icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

adikasala
29. feb 2012

@mimi no ja mam infekciu mocovych ciest tak by mi mohli pomoct nie? 😉

maminkajanka84
29. feb 2012

Maminky dakujem za priania , chcem sa spýtať,
kolko váži vaše mimi v 30 tt?po sone má naša slečna 1300 g
a vraj to je málo.... 😒

oxiba
29. feb 2012

@cobhan čau čau, takže postupne zariaďuješ 🙂, mne sa tiež tie z Ikei nepáčili, ja mám postieľku ešte po Petíkovi takú drevenú s vyrezaným srdiečkom.. tákže postieľka bude rásť spolu s miminom, tú komodu ste už kúpili, či je ďalšia v nákupnom zozname? 😉
my sme kúpili túto: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/4017... naživo je mooc milá, mierne retro (hlavne nemá úchyty a hrany o ktoré by som sa mohla obúchať...), rozmýšľam, že na ňu nalepím ešte nejaké baby dekorácie a možno ani nie 🙂

oxiba
29. feb 2012

@adikasala to je v pohode, človek sa učí stále 🙂, neviem kde teraz žiješ, no u nás v SR majú i čisto probiotiká z výťažkom s brusníc v lekárni, je to síce drahšie, no obsahuje viac účinnej látky z brusníc - účinnej práve na tú infekciu moč. ciest... ja som u nás videla len čaj s príchuťou brusníc, nemyslím si že by boli škodlivé v tehotenstve, s takým názorom som sa ešte nestretla, určite viem že sa v tehotenstve nesmie piť čaj z ľubovníka...
možno v lekárni ti nejaký taký čaj, resp. výťažok odporučia.. hlavne nech sa toho boľavého problému čím skôr zbavíš

adikasala
29. feb 2012

@maminkajanka84 ahoj ja som bola v pondelok na sone a moja mala mala mala1370g doky ma uistil ze rastie v norme rovnomerne,takze neni ziadny problem,ved nie kazde babo sa narodi rovnakou vahou.a tiez mi povedal ze predbezna vaha pri narodeni okolo 3 kilov,lebo ze aj ja som utlej malej postavy ,ze nemozem ani cakat velke babetko..moja vaha pred tehu 50kg 🙂 okrem toho je to iba orientacne meranie..,a ja mam rovnaky termin ako ty a podla sonoveho vypoctu mi vychaza az na 11.maja,neboj bambulky to dohonia. 🙂

cobhan
29. feb 2012

@oxiba komodu sme zatial nekupili, lebo mame jednu v hostovskej izbe a mozno tu docasne prestahujeme. Navyse sme dostali prebalovaci pult, co ma dve siroke policky, tak to nebude az take horuce.

adikasala
29. feb 2012

@oxiba no ja som v it,nastastie mi pride sestra v piatok na navstevu tak si dam nieco doniest 🙂 a atb som uz zacala uzivat 🙂 nejake probiotika si ale skocim kupit aby som nemala problem aj zo zaludkom 🙂

oxiba
29. feb 2012

@cobhan tak super, že toto riešiť nemusíš a môžeš dolaďovať iné vecičky... u nás to bolo akútne, bo už nebolo kudy kam s detskými vecičkami..

mimi
29. feb 2012

@maminkajanka84 mne nameral v 30tt 1500g, prvy sa narodil v 32tt a mal 2120g, ale to bolo prekvapenie aj pre doktorov. Kamoska tiez porodila predcasne v 31tt a malo cosi vyse 1000g, takze menej ako tvoje... neboj, dobre bude! Ja budem stastna, ak mala bude mat nad 2500g 🙂 To ti doktorka povedala, ze je to malo?

mimi
29. feb 2012

@maminkajanka84 este ma napadlo, urcite to nie je definitivna vaha, tam su este odchylky plus, minus, tak moze vazit viac alebo menej 😉

adikasala
29. feb 2012

@mimi jej aj ty mas termin ako my 🙂

teada
29. feb 2012

@maminkajanka84 nie je mala, mozno trocha mensia ale to dievcatka byvaju..mne ani nevraveli pri prvom synovi, kolko mi vazi, tak som ani netusila ze sa do da zistit🙂

oxiba
29. feb 2012

@maminkajanka84 ono sa to asi úplne presne určiť nedá - myslím tá hmotnosť, mne deň pred pôrodom povedali, že malý má asi 3,4 kg a on sa narodil 4,0kg.. keď sa zdravo stravuješ, máš dosť bielkovín, minerálov, vitamínov atď. tak sa nestresuj.. ja sa dozviem bud. týždeň koľko má náš špunt, minule nespolupracoval, naskladal si pupočník pred tváričku 🙂

ináč baby netušila som, že také malé špuntíča dokáže tak divoko skákať v bruchu po mechúre, minule som bola v priebehu 20 minút 4 x na WC, bo som si nebola istá, či mi ho malý neodstrelí tými kopancami... a to som už 2.x tehotná, no toto je asi malý tarzan 🙂

mimi
29. feb 2012

@adikasala vyzera to tak 🙂

lucyfuk77
29. feb 2012

@maminkajanka84 nas votrelec mal 1770g, a to zevraj zodpovedalo k jeho veku plus tyzden navyse, tak nefim, ci nam neposunu termin, alebo to bude valibuk ( prvorodeny sa narodil 4 dni po termine s vahou 3300g a to sa mi vyhrazali, ze bude velky a tazky - mam tehotensku cukrovku) 😵

mimi
29. feb 2012

@oxiba aj ja casto chodim na WC, len co odidem o 5 minut mi treba zase ist 😀 Mne to babo tlaci asi z kazdej strany... Minule som si tak kychla, ze mi trochu uslo, odvtedy radsej chodim von aj s vlozkami 😅

maminkajanka84
29. feb 2012

@lucyfuk77 Fúúha, tak ja som mala aj prve take menšie, a bol to chlapec, no tiež som utlej postavy, takže myslim, že to tak aj nasleduje, nemam mat prečo take velke dieta, no vyvojovo je vporiadku, všetko ok, tak verim ,že teraz ked budeme doma ,tak budem viac papat:o) 😉

lucyfuk77
29. feb 2012

@oxiba ty mas tarzana, my mame po novom klokana 😎

tinci
29. feb 2012

@mirkave u nas nastastie nepoznam ziadnu Nikolku tak zatial vyhrava, dnes uz toto meno prezradila nasa mala aj pani doktorke 😉

mimi
29. feb 2012

@tinci jej, budete mat Nikolku? aj mojmu mm sa to meno paci a hlavne malemu 🙂 no ja som vymyslela ine, tazko to predychavaju 😖 Deti vsetko vyzradia, aj moj maly kade chodi, tade vravi, co cakame a ako sa bude volat a ako sa mamina citi 😀

lucyfuk77
29. feb 2012

@maminkajanka84 podla mna papat viac sa neoplati, dietatko vie kolko si ma z teba zobrat a kolko potrebuje ( pokym nehladujes, o com pochybujem ) takze ak zacnes viac papat jedine co sa stane je, ze sa to nalepi na teba - zbytocne...

maminkajanka84
29. feb 2012

@lucyfuk77 Asi maš pravdu, tak len verim ,že všetko dotiahneme do štastného konca 😉

lucyfuk77
29. feb 2012

@maminkajanka84 jasne, ze hej 😉 ....a keby si nevedela, lucyfuk ma vzdy pravdu :-P...

tinci
29. feb 2012

@mimi no dufam, este sme tatina uplne nenalomili ale uz to k tomu smeruje 😉
Inak nestalo sa vam ze ste pocas toho ako babo kope v brusku a zaroven masirovali brusko citili obrysy noziciek?
Mne sa to stalo vcera a bolo to super, myslela som ze mam hrubsiu brusnu stenu ale toto bolo skoro akoby som sa nozicky dotykala 😉 .A to sa mi pri prvom tehu ani raz nestalo...

cobhan
29. feb 2012

@oxiba my este detske vecicky nemame, zato kadejakymi hrazdickami a tym, co sme podostavali je uz zapratana cela jedna izba. Ale chcem to mat do porodu radsej tam, nech sa na to stale nepozeram 🙂

mimi
29. feb 2012

@cobhan mi hovor, my uz mame tak zatrepany byt detskymi vecami, ze ked donesiem kocik, tak sa ani v chodbe nepohneme 😀

cobhan
29. feb 2012

@mimi my byvame v dome, tak to skladujeme v jednej izbe, ale je to tam len tak poskladane, aby sa nepovedalo. Koncom mesiaca to zacnem asi umyvat a tak...stale mam pocit, ze mam este kopu casu.

mirkave
29. feb 2012

@danculka24 no hrdy tatko sa z neho stava 😀

mirkave
29. feb 2012

@maminkajanka84 no super,gratulujem ku slecne 🙂

mirkave
29. feb 2012

@maminkajanka84 no ja som dnes zacala 28 tyzden(tu na konovi mi ukazuje 29.tyzden) a drobcek vazi nejak okolo kilecka.lekarka povedala,ze je to ok,ze deti v 30tom tyzdni vazia v priemere kilo 🙄 no a včil buc mudra 🙄