Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska Ahoj no mne sa bezne stava ze mi tak stvrdne ani nie cele brusko ale iba tak okolo pupka jakeby si tam Risko oprel nozku alebo rucku a je to aj na dotyk tvrde ale po chvilke to prejde.Ale vcera vecer ked uz som lezala v posteli tak som mala taky pocit akoby mi mrazilo taky urcity kruh okolo pupka....proste jakeby mi mrzol pupok a po chvilke rozmrzol a zase zamrzol....taky divny pocit....a potom to preslo a malemu sa zacalo ckat takze uz bolo po mojom spanku.Sa mu nejak casto poslednu dobu cka.....dufam ze nebude mat reflux.Lebo ja ho mam a z toho ma pred tehotenstvom casto palila zaha.
@danculka24 @lucifuk77 baby ja nestiham pozerat ako ste sa rozbehli 🙂 Ktoreho porodnika ste si to nakoniec vybrali? Ja mam tiez pozajtra poslednu poradnu u svojej gyndosky a musim si vybrat ku komu budem chodit na Antolsku. Ozaj ta prednaska ma byt 16.4. o kolkej a kde presne? pytam sa lebo vidim, ze ste uz ozaj dobre informovane 🙂 ja som zatial nic neriesila, normalne vas obdivujem akcne prerabkove zienky
@svetlusska ahoj toto iste mam i ja posledne dva tri dni, no mne je z toho obcas az nevolno, chystam sa na to spytat vo stvrtok na poradni.. Mne sa to stava, ked to prezeniem s chodzou, vcera som myslela, ze neprezijem prechadzku s mojim Petikom, 2hod. prechadzka okolo jazera, vsade sa zastavoval, vsetko riesil - staval lodky, hadzal kamene, piknikoval atd.atd., normalne je to zlate, no asi to musim obmedzit, ked nechem zacat rodit vonku🙂
@pokito @danculka24 @lucifuk77 kocky tak ma napadlo vsak my sme pred casom riesili, ze dame nasu tehu petrzalsku vstrecu/meeting 🙂 to aby sme daco vymysleli skor ako porodime 🙂 mohli by sme daco vymysliet napr. bud.tyz. Co vy na to? Dajte typy, kde a kedy zalozime nase kocikove komando 😀
@michalienka25 neviem, neviem, ci sa po porode vyspis, akurat ti bude spanok este vzacnejsi 🙂
@danculka24 bre ranko ;) uz sedim v cakarni a som 7, snad to do obeda stihneme ;). A parkujem ako vzdy, medzi panelakmi... 😎
@oxiba prednaska je 16.4 o 12:30 na 3 poschodi v nejakej zasadacke. Teraz sedim na antolskej, tak sa opytam, ako s manzelmi, co chcu byt pri porode, ci to maju povinne, ci dobrovolne ;) s
@danculka24 sme sa dohodli, ze poznavacie znamenie bude cerveny karafiat 😀 sranda bude ked.ho nezozenieme ;) potom si doma vytvorim tabulku s napisom "cerveny karafiat " 😀 😵
@lucyfuk77 @oxiba @danculka24 ja idem do poradne zajtra prvy krat 🙂 Je tam vela ludi? Tiez si nebudem lekara asi zazmluvnovat....
@lucyfuk77 na tu prednasku sa treba specialne hlasit alebo staci len prist? a veru vyzisti tych oteckov, ci maju ist na tu prednasku 🙂 mna caka prva poradna na antolskej buduci tyzden, len este musim skocit pre vysledky zo streptokoka
@lunnka no asi každá nemocka to ma asi iné... nám vravela, že oni máju v prípade potreby, ale chcú aby sme si to odtláčali ručne, že je to oveľa lepšie aj šetrnejšie pre prsia....ale keď budem mať toľko mliečka ako mala moja mamka..tak asi mi bude manžel musieť postaviť dojáreň 😀 ... a super ďalšia vec je, že včera v nočných správach bolo, že PP nemocnica nepodpísala s poisťovňou dôvera zmluvu...tak to je už ozaj besné, človek si platí a ani ťa poriadne neošetria 😒 ....
Takze kocky na prednasku 16.4 staci prist, netreba ziadny papier, oteckovia su vitany, nie je to vsak podmienka ;) je dost mozne, ze ja ju uz nestihnem 🙂
@janusha33 aha tak mna ani nemrazilo len som prosto mala brucho ako kamen aj na dotyk aj na pocit.tiez sa mi to stava ale v kratsich frekvenciach.tak preto sa pytam 🙂
@oxiba ahoj. nooo tak nevolno mi nebolo ale tak take tvrdnutie brucha som este nemala cca 15 min.a prechadzky tak na tie chodim ale taaak pomalicky ze hruza ked idem kus rychlejsie tak sa zadycham a hlavne ma zacina rychlo chrbat boliet.coz je dost neprijemne.
@danculka24 lekar je genialny ;) dikes za odporucanie ;) a potvrdil moj poredpoklad, bude to skor. Dalsiu poradnu mam 13.4 o 10. Zajtra idem na tu epiduralku a je dost mozne, ze tu prednasku uz nestihnem...
vysledky na streptokoka negativne 🙂 zajtra prva poradna v porodnici....som zvedava 🙂
@lunnka Jaj baby ani nestraste s doverou lebo ja mam doveru.....oni inac robili aj minuleho roku problemy,lebo aj u nas v praci nam este vo februari prisiel papier,teda mojej sefke - doktorke ze s nami nemaju v plane dalej pokracovat v spolupraci.Bez akehokolvek vysvetlenia a pri tom sme tam na okoli siroko-daleko jedina rehabilitacia.A boli potom revizny lekari na kontrolu tak zistili ze sefkine behanie a lietanie malo zmysel lebo mala pravdu.....ale to uz teraz je tak....ono je to vlastne tak ze na urcity kraj alebo oblast pripada urcity pocet ambulancii daneho odvetvia,napr.na Kosice - okolie pripada ja neviem 15 gynekologickych ambulancii a im je jedno ci su vsetky na jednej ulici,alebo su tak roztrusene aby bola zachovana aj dostupnost pre pacientov.a zbysok samozrejme nemusa zazmluvnit.Keby im neboli povolili zisky a stat by platil za svojich poistencov ako ma nebol by problem.....lenze takto mame smolu.Mozme si my platit aj neviem ake poistenie,ked to jednoducho nezazmluvnia tak si mozme hladat zmluvneho lekara aj nemocnicu aj vsetko.Je to hrozne co sa deje v dnesnom zdravotnictve a bude to este horsie.A co je horsie ze nemozme ani zmenit poistovnu.....teda mozme,ale v noevj budeme az od noveho roka.Lenze tiez zmenit poistovnu ...a za aku?Za Vseobecnu urcite nie,ta ma problemy sama so sebou a vykazuje zisk na ukor pacientov....jedine ak Union....ja uz to aj vazne zvazujem
@tiuska77 Teraz co som citala tak poistencom dovery musia poskytnut neodkladnu zdravotnu starostlivost co je aj starostlivost pri porode.....Je to sila ale laik nevidi co vsetko za tym je.....predpokladam po minulorocnych skusenostiach s poistovnou Dovera ze to nebolo len tak pre nic,za nic.....urcite im poznizovali nejake limity ze by aj tak vela ludi nemohli odrobit a museli by byt take poradovniky na operacie a kadeco ine ze nemocnica sa tym podla mna iba brani.a medializacia daneho problemu niekedy dokaze pomoct...
@janusha33 ved to.. my sme presli zo vseobecky do dovery v 2011 kvoli zubarovi, no ked sme sa tam dali, ze uz neplati co platilo a aj dovera bola zla..ze union..no len kto ma stale behat papierovacky vybavovat..teraz neviem sme tam aj s manzelom, ale mozno zmenime od noveho roka a male dame hned po narodeni inde..fakt je to tazke..
@janusha33
@lunnka veď to že najhoršie je, že platiť odvody musíš a inak veľmi slušne prachy..ale keď dačo potrebuješ od štátu tak to je hrozne...už mi to naozaj tak príde, že naj je tým čo celý život nerobia, stavajú si chatrče kde im príde a život im je gombičkou 😒 ....tak dúfam, že do mája sa to nejako vyrieši, ale keby dačo tak pôrod ako píšeš Jani je neodkladná zdravotná starostlivosť, to ťa musia zobrať...ale o 2 týždne by som mala začať chodiť na tie prietoky do ambulancie čo je v nemocnici...tak fasa som zvedavá 😒 ...dnes som bola na vyšetrení štítnej žľazy sme sa rozprávali s doktorkou presne o poisťovniach..... vravela mi, že minulý rok male také 3 prípady z dôvery čo museli isť vážne na operáciu z toho jedna mala rakovinu štítnej žľazy, a to museli čakať na vyjadrenie poisťovne či ju vôbec budu operovať a jej potom na tento rok znížili hodnotenie o 25% za to že dala 3 ženy operovať 😨 , to je fakt už úplne choré 🤐 ...ved to akú poisťovňu si vybrať podľa hodnotení je dôvera najlepšia a vidíš...do všeobecnej nechcem isť určite, tiež som zvažovala Union, ale, že tam majú lekári tiež zlé skúsenosti, že veľa ľudí sa prehlásilo k nim a niesu na to pripravený....vyber si do kelu...ako keby sme mali toho málo, ešte také veci riešiť 😒 ...ešte, že dnes svieti slniečko 😵
@tiuska77 Pre poistovnu je najlepsi lekar ten ktory nepredpisuje pomocky ani lieky a tym nevytvara poistovni ziadne naklady,ktore musia oni zaplatit a taka operacia je dost draha zalezitost.Moja sefka tak bola draha pre vseobecnu a aj pre doveru lebo ze predpisuje vela pomocok....ale ked raz pride clovel a vidi ze tu pomocku potrebuje a to polohovatelne postele ani nepredpisovala,povedala ze nepredpise a hotovo a voziky tiez minimalne,ale nikdy nedostala spatnu vazbu od poistovne ci vydali pacientovi novu pomocku cize im vytvorila nejaky naklad ,alebo dostal pacient uz pouzivanu pomocku cize nevytvorila naklad aj ked ju predpisala lebo tu pomocku uz mali.No proste bordel je v tom neskutocny.Ja by som zrusila vsetky poistovne a nechala jednu alebo ich aj nechala ale kto si nechce platit nech neplati,radsej si otvorim ucet a budem si nan mesacne posielat peniazky a ked bude potrebovat k lekarovi tak to zaplatim z toho....a nie ze budem mesacne platit jak debil a ked pojdem k lekarovi aj tak budem platit.Potom kde su tie moje mesacne platby?Kde su tie peniaze ktore dam kazdy mesiac do poistovne a nejdem ani k lekarovi lebo som zdrava?V nieciom vrecku samozrejme

baby mam taku otazocku, stava sa vam teraz niekedy ze vam stvrdne brusko?ja som teraz v 32 tyz. a stavalo sa mi to obcas ale len tak asi do 5 min.ale vcera mi brusko stvrdlo a trvalo to takych 15 min.mozno aj viac som sa normalne vylakala.maly sa predtym dost hybal tak som sa potom zlakla ked tak zrazu bum a mam tvrde brusko.nebolelo to ani nic take, len som citila ako keby namiest brucha tam mam skalu a aj na dotyk bolo tvrde.som si potom na chvilu sadla a za par minut to preslo.stava sa to aj vam?a je to v poriadku?dakujem