icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janinkad
21. mar 2012

@petka296 povedala mi ze ked to takto zostane ze to by bol cisarsky,al eze este je cas sa otocit.tak dufam,poradnu mam teraz az 11.4.ale pre mna je trez podstatne ze sa neotvaram,lebo pri Davidkovi som uz zacala od nejakeho 26 tt,a vela som musela lezat,co si teraz pri jednom dietati ani neviem predstavit.mne doktorka porozprava ale tiez sa aj vypytujem.

petka296
21. mar 2012

@janinkad no to si viem predstavit, ze pri 3rocnom chlapcovi by si si moc neuzila pokoj na lozku 🙂 Tak nech ti to vydrzi az do porodu a male nech sa zatial do porodu otoci 🙂

tiuska77
21. mar 2012

@petka296 to máš ešte kopec času na otočenie moja síce bola už dole hlavou keď som bola v 30tt na kontrole, ale tam sa môže ešte otočiť aj naspäť aj keď sa to nestáva často, dúfam, že už ostane tak ako je 🙂 , keď tak si skus isť zaplávať veľmi to ževraj pomáha na otočenie 😉

petra1209
21. mar 2012

akurát nám prišla zásielka 🙂 🙂 🙂

kisasonka83
21. mar 2012

¨baby chcem sa opytat som teraz 34tt a dalsiu poradnu mam 13.4.u svojho gynekologa a akurat pozeram ze to uz budem nejaky 37tt,kedy Vas budu posielat na kontroly do nemocnice?nieje to u mna uz nejak neskoro?syna som porodila o 3tyzdne pred terminom a este ma napadlo ze to vlastne nebudem mat ani zobraty ster na stretokoka a chcela som sa v porodnici dohodnut ohladne epiduralu ale bojim sa ze to pri mojom stasti nestihnem ☹((( od kedy davaju Vas do staroslivosti nemocnice?

lucyfuk77
21. mar 2012

Oddnes oficialne na MD ( aj ked socialka si dava riadne na cas, este sa neunuvali mi poslat papier)...
Cely den som v posteli, nejak nie som OK...

nena13
21. mar 2012

@lucyfuk77
@cimage Aj ja mam zbalenu tašku,ale ešte neviem či mám všetko🙂

nena13
21. mar 2012

@danculka24 Ako prebieha to meranie prietokov-ako zistím,že mi ich merali?

nena13
21. mar 2012

@fide Myslím na teba a držím všetky pršteky🙂

lucyfuk77
21. mar 2012

@nena13 ja ešte nie :-P nemôžem ju totiž nájsť (jednu takú väčšiu, čo máme nosí syn na aikido 😵 ) takže to mám nahádzané na kope, keď bude treba, z tašky vyhodím kimono a ostatné veci a nahádžem pôrodné 😎

lunnka
21. mar 2012

@nena13 to by malo byt ako klasicke sono, monitor mas zas pasy

janinkad
21. mar 2012

@kisasonka83 ja som sa na to tiez pytala ze od kedy treba ist do nemocnice,a sestricka mi hovorila ze mesiac pred porodom,prietoky v 36 tt robi aj moja doktorka a ze niekto ide uz iba rovno rodit,ze do konca chodi normalne do poradne...som nevedela,lebo pri prvom som chodila uz od nejakeho 26 tt.do nemocky na rizikovu poradnu

tinci
21. mar 2012

@janinkad ano ale uz je to vraj zrusene a prietoky ma robit gynekolog, ja som celkom rada pretoze pri malej som musela chodievat vzdy okolo obeda a cakat tam aj dve hodiny a teraz si to velmi pri mojom 3- rocnom sidle neviem predstavit, navyse ked cez obed zacala zase chodit spavat...

zlobinka
21. mar 2012

takze dnesna poradna za nami..stale sme o dva tyzdne mensi,ale rastieme,takze je to v poriadku,o tyzden sono,pietoky, o dva mam ist na pasy...v praci uz len dva dni a potom nastup na matersku..ale leti ten cas...

danculka24
21. mar 2012

@nena13 klasicke sono , nespominal Ti lekar ?

sisaadam
21. mar 2012

@alohim to ti povedala doktorka, že železo a magnézium dokopy strácajú účinok? to by bol pruser, ja to tak užívam už asi mesiac, lebo som strašne zabudlivá:( mne doktorka povedala akurát, že železo treba zapíjať s niečím, čo obsahuje viac vitamínu C, aby sa dobre vstrebalo...

dzankamizu
21. mar 2012

@sisaadam mne to hovorili aj lekarni ze medzi zelezom a magnesiom musia byt odstupy, plus sa to tusim pise aj na magneziu. tak to radsej neber spolu, aby to nestracalo ucinok

lunnka
21. mar 2012

@dzankamizu @sisaadam ja som to nenasla nikde napisane, len ze mliecne vyrobky dve hod pred a po uziti zeleza sa nemaju, presne to Ccko je dolezite aby sa lepsie vstrebavalo a nejake vplyvy magnezka a zeleza na seba neriesia ani v nemocnici, tam som dostala vsetko naraz na tacke a bolo

janusha33
21. mar 2012

@janinkad Mne svagrina odporucala ze na otocenie babatko treba chodit po styroch.Nas drobec je tiez v blbej polohe ze to vyzera na cisarsky tak poctivo deriem kolena.

janusha33
21. mar 2012

@nena13 Jeeeeej ta ja nemam este ani veci dokupene vsetky ....

janusha33
21. mar 2012

@petra1209 Jeeeeej aj my mame take do sedacky ale modre a so zajkom

katkamiki
21. mar 2012

Baby, dnes som zbehla k lekarovi koli tomu tvrdnutiu, tak nastastie sa neotvaram, ale povedal mi, aby som sa setrila a zobrala si dovolenku do materskej, takze asi od buduceho tyzdna budem uz doma aj ja... A predpisal mi az 6 x denne magnezium po 500 mg... podla mna je to strasne vela, nemyslite?

lunnka
21. mar 2012

@katkamiki vcera mi na priprave spominala jedna zena ze jej povedal primar ze aj desat nech vezme ked sa citi zle- zdalo sa mi to strasne vela ale ked vravis mozno na tom nieco bude..myslela som ze max. 4x 500mg denne

katkamiki
21. mar 2012

@lunnka ja som sa na to pytala aj v lekarni, a tam mi povedali, ze ked mam dobry tlak, tak by to az tak nemalo vadit a potom este povedala ta pani, ze mam teraz vela stresu urcite, ked som tehotna a ze to magnezium sa z tela vylucuje stresom, takze ho budem mat menej.. tak neviem.. ale zda sa mi to vela...

lunnka
21. mar 2012

@katkamiki neboj sa, ked si vezmes ze ja som brala 4 denne plus v infuzii tiez toho malo nebolo

katkamiki
21. mar 2012

ty si brala tiez 500 mg v jednej tabletke? lebo viem, ze su aj 250 mg... tak myslim si, zeby lekar mal vediet co robi. len ja sa bojim, lebo ma stale tak pobolieva brucho, niekedy tvrdne, niekedz take krce, niekedy take rezanie, tak z toho mam nervicky. Lekar mi ani sono nerobil, len ma zospodu pozrela..

lunnka
21. mar 2012

@katkamiki no v podstate nam ine neostava len verit lekarom 🙂 ano 500mgtabletky beriem..aj ked len lezis ti tak je?

katkamiki
21. mar 2012

Ked lezim na bruchu, tak mam take divne pocity, ale inak je to ok... 🙂 No ved to, ze im musime verit, my vieme toho urcite menej ako oni 🙂

petka296
21. mar 2012

Baby pred hodinou som mala strasne krce, ako keby elektrika, ale az tak ze ma hodilo o stenu a nemohla som kracat, neviete co to mohlo byt?

katkamiki
21. mar 2012

@petka296 take ako strpnutie? ked elektrika kopne? 🙂 to mavam aj ja niekedy, ked vstavam z postele a napnem brucho pri tom... ale neviem, co to moze byt..