icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

cobhan
8. mar 2012

@tinci no ved hej. Hlavne, ze je perfektny vo vsetkom ostatnom - radost darcekom si dokazeme spravit aj my samy. Najlepsie vieme, co chceme, no nie? 😀

tinci
8. mar 2012

@cobhan to mi presne povie aj ked sa mi blizia narodky - pod si kupit co sa ti paci a uz som si nato celkom aj zvykla 🙂 ved oni nam to vynahradia v inom.

janja2502
8. mar 2012

tak aj ja pridam svoj prispevok o darceku k MDZ. Mna manzel prekvapil orchidejkou a cokoladkou. A samozrejme aj blahozelanim, aby nam vsetko dobre dopadlo 🙂

fide
8. mar 2012

@tinci Ako ste dopadli na zapise???

fide
8. mar 2012

Tak ja sa musím pochváliť, my sme s Elišenkou každa dostali aj ružičku aj bonbonierku...a mala taka zlata, že ona sa chce s ketom hat 🙂 Moj manžel nikdy nezabudol na žiadny svatok. Vie že mám rada prekvapenia a stale vie čo potrebujem alebo chcem... Ja mam mnohokrát väcsí problem kupovať pre neho lebo mi dochadza fantázia...

alohim
8. mar 2012

"Ženy musia byť, milované ak majú zostať krásne." (G.Bauer)
Tak vám prajem, žienky, najmä veeeľa tej lásky v živote, lásky v rôznej podobe. 🙂

Mňamôj mažel pobavil už včera, kúpil mi niečo mňam s úsmevom, že MDŽ... 😀 a ja sa bavím že to až zajtra je, ale on má problém s dátumami, takže to beriem a oslávili sme meninky nášho maličkého v brušku.

@mirkave To fakt jeej :D Manžel sa zatiaľ k nemu netúlil, ale ten vankúš je super! 🙂

...,a pomooooc...dnes ráno pred zrkadlom som s hrôzou zistla, že mi pod jedným kolenom navreli kŕčové žily, ktoré som nikdy nemala 😢 Pohybu mám dosť aj sprchujem nohy striedavo, no asi to bude tým rýchlym skokom váhy a možno aj genetika ☹ myslíte, že to zmizne po pôrode? mám len 26 a chcem ešte nosiť šortky a sukne 😨

fide
8. mar 2012

@alohim maš iba 26... no ale si , teda budeš maminka. Šortky si užiješ si myslim že to v lete slniečko sprraví...podla toho v akom stave to mas .. ja mam horsi problem strijiska na ritke az na krizoch a na bruchu na každej strane 10 cm dlhe a 2 cm siroke ... tie mi zostali po prvom porode....dopoly sa schovaju v plavkach ale ked ma dr vysetroval tak zostal v soku ze co su to za jazvy...ked som povedala ze strie ... neveril....

cimage
8. mar 2012

ja som dostala kvetinku, ale kvetinacovu, tak nam dlhsie vydrzi, snad. Ale my sme na oplatku dali tatovi cookiesa, ktoreho ma velmi rad. Takze aj on mal MDZ 😀 .
Potom sme si dali krasny spolocny odpocinok aj so psom. V noci som sa skoro nevyspala, lebo susedia sa zacali hadat o 2rano, to bola hruza.
Vcera sme nakupili maminke 2podprsenky na kojenie a veci do porodnice, uz len nocne kosele a mozeme ist. Oprali sme deky, boli na seminari o porode do vody. Takze celkom nam vysiel vcerajsi den 🙂

mirkave
8. mar 2012

@tinci nudim sa....nemam sa s kym hrat.....toto som aj ja pocuvala od simonky.deti v tomto veku potrebuju kolektiv seberovnych deti,aby sa mohli vyblaznit.ja som sa jej cca v 2 a pol roku ako kamoska omrzela a tesila sa strasne moc do skolky.samozrejme bilancia-kazdy druhy mesiac som s nou bola doma kvoli chorobe,ale tak clovek si nevyberie ☹ ked poniektore maminy maju na haku a davaju do skolky chore decka.....potom to tak aj vypadalo ☹ ale tak myslim si,ze to istym sposobom patri k tomu vsetkemu-choroby,kolektiv,prve velke lasky..... 😀 a hlavne ten pokrok,ktory deti dokazu spravit,ak sa im ucitelky venuju.

mirkave
8. mar 2012

@fide strie mam nejake aj ja z minulosti ☹ .teraz som ziadne nove nezaznamenala a dufam,ze to tak aj ostane.poctivo sa mastim,tak to snad pomoze........

mirkave
8. mar 2012

inac babulky-ja som jak mrtvola ☹ normalne ma znicila dnes ta nadcha ☹ ledva zijem a dycham.
k MDZ som dostala ruzicku a sprej do nosa 😅 a aj simonka dostala taku pidi kvetinku v pidi kvetinaciku 😀 keby ste ju videli ako sa vytesovala a ako jej rozpravala 😀

janusha33
9. mar 2012

@tinci Presne,presne ja som si tiez na vianoce vybrala darcek sama, on ho zaplatil a ja som si ho zabalila a dala pod stromcek.Lebo on vobec nie je darcekovy typ......takisto ako moj tatino,lenze ten to riesi napr.na vianoce tak ze kupi 4 rovnake kozmeticke kazety-mne,sestre,svagrinej a mamke.Takze mame sprchace na pol roka.Nam to vyhovuje lenze mamina sa uz ohradila ze ona to nechce,ale vynasiel sa.

cobhan
9. mar 2012

@janusha33 Moj niekedy vie, co ma kupit a prekvapi a dakedy mu poviem ja sama, co chcem. Aj momentalne chcem cosi k narodkam, ale teraz si nespomeniem co (nech zije tehotenska skleroza). Minuly rok mi kupil luk a strelecku vybavu - akoze velky darcek na 30tku a teraz uvidime, este mam takmer 3 tyzdne, aby som si spomenula, co som to vlastne chcela 😀

zlobinka
9. mar 2012

@mirkave joj tie choroby aspon v tehotenstve by nam mali dat pokoj...

mna vcera muzicek prekvapkal kyticou, dokonca aj bracek prisiel s kyticou a s prianim,aby nam to dobre dopadlo 🙂

adikasala
9. mar 2012

ahojte kocky je mozne aby som nabrala na vahe za 3dni 1.7kg??? 🙂 nejak som sa rozbehla 😀 ci aj vy to tak mate?

janusha33
9. mar 2012

@adikasala No vies co niekedy to mam aj ja tak ze sa odvazim jeden den a mam 92 a sa odvazim na druhy den a mam 88.....ono asi vela robi stolica a mocenie a tak....niekedy chodim cikat viac inokedy menej.

adikasala
9. mar 2012

@janusha33 no to moze byt,,,ale aj tak som si vsimla ze zacinam dost naberat za poslene tyzdne mi to robi asi 4-5 kg hore. 🙂

prinzesz
9. mar 2012

@adikasala mne sa to tiez stava, ale u mna je pravidlo ze mi vaha stoji stoji, a ked idem na poradnu a rano sa doma odvazim tak mam vzdy o 2 kg viac.. ako uz sa nevazim denne, ma to ani nebavi ale priberam 🙂
hore mam uz 11 kg

janja2502
9. mar 2012

@prinzesz aj ja mam hore 11 kil. Viem, ze posledných 20 dni som pribrala 4 kg, co sa mi zda dost. No ale co narobime 🙂

tiuska77
9. mar 2012

@janja2502
@prinzesz som rada, že nie som sama ťahšia o 11kg ale tak sa utešujem, že zas to nieje až tak moc.. 😝

erika439
9. mar 2012

ahojte kocky ... ja som sice z apriloviek, ale termin mam az 26.4 takze je to take prelomove.... zatial som pribrala cca 10 kg s cim som spokojna. Nijako sa v jedle neobmedzujem, jem to na co mam chut a tolko kolko vladzem. Snazim sa neprejedat. V prvom tehotenstve som pribrala 17 kg. Citala som ze cim je zena stihlejsia tym viac priberie, takze sa velmi kvoli vahe nestresujte 🙂

janja2502
9. mar 2012

@erika439 ahoj , aj ja mam termin podla utz 30. aprila, tak uvidime kedy to bude.

ikuza
9. mar 2012

@janja2502 napodobne 🙂

janinkad
9. mar 2012

@alohim no nepotesim ta,ja som teda mala v prvej tehot.len popraskané zilky a po porode teda riadna krcová zila po stehne sa tiahne,a ze ju vidiet...po tomto tehu,si to uz urcite dam von..lebo fuj,skareda je a este aj obcas pobollieva,ze uz stahujuce puncochy musim nosit,v robote urcite,lebo dost chodim...ale v lete?to sa neda.

fide
9. mar 2012

@adikasala Asi to bude suvisiet naozaj hlavne s vyprazdnovaním....predsa len nie je to take pravielne ako v beznom zivote... ja som sa akurat dnes vazila a zistila som ze mam dalsie 2 kg naviac ...pritom som sa tesila ze to doteraz boli iba 4,5kg naviac... tak teraz ich je 7....no co uz ale pri Eliške som už v takomto čase mala asi o 15 kg naviac...to som bola jako dielo ... 😎 a schudla som na povodnu váhu 57 ...možno teraz neschudnem po porode ani deko ... no uprimne si to neviem predstavit 😖 tiež sa vôbec neobmedzujem vcera som si dala snikers o pol jednej v noci ...

tinci
9. mar 2012

@fide no uvidime, byvame v takej vacsej dedine a za jeden den sa prihlasilo viac ako 25 deti, dufam ze prejdeme vyradovackou...Pajke sa tam velmi pacilo deticky prave tancovali a navyse skoro vsetkych buducich kolegovcov pozna a hrava sa s nimi pravidelne na ihrisku 🙂

tinci
9. mar 2012

@fide veru ani ja nechcem aby sa zopakovalo mojich 20 kg z predch.tehotenstva tak som zahajila celozrnne pecivo,cottage, kvalitnu sunku a zeleninku na ranajky a veceru. Ale tiez mam nejake prehresky, teraz je asi aj dolezite moc nesolit lebo sa zacne hromadit voda v tele a tu musime vlacit so sebou ako tavicky az do porodu 😖

zlobinka
9. mar 2012

takze vybavicku uz mame asi kompletnu..manzel dostane od mojej maminy na meniny matrac do postielky, z recesie od nej dostane aj plienky pre novorodenca a vlhcene utierky 😀 teda okrem ineho...
ozaj mate do vybavicky aj perinku do postielky, myslim perinu nie zavinovacku,alebo to staci neskor riesit?bude nam stacit zavinovacka a potom vak na spanie+deka,alebo treba aj perinu? dokonca babyfon co kupovala moja mamina bratrancovi mi doniesli,ze oni ho uz nepotrebuju,ze my vyvuzijeme,tak aj ked som ho neplanovala kupit aj ten mame... 🙂

fide
9. mar 2012

@zlobinka no my sme Elišku začali dávať pod perinu až keď mala zhruba rok ....aj to len preto lebo to vychádzalo na zimu a vo vaku uz moc nechcela byť.. dovtedy stacila perinka + deka a najbespečnejsi je vak ... maš istotu že sa babo neudusí....my sme včera dostali balik s vecičkami na rocneho chlapčeka vsetko znackove veci .... tak na budúce leto je kompletne vybaveny....

zlobinka
9. mar 2012

@fide aj som si myslela,ze ta perinka-zavinovacka a potom vak bude stacit...dakujem