Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@leonna mala som bolesti,strasne mi pomohol velikansky tehotensky vankus,poskladam si ho tak,aby mi bolo dobre a nosim ho este aj ked idem na navstevu,je mi to jedno,hlavne,ze mi je fajne 🙂
@janinkad ja mam zatial len popraskane zilky, taky zhluk co vyzera ako modrina + 1 taka zila dost skareda hruba presvita, uvidime, na dalsej poradni spomeniem a zacnem nosit tie pacuchy, aby sa nezhorsilo.
Genetika v tom asi vela urobila,kedze obe babky maju so zilami problemy. Zatial to neboli ale je to skarede. Tiez to budem riesit.
@fide Strie chvalabohu zatial nemam, ale ako zistujem vselico ma teraz moze prekvapit. No nevadi, kazda z nas nieco musi prezit.
Stoji to vsetko za to krasne babatko...myslim si aj ak ze aj s tymi vsetkymi mini nedokonalostami je zena ako mama najkrajsia 🙂
Co sa tyka vahy :D tak +12kg a to sa snazim tak normale zdravo zit az na obcasny prehresok. Pre zaujimavost som si zmerala brusko :D tehotenske miery 92-95-93 cm =dokonaly sudok (piva) 😀 😀
@janusha33 mno veru dneska bol veru pekny den 🙂 tak som si dnes spravila radost a kupila som si do vybavicky pre maleho krpca vedierko na kupanie 🙂 🙂
@svetlusska No u nas bolo zrana pekne....tak som si kupila prechodnu bundu......a potom sa zacalo zatahovat ale este som stihla vystriekat nase auto aj otcove s wapkou......a teraz mi asi tvrdne brucho...ono to zacalo uz poobede taky divny pocit....krize ma bolia uz dobry treti den aj lave bedro z toho....ale dnes mi zacalo brucho asi tvrdnut.....neviem ako to je ked tvrdne brucho lebo doteraz som to nemala ale teraz je take tvrde tak uz sa zacinam bat ze ci sa nieco nezacina......dufam ze nie.Uz som si povedala ze kaslem aj na okna....v spalni som si nase umyla a ostatne kaslem na nich....v obyvacke umyjem po porode.Aj teraz ked som pozerala tak mam pocit ze mam nejak dole brucho a muzik mi povedal ze hej ze je nejak nizsie a ze je velke....tak sa zacinam bat a som si povedala ze od zajtra sa budem len tak motkat.....uz nebudem nic robit take.....kaslem na to....jedine co porobim ta bude ze poperiem a pozehlim vecicky pre maleho.A aj maleho citim nejak viac dole ako hore....Joj uz nech je 15.nech idem na poradnu......a uvidime co nam povie pani doktorka.
cafte, tak podla merani uz mame 1329g a sme o tyzden vacsi...
Malinka bola strasne zlatucka, usmievala sa na nas, vyplazovala jazycek a potom dokonca chytila pupocnu snuru a zacala ju cuckat....asi bola hladna, kedze sme tam boli tesne pred obedom 😀 😀 😀
tehulky, pozyvam Vas aj vašich partnerov
http://www.zenskekruhy.sk/index.php/akcie/pozyv...
my uz nemozeme lezat na lavo ani na pravo 😖 , maly hned zacne protestovat. Ale na stastie ked zaspim, tak je uz dobre. A najviac ma tesi, ze uz len 2x do roboty a zaciname matersku 😀. Myslim, ze mi bude chybat praca, hlavne kolegovia, ale uz je toho vela na nas, tak budeme viac odpocivat a chystat vsetko pre mimco 🙂 .
@janusha33 ty sa moc neprepinaj a krot sa s upratovanim 😨 aby sa nahodou nieco nepritrafilo 🙄 chce to klud........robota neutecie 😉
a nerieste,ze vam bude robota a kolegovia chybat-caka nas nieco ovela dolezitejsie a krajsie.a ked budeme uz vsetky na materskej,tak budeme riesit,ci sme pekne ulozili bodinka,ozehlili dupky............
aspon ja sa uz neskutocne tesim na toto obdobie 😀
@janusha33 heh tak ty si teda sikovna ja som dneska len pochodila kus po presove, ale tak brusko mi zatial netvrdne, ale tiez mam pocit ze ho mam akosi dole no, prosto sa mi opiera o stehna.a pobolieva ma prava lonova kost tusim tak ako keby bola natiahnuta ale tak to sa mi uz raz stalo..a doktor vravel ze je to v pohodke ze sa mi roztahuje panva...tak uvidime 🙂 ja sa do okien veru nechystam...take domace prace by som uz asi nezvladla, :(
@janusha33 ved to ono sa to v tej chvili nezda, nic neboli ale vacsinou po nejakom vykone kt. bol predtym uplne pohodovou cinnostou brusko zareaguje...ja sa chystam iba maximalne umyt skla na dvoch prednych oknach lebo sa cez ne pomaly ani pozerat neda...nerada by som posledne tyzdne stravila v nemocnici priputana na posteli a hlavne ked mam malu doma...hoci nerada musim do niektorych mojich cinnosti zapojit mangela aj ked teraz robi 12 hodin denne a dokonca aj cez vikendy 😒 ved nech si zvykne na novy system po porode, nie? 🙂
@tinci No uz som si povedala ze oddnes ziadna velke roboty....max.uvarit,troska nieco upratat aby nebol nejaky brutal svincik a oddych....maam na haku aj cele okna.....aj keby cez ne vidno nebolo.....mama sice hovorila ze mi ich umyje ale ja nechcem....ja si ich umyjem v lete a hotovo...
@janusha33 cica,ty spomal....ja som pri prvom tehu tiez mala vrtulu v zadku,dlhe prechadzky,porobila som doma vsetko ved som sa nudila az zrazu hop..a ete som nebola ani v 30 tt a dr.len rukami zalomila,brucho dole,trvrdnutie,otvaranie krcka,ze mozem tak akurat po rukách chodit 🙂 lebo hlavicka mu uz tlacila dole....a ze nemocnica,ale potom sme to nejak dohodli ze kazdy tyzden sa ukazem na rizikovej poradni v nemocnici,poctivo lezat,ozaj som ani len pradlo nevesala,obcas uvarila,minimum chodila,magnesko uzivala,injekcne mi chodili pichat raz za den,,ale poviem ti ,ten maj,zaciat,juna bolo to nekonecných 6-7 týzdnov,uz mi sibalo,a jaka depka🙂ale potom sa mi nejak pred porodom ulavilo,aj som sa pohybovala viac,teplucko bolo a 3.7 sa narodil v 38tt..ale aspon porod bol rýchly..takze teraz sa od zac.viac setrim,aby som to nemusela zazivat--Tak aj ty pozor na seba
@janusha33 u nas sa okna ani umyvat nebudu, mozno tak v lete 🙂 Dnes zase riesime auta - teda jeho tatosa. Uz mam toho tento tyzden celkom plne zuby, dva dni som bola ja bez auta, potom on, vcera dosiel z roboty, ze mu motor ide asi len na 3 valce, takze za hodinu ideme zase do servisu. Pomaly tam uz budem ako doma 😒 A to sme povodne mali ist dnes na sever ostrova na sutaz, ale vyzera to, ze pojdeme az zajtra rano, takze sa bude vstavat o 4tej rano, aby sme tam na 9tu rano boli a domov dojdeme zase okolo polnoci ☹
@janinkad Hej hej uz som si povedala ze sa musim skludnit lebo to nedopadne dobre a vo stvrtok mam poradnu tak dufam ze doktorka nebude zalamovat rukami a ze bude vsetko ok.Uz som aj nasmu zajkovi hovorila ze nech sa skludni este je zima,este musi pockat kym bude teplejsie a tak sa moze narodit. 😀
Ahojte maminky 🙂 môžem sa votrieť do vašej partie? Tiež sa chystáme v máji do pôrodnice a rada s vami prehodím pár viet o prípravách a všetkom okolo našich maličkých pokladíkov 🙂))
mamicky neviete ci sa može piť repikový čaj v tehu ??? robim si kupel lebo mam stale mykozy a zapaly, to mi pomaha a aspon nemusim vkuse papat lieky .....tak som myslela ci by som nemohla aj popiť trocha repiku ....poradte ak viete dakujem,...
Mnam, dostala som chut na sladke burizony, take volaco vobec este vyrabaju? Kde to kupim?
@pokito vyrabaju a v pohode zozenies,maju ich skoro vo vsetkych potravinách,viem lebo si stale kupujem 🙂
Caute baby..tak konecne som spat..po tom co mi trosku tvrdlo brusko som sa zastavila na skok u mojej gyn.ze snad mi predpise magnezium..no nakoniec ma poslala na ctg do nemocky..vraj len pre istotu na vysetrenie..vysledky boli ok no p.doktor ozaj ,,enpaticky,,zahlasil ze ked som dobra matka tak tam musim ostat na pozorovani..takze som stravila nekonecny tyzd.v galantskej nemocnici☹ prisla som odtial vystresovana z predcas.porodu a to som mala vsetky vysl.ok..pristup aj vybavenie otrasnee..dok.sme mali spolocnu sprchu s matkou s nej.infekcnou chorobou..tak sme sa tam vsetky na izbe triasli aby sme nic nechytili..jaj som taka happy ze som doma..uz sa ani do prace nevratim..len polehujem aby som tam nemusela zavitat znova.
@pokito Normalne v potravinach......vyrabaju lebo som ich nedavno kupovala synovcovi.......ja teraz ficim na cokoladovych gulickach lebo zvyknem mat chut na chrumky a za tym hned cokoladu tak som to spojila a kupila si rovno cokoladove gulicky a mam chrumky a cokoladu v jednom 😀
@suzan1111 No pekne.....ja sa tiez zacinam bat lebo mi trvdlo brusko a vo stvrtok ma caka kontrola u doktorky tak som zvedava co bude nove.....dufam ze bude vsetko ok a nebude ma cakat ani den v nemocnici.....uz som si povedala ze budem tiez viac oddychovat ale ked ja sa potom nudim.....

mna dnes neskutocne bolia krize :( uz neviem ako sa ulozit.......aj na fit lopte som trosku pocvicila, no nepomohlo :( mavate aj vy take bolesti krizov?