icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

linlin
28. mar 2012

@janusha33 no ja viem, ze sa to neda porovnavat, ale vzdy som si myslela, ze koncom panvovym rodit je cista katastrofa, teraz ako mi to opisujes, tak ze by som to nechala predsa na prirodzeny porod? no neviem, dr. vravel sice, ze odporucaju cisarsky, ale ze ak kludne mozem aj prirodzene..... o tyzden idem zas do poradne, tak sa ho skusim popytat, ze co a a ako.

alohim
28. mar 2012

@janusha33 kasli na okna 😀 mna tiez lakaju, strasne su spinave...no po dnesnej 2h prechadzke po nakup. centre a uspesom zhanani sirsieho jarnika pre mna a topanok pre manzela mi tak napuchol clenok...au, uz plan umyvania na vikend asi nevyjde 😀

@suzan1111 a mne sa snivalo..uz asi 3x, a bol bez vaskov, velmi velky, krasny okaty s velkou pusou (ako ja), strasne rychlo som porodila a potom mi o prilozili a pekne papal...snarom neverim, su to hluposti. Treba to brat pozitivne 🙂

linlin
28. mar 2012

@janusha33 aha ano mas pravdu, som si poplietla byka s baranom 😀 rohate znamenie je to aj tak :o)

danculka24
28. mar 2012

@lucyfuk77
@janusha33 vy ste obe akčne, jedna maluje a poklada parkety a druha zas furt okna umyva a upratuje, baby šetritre sa

mirkave
28. mar 2012

ahojteeeeeeee 🙂
ma z vas picne-clovek tu neni par dni a neviem,kde mam zacat citat 😀 😉 dufam,ze ste vsetky v pohode.idem citat nejakych cca 15 stran dozadu,aby som vedela vsetky pikosky.............

a huraaaaaaaa-zajtra si idem vybavit matersku 😀 sa neviem dockat 😀

danculka24
28. mar 2012

@lucyfuk77 @oxiba inak baby je tam v zozname tic tac......

danculka24
28. mar 2012

@mirkave saakkk som ta kukala a Teba nikde 😀, ja som dnes vybavila matriku a zajtra k lekarke a materska od 2.4. 😀, a inak citaj citaj pobaviš sa

mirkave
28. mar 2012

@danculka24 som mala pracie a zehliace dni -mna to taaaaaak moc bavilo hadzat do pracky,vyberat z pracky,vesat,zehlit........vsetko pre malinkeho.a prisla som na chut odzmolkovaniu s odzmolkovacom 😀 hodne veci bolo po simonke zmolkovych a pekne krasne som vrndžala od rana do vecera a vsetko je teraz ako nove 😀 odzmolkovac mam na komode-hned po ruke a len zhanam,co by sa este dalo odzmolkovat 😀
v sobotu risko prehodil komodu z detskej k nam do izby,zlozil postielku,vyupratoval cely byt a ja som prebrala vsetky veci pre drobceka a postupne periem,zehlim.paradne mi vsetko hned poschlo na balkone-radost pozerat na tie povesane pidi vecicky 😀
akurat citam temu autosedacky 🙄 sa to tu skaredo zvrhlo ☹ ma to mrzi,kam sa vyvinula debata.som tu nebola par dni a nemohla som reagovat.voci sedackam s isofixom nic nemam,je to skvela vec,ale nase auto nema vo vybave ukotvenie isofix,tak mi ta sedana je nanic. ak ma @alicia28 taku sedacku,tak si myslim,ze len napisala,ze ju ma,ze je s nou spoko a ze pisala svoj kladny nazor na nu.urcite neslo o to,aby sa vystatovala,ze ma nieco drahe...........
je to podobne ako ked bola debata o manducach,klokankach,nosicoch a satkach-co mamina,to iny nazor.ja som spokojna s nosicom,niekto s manducu a iny so satku.........
tesim sa na tvoje novinky z poradne 😉 😀

mirkave
28. mar 2012

ozaj-neboli vas niektoru pupok? presne - ta dierka pupikova?mna posledne dni dakedy tak strasne boli,stikli,svrbi,alebo ja neviem ako to mam popisat ☹ taky viacmenej neprijemny pocit je to.a vsimla som si,ze sa mi zmenil trosku tvar pupikovej dierky.dufam,ze sa mi dierka nezmeni na tlacitko 😀

lucyfuk77
29. mar 2012

@danculka24 to ked dychnes na baby, aby neodpadlo ;) tiez som sa smiala, ale ustnu vodu beriem ! 😵

lucyfuk77
29. mar 2012

@mirkave este som ani nezacala... Ale asi uz bude najvyssi cas, aspon to do porodnice... No nejak nestiham 😎

oxiba
29. mar 2012

@mirkave toto som mala i ja tak pred 3 týždňami, no môj pupík vyzerá ako tlačítko už od 5 mesiaca - najprv pripomínal taký prasací rypáčik, teraz je to len tlačítko 🙂

oxiba
29. mar 2012

@danculka24 tiež som čítala ten zoznam, tic tac tam dali asi na osvieženie pocitu v ústach pri pôrode, keby si náhodou nemohla piť, kvôli pravdepodobnej SC, ja som nemohla piť, lebo bola šanca 1:1, že to bude SC a aj bola, no mala som minerálku v spreji - striekala som si na tvár a do úst aspoň na osvieženie a bolo to super - skúsim pozrieť v lekárni, či to majú.. určite sa zíde i dáka pomáda na pery - keď furt predýchyvaš ústami..

to aby som sa začala baliť, ešte ani podprdy kúpené nemám- snáď takú podivnú veľkosť budú mať 🙂

janinkad
29. mar 2012

@mirkave jeje,ty si sa do toho ako pustila🙂)musim zacat aj ja,ved mame podobný termin pôrodu..ale nejak si hovorim ze po Velkej noci staci..ale lovelu som uz kupila🙂tak aspoň nieco...

cobhan
29. mar 2012

@oxiba ja mam v zozname zase cukriky na cucanie a vodu v spreji 🙂. Este som ho ani poriadne neprecitala, len som oprala drobcovi veci a tym to skoncilo. Hovorim si, ze keby bolo najhorsie, tak drahy nafasuje zoznam a kym ja budem v nemocnici, tak on pojde oproti do lekarne a nakupi 🙂.
Moje chute na kriedu su stale rovnake 🙂 a to som si aj kupila Ca/Mg v tabletkach a mm sa len smeje, ked ma vidi ako kazdy den rano jednu slastne hryziem. Minule mi doniesol vodu, nech to svinstvo aspon zapijem a ja mu hovorim, ze naco, sak je to super, chuti to ako krieda, skoda, ze si nemozem dat viac 😝

katkamiki
29. mar 2012

Baby aky zoznam pozerate? aby som si ho aj ja pozrela , co mi treba 🙂

cobhan
29. mar 2012

@katkamiki ja som dostala zoznam v nemocnici, je v takej knizocke, kde je opisany kazdy tyzden tehotenstva a buduca mamicka si tam moze robit poznamky 🙂

katkamiki
29. mar 2012

@cobhan jaj, to co chodis na prepdporodnu pripravu?

janusha33
29. mar 2012

@mirkave No som pozerala ze kde si?Uz som rozmyslala ci sa nieco nestalo a nesla si nedajboze na dovolenku do nemocnice.No s tymi sedackami to bolo troska huste,lebo mne to priapadalo akoby to pisala akoby sme boli nejake hlupane co nevedia co je isofix a aj sa mi to potrvdilo po tej inetrnej poste ktoru mi napisala a hodila som ju do fora.Viac ju neriesim.

cobhan
29. mar 2012

@katkamiki nie, nechodim..a ani nebudem. Musela by som dochadzat do nemocnice a je to vecer a to sa mi fakt nechce. Budem mat len 2 x 2 hodiny pripravu na porod, kde nam vysvetlia ake su moznosti, kde sa rodi ako to prebieha a tak. Teda ak stihnem, lebo termin mam 29.5 a toto bude 15. a 22. 5. ale bude to v tie dni ako mam kontroly u lekara, tak sa to vybavi pri jednom.

cobhan
29. mar 2012

@janusha33 pozerala som tu debatu, ale podla mna staci obycajna sedacka 🙂. Das ju do kazdeho auta a nemas problem...

janusha33
29. mar 2012

No idem ja si pobalit nejaku tasku lebo ma mama sfukla ze nemam tasku zbalenu a to som sa vcera smiala ked sa ma svagrina opytala ze ci mam tasku zbaelnu.....a ja ze naco,ved este mam mesiac cas....a dnes ma mama sfukla ze to teraz moze uz kedykolvek prist......tak aspon nieco nech mam zbalene nech sa nepovie

janusha33
29. mar 2012

@cobhan Presne...ten isofix nie je najbezpecnejsia autosedacka......ale uz to neriesim.....my budeme mat autosedacku od brata zdedenu,oni kupovali v septembri novu tak naco budem kupovat aj ja novu.

alohim
29. mar 2012

@mirkave mna tiez svrbi a boli pupok, hoci poctivo olejujem, strasne je napnuty, lebo mam dost spicate brusko 🙂
A este maly just do neho rad kope a tlaci mi nan 😀 , tak sa tam urobila jedna stria. Mam tam dost naiahnutu kozu, aj tmavsi pigment. Snad sa to potom stiahne.

@janusha33 ani ja nemam tasku zbalenu 😀 dokonca ani veci pre maleho poprate ale uz iba dva dni v praci a na MD sa tomu povenujem. Mna stresuje manzel ze "bal sa", ale este musim dokupit vlozky...no neviem tie SAMU mini alebo tie vacsie, potom ze nejaka znacka Batist Flower je dobra ale tu som nikde nevidela + tu na MK som videla na fore ze aj v Tescu maju nejake porodnicke a mamicky si ich chvalili, tak neviem ktore kupit.

janusha33
29. mar 2012

@alohim Mne mama hovorila ze to mi stacia obycajne vlozky ze nemusia byt tie poporodne.Tak asi kupim len obycajne dajake.A co sa tyka veci tak dnes periem farebne som sa rozhodla, biele mam vyprate len s farbenym som cakala ze ked mie ste svagrina donesie nech nepustam polovicnu pracku ale dam k tomu aj zavinovacky takze bude plna.Aj mne sa uz objavili strie,lebo som sa tesila ze ziadne nemam.a zvykne ma svrbiet brucho tak na boku obcas okolo pupka.a strie mam dole lebo tiez tam ma maly nozky a veselo tancuje.len sa modlim aby sa uz otocil ako ma byt.

cobhan
29. mar 2012

@janusha33 my mame autosedacky dve...jedna je len autosedacka a druha je to vajicko, co je sucastou kocika 3in1. A je to super, lebo aspon nebudeme musiet prekladat jednu sedacku z auta do auta, ale v kazdom moze byt jedna 🙂

cobhan
29. mar 2012

@janusha33 strie zatial ziadne, ale poctivo mazem brusko kazdy vecer. Inak mam pocit ako keby tie nase deti mali na mocaku tercik s napisom 10 bodov a kazdy den sa snazili uhrat aspon 1000ku, aby to stalo za to. Ja som sa uz vytesovala, ze vcera pocas dna bol celkom klud..ale co sa nestihlo cez den sa dobehlo v noci. Mam pocit, ze som bola na zachode cca kazdu polhodinu...

alohim
29. mar 2012

@janusha33 viem ze aj obyc. stacia, nejake dlhe s vacsou savostou "night" ale vraj prve dni po porode sa to lepsie hoji ked to viac dycha a tie vlozky su makksie, menej "umele" a nemaju lepiacu foliu, tak neviem, je tolko roznych info🙂 asi kupim viac druhov a otestujem.
Ja som dnes v noci velmi nespala ☹ maly mal asi diskoteku a boxoval kde sa dalo...takze v praci nejak to prezit.
Neboj otoci sa na netopierika ;)

janusha33
29. mar 2012

@cobhan Tak my od brata budeme mat vajce a ked sa nam nezmesti do vajca tak kupime normalnu autosedacku uz....len teraz brat nam hovoril ze nech nekupujeme ze oni nam daju svoju lebo ich mladsi sa uz do nej nevojde to akurat tak vyjde ze teraz pridu domov a uz nam nechaju vajce doma a oni kupia druhu autosedacku.

janusha33
29. mar 2012

@alohim No dufam ze sa otoci lebo vecer som citila jeho nozky v slabinach.....raz jednu a potom druhu .....mozno to neboli nozky ale proste som citila pohyby najpvr v jednej slabine a potom v druhej tak dufam ze tam nie je ako zaba a ze nema nozky zakliesnene v slabinach lebo to mi nepomoze ani svatena voda.