icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
1. mar 2012

...inak vcera ked som si merala brusko tak som sa zhrozila - predtym som pouzivala taky papierovy meter zo Sconta a teraz ma normalne neobciahol takze mam obvod vyse jedneho metra 😝 a to pri mojej mini vyske 162cm zacina byt trochu komicke..Ale male sa mi tlaci uplne dopredu, v bokoch nemam nic, tak asi preto ten pupcisko 😉

danculka24
1. mar 2012

@tinci ešte že tu mame taketo forum kde sa dozvieme taketo info ako aj napr. že sa neodporuča spanie na chrbte, inak ja by som teda uvitala od doktorov taketo informacie

oxiba
1. mar 2012

@tinci skúsiť to môžeš, no neviem, či to zaberie 🙂 mne nepomohli ani schody ani dlhé prechádzky..
😉

tinci
1. mar 2012

@danculka24 veru prave som nad tym premyslala ako je to super,ako sa navzajom podporujeme a radime si aj ked sa vlastne nepozname ale spajaju nas vlastne ti drobcekovia v bruskach 🙂

oxiba
1. mar 2012

@tinci vidíš, žeby som sa i ja odmerala... tiež to typujem na dáku stovečku... myslím, že nám tu budú prevažovať také sexy mierry cca 100💯100 😀 😀 😀

tinci
1. mar 2012

@oxiba no ved to ja som po termine chodila tiez po dlhych prechadzkach ale malej sa v brusku muselo prevelmi pacit zato ja s 20 kg navyse som pachtila uz po 100 metroch a nic z toho ...ale ved ono to pride ked to ma prist len ja som uz bola velmi nedockava 😉

prinzesz
1. mar 2012

@danculka24 no mne moj dr. povedal ze to tak celkom nie je, ze zalezi ci sa ti na chrbte spi dobre, ak ano tak je to v poho.. ale ak to vadi treba si lahnut na bok, bezpecnejsie je na lavy 🙂 hovoril ze sa to skor tyka vyssieho stadia tehu 🙂 mne to zatial vobec nevadi ked lezim na chrbte.. maly vtedy vzdy kope ale nijak bolestivo alebo tak.. a spat na chrbte aj tak nemozem, cize vacsinou len lezim a pak sa prevalim na bok 🙂 tak zaspim 🙂

prinzesz
1. mar 2012

@oxiba 😀 😀 😀 no tak ja mam cez brusko 104cm, akurat vcera som si ho merala 🙂 ale cez zadok mam viac 🙂 ale to som mala vzdy.. hehe.. jaj mam postavu a la J.Lo len som vyssia mam 176cm

tiuska77
1. mar 2012

@danculka24 ja som sa na predpôrodnej príprave pytala hlavnej sestry čo je na tom pravda...a vravela,že mam spať tak ako mi je najlepšie..a ja spim vkuse na chrbte...že je to nebezpečné vtedy ak ženam si pri tejto polohe robi mdlo..ale ak sa citim pri tom fajne nič ma netlači môžem tak spinkať 🙂

danculka24
1. mar 2012

@tiuska77
@prinzesz dakovala baby, ja som si nejak zvykla na boku spavat a nemam s tym problem, asi to bude tym že som riadny spač

janusha33
1. mar 2012

@danculka24 Ja som istu dobu nemohla na chrbte lebo sa mi zle dychalo a ked som si lahla na lavy bok tak mi po chvilke zacalo velmi busit srdce takze som mohla viac menej len na pravom boku ale ten ma zacal po case boliet od prelezania.....cize sa teraz pretacam celu noc,z boka na chrbat a opat na bok.....ale teraz uz mozem dlhsie na chrbte lezat ako predtym.....ale na tej lavej strane nemozem velmi.....skor na pravej

fide
1. mar 2012

@cimage no veru su neni zdrave pre tehule...ja som tak zjedla hermelin ...este pred tehu s Eliškou a zistila som že som alergicka na pliesne ...do dvoch dni som mala opuchnute a zapalene cele dychacie cesty..a ja sprosta po zodaku a atb. som chcela zistit ci to nebola len náhoda a za 2 t. som to zopakovala 😀 😝 samozrejme to bola totalka od vtedy viem ze vsetky druhy pliesni su mi spustacom zapalu prinosovych dutin a priedusiek a pluc...som cela zz vnutra opuchnuta a ni na usi nepocujem...takze nehrozi v tehu hermelin alebo nieco take ..aj ked ho milujem.....

cobhan
1. mar 2012

@janusha33 ako keby som o sebe citala. Sranda je, ze doteraz ma palila zaha na pravoboku a uz asi tri dni ma pali na lavoboku. Ale nevadi, aspon si klby oddychnu 🙂

svetlusska
1. mar 2012

ahoj mamicky, ja mam taku otazocku, stretli ste sa uz niektora s kupacim vedierkom pre babatko?resp.mate s nim niekto skusenost?

lucyfuk77
1. mar 2012

neviem nájsť meter, chcela som sa na mojich mierach zasmiať 😀

lilianka1199
1. mar 2012

@svetlusska ahoj,ja cakam prve babo a som sa nevedela rozhodnut ci klasicku vanicku,tvarovanu vanicku,alebo vedierko-to hlavne koli tomu,ze to detickam pomaha na bolave brusko a sa v tom vraj citia dobre,ale maminky to nejako casto nepouzivaju,tak som sa rozhodla tak,ze som si kupila od jednej maminky vedierko a od druhej tvarovanu vanicku za uplne super cenu,tak som sa z toho tesila a poskusam co bude lepsie 🙂

lilianka1199
1. mar 2012

inak som dnes zacala so zehlenim,prvotna euforia ma po 3 hodinach presla,hlavne pri zehleni plienok,plienkovych osusiek,uteracikov atd,atd 🙂,normalne som si uz ratala, ze kolko este 🙂

lilianka1199
1. mar 2012

@lucyfuk77 aj mne sa meter zapotrosil 🙂

svetlusska
1. mar 2012

@lilianka1199 ahoj ja tiez cakam prve babo 🙂a prosim ta kde si zohnala to vedierko?a za aku cenu?vanicku by som uz aj mala ale chcem skusit este to vedierko,ale som kukala na nete tak tam su dost prehnane ceny, nevies nejako poradit.dakujem 🙂

mirkave
1. mar 2012

chce niekto pozicat meter?mame doma taky ten 5metrovy 😀 ten budem zachvilu potrebovat 🙄 brusko 104,prsia cca tak isto a boky.........tie som si radsej ani nemerala 😅 😕

lilianka1199
1. mar 2012

ja mam vedierko TUMMY TUB a to stoji tak 30e a ja som ho nasla tu ma MK od jednej maminky,skus tu na bazári,ved na tom sa nema co znicit a som tu nasla viac maminiek co to predavali,ja som si po to zbehla tu u nas v Ke ku jednej mamine a mam ho za 10e,tak som sa tesila 🙂

lilianka1199
1. mar 2012

@svetlusska ten prispevok predtým je pre teba🙂

janusha33
2. mar 2012

@oxiba No neviem ,mne to s tym hladenim pride nejake nelogicke.Ved ked sa udrieme tak si automaticky to miesto posuchame rukou.Takisto ked si dieta udrie kolienko alebo hlavicku tak ked mu to mamka pohladka tak ho to prestane boliet.Cize dotyk ruky upokojuje.Ako fyzioterapeut viem ze teplo ludskej ruky a dotyk ruky znizuje svalove napatie tak mi to tam nejak nesedi ze by to mohlo vyvolat kontrakcie.Nejak mi to tam logicky nesedi.Skusim sa na to opytat opytat aj mojej doktorky co mi na to povie.

janusha33
2. mar 2012

@mirkave Cize si asimetricka 😀

janusha33
2. mar 2012

@lilianka1199 Podla mna to vedierko nemoze byt nic zle, len neviem ci by soom sa nebala kupat v tom novorodenca.Ked uz bude vacsie,ze samo podrzi hlavicku tak si myslim ze ziaden problem,ale take malinke radsej si ho dam na tu podlozku.Ani neviem ako v porodnici kupu babatka...teda v akej polohe.....urcite sa tam s nimi nepiplu vo vanicke

janusha33
2. mar 2012

@lilianka1199 Ja mam krajcirsky 150cm takze mozem este veselo rast

oxiba
2. mar 2012

@janusha33 ozaj včera bola v telke reportáž z tou poľskou soľou, no des čo tí trhlí poliaci sú schopní pre peniaze urobiť, v Anglicku rozdúchali dokonca nové vlny nenávisti -tak ich tam neznášajú.. dosť kamarátov a známich, ktorí s nimi robili na poliakov majú ťažké srdce - vraj dosť klamú, kradnú, podvádzajú - aspoň tí ktorí robia vo VB a v Nemecku..
nuž horšie je, že údajne štvrtina mäsových výrobkov v SR má poľský pôvod 😖

janusha33
2. mar 2012

@oxiba No a nase kurence sa vyvazaju do polska......a my dovazame maso od poliakov......ze slovenska logika....keby sme si nechali doma co mame a predavali to za normalne ceny tak by bolo lepsie.....lenze nasa ekonomika je taka ze pre nas je vyhodnejsie vyviezt nas tovar a kupovat dovezeny......jakeby to malo zmysel.Mozno niekomu to zmysel dava ale mne ako obycajnemu cloveku nie.Ved co je doma sa pocita.. 😀

zlobinka
2. mar 2012

tak ani mna neobisla bolest zubu v tehotenstve.. ☹ vcera som bola u zubara,dal mi umrtvovaciu vlozku a o tri tyzdne mi bude vyberat nerv...joooj uz teraz sa bojim...povedal, ze by to nemalo boliet vdaka tej vlozke..aj tak mi nebude moct dat injekciu...tak ale hadam nateraz dve prebdene noci s bolestou stacia...inak mi vravel, ze asi pred mesiacom tam mal tehulku a tej tehotenstvo pokazilo asi 4 zuby, ze musel nervy vyberat.....chudinka hned mi hej prislo luto..ja mam teraz patalie s jednym a ide ma picnut 😒

zlobinka
2. mar 2012

@janusha33 no presne je to chore, ale je to podla mna politika..moja suseda robila na bytunku hygienicku a kontrolovala maso..povedala, ze ake je to chore, ze ked sa maso ma predavat u nas nemusi splnat take normy ako na vyvoz..lenze nie kazda krajina ma taketo normy..preto je u nas take nekvalitne maso z celeho sveta...