Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte, ja som tu ták dávno nebola, že len pozerám ako sa rozšírili tie naše tehu kruhy 🙂
Od dnes som na MD.. takže už len cca 6 týždňou a bude to tu 🙂
Na poslednom 3D špehovaní mi zistili, že špuntík už má 2700g a je už dole hlávkou- už má tu správnu pozíciu...
keď bude naberať týmto tempom vyzerá to na 4kg
Dnes som opatovne volala na socialku (potrebujem papier o nastupe na MD) a dnes mi tetusa oznamila, ze moju matersku nam nemaju, ze sa papier stratil a to som ho tam niesla osobne 7.3.... Takze mi musi sestricka vypisat zajtea novy ☹ a zase na socialku....
Jaaaj jaky fajnucky salatik sa mi podaril.....som tam natrepala aj plno cvikli lebo nejak do mna poslednu dobu nesla a tak ju zjem lebo je vo fajnuckom kapustickovom salatiku......
@lucyfuk77 socialka je jeden velky bordel,mne minuly rok tak stratili umrtny list syncekov a vyplacali mi matersku nadalej a to som zistila az po vyplateni dalsej davky a ked som im tam zavolala tak ziadny umrtny list nemali kravy tuvsetko stratia a este mi potom napisali,ze som neopravnene poberala davku.
... kočky rozmýšlali ste nad odberom pupočníkovej krvi ?? ak odhliadneme od vysokej ceny, išli by ste do toho ?
@lucyfuk77
ak sa budete rozhodovat, či dietatku nechate dotepat pupočnik,alebo darujete pupočnikovu krv do banky, pozrite si reportaž z 20.6.2011
@janusha33 inak Jani, nevies co je dobre mat doma po porode,na rany,ked budeme take bolave,aby sa to lepsie hojilo,tu som sa docitala ze maminkam pomaha chlorofylovy sprej,aby som sa aspon pokusila vyhnut nejakemu zapalu a tak....
@dulkagabulka pozrela som si to a pripomenulo mi to, aka je realita a kolko veci sa takto deje. Aj pre nedbanlivost mojej lekarky sa mi stalo co sa stalo ale bohuzial UDZS mi to neuznal, resp. mam silny dojem, ze nechcel uznat, comu doteraz nerozumiem, pretoze som si 100% ista svojou pravdou, ze ma zanedbala. Ale s nimi sa clovek nevyhada ale aj keby uznali, nic by to uz nezmenilo a na take dotahovacky clovek nema silu ani nervy, ked si uzil uz tak dost.
@leeenka26 @janusha33 @lucyfuk77
a nepremyšlala si nad tym, že ho daruješ svojmu dieatku hned pri narodeni, tak ako to pre nas vymyslela matka priroda? teda že nechaš dotepat pupočnik?
članky najdete na http://www.prirozeny-porod.eu/
@dulkagabulka no ja som pocula ze nechat dotepat pupocnik nie je vzdy mozne.
@dulkagabulka nerozumiem ze ta reportaz nema nic s tym dotepanim pupocnika..ci som to zle pochopila? Neviem 😉
@leeenka26 @janusha33 @lucyfuk77 tu som to nasla o tej vahe.....posledny bod....
Pupočníková krv do registra sa neodoberie, ak nastane niektorá z nasledujúcich situácií:
Viacpočetné tehotenstvo.
Genetické ochorenie alebo vývojová porucha plodu zistená pred narodením.
Tehotenstvo kratšie ako 37 týždňov.
Teplota nad 38,8 °C počas pôrodu.
Systémová infekcia nezvládnutá v čase pôrodu.
Zákal plodovej vody.
Nadmerné krvácanie matky počas pôrodu.
Transfúzia krvi matky počas pôrodu.
Aktívna infekcia HIV, HBV, HCV, Syfilis, toxoplazmóza, rubeola.
Pôrodná hmotnosť dieťaťa je nižšia ako 4 000 g.
@lilianka1199 uuuuf no to netusim, harmancek nemoze byt zly urcite.....ci uz na ranu po cisarskom alebo na nejaky kupel.....ine ma nic nenapada......v porodnici ti urcite poradia.ja som sa na to ani svagrinej nepytala.
@leonna O tom viem ze tam musi byt ta hmotnost preto sa vytesujem ze nas drobec ma taku hmotnost,dufam ze do porodu este priberie na tie 4 kg a ked uz ma byt ten cisarsky lebo sa nie a nie otocit tak uz to aspon vyuzijeme nie.Sa nebudem trapit so 4 kg miminom klasickym porodom ked uz tak......aj ked radsej by som sa potrapila ako sa trapila potom s tou ranou a kadecim po cisarskom.

@adikasala neboj, kebyze nieco nie je v poriadku, doktor by to povedal, a ak nieco nie je presne podla tabuliek to este neznamena, ze to nie je ok. Ako vidis vyssie, co som ti okopirovala, ta vaha sa moze pohybovat od 1950 az do 3500. Preco by sa inak rodili vacsie alebo mensie deti? 😉