Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@alohim inak to je tazko s tou vahou,moja lekarka mi povedala,ze stale mam ako keby o dva tyzdne menej,ze jej to nesedi a na to u lekara na prietokoch mi povedal plus 1 tyzden podla vahy....takze to neriesim,az som ostala prekvapena,jedna povie ze malo a iny ze vela 🙂.....a to sa stravujem celkom zdravo,denne 2kg ovocia 🙂
Ja mam civavku,ma 1,20kg, totalne mojkadlo a ziarli na mojho manzela,non-stop je pri mne, tak tiez cakame co bude,aj ked on nevie ublizit,on sa skor boji vsetkeho 🙂 🙂
@lilianka1199 Milujem civavky, tie ich vypulene ocka...kamoska ma, ale ta je svinucha agresivna a ludom ide po nohach, ale inak by neublizila, je to bojko
Tak aj ja sa k vám pripojím 🙂 🙂 🙂 Termín mám 2.5.2012
@danculka24
@1982zuzka
@danielka1982
@janusha33
@janinkad
zienky nerozculujme sa tu koli isofixu a nejakej pani Alici,nech si to ma,kazda sa tesime z toho co mame,ci je to drahsie alebo lacnejsie,je to pre nasich drobcekov a janka,take hniezdo ake mas ty usit nevie- od maminky.... 🙂
@masarykova ahoj 🙂)
lilianka1199 Ahoj
@stvura no, a to ja mam plus 13 kg...pána beka, som sa akosi "rozbehla"...🙂
@michalienka25 ja som pribrala dákich 18kg
@lilianka1199 Ahoj :D
@pokito moj ani nezavrci na nikoho,on len na rukach je noseny a mojkany,to je jeho jedina starost v zivote,kto sa nim bude hrat,miluje ludi,len deti sa boji,lebo stale ho hladkaju a on sa schovava az do vlasov 🙂....strasne vdacny psik,hlavne teraz na materskej a marodke,ked som sama doma a on sa odomna nepohne 😉 ...
@masarykova co cakas ?? chlap ci dievka 🙂?? zhodime to,nevadi,aj ja mam plus 12kg,no a co 🙂,odratajme si,ze tak 10kg ostane v nemocke a nebude to uz take hrozne .... 😀
@lilianka1199 no ja idem mať dievčatko :D :D A ty čo?? A kedy máš termín??
@masarykova no ale si tri tyzdne popredu...ja tiez ratam takych 15-18 kg...jooooooj...no ale nevadi, kto vela papa, ten vela priberie 🙂
kocky, ja tiez mam uz 11 kg nabrate, a to mi zostavaju skoro 2 mes. do porodu... dufam ze sa dovtedy velmi nevyzerkam 😅 za 2 mesiace sa toho da dost stihnut
@lilianka1199 No hej,keby som si vedela vyrobit autosedacku tak si ju vyrobim a budem na nu hrda....ze dokazem nieco vlastnymi rukami a som sebestacna,ale na autosedacku si netrufam 😠 .Ale urcite mu budem sit nejake nohavice a babke dame ustrikovat nejake svetriky.Nerozculujem sa len je to smutne,vies nie kazdy na to ma, nehovorim o sebe,ano mame len obycajnu skodu octaviu ale my si s muzom stale hovorime ze skaceme len do vysky platu a v dnesnej zadlzenej dobe nemame ziadne dlhy.Lenze nie kazdy ma taku moznost a tolko stastia a toto mi prislo troska ako vysmech.Pise nas tu vela a mohlo to niekoho skaredo zaboliet,ked sa chce niecim chvalit,nech sa chvali tym co dosiahla,to co dokazala sama.Nie napriklad co dokazal jej muz ze sa vozi v aute s isofixom.....ja som skromna a ja to nepotrebujem.Mne staci aj obycajna octavia a obycajna autosedacka na to aby som bola s ludmi ktorych mam rada a ktory maju radi mna.
@lilianka1199 Ozaj pisala si tej kocke co som ti davala kontakt?Ja len ci si si k tomu dostala,ci ti uhackuje.
@alicia28 Musim ta vyviest z jedneho obrovkseho omylu......TU TI NIKTO NIC NEZAVIDIIII.Pokial si si nevsimla s zienakmi tu debatujeme ako prezivame tehotenstvo,co uz mame,kde sa to da dobre zohnat,radime si navzajom,tesime sa spolu uz len s malickych zmien.Ale nikto nikomu nic nezavidi.....a nikto sa tu nad nikoho nevytahuje lebo nie je preco.Kazda ma na nieco ine a kazdy si kupi nieco ine,pretoze kazda ma iny hodnotovy rebricek.Len ty si o tom svojom isofixe pisala tonom ako by sme boli vsetky hlupe a nevedeli co je isofix a na to nemali.Mame na to ,ale nie kazdy si mysli ako ty, ze je to najbezpecnejsia autosedacka napriklad,alebo jednoducho nepotrebuje ju surne k zivotu a k zivotu dietata a radsej da tie peniazky na nejaky monitor dychu.Chapes co mam na mysli?
kočky pozerám, že aj vy riešite kilá, ja som už pribrala 16kg a to bolo pred dvoma týždňami, teraz už bude asi viac ☹ čo už hlavne nech bambulka je zdravá, s kilami budeme bojovať potom.....
@lilianka1199 to máš trochu inú váhovú kategóriu, ale aj tak, či menší alebo väčší psík, sú to väčšinou mojkadlá 🙂 aj naši dvaja loptoši by sa dokázali mojkať celý deň a potom zas 🙂 Inak u nás je láska č.1 manžel, kým sme mali len sučku, bývala s nami dnu a zásadne musela byť medzi nami, aj na gauč sa vryla do 5cm diery, len aby bola bližšie ako ja 😀
@jagu81 My sme mali predtym dlhe roky(mali sme ho asi 14 rokov) krizenca takeho maleho teriera....no ale to bol psik s P.Tak sa tak vedel vtierat a ked isla burka tak to sme vedeli minimalne dve hodiny predtym lebo vtedy by nam aj na chrbat vyskocil.A vedel sa smiat....doslova.....ked s atesil tak ceril zubky ale to nevrcal on sa len jednoducho smial.Teraz mame je to este stena....ale tiez krizenca....jednoducho nedame na krizencov dopustit a vzali sme ho z utulku.....no ten aky je vesely,to je taky akcny pes.....ten keby mohol tak sa blazni cely den,stale nieco hryzie cize vsetko mu musime nechavat z dosahu,prva padla rohozka,otcovi teraz okusuje hrozno a pritom ma kopec lopticiek a hryzatok a neviem coho este.....najradsej ma aj tak plastovu flasu a ked ju moze tahat po dvore 😀 .Ale ked vyjdem na dvor v momente je pri mne a musim si s nim hadzat lopticku.....nastastie ho to po case unavi takze v noci potom nevystraja na dvore ale spi.Ale tiez dokaze pozdvihnut naladu.
@jagu81 No ja som pribrala doteraz nejakych 12 a ked som bola na prietokoch tak sa ma na to pytala doktorka a povedala ze uz teraz nech si davam pozor aj na stravu lebo ze placenta mi nejak zacina dozrievat a ze to este nechcem v takej miere ako je.Troska som z toho ostala taka.....nejde mi nejak do hlavy ze co ma strava s dozrievanim placenty a ta aj tak by mala v 34.tt byt zrela .....co som teda sondovala po nete.ale nevadi aj tak sa snazim jest viac ovocia a sladkosti som si zakazala ,ale je to tak tazke......a pritom ja v podstate nejak vela nejem.Neranajkujem niekedy vobec, obed mam niekedy problem do seba natlacit a poobede stale nejake to ovocie chrumem,lebo ked nemam co robit,tak zacnem byt hladna a uz spekulujem co by som jedla a tak radsej chrumem nejake ovocie,ale zase nie vela lebo aj tam je cukor.
@tiuska77 Najprv mi robili zrejme monitor.....to mi dali take dve akoby male repraky na brucho a pripevnili takymi pasmi a tam som musela lezat nejaku chvilku a vedla bol pristroj ktory to vsetko snimal,akoby to bolo nejake EKG ale babatka lebo cely cas bolo krasne pocut ako mu bije srdiecko....a samozrejme nasmu sa nepacilo ze lezim na chrbte tak im do toho kopal 😀 tak bolo pocut aj to.Potom som isla na usg a tym usg kontrolovala pupocnu snuru a ci nie je niekde zuzena ci idu ziviny ako maju a zrejme jej to aj ukazalo v akom stave je placenta a tiez mi povedala ze mame 2310g.Za co som bola pochvalena.....a pritom nejak vela nejem takze sama neviem odkial tak maly pribral,ale dobre nech len pribera lebo chcem darovat pupocnikovu krv a tam je potrebna hmotnost 4kg.A ked uz mam ist na ten cisarsky lebo sa drobec nechce otocit tak uz nech to stoji za to.
@janusha33 tak u nás je našťastie všetko úplne v poriadku, to je pre mňa to najdôležitejšie. Ja som začala priberať hneď na začiatku tehu a mylsím, že ani nie tak kvôli strave, ale pohybu bolo podstatne menej - predtým 3x týždenne fitko a zrazu z roboty domov a spať ... a takto to bolo celý 1. trimester, ale aspoň zle mi nebolo ani 1x. Stravu sa snažím aj ja striedmo, veľa sa mi vlastne už ani nedá zjesť - aj obed mám na 2x, najprv polievka a o hodinku - dve druhé. Ale tak každá sme iná a moja postava teraz nie je dôležitá. Toto budem riešiť až keď sa mi bambulka narodí a keď dokojíme bude aj fitko 🙂

@jagu81 nasa ma tiez rada deti. Necha si od nich vsetko, usi natahovat, papulu otvarat, nahanat sa a tak podobne. Teraz ju drahy ostrihal, tak vyzera trosku srandovne...ale podstate je to zatial najlepsi strih, co sa mu podaril 😝