Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lucyfuk77 no tak to verim, tie dvojgarzonsky čo su tu su fajn, ale veru nie pre rodinku s detmi, to tak pre jedneho max 2
@tiuska77 predpokladam že Ti odporuči magnezko a viac oddychovat
aa dievčata tak ja idem hodit sprchu a omietku na seba, drahy mi volal že podme do ikey pre komodu a potom pre postielku, že nech to mame už doma 😀 tak hor sa na nakupy pre bambulku
@janusha33 zosivanie po nastrihu som citila len jeden pich,inac to bolo v pohode.
a v com prat?to rozmyslam aj ja.bavila som s kamoskami a tie peru v normalnom prasku.asi tak aj ja budem prat,ak by mal drobcek nejaku alergiu,tak kupim nejaky detsky prasok a avivaz a je vybavene.......
inac neviem,ci to tu uz nebolo spomenute.ale ak je babatkova kozicka citliva a pupacikova,tak je dobre babatko kupat v otrubach.siminka chytila hned po narodeni v porodnici nejaku hnusobu a tam mi to poradili sestricky a nasledne aj nas detsky lekar.simonka mala strasne citlivu kozicku a kadejake detske mydielka a somarinky jej totalne vadili.pekne krasne sme ju kupali v otrubach a potom ju netrebalo ani olejcekovat ani kremikovat ani nic.kozicku mala krasnu nadhernu jemnucku a strasne dobre sa pusinkovala taka vonavucka jemnucka kozicka 😀 😀 😀
@suzan1111 vidis-budem si musiet aj ja nieco nachystat ak by nahodou 😉 .....ja vzdy muzikovi zo srandy poviem,ked nieco robim,alebo nieco niekam schovavam a tak: "Rišinko,ak by som nahodou zomrela,tak aby si vedel.........blablabla" 😀 najradsej by ma dorazil za to,ale vie,ze to vravim zo srandy........ 😀
@cobhan 😀 no ja som mala super porod.v sobotu sme boli na opekacke a vravela som znamym,ze mi tvrdne brusko kazdych 10 minut,ale akoze nic strasne.normalne sme prisli z opekacky domov,sprcha a hajde do hajan.a zrazu som sa prebrala po polnoci na kontrakcie: 12:17,12:19,12:21,......"Riškooooo" a muza strhlo zo spanku:"co je co je,ja nespim" no reku "ideme do porodnice" 😀 sadli sme do auta-kontrakcia pred nastartovanim,2 minutky cesty do porodnice a ako zaparkoval pred porodnicu,tak dalsia kontrakcia.prijem,vypisanie papierov,strasna krava sestricka na prijme,ale ked ma odviezli do izby,kde sme spolu s mg cakali na porod,tak bolo super........a simonka sup-sup 4:20 nadranom bola na svete....bodaj by bol aj tento porod taky v pohodicke 😅
@danculka24 tak pekne nakupte a vecer ocakavame info ;) a ak pojdete do restiky daj si za mna ruzovu torticku-ja nemozem 😢
@mirkave ahoj, no ja dufam, ze to bude tiez takto nejako...aj ked kontrakcie po dvoch minutach by ma asi inak vyplasili - do nemocnice to mame 60 km 😀. Inak tiez som nevedela, ze nastrih sa ma robit pocas kontrakcie..teraz to uz dava zmysel 🙂. Kamoska sa tak zobudila v noci, ze jej praskla voda, tak utekali do nemocnice a maly sa narodil tusim okolo 8mej rano...na 8mu velku kontrakciu. Dovtedy ani nevedela, ze nejake kontrakcie ma.
@janinkad No ja mam termin iba podla poslednej menstruacie....a podla sona im to nejak tak sedi.....ja to neriesim....je jedno kedy mam termin, ked si maly zmysli ze pride skor tak mi nejaky termin nepomoze.....a ked si zmysli ze mu je dobre tak zacnem umyvat okna a hned ho to prejde....xixi
@lunnka ja mam magnezko od generiky to nie su sumaky ale normal tabletky bez sacharidov a pridavných látok...a je 250 mg...celkova dávka pre tehu ženu na 24 h je 2 gramy teda v tvojom prípade 4 tabletky v mojom 8 ....2 gramy davaju v infuzke ked dojdes na pohotovost s predcasnym porodom ....ja som pri Eliške bola na pohotovosti presne v takom stadiu tehu ako som teraz takze cca 27 tt a mala som den pred statnicami bola som otvorena na 1 prst a dr mi iba dvihol davku z 250 na 500 a poslal ma domov, zabralo....
Ahojte, ja som sice v januari porodila, ale len som sa chcela spytat, ci niektora z vas nema zaujem o tehu nohavicky nenosene- cantaloop, bezsvove, s bruskom alebo podbruskove. Ja som si ich kupila viac a nosila som M, takze mam volne S aj L a XL- kamoska. Ak by ste mali zaujem, dohodneme sa)) Ak nie, povazujte to za bezpredmetne, len som sa tojo chcela zbavit)) Ak by ste mali zaujem, poslem fotky)
No a nasim vcera priniesli novu spalnu, tak nam to s otcom nedalo.Sme dnes jak Pat a Mat......un pupok pred sebou lebo on je taky maly vyletny tank,ja tak isto.No dnes veru dvojka na pohladanie, ale tolko kolko som sa dnes pri otcovi nasmiala....tak sme sa uz davno nesmiali......a ked zacala dudrat....on je na take veci troska antitalnet, porobi vsetko ale ked ma podla nejakeho papiera nieco skladat....tak to aby mal na dvd natoceny postup ako a co a kde..... 😀
@janusha33 Ja som pri Eliške prala vecičky vo vaniši kedže som mala niektoré pouzite aj so škvrničkami dlho som to mačala a odstranovala všeličim a posledne pranie som dala do pračky so vzorkovým silanom a persilom senses co boli v tych krabiciach a nemala som problem ...a potom som asi do pol roka pouzivala ten persil no neskor som prešla na normalne prášky ked uz som vedela ze sa mi nevyhadze.....Urcite treba dat pozor ja som v porodnici mala len jednu plienocku kt. manzel zapieral doma mydlom a Eli mala okolo pusinky po kojeni vyhadzane ...az neskor sme prišli na to preco....
@mimi ake stare mas prve dietatko ??? ja som tiez prve rodila sc a mam nie celkom dobre placentu maly je velmi nizko ....v nemocnici sice vraveli ze asi budem sc ale moja dr sa k tomu este nevyjadrila .. myslite ze na najblizsej poradni (o mesiac ) ssa jej uz mozem opytat alebo ako to povedali vasi dr vam???
cau baby, chystate sa dudlikovat? Ja mam dilemu, stale chodim a obdivujem a vyberam v obchode, len neviem ci ano, alebo nie. Tata je proti, ze sa tazko oduci. Ja sama som dudlovala skoro do 4rokov 😅 , neter nema vobec, ale to lebo sama ich odmietala a vypluvala.
@danculka24 ja kupujem tekutú lovelu - nikde ti nezostane nerozpustený prášok, no podľa výrobcov práčok je vraj lepší prášok... 😉
@danculka24 neboj však busom si tu za chvíľku, vždy sa niekto nájde kto naloží kočiarik, mne raz chceli pomáhať 5 naraz, normálne mi skoro kočík rozobrali... 😉
resp. dáme spicha potom niekde pri tebe.. však pešo je to k tebe tak pol hodinka (v stave bez bruška) 🙂
@danculka24 treba vraj volať pani Ježíkovej a to hneď po 7:00 -7:45 na T.č. 02/688673403 za cvičenie sa vraj platí 3,5 Eura (ešte som tam nevolala - no niekto mi to tu na MK písal..)

@tiuska77 tvrdnutie brucha je normalne pokym netrva nocdlho... Ak sa ti to robi stale, zavolaj lekarovi a opytaj sa ho, urcite ti pomoze a mozno tam ani nebudes musiet chodit 😉