to aj nohy sa mi zdali byt tucnejsie....a na tvari tiez som tucnejsia....

janusha33
24. feb 2012

@mimi O tomto som sa este s doktorkou nebavila.Nehodila na to rec a ja som to nespominala lebo nejak beriem za prirodzene ze budem rodit normalne.Ale uz sa jej asi opytam na detaily co a ako...

mimi
24. feb 2012

@janusha33 fide sa pytala, lebo tiez rodila cisarskym. Ak nemas ziadne problemy, tak asi budes rodit spontanne, urcite je to lepsie 😉 JA sa este chcem spytat mojho lekara, ci je sc nevyhnutny. Dnes som uz konecne zacala prat vecicky.
Vy ste uz dostali od vasho lekara prenatal kufrik? Ja ho akurat mam, su tam dobre vzorky, prasok persil, presne ten co som kupila. Sucrem, ten kremik, co je super, pamperska, nieco na citanie atd...