Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 tak ja mam do autosedacky taku deku,ani hrubu,ani tenku..... 😉 slnieckovo zltu 🙂 a sedacku mam taku farebnu,som zohnala tu na bazare,je ako nova zlto-fialovo-bielo-oranzova 🙂,len ju mam zbalenu este niekde,musim nachystat aj veci,lebo moj mm to nenajde,vsade mam nieco 🙂 a do porodnice potom neviem ake vecicky prinesie,ale tak este mame cas 🙂
@lunnka nic schopne nieje ani na nete,aspon ja som nenasla 🙂
Kočky i vy ste stále také ospalé? ja som asi začala hybernovať, možno za to môžu i tie nabraté kilá, mením sa medvedicu - no tie už teraz prerušujú zimný spánok...Dokonca najlepšie spím, keď susedia začnú zbíjať steny a vŕtať - prerábajú byt 🙂
malý mi robí v bruchu nenormálne rodeo, buchnátuje o sto 5, až sa mi dvíha žalúdok 😝 možno sa tak teší na kočík, včera nám volali, že už konečne dorazil (objednaný bol zač.januára), takže náš Maximko bude mať už svoje babyauto - Petík ani nechcel ísť do škôlky, keď sa o tom dozvedel, že si berie dovolenku a ide poň 😀
@tinci tuto zavinovacku som chcela aj ja,len som sa rozhodla nakoniec pre taku,co sa viaze na 2x,koli mojmu dobremu pocitu 🙂,cakam na nu uz skoro mesiac 🙂....slovensky vyrobca tak asi ju aj vyrabaju 🙂
@janusha33 u vas je take pocasie,ved u nas neprsi,ani slnko nesvieti,len je pod mrakom 😖 ....
@lilianka1199 ved to... nenormalne, ibycajne tehu tricka s kratkym rukavom, nemozem chodit von no necakala som ze na nete nic nenajdem
@lunnka ja som na tom tak isto,bluzky a tuniky nechcem a tricka su otrasne,vsetko je ako z roku pana,pridala by som si 10 rokov a 10 kg.Ako ja cakam nech sa trosicku otepli,mam nejake saty,tak budem nosit tie,zatial sedim doma🙂
@lilianka1199 ja myslim aj take jednoduchsie keby zeby som musela ist napr. do nemocnice skor.. doma sa znesie cokolvek- muzove trika, ale tam by som si nemala co vziat..vonku uz nepojdem, len na poradnu a monitor, tam zatial nosim 2 veci stale dokola..mne je uz luto kupovat nove 🙂
@lunnka ja som na tom tak isto,je mi luto davat na to peniaze,tak nosim roztahane tricka 🙂
prisla perinka !!! sa tesim moc,moc.....je krajsia ako na obrazku,konecne ma nieco potesilo tak naozaj 🙂
kocky aj u mna je uz problem co si na seba dat,,,kupovat sa uz neoplati tak sa len hrabem v manzelovej skrini co na seba 🙂nastastie mame tu teplucko tak len letne tricka vytahujem 😀
@lunnka Ja uz tiez nekupujem nove....nosim tricko s dlhym rukavom a bundu som si kupila tu vyuzijem aj potom.Doma nosim uz manzelove mikiny a tricka tie take klasicke reklamne obycajne,do tych sa este vojdem.Ale uz tiez nekupujem nove,tych par poradni to nejak prestriedam mikiny a tricka a saty uz asi ani nestihnem nosit lebo neviem ci bude tak teplo na to.
http://www.mamimo.sk/e-shop/product_info.php?pr... tu su tehotenske tricka od vymyslu sveta.Myslim ze tu kupovala sestra bratovi asynovcovi take rovnake s napisom Otec a syn,poradia si so vsetkym.
@janusha33 no presne, nekupujem uz nic extra, ziadne saty,nohavice..vlastne ani nohavice nemam, len elastaky 🙂 myslela som ze kupim este maximalne dve tricka s kratkym aj tu na MM ale vyber ziadny.. mna stale strasi ze by som este musela ist lezat do nemocky.. a tam len nejake teplaky, resp. pyzam. nohavice a tie tricka.. a mam silne pochybnosti ci sa zmestim do mojej nocnej kosele na kojenie co som uz zbalila do tasky..musim vytiahnut a premerat- aj ked po porode snad brusko spadne a bude OK 😉
Ahojte, dnes som bola v poradni v porodnici prvy krat a ked zistili ze som do 35TT pribrla 22kg pozerali sa na mna ako keby take este nevideli. Porodnik mi povedal aby som schudla 8kg 🙂))) Viete mi povedat ako mam schudnut ked mam chut prehltnut chladnicku?? Chodim aj plavat pravidelne a kila len idu hore 😀
@lilianka1199 No vidis to?U nas rano prsalo,potom sa nejak vycasilo,zacal fukat vietor,potom sa zase brutalne zatiahlo na cca 15 minut a spustil sa lejak s takymi malickymi krupami,potom zase zacal fukat vietor a to odfukol a teraz fuka a svieti slnko.....no na porazenie.
Je horsi priebeh porodu ked zena viec pribrala?
@tinci Preto by som zrusila povinnost zdravotneho poistenia.Kto chce ench si plati ale nech potom neplati u lekara a v lekarni....alebo nech to co platime kazdy mesiac ide na take osobne ucty a ked pojdem k lekarovi tak sa to zaplati z toho uctu.cize ked cely rok nepojdem k lekarovi tak mi tam budu cely rok pribudat peniazky.A nie takto, platime dobludu a idem k lekarovi tak platim zase?Akde su tie peniaze co platim mesacne potom?Vo vreckach majitelov zdravotnych poistovni,pretoze im trebalo dovolit vyrabat zisky.....odvtedy si hrabu do vreciek a neplatia ani zdravotnu starostlivost ktora uz bola poskytnuta.Neraz sa nam v praci stalo,ze ked prislo vyucotavnie za mesiac z poistovne tak nam kopec vykonov ktore sme podali(masaze a kadejake procedury,ktore sme urobili svojimi rukami a silami) vyskrtali s tym ze to nebolo potrebne na danu diagnozu a neviem co,cize to nezaplatia....cize ten dotycny to dostal zadarmo.....a kde sme mali vymahat tie peniaze?A sefka nam musela dat nejaku vyplatu....keby sme boli plateny od vykonu tak nezarobime ani na odvody....je to hrozne co sa deje v dnesnom zdravotnictve....ja sa len modlim aby zase nezacali strajkovat ked pojdeme rodit.
@verca007 Preto aj clovek ked chce chudnut tak by sa mal merat v kritickych partiach a nie vazit.Na hmotnosti moze pridat aj voda .....napriklad aj antikoncepcia ....pri niektorej sa pribera ale to len zadrziava vodu v tele aby sa udrzala urcita hmotnost.Ze sa nepriberaju tuky ale voda a tym sa zvysi hmotnost.Takze nejak sa skus odvodnit ale nie tak ze nebudes pit vodu ale tak ze jej co najviac vycikas.....len zase pozor na oblicky aby neboli velmi pretazene.
@verca007 porod urcite nieje horsi,jedine ak by s tebou moc pribralo aj babo a porodit potom take 4500g je uz makacka 🙂,poznam kopec zien co pribrali 30-35kg a teraz vazia 50kg,je to skor zataz pre tvoje kosti a kozu,ale niesi jedina,neboj 🙂,ja jem same ovocie a priberam aj z neho,2-3kg bananov,hrozna a vsetkeho denne - je v tom dostatok cukru....vaha ide stale hore..... 😉
@lilianka1199 hehe asi cakaju kym dorastie bavlna, hadam to do porodu stihnu vyrobit a poslat 😉
na STV2 je akurat diskusia o porodoch.....
@verca007 tiez som pri prvom pribrala viac ako 20 kg ale nikdy mi doktor nepovedal, ze mam schudnut a az 8 kg.Uz ked som videla ze rychlo naberam na vahe tak som si davala pozor na stavu a aj tak som priberala teda skor napuchala od vody a nejak som to nevedela ovplyvnit.Ta vaha je asi zatazou v posledny tehu mesiac - problemy s chodzou, nespavost, bolesti klbov a celkova nervozita z pribratych kil a z reci ostatnych ludi....Ale ked som porodila a prisla domov tak som mala - 12 az 13 kg a este asi mesiac isli kila rychlejsie dolu.Po roku mi zostali este asi 4 kg nadvahy a to bol asi ten skutocny tuk, ktory isiel tazsie dole.Ale vacsina bola teda naozaj voda a ta ako prisla tak po porode odisla....
@tinci uz mi dnes prisla poobede 🙂,tak sa tesim,lebo je krajsia ako na obrazkoch 🙂
jej,malemu sa cka 🙂

V stredu nám vyšli pásy na hoby, tak si nás v nemocnici do dnes podržali. Našťastie je všetko o.k. a už sme doma 🙂