icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

cobhan
12. mar 2012

@jagu81 Ahoj, my sa s drahym venujeme lukostrelbe - ale tej akcnejsej odrode (strelba na 3D terce v lese). Toto uz bola asi moja posledna sutaz pred porodom, pretoze to zacina byt dost namahave. Ono je to fajn sa prechadzat po lese, cas od casu vystrelit na plastove zvieratko, ale jedno kolo trva tak 3 hodiny (chodenia a statia) a dnes v noci som sa uz presvedcila, ze mi to moc dobre nerobi. Myslela som, ze sa budem od bolesti po plafone skriabat - clenky, pistaly a kolena vymyslali pomstu celu noc 🙂. Nastastie dnes rano som uz ako tak ok, az na tu kacaciu chodzu, ktore sa uz asi do porodu nezbavim. Mozno este pojdeme na jednu strelecku charitativnu akciu koncom mesiaca - je to na podproru liecby rakoviny prsnika a kamoska mi uz slubila, ze to bude v hale, podivana pre ludi a budem mat svoju stolicku..tak to hadam este zvladnem. Navyse podmienka ucasti je mat na sebe nieco ruzove - a to si nenecham ujst. MM uz cestou domov vymyslal, ze co take ruzove si oblecie (spodne pradlo sa nepocita) a zatial mu vyslo nejake tricko, pripadne ruzovy sprej na vlasy 🙂 a uznaj, ze taku podivanu si clovek nemoze nechat ujst ( nehovoriac o tom, ze vacsina strelcov su statni chlapi po 40tke, ktorych normalne vidno v lese bud v niecom maskacovom, zalesackom alebo dobovom a la Robin Hood) 😝
Ja zajtra zacinam 30tt a na porod sa uz celkom tesim. Netusim sice co ma caka, ale tie vyhody potom - ziadne palenia zahy, so zapchou sa rozlucim, kacacia chodza bude uz len minulostou, budem si mat zase co obliect 🙂 a vratim sa ku sporotovanie. A k tomu ako bonus male mimino, na ktore sa uz strasne tesime a nevieme sa ho dockat 😀

oxiba
12. mar 2012

@leonna dík, no ja záhu našťastie zatiaľ nemám 🙂

oxiba
12. mar 2012

@tinci tak to by rozčertilo asi každú z nás, nuž asi má dunčo iný vkus 😉

adikasala
12. mar 2012

@cimage aj ja sa tak slnim kazdy den skoro...som v it a mame krasne slnecne pocasie tak sa vycapim vzdy na obed na terasu a malinkej sa to naramne paci 🙂 tak si vystraja na slniecku

oxiba
12. mar 2012

júj babulky mňa asi zašľakne, malý nachytal také hnusné sople v škôlke, k tomu kašeľ a mrzutá nálada a ja som mala 2 týždne, aby som si uzavrela veci v práci, z ktorých mi zostali 3 dni, trezor plný spisov... no asi pôjdem do roboty i cez OČR..

a ešte sa mi k tomu pridala Petíková bacilová chronta, ktorá potichu preliezla i na mňa a taká hnusná bolesť bedier, ktorú som ešte v živote nemala - akoby mi vrazili do bokov ihlice, tak teraz sa už pohybujem ako kačka na invalidnom dôchodku ☹

no taká som negatívna, že ma len dakde vystreliť... Mars, Mesiac..

janusha33
12. mar 2012

@cobhan Jaaaaj ja sa uz tiez tesim.....hlavne ze sa vysoim na bruchu....lebo teraz spim na boku a dnes som si tak nejak prilahla ramen ze som sa zobudila na to ze ma neskutocne boli a som sa nevedela sa nijak ulozit aspo dve hodiny......a uz chcem mat malickeho pri sebe....tiez neviem co ma sice caka ale zvladli to ine tak to zvladneme aj my bez problemov.

janja2502
12. mar 2012

@janusha33 jasne, ze to vsetky zvladneme. Ved navzdy tam tie deticky nebudu. 🙂

janusha33
12. mar 2012

@oxiba Ja mam taku bolest v jednom boku.....a to ani zatazit ten klb ani odlahcit.....ze nic...chodim jak streleny pes..a raz v jednom klbe a raz v druhom....katastrofa.....ale uz len par tyzdnom nam ostava,to uz zmakneme

janja2502
12. mar 2012

baby, asi nam neostava nic ine, len prejst do skupiny: " 8. mesiac tehotenstva, uz to asi nevydrzim" 😀

janusha33
12. mar 2012

@janja2502 Jasnacka.....tiez sa sice bojim troska porodu lebo neviem presne co ma caka a tak a uz som aj rozmyslala ze by mi niekto mohol pocas spanku maleho len vybrat a rano ked sa zobudim tak uz bude v postielke.....a nemuseli by sme podstupovat celu tu torturu......to by bolo ake super.....ze ani nevieme kedy a by sme porodili bez bolesti.....bez vsetkeho stresu ci vsetko dobre dopadne....a tak..

janja2502
12. mar 2012

@janusha33 joj, tak to je teda pekna predstava. Bohuzial alebo bohudik, najkrajsie vece v zivote su casto sprevadzane bolestou, takze sa tomu nevyhneme 😉

janusha33
12. mar 2012

@janja2502 Preto sme my zeny take silne...
Prva varka veciciek je na susiaku na slniecku....a prislo nam kresielko.......takze ideme prenho na postu...jupiiii

penelopa
12. mar 2012

@janusha33
Na niektorých to je na iných nie 😎 .lebo sú 1l a 1,5l tuším 😉 .

prinzesz
12. mar 2012

ahojte kocky, tak ja sa k vam pripajam! v noci som sice spala dobre ale ako sedim v praci tak ma priserne boli chrbat! ale priserne.. v podstate sa neviem pohodlne posadit a som z toho pekne nervozna, do toho mi dali este testovat program a nejde to tak ako to ma ist takze som z toho na prasky uz! a nebavi ma to cele ako fras! mam mesiac do materskej a fakt sa mi toto uz robit nechce.. chcem zacat pomaly predavat pracu aby som posledny tyzden uz mala free noo mozno aj posledne dva tyzdne, fakt sa uz tesim na matersku ze si konecne trosku oddychnem.. tiez mam problem ze neviem co si mam obliect, chodim este v zimnom kabate ale ked sa otepli ako slubuju tak neviem co si obleciem, ist v svetri mi pride dost odvazne 🙂 hmm no a zas som nachladena, ide ma z toho porazit..

fide
12. mar 2012

@alohim dakujem za info ja som nemala cas to studovat lebo som sa necitila dobre a na krabicke nie je ani to napísane ci je vhodný pre deti do 3 r. preto som sa tu obratila ze mozno ma niektora z vas uz skusenosti....keby som nemala problemy s bilinami tak by som to asi nieriesila a riskla by som ale teraz urcite iba na kupel...dakujem...

fide
12. mar 2012

@cobhan tak ty si inak akcna ... ja keby ze som 3 hodiny chodila tak nie zeby ma boleli nohy alebo kríže... ja by som do rana aj porodila.... 😎 ja pocas dna ked idem castejsie curat ze si spravim urologicky caj tak uz aj vecer mam take stahy a manzel sa len jeduje ze: no lebo ty musis 50 x obehnuť byt prečo si nelahnes do obyvacky na gauč co je najblizsie k WC?... no ale ten matrac na gauci je brutalny stare epeda co sa rozdeluju.....tak len cakam do 38 tt a potom hor sa na prechadzky a upratovanie a pranie a synator pojde von jedna basen 😀 teda to je moja predstava....

cobhan
12. mar 2012

@fide ja som si tuto noc hovorila, ze ci mi to bolo treba 🙂 ale na druhu stranu aspon nesedim doma. Takto sme dali 2 x 3 hodinky a bola som vyvencena na cely tyzden dopredu. Ja mam vyhodu, ze mame wcko aj s kupelnou v spalni, takze od postele to mam asi 1.5 metra 🙂. Horsie je, ze uz avizujem drahemu, ze dolne wc treba upratat a spojazdnit, lebo sa mi nechce stale chodit na poschodie hore-dole, ked vacsinu casu travim dole (obyvacka, kuchyna)

fide
12. mar 2012

@cobhan tak to mas dobre nas dom je taky z tych starých kde sa chodi cez izby po dlzke a spalna je posledna 🙂 takze mam do wc asi 30 m...este ze nemame poschodie to by som uz bola uplne odrovnana....tak si uzivaj zdrave prechadzanie sa ... ja ti to trocha zavidim od zaciatku tehu iba lezim ... teraz asi 2t uz aj obed uvarim ...tak sa tesim ze je to lepsie....

tinci
12. mar 2012

@prinzesz ja to asi budem riesit takou zateplenou vestou do kt. by som sa duuufam mala zmestit az do konca tehu, ak nie tak nabehnem do muzovho alebo maminho satnika a hadam sa nieco najde 😀

janusha33
12. mar 2012

@tinci My sme zasli pekne na trh a kupila som si prechodnu bundu....a kedze trebalo aj muzovi tak uz sme kupili aj jemu....a mam pokoj...

janusha33
12. mar 2012

@fide No my mame WC na prizemi a spalnu a obyvacku na poschodi a kedze tam travim vacsinu casu tak sa nachodim po schodoch.....uz teraz citim ked vyjdem po schodoch ze funim a to nehovorim ked idem do pivnice kde mame pracku a vynasam hore na poschodie kos s pradlom, susiak mam bud v obyvacke alebo na balkone takze to musim byniest hore.....kym vyjdem hore tak uz fucim ako lokomotiva......viem urcite ze ked budeme prerabt kupelnu urobime tam aj wc a ked si budem robit kuchynu urcite tam dam aj pracku.

tinci
12. mar 2012

@janusha33 len mne je to zase luto za dva mesiace kupovat dalsiu bundu takze to riesit manzelovymi vecami,sice z toho nie je moc nadseny ale v ramci setrenia ho nakoniec vzdy nalomim.A navyse ked uz bude byvat teplejsie tak budem asi most moje bundy ale rozopnute...

cobhan
12. mar 2012

@fide dokazem si predstavit. Toto sa mi paci na irskych domoch, ze tych kupelni a zachodov je tam pozehnane...aspon v nasom dve kupelne s wc hore a este jedno wc dole. Uz som hovorila drahemu, ze keby sme sa nahodou niekam stahovali, tak minimum su 3 zachody 🙂.
Zase som sa dostala do stadia, ked musim riesit oblecenie. Potrebujem nieco trosku reprezentativne do roboty a mikina a pansky natelnik to zrovna nie su. V sobotu som si cosi skusala, ale bud to vyzeralo ako vrece alebo to bolo vyslovene na leto. Dnes som lamala draheho ze ak skonci skor v robote, tak behneme do Corku do jedneho tehu obchodu a skusim cosi najst, lebo vo stvrtok mame meeting s bankou a to na seba fakt nemam co dat 😀

janja2502
12. mar 2012

tak to ja mam stastie, ze mame wc aj kupelnu na prizemi aj na poschodi. Horsie je uz len to, ze aj detsku mame hore a ked sa chce mala hrat, tak stale ma vola hore. Uz som jej aj zniesla par hraciek dolu, no ale detska je detska. 🙂 No a tak isto musim priratat kopec schodov do pivnice, kde mam aj pracovnu. 😒
S tym oblecenim to mam aj ja tazke. Dokonca aj teplaky ma tlacia. Jedine stastie, ze som doma na PN. Len som zvedava, ked o chvilu zacne velka noc, co obleciem do kostola. To uz bude ina sranda. 😕

fide
12. mar 2012

@cobhan
@janja2502 co sa tyka oblecenia ja mam pozehnane od vymyslu sveta... par kuskov som si kupila pri prvom tehu a tiež od sestry cele vrece....aj teraz som si kupila ...mna stve skor to že nikde nechodim a na doma nosim iba leginy a dlhe tricko :( sak nebudem nicit sukne alebo rifle ci bluzky takze v podstate na doma moc nemam co nosit aj ked plna skrina toho je .. no tak ale za 6 tt zacnem posuvat svagrinke ta ma termin v polke leta.....a mate pravdu hadam sa mi podari na velku noc do kostola, ked uz bude teplejsie...

fide
12. mar 2012

@cobhan co sa tyka Wc v nasej rodine je trendy mat dve kupelky a dva wc 🙂kedze moj otec je stavbar, ale toto byvanie je v podstate sluzobny byt tak som rada ze to aspon nie je poschodove 🙂 nech nemusim behať po schodoch ...hadam to tolko vydrzim....

tinci
12. mar 2012

@janja2502 hehe budeme ako prave velkonocne vajicka 😀

cobhan
12. mar 2012

@fide ja toho mam prave zalostne malo...tehu rifle (uz tlacia), tehu tenke nohavice, par panskych natelnikov, edkovu termobundu a hrubu mikinu. Blbe je, ze drahy ma pas uzky ako osa, takze ani jeho skrina neposkytuje to prave orechove...zatial to stacilo, ale uz teraz je to vsetko moc obtiahnute.

lunnka
12. mar 2012

@cobhan haha ja som na tom podobne, doteraz poctivo bojkotujem tehu rifle, vystacila som si v praci kym som bola as mojimi, to som vela nepribrala a potom v kuse v elastakoch, chvalabohu za ne, najpohodlnejsie co moze byt a teraz ked som doma len take dlhe tricka, ale uz som si objednala teplaky, ked som lezala v nemocke nemala som co na seba 🙂)

fide
12. mar 2012

@cobhan
@lunnka ja som si aj tu z MK lacne a nepouzivane leginy kupila ...super vec ...a na noc nosim manzelove pyzamo kedze moje uz nestaci ....najvacsi problem bude spodne pradlo a vetrovka 🙂 no ratam ze do konca tehu si budem musiet kupit este jedny teplaky alebo leginy lebo moje brusinko neznesie ani mierny dotyk hned tvrdne ... ja som hned od prvych tyzdnoch vo volnom obleceni ... nehrozi zeby som nosila rifle ....akurat take tehu ....keby som mala teraz lezat v nemocnici tak by som si musela pyzamo kedze som vyzbrojena nocnými koselami ale mne je v tom chladno...