icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
2. mar 2012

@zlobinka No ved jasne.A my chodime nakupovat nase kvalitne maso za lacny peniaz do zahranicia lebo tam ho lacnejsie predavaju.Ved raz sme tak boli v polsku a sme prisli skoro a akurat doviezli kuracie maso.Pozerame auto Hydinarne Poprad.Cize sme si sli do Polska kupit slovenske maso.

janusha33
2. mar 2012

@zlobinka a to ti moze robit v tehotenstve?Ved to by sa nemalo....ja som bola na zaciatku na preventivke a teraz sa chystam zase ale zatial ma zuby nebolia.Tiez mi na zaciatku robila jeden zub ale to mi len kaz vyvrtala a dala vlozku a o dva tyzdne plombu ze aby sa mi to nedajboze neskor nezapalilo a nenarobilo sarapatu.Uvidime co mi najde teraz ked pojdem.Preto je dobre ist na tie preventivky.Lebo mozu odhalit nieco o com nemame ani paru pokial to neboli.

zlobinka
2. mar 2012

@janusha33 no vela prevela veci v tomto state je postavenych na hlavu...od maso po romsku problematiku cez milion inych veci o ktorych by sme mohli polemizovat od vecera do rana..je to chore,ale za kazdou vecou je niekto,kto ma poriadne vo vrecku..myslim si..inak by sa to nerobilo... 😖

janusha33
2. mar 2012

@zlobinka No to je samozrejme.Ale spat k teme.....ako ste sa vyspinkali?My celkom dobre, len rano o siestej som mala uz budicek v podobe mexickych vln.....xixi...

zlobinka
2. mar 2012

@janusha33 no ved ja chodim pravidelne na preventivky..zrovna minuly rok mi to vyslo asi v stvrtom mesiaci,tak mi to spojil aj s vysetrenim v tehotenstve a zapisal do knizky..tiez mi povedal,ze mam prist v marci-aprili v tom osmom mesiaci zhruba,ze v tehotensve sa robia dve prehliadky...lebo v tehotenstve sa dost kazia zuby...ved ja som tiez bola spokojna,ze ako dobre,ze nic-som si to zariekla asi..mna zacal z nicoho nic boliet zrazu a neprestal,tak som hned rano letela, lebo byt celu noc na jednom medipirine,co mi aj tak nezabral nie je bohvieco..a silnejsie som si nechcela davat kvoli malinkej...inak volala som gynekologicke vcera,ked som isla od zubara, ze v pripade velkej bolesti (keby som to zezvladala),ze co si mozem dat..a ona ze ibalgin-no skoro ma slahlo,ale nic som hej nepovedala-ibalgin sa nesmie v posledny trimester 😒

zlobinka
2. mar 2012

@janusha33 no ja jednu noc spim v pohode,ked neratam nocne vyjazdy na wc a sem tam,ked ma drobcek, tak stuchne,ze otoc sa... 🙂 a druhu spim asi do jednej, do stvrtej som hore,potom zaspim a o pol siedmej by som budik aj rozbila..no co do prace sa musi..este par dni...a takto s malymi obmenami...tuto noc som sa,ale celkom vyspala,lebo som bola totalne vycerpana z toho zuba,ale nastastie sa umudril a prestal boliet...

oxiba
2. mar 2012

@lucifuk77 tak ma napadlo, keďže si Petržalčanka a máš doma už skoro školáka, nevieš mi poradiť dobrého logopéda v Petržalke? Chystám sa zavolať Mäsiarovej zo Strečnianskej, no neviem, čo je zač. Dík 🙂

janusha33
2. mar 2012

@zlobinka Ja pokial viem tak ibalgin sa nesmie vobec.....ked tak paralen.Ja som tiez tak bola na preventivke a chystam sa teraz v marci lebo aj tak mi treba ist za sefkou a to mam hned vedla.Mne to nepisala vobec do knizky.

janusha33
2. mar 2012

No dnes je krasny den.....aspon u nas na vychode.....takze idem prezliect postele a vyhodim prevetrat paplony.ja to tak lubim ked potom vonaju za slnieckom.Keby nebol iba marec tak si aj vonku sadnem ale este to moze byt zradne tak nebude radsej riskovat.

cobhan
2. mar 2012

@zlobinka no o jednej a o stvrtej, to je ten cas ked aj ja chodim po byte a potichu nadavam. Akurat u nas budik zvoni o 6tej rano. Ale uz som zacala vybavovat matersku, tak mam pocit, ze je to za dverami a nejako to tu chvilku este vydrzim. Uz mam papiere potvrdene od lekara, dnes idem na nasou uctovnickou, aby tam dopisala nejake udaje a buduci tyzden to posielam (aspon dufam).

janinkad
2. mar 2012

babenky caute,tak včera som mala poradnu a teda riadne vyrušená som odtial isla.že mam brucho nižsie ulozené ,to viem,nic nove pre mna,zatial sa neotváram,to je pre mna dobra sprava ,lebo pri prvom som uz v takotmto tt mala nohy vyložene...ale ta poloha malej,ze ako macka,chrbat ma pod mojimi prsami prehnutý a nohy a hlava dole, ☹tak nad tým dr.dumala,ako to len leži,ze chuďa,ved jej musi byt aj zle takto byt,a ja ze preco sa mi spravil pruh na oboch stranach ingvin,tlaci tam dole🙂betarka...ja len dufam ze neostane v tejto priecnej pohohe,sekciu by som moc nechcela☹ale ona sa ani nejak netrepe,ja ked to tu citam ake tance vam deturence v bruskach robia,mna len kopka,mam pocit ze od zaciatku tehu rovnako a v rovnakých miestach.ze aby som to pozorovala kde sa hybe,a ze aby som este pred dalsou poradnou zabehla na sono ked pojdem okolo...

svetlusska
2. mar 2012

@lilianka1199 aha dakujem, jjj kukala som, tiez som tu nasla tummy tub, ale zdalo sa mi teda aspon na fotke ze je dost uzke, kukala som na nete aj ine vedierka napr.shantala a to sa mi viac pozdavalo, tusim aj kamoska ma tiez tu shantalu a tiez od nejakej mamicky z modreho konika. 🙂 skusim este pokukat 🙂

svetlusska
2. mar 2012

@janusha33 ahoj, noo to neviem ani ja ale viem ze kamoska si ho veeeelmi pochvaluje, ona v nom kupe malicku od zaciatku a tiez sa jej to velmi paci ze sa skeri a tak, neviem mozno sa budem tiez bat ale chcem to vyskusat :D

janusha33
2. mar 2012

@janinkad Moj tiez kopka v podstate rovnako len asi posledny tyzden ma zobudi taky milym vlnenim....tak neviem ci sa pretaca ci co, ale ja sama na sebe mam taky divny pocit ze ci je vsetko ok.Lebo neviem preco mam pocit ze nieco nie je ok.15.mam poradnu tak dovtedy sa dufam ze nic nestane.Moj bol doteraz otoceny tak ze hlavu ma kdesi pod mojimi pravymi rebrami, zadok dole a nohy na lavej strane.Tak dufam ze sa este otoci do tej spravnej polohy lebo by som rada rodila normalne, no o tom asi ja nerozhodujem.Rozhoduje o tom nas zajko.Nic sa neboj,mala sa este otoci,ved z tejto polohy ma blizsie hlavickou dolu ako napriklad moj, ten ma hlavicku hore,takze ma co robit aby sa prekoprcol tak ako ma byt.

janusha33
2. mar 2012

@svetlusska Mozno vam v porodnici ked sa opytate nejaka mila sestricka ukaze ako kupat vo vedierku ako by sa to dalo teda.

janinkad
2. mar 2012

@janusha33 ved aj ja dufam ze sa otoci,ved ze do toho 35 tyzdna v pohode..ale nejak ma ta dr.vystrasila.:-(pises ze je niekde pod rebrami s hlavou,mne hovorila ze asi bude riadne pri chrbtici vzadu schovane,..no ved uvidime,ale na to sono sa kazdopadne este do 19 zastavim,pre moj klud

zlobinka
2. mar 2012

@janusha33 no ved prave,ze ibalgin sa nesmie,ale v poslednom trimestri je absolutne zakazany..a doktorka,ze ibalgin si dajte..tak uz som sa radsej nic nepytala a poslala muza do lekarne..tam asi najlepsie poradia..normalne som bola znechutena z nej

tinci
2. mar 2012

@janusha33 u nas v porodnici sa to urcite stat nemoze ze by nejaka sestricka poradila s kyblikom, tam doba postala pred min. 20- timi rokmi /teda ked som rodila pred 3 rokmi/ - stare postele, kojenecke flasky ktore som mozno aj ja v nemocnici pouzivala ked ma mamina porodila, sprchy a zachody na zaplakanie...myslim ze na take nieco ako vedierko na kupanie este dlho nebudu pripraveni 😖

janusha33
2. mar 2012

@tinci Co sa tyka vybavenia tak suhlasim,v mnohom je to katastrofa, lenze sestricky su tam aj mlade a ochotne poniektore.tak snad poradit by mohli ako by si mali chytit to dietatko aby to bolo bezpecne.Ved sestricky musia chodit na kadejake seminare, aj ked taky asi nemali ale tak mozno to niekde postrehli.Nie vsetky sestricky su mrchy, niektore su aj mile.V sucasnej dobre pracovat v zdravotnictve nie je ziadna vyhra, lebo na teba ludia zazeraju ako na vraha, mam s tym osobnu skusenost a to nie som ani sestricka a moja komora este nestrajkovala pre platy.A niektorym sestrickam sa necudujem ze su take mrchy, lebo aj pacientky su niektore veeeeelmi mudre ale zase to nedava pravo sestrickam sa spravat ako sa poniektore spravaju.Na mrchy sestricky ja vyuzivam psychologiu ze viem ze toho maju horzne vela a ze su tiez len ludia a bla bla bla...u niektorych to zabera.

oxiba
2. mar 2012

@tinci to tak zle vyzerá asi v každej pôrodnici, mňa dorazilo na chirurgii na Kramároch jedlo pre deti okolo roka a menej, v starých pohárikoch od detskej výživy s hrdzavým viečkom, kúpelňa mala vlastnú kultúru (bohato obrastená pliesňou a že nadštandard 😒 ..)

nikdy nezabudnem na moje zliezanie z tej megapostele na šestonedieľkach po sekcii - bez stupienka.. tam by bodla i debnička od zemiakov.. i bez prerezaného brucha to bolo extra vysoko a to nie som až tak nízka (170cm)
nuž asi si pribalím i stupienok, čo má môj synátor k umývadlu... 😀

lilianka1199
2. mar 2012

v zahranici sa to vedierko pouziva dost casto,mamicky sa aj pytaju v porodnici ,ci maju doma vedierko alebo vanicku a ukazu im ako v tom kupat,tu nam ostava jedine internet,ale je toho dost aj tu,treba pohladat info a popozerat videa,ja som citala diskusie mamiciek co to pouzivaju a boli spokojne,tak preco nie 🙂

ikuza
2. mar 2012

ja mam vedierko - kyblik 🙂, uz sa na to nase kupania drobceka velmi tesim 🙂

mirkave
2. mar 2012

@janusha33 ohladne liecivej sily hladenia-siminka ma anginu chudiatko 😢 a stale si pyta,ze aby som jej hladkala brusko,chrbatik,hlavicku.........vzdy ked je marodik,tak hladkame.aj ked je mg marod,tak aj jemu iskam vlasy a hladkam ho kadetade......ale ktovie,ako to je v tehu.lebo ja hladkam skoro stale,ked sa drobcek hybe 😅

mirkave
2. mar 2012

@janusha33 malinkeho si budes kupat sama.teda aspon u nas v tt to tak je.ukazu ti prvy krat ako sa to ma robit a uz fičíš 😀 .s pripadneho prveho neuspechu si nic nerob-mna hned prvy krat sprdli,ze som simonke zle umyla riťulku(ta smolka mi nesla dobre umyt) 🙄 na dalsie dni som bola sice najpomalsia spomedzi vsetkych novorodiciek,ale simonke riťulka priam svietila,aku ju mala cistucku 😀 😀 😀

mirkave
2. mar 2012

@zlobinka jauky,normalne ma az vystrelo pri predstave bolaveho zubu ☹ snad to prezijes v pohode 😖 velmi zla kombinacia tehu a bolave zuby.tiez som si tym presla v prvom tehu 😢

janusha33
2. mar 2012

@mirkave No v KE sa mi zda ze kupu deti sestricky.....aspon tak sa mi mari ze mama hovorila ze oni kupu deti.

janusha33
2. mar 2012

@mirkave Ano ludske teplo a ludsky dotyk dokaze urobit velmi vela,najma ak je niekto chory...preto mi nejde do hlavy preco by to malo vyvolavat kontrakcie.Ja tiez stale tak nejak podvedome si prejdem po brusku...

mirkave
2. mar 2012

@janusha33 presne ako ja-tiez som taka sucitna,ze chapem,ze maju toho vela a neni su zaplatene a blablabla.po tomto su mi castokrat otvorene aj dvere,ktore by sa inak neotvorili 😀 ale ja to s tym sucitenim myslim vazne-baby sa narobia jak hovado a ked chytia nejaku kravu pacientku-tak konec,cely den maju pokazeny..........robila som sanitarku a tiez som si takymito vecami presla 🙄