icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

leeenka26
26. mar 2012

@adikasala neboj, kebyze nieco nie je v poriadku, doktor by to povedal, a ak nieco nie je presne podla tabuliek to este neznamena, ze to nie je ok. Ako vidis vyssie, co som ti okopirovala, ta vaha sa moze pohybovat od 1950 az do 3500. Preco by sa inak rodili vacsie alebo mensie deti? 😉

adikasala
26. mar 2012

@leeenka26 no tak z toho si uz mozem vybrat 😀 😀 to je sila 😠

oxiba
26. mar 2012

ahojte, ja som tu ták dávno nebola, že len pozerám ako sa rozšírili tie naše tehu kruhy 🙂
Od dnes som na MD.. takže už len cca 6 týždňou a bude to tu 🙂

Na poslednom 3D špehovaní mi zistili, že špuntík už má 2700g a je už dole hlávkou- už má tu správnu pozíciu...
keď bude naberať týmto tempom vyzerá to na 4kg

lucyfuk77
26. mar 2012

Dnes som opatovne volala na socialku (potrebujem papier o nastupe na MD) a dnes mi tetusa oznamila, ze moju matersku nam nemaju, ze sa papier stratil a to som ho tam niesla osobne 7.3.... Takze mi musi sestricka vypisat zajtea novy ☹ a zase na socialku....

cobhan
26. mar 2012

@oxiba Ahoj, blazelam k materskej 😀. U nas nic nove, len mne brucho zacalo nejako rast raketovym tempom. Najblizsiu kontrolu mam az 4.aprila, tak som zvedava, co lekari povedia.

oxiba
26. mar 2012

@cobhan ďakujem 🙂 takže, keď som správne pochopila už si nieln prsatica ale i bruchatica 🙂 - založíme klub?
4. apríl však to je čoby dup, budúca streda 😉

janusha33
26. mar 2012

@leeenka26 Hej nie, ja tiez tak viem ze to ta mozu prepustit pocas tehotenstva,marodky a materskej len v pripade ze si robila na dohodu, na dobu urcitu a zmluva skonci vtedy alebo firma krachne.Inac nemoze.

janusha33
26. mar 2012

@lucyfuk77 Ciiii to ako mohli stratit taky papier?Ciiii ako chapem ze maju toho vela ale je to sila.

janusha33
26. mar 2012

@petra1209 Nie neplatila som za to......

petra1209
26. mar 2012

@janusha33 prvykrát keď mi ich robil ani ja nie a dnes si sestrička vypýtala za to 11 eur 😒

janusha33
26. mar 2012

@petra1209 A isto robila prietoky?To sa nerobi este jedno 3D?

janusha33
26. mar 2012

Jaaaj jaky fajnucky salatik sa mi podaril.....som tam natrepala aj plno cvikli lebo nejak do mna poslednu dobu nesla a tak ju zjem lebo je vo fajnuckom kapustickovom salatiku......

petra1209
26. mar 2012

@janusha33 robil mi aj sono, za to som neplatila, sestrička hovorila, že 3x prepláca poisťovňa no a že za prietoky je poplatok 11eur

janusha33
26. mar 2012

@petra1209 Aha tak to neviem....skus si to zistit vo svojej zdravotnej poistovni.

leeenka26
26. mar 2012

@lucyfuk77 socialka je jeden velky bordel,mne minuly rok tak stratili umrtny list syncekov a vyplacali mi matersku nadalej a to som zistila az po vyplateni dalsej davky a ked som im tam zavolala tak ziadny umrtny list nemali kravy tuvsetko stratia a este mi potom napisali,ze som neopravnene poberala davku.

lucyfuk77
26. mar 2012

@janusha33 ani nehovor, skoro ma porazilo ... proste to niekto buď vytratil na ceste z podateľne k tetuške, alebo to nejaký lolo založil do iného spisu :(

lucyfuk77
26. mar 2012

... kočky rozmýšlali ste nad odberom pupočníkovej krvi ?? ak odhliadneme od vysokej ceny, išli by ste do toho ?

dulkagabulka
26. mar 2012

@lucyfuk77
ak sa budete rozhodovat, či dietatku nechate dotepat pupočnik,alebo darujete pupočnikovu krv do banky, pozrite si reportaž z 20.6.2011

http://www.stv.sk/online/archiv/reporteri

janusha33
26. mar 2012

@lucyfuk77 Ano uz davnejsie som nad tym rozmyslala a rozhodla som sa ju darovat.Ja som darca krvi tak preco by som nedarovala aj toto....mozno to niekomu pomoze....a tak by sa to iba vyhodilo

lilianka1199
26. mar 2012

@janusha33 inak Jani, nevies co je dobre mat doma po porode,na rany,ked budeme take bolave,aby sa to lepsie hojilo,tu som sa docitala ze maminkam pomaha chlorofylovy sprej,aby som sa aspon pokusila vyhnut nejakemu zapalu a tak....

leeenka26
26. mar 2012

@dulkagabulka pozrela som si to a pripomenulo mi to, aka je realita a kolko veci sa takto deje. Aj pre nedbanlivost mojej lekarky sa mi stalo co sa stalo ale bohuzial UDZS mi to neuznal, resp. mam silny dojem, ze nechcel uznat, comu doteraz nerozumiem, pretoze som si 100% ista svojou pravdou, ze ma zanedbala. Ale s nimi sa clovek nevyhada ale aj keby uznali, nic by to uz nezmenilo a na take dotahovacky clovek nema silu ani nervy, ked si uzil uz tak dost.

leeenka26
26. mar 2012

@janusha33 nad tym darovanim som rozmyslala aj ja, to je asi zadarmo ze?

leonna
26. mar 2012

@janusha33 @lucyfuk77 Darovat sa ale tusim da len ked ma dieta nad 4 kg.....ci? aspon sa mi zda, ze som to tak niekde citala...

dulkagabulka
26. mar 2012

@leeenka26 @janusha33 @lucyfuk77
a nepremyšlala si nad tym, že ho daruješ svojmu dieatku hned pri narodeni, tak ako to pre nas vymyslela matka priroda? teda že nechaš dotepat pupočnik?
članky najdete na http://www.prirozeny-porod.eu/

leeenka26
26. mar 2012

@dulkagabulka no ja som pocula ze nechat dotepat pupocnik nie je vzdy mozne.

leeenka26
26. mar 2012

@dulkagabulka nerozumiem ze ta reportaz nema nic s tym dotepanim pupocnika..ci som to zle pochopila? Neviem 😉

leonna
26. mar 2012

@leeenka26 @janusha33 @lucyfuk77 tu som to nasla o tej vahe.....posledny bod....

Pupočníková krv do registra sa neodoberie, ak nastane niektorá z nasledujúcich situácií:

Viacpočetné tehotenstvo.
Genetické ochorenie alebo vývojová porucha plodu zistená pred narodením.
Tehotenstvo kratšie ako 37 týždňov.
Teplota nad 38,8 °C počas pôrodu.
Systémová infekcia nezvládnutá v čase pôrodu.
Zákal plodovej vody.
Nadmerné krvácanie matky počas pôrodu.
Transfúzia krvi matky počas pôrodu.
Aktívna infekcia HIV, HBV, HCV, Syfilis, toxoplazmóza, rubeola.
Pôrodná hmotnosť dieťaťa je nižšia ako 4 000 g.

janja2502
26. mar 2012

@leonna ano mas pravdu, dieta musi mat nad 4 kg. Ja som pri malej darovala, vtedy este nebola ta hmotnostna podmienka.

janusha33
26. mar 2012

@lilianka1199 uuuuf no to netusim, harmancek nemoze byt zly urcite.....ci uz na ranu po cisarskom alebo na nejaky kupel.....ine ma nic nenapada......v porodnici ti urcite poradia.ja som sa na to ani svagrinej nepytala.

janusha33
26. mar 2012

@leonna O tom viem ze tam musi byt ta hmotnost preto sa vytesujem ze nas drobec ma taku hmotnost,dufam ze do porodu este priberie na tie 4 kg a ked uz ma byt ten cisarsky lebo sa nie a nie otocit tak uz to aspon vyuzijeme nie.Sa nebudem trapit so 4 kg miminom klasickym porodom ked uz tak......aj ked radsej by som sa potrapila ako sa trapila potom s tou ranou a kadecim po cisarskom.