Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janinkad Suhlasim s tebou a dalsia vec je ak by som mala autosedacku na zariadenie isofix tak by som ju mohla pouzit len do auta kde uz je zabudovane to zariadenie.......my mame obycajnu skodu octavia a moj otec ma obycajny favorit a obycajnu autosedacku ktoru mam mozem pouzit aj do jedneho aj do druheho auta.Cize dalsia nevyhoda toho tvojho isofixu.A ako tak sondujem po nete tak nie je az tak brutalne bezpecna ked sa zlomi pri naraze v rychlosti 64 km/h.
@1kwietocek1 jéj dvojičky, to je krásne ... ale isto bude aj náročné, tak veľa šťastia a trpezlivosti 😉
@cobhan júj more, tak to by sa naším (my máme mamu a syna) isto páčilo, no čo už musí stačiť Hron 😀 Určite sa havinka bude z maličkej tešiť. Psiky majú radi deti. Keď príde k nám sestra s 9mes. dcérkou, idú sa zblázniť od radosti. Naši celkovo majú radi deti, už ich chovala aj 1,5 dcéra známych - granule jej jedli z ruky a bolo vidno, že dávajú bacha, aby malej neublížili, keďže v tom čase boli vyšší a aj ťažší ako ona 🙂
@jagu81 ahoj, my mame tiez psika, yorkshira, ale ten nema rad deti, tak som zvedava co bude robit. Vzdy ked nejake deti stretneme, tak steka, ale myslim si, ze sa ich boji, lebo kricia, behaju a rozhadzuju rukami. No bude si musiet zvyknut. Este velmi nedosiel do styku s malym dietatom, tak uvidime.
@cimage aj my mame, pudla a mam podobne obavy ako ty 🙂 si bude musiet zvyknut, my ho mame z utulku a skoncil tam ako 8mesacny so zlomenou labkou ,,vdaka,, detom takze ten proste neznesie deti 😖 Ale ked tu bola kamoska s babom tak to bolo ok, len ho uz obtazuju deti ktore onho prejavia zaujem 🙂 si myslim, ze ked od malinka s babom bude v kontakte dennodenne si zvykne, len treba mat trosku oci na stopkach 😕
@janinkad , ja sa nestaram co mali moji rodicia 🙂 😀 😀 😀 😀 , staram sa o to co mam ja 😀 😀 😀 a volakedy sa zilo bez elektriky,,to teraz budem riesit co bolo ked bolo, 😀 😀 😀 😀 ,to ma nezaujima,,,dolezite je co je teraz, a smajlikov si dam kolko chcem,,,to je hadam moja vec,,,co ta do toho 😀 ked sa ti nepaci necitaj a nekomentuj
@cimage
@ss225 : my sme mali westika, tiez neznasala deti, ani pohladkat sa nedala, no ked sa mi narodil syn uplne sa zmenila, chodila ho strazit do postielky, spavala pod postielkou a ked sme boli vonku s kocikom, ani nezastekala aby ho nezobudila. Dokonca sa sem tam nechala od neho aj za ucho potahat a pohladkat... Myslim, ze aj vase si zvyknu 😉
@alicia28 moja ty si nejaká divoká....vieš mna by len zaujímalo ako sa tvoje okolie stavia k tomu že myslíš len na seba a čo by povedali tvoji rodičia na tvoje poznámky o tom, že ta vlastne nezaujíma čo mali.
Moja podľa tvojich rečí mám skôr pocit, že patríš medzi deti, ktoré vyrastali na "tuzexových veciach" a vozíš si ritulku v drahom autíčku o ktorom hovoríš že je tvoje ale nezarobila si si nanho ani korunku - zarobili bud tvoji rodičia alebo tvoj partner - možno sa mýlim - ak hej tak prepáč ale z tvojich príspevkov tak pôsobís.
ISOFIX nie je alfa a omega - je to len novinka, doplnok pre lepšie pohodlie - ja ani neviem či ho máme alebo nemáme, pozerala som na iné veci pri kupe autosedačky - celková bezpečnosť, pásy, pohodlie pre dieťa a aj cena. Pretože pre väčšinu ludí je 300 eur za autosedačku veeeľmi veľa - niekto to má mesačný príjem v čistom :( niekto za túto cenu kupi komplet celú vybavičku pre dieťa ale každý máme asi iné priority.
celkovo veľmi mi vadia ludia, ktorý žijú životom "ukážem že na to mám, nech ostatní vidia" ale v živote sú INE, DOLEZITEJSIE VECI.
no maminky asi ideme všetky kupovať autá s isofixom a hlavne my,ktoré sme radi,že máme čo do huby...Veď načo si budeme vážiť to čo máme keď môžeme mať viac a kúpime si to len preto aby nám každý závidel...Som rada,že žijem a že mám pre koho žiť a nejaký isofix mi k šťastiu nechýba...toť môj názor
@janusha33 super foto, krásny je tvoj maličký...náš bol žiaľ teraz "nezachytiteľný", len z profilu na sekundu sa ukázal, takže máme foto iba z 22tt. Teraz je už väčší bacuľko.
Ako si ty aj lilianka1199 (všetky tri máme podobné termíny čakáme chlapčekov) písala, aj tvoj aj jej malý mal teraz na prietokoch podobnú hmotnosť, takže usudzujem že chlapi sú asi väčší 🙂 a mňa Dr. zbytočne "strašila", že možno bude dosť veľké bábo nad 4kg, že je tri týždne váhou a rozmermi popredu😀 Tebe nič nepovedali?
Podľa mňa sa iba teraz tí naši krásavci tak "vytiahli" do krásy 🙂
Inak k téme- isofix 🙂 čo ja viem, nám to chceli v predajni nanútiť, ale zbytočne lebo nemáme auto a vajíčko sme kúpili lacnejšie v rámci 3kombinácie iba na občasné prevozy so svokrovcami, rodinou. Tiež nemáme finančne na všetko a neriešim to, myslím pozitívne, že sa nám nič nestane.
Ahojte kocky, tak konecne mam pocitac opraveny...Som vas sledovala len z "mobilu", a to bolo ozivot...Ale vidim, ze vy tu mate "zivo" a "veselo"...No, skoda reci 😉
Zajtra idem do polska na nakup kociarika pre nase malicke, tak drzte palce, nech nieco vyberieme, lebo uz by som to chcela mat kupene, lebo pomaly ale isto uz nevladzem chodit. Prechadzky sa coraz dalej skracuju, lebo fucim ako jezko. Ale cochvila uz budeme vsetky behat s nasimi babatkami a budeme paradne...
Papa, pekny zvysok vecera.
@1982zuzka , ja si nekupujem veci ze ukazem ludom ze mam na to....... ale preto ze ich sama chcem ,,vobec ma nezaujimaju co si o tom mysia ostatny,,,a preco ????ked na to mam by som si to nekupila,????,,viem ze vela ludi nema peniaze
ale ja som si zarobila sama,,mne nikto nic nedal,,a to ze si vozim rit v drahom aute je len moja zasluha,,moji rodicia nic nemaju,,,,,takze velmi zle pocity mas,,,ked sa budes snazit zarobis si aj ty, treba mat vzdelanie a vediet podnikat,,,mne nic zadarmo nikto nedal,, a preco by som mala riesit co mali moji rodicia volakedy?
to sa z toho najem ? alebo naco mi to bude?
mne je to jedno ako sa mali moji rodicia,,ja sa staram ako sa mam ja a ked nebudem pracovat tak ani peniaze mat nebudem,,
mne je skor smiesne ako ludia zavidia ..............ze ja mam a oni nemaju, 😀 😀 😀 😀 😀 slovenska zavist,,
no co uz,,
slovak sa nezapre....debilita,,,len hubou mlet a zaidne ciny,,,ked nemam ja preco by si mala mat ty ????....slovaci su taky........ ale mne je to fuk,,,nech ci mysli kto chce co chce,,ja si kupim co uznam za vhodne a nebudem sa nikomu spovedat
Po dlhej dobe som nakukla na MojaSvadba a mame to presne 800dni od svadby 🙂 , hned by som si to zopakovala. Len by som potrebovala nove saty, lebo do povodnych by som sa nezmestila 😀
@alicia28 isofix nie je pre obycajnych ludi ale pre tych co nato maju ????????????????????? ako na čo sa tu hraš ?? my isofix mame a sme normalna obyčajna rodina, je to vecou vybavy auta a sedačky,a aj tak budem este použivat pasy
@janusha33 krasny drobec
@danculka24 , ja sa tu nehram na nic,,to tu tieto kolegyne pisu ze som na velko lebo mam isofix,podla mna je to normalna vec a neriesim to,,,kto chce kupi si a kto nechce kupi si hocico co mu vyhovuje
@alicia28 moja ti len poviem tolko - my tiež na to máme, máme nové auto, vzdelanie, dobré postavenie v práci, chodíme na luxusné dovolenky ale nechválim sa s tým lebo podla mna sa nemám čím - ja ti nič nezávidím. vieš čím sa ja budem chváliť? prvým úspechom na nočníčku, prvou jednotkou v žiackej knižke, budem sa chváliť ak s mužom si po dvadsiatich rokoch povieme, že sa stále lubime - toto sú dôležité veci v živote.
Ale môžeš skôr ty mne - lebo z toho čo máme dám aj mojej mame - lebo pochádzam zo skromných pomerov a som vdačná za to lebo to zo mna spravilo človeka aký som, mama sa mi snažila aj z toho mála dať čo najviac a každý den jej za to dakujem a nikdy nezabudnem kto som a odkiaľ som.
A tiež som empatická voči ostatným ludom - viem, že nie každý ma v živote tolko štastia - aj ked otázka je CO JE TO STASTIE ? - pre niekoho sú to financie, pre niekoho sú to iné veci - vieš čo je napr pre mna stastie? nie to, že môžem ísť a kupiť si čo chcem, voziť si ritku v drahom aute ale to, že dnes som strávila krásny den v kruhu mojich blízkych a rodiny a viem že ma majú radi. že môj synček, ktorého nosím pod srdcom je zdravý, že som onho neprišla ani v 12t a ani v 18tt kedy mi to hrozilo.
Ja ti určite nič nezávidím , dokonca mám evidentne viac ako ty: mám okolo seba ľudí, ktorí ma ľúbia a to že občas aj niekto závidí? no a čo? každý sme nejaký 🙂
Vieš čo mi je najviac luto - že sa tak staviaš voči svojim rodičom - hlavne teraz, ked si budúca mamička - prečo ich tak haníš? len preto, že nemali tolko penazí čo ty? vieš čo by si mala spraviť ako správna dcéra? povedať im DAKUJEM za život čo ste mi dali, za lásku, za prebdené noci pri mojej postielke, za výmenu dosraných plienok a mala by si ich poslať na krásnu dovolenku za to.
ja verím tomu, že niekde v kutiku srdca si predsa len tá normálna, empatická baba ktorá si nepotrebuje nič dokazovať peniazmi 🙂
@1982zuzka krasna odpoved Zuzka

@alicia28 Vies co uz mi s tym isofixom lezies krkom.Nezavidim ti ho maj si ho,mne je to jedno,ale ked do teba v plnej rychlosti nabura nejaky idiot tak ti nepomoze ani ten tvoj isofix.Na Slovensku este nie je vela aut ktore maju zabudovany autosedacku a nie kazdy si to moze aj dovolit. Mirkave ked pisala o drahsich autosedackach mala zrejme na mysli obycajne sedacky pre obycajnych smrtelnikov a nie tvoje isofixy.Chapes?Naco budem kupovat autosedacku ktora mi nebude sediet do auta.....moze by isofix aj neviem aka ak ju raz neupevnim v aute.Tak radsej si kupim taku ktoru tam upevnim.a tu su tie tvoje isofixy......zrejme nie su az take uzasne ako o nich pises
http://baby-web.topky.sk/clanky/a2385-Test-auto...