Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mariankach my sme nevedeli pohlavie až do 32tt. tak varianty boli rôzbe, ale aj Miško/Miška. Po sone, keď sa už potvorka ukázala v plnej kráse, nakoniec vyhrala Mišička, už sa na ňu tešíme 🙂
@janusha33 Ti chlapi su niekedy divni 🙂. Moj nastastie robi len cez den, ale cez vikend doma neobsedi. Uz som pocula ako 10 verzii na temu rybacka, ze ako sa to bude dat zvladnut....od verzie, ze pojde o 3tej rano a do obed je doma aj s ulovkom - na co som mu povedala, ze deti maju zlozvyk sa rodit hlavne nadranom, on sam sa narodil o 6.00 🙂 az po verziu pojdeme spolu a teba necham so psom na brehu a ja si vybehnem zachytat - na vode moze byt aj cely den a na mori vacsinou nie je signal, takze keby nieco, tak som nahrata.
Uz vcera sme mali pohotovostnu situaciu, ked som chcela ist do roboty a zistila som, ze mam na aute defekt. On uz bol so svojim autom v robote a ja som musela volat sefovi, ze ked ma chce mat v praci, tak si pre mna musi dojst 🙂
@petka296 vies co, dolezite je, aby sa ti rozbehla laktacia. ja som rodila v piatok 13., laktacna poradkyna tam bola az od pondelka a ja ako som sa snazila, tak mi mala tak rozdrasala bradavky, ze sa mi zhojili az pred mesiacom. Fakt az pred mesiacom, jedna mi skoro bimbala odtrhnuta, ale udojcila som malu. Do porodky si hlavne nachystaj osobitne tasku len na porod, pretoze to ide strasne rychlo, ked ta prijmu. Nezaudni si aspon 2x10 SAMU vloziek, len ku porodu. Aj ta podlozka je dobra. Este ti doporucujem kupit si Dermatochlorofyl, mne sa strasne rychlo po nom hojili stehy - je sice drahsi, stoji 5EUR ten sprejik, ale bol mi super.
Sestricky su tam uzasne, velmi vela poradia a vsetko s kludom, aj sa staraju. Ja som malu nechala na to oddelenie im len 1 noc, dalsie 2 noci som ju mala pri sebe, lebo tam dokrmuju Bebou a ja som chcela, aby sa mi hned rozbehlo mliecko, ono sa ti najlepsie rozbehne, ked si babo hned prikladas. Inak prve dva mesiace sa ti bude podla nasho fora januaroviek vsetko tocit len okolo papania.
Ozaj, este - vezmi si urcite jednorazove plienky - ja som mala pampersky 1-tky, minula som tam cely 1,5 balika toho velkeho 78 kusoveho, lebo babo sa stale ako cisti. Takisto aj vlhcene obrusky. Inak ja malu od narodenia umyvam po kazdom prebaleni v cistej vode, to je najlepsie.
@jagu81 mne sa Miska odjakziva pacila. Inak aj teraz mi spinka na kolenach v klbocku na kojacom vankusi 😀, no pohlad za milion 😀. Samozrejme, opreta o cicik, tak je jej najlepsie 😀. Uz sa tesim, az vstane, pohrame sa, napapame, tak okolo 2 chcem ist do mesta na kaficko kedze mam dnes tie narodeninky, osvalim ich s mojim drobatkom.
@petka296 a este som zabudla - ja som mala dvoje tie jednorazove nohavicky, tie som zakazdym preprala a bolo. Koselu ti tam daju, ale ja som po 2 dnoch mala svoju, taku stramacku, ked aj navstevy chodili. Izbu som mala uplne najsamsuper - oproti WCkam, takze som len rychlo vzdy prebehla. Inaaak krasne je tam v MT, cistulinko, stale nam tam umyvali tety, aj WC, vsetko na urovni, skoro tak, ako v ZA nadstandard, ak nie aj lepsie 🙂.
@mariankach jéj tak to všetko najlepšie k narodeninkám, hlavne veľa zdravíčka vám obom, pekne to oslávte 😉 detičky vedia nádherne spinkať, ja sa zatiaľ vytešujem občas pri neterke (10mes.) ale dúfam, že už čím skôr to budeme mať aj doma 🙂
@oxiba ale on to mysli vazne...jemu akosi nedochadza, ze nie sme na Slovensku, kde sa dostanes v meste do nemocnice za par minut hoc aj taxikom, ale byvame na dedine, kde nechodi ani autobus, najblizsie mesto je 6 km a do nemocnice to mame 60 km. Teraz sa ma pytal, ci to akoze bude musiet sediet cele vikendy doma...no nepovedz mu nieco stiplave 😀
Niekedy sa mi zda, ze si chlapi myslia, ze zena citi prichadzajuci porod minimalne 24 hodin pred a dokaze muza varovat s dostatocnym predstihom 🙂. Mam dve kamosky, co maju podobnu stavbu tela ako ja a jedna porodila ho 1.5 hodiny a druha do 2 hodin od prveho naznaku bliziaceho sa porodu 😉
@jagu81 dikyyy, no ono tie prve mesiace su veeelmi tazke, ja popri malej aj pracujem (mam homeoffice), ale poviem ti, od toho 3. mesiacika je to uuplnaaa radost s nou, hrajka sa, smejka. Uz mame za sebou aj mesiac vecernych soire, kedy mi mala hodinu vkuse rvala, rvala a rvala, nevedeli sme, ze co sa to deje, ale nastastie vcera uz bol asi 4. vecer, kedy bola tichucko, aj krasne zaspinkala.
@cobhan chlapi sú fakt z inej planéty, môj v tomto nie je žiadna výnimka. Tiež sa občas tvári ako keby sa celé tehu a pôrod ani netýkali. Hokej, kamarátom pomôcť a neviem čo ešte všetko možné ..... a to je policajt, takže služby sú všelijako ale väčšinou 12ky - denná alebo nočná. Vraj keby dačo volaj, hej ale ako mi pomôže neviem .... radšej na to nemyslím, keď bude najhoršie zavolám sanitku. Len ja mám tú veľkú výhodu, že v nemocnici sme do 10min. aj autom. Verím, že chlapci sa nám snáď ešte preberú 😉
@cobhan jeemin, ked to citam, moj mm nepil vobec nic od 15.11., termin som mala v podstate 38TT uz od 24.12., dokonca bezo mna sa nikam ani poriadne nehol a cele Vianoce bol nasuchu. Iba na Silvestra sme si dali trosku. Fakt tam treba opatrne, lebo ver tomu, ze ked ta to chyti - napriklad ja som pochodovala s kontrakciami od 10 vecera do 6 rana, rano som ho zobudila a ked sme dosli do nemocky uz som mala kontrakcie kazdych 5 min., je to ohubu, nebola by som to odsoferovala. Dokonca som mala aj krstnu mamu ako zaskok na odvoz 🙂. Vobec to nie je sranda.
Ahojte,
tak mam za sebou poslednu poradnu u mojej Dr. - odteraz uz budem chodit na poradne iba do porodnice. Takze sa to blizi 😕 🙂 nastastie ma Dr. ukludnila, ze babo je este vysoko a krcek je tuhy a nezmeneny, takze nemalo by to prist teraz, ako som si myslela (kedze ma v podbrusku dost pobolieva) ale mesiac by babo malo vydrzat. Uvdime 😉 takze ide sa dokupit posledne a prat a zehlit 🙂
@cobhan ja som porodila - o pol10 mi dali klystir, to uz som ani nejak nevladala udrzat a 12:08 bola mala uz aj na svete, fakt to ide rychlo. Okrem toho, tie posledne dni som mala rovnake kontrakcie ako aj v ten den porodu, ibaze neprestavali 🙂
@mariankach, @cobhan
ja som toto zažívala vlani so sestrou (švagor bol v nočnej, tak som u nej pre istotu spala - teda nakoniec nespala), tiež mi celý večer tvrdila, že to ešte nič nie je, načo už tak skoro do pôrodnice a potom okolo 1 v noci sa to nejak rozbehlo, šli sme do nemocky, to už na mňa kričala, že môžem aj pridať 😲 a malá sa už o 4 narodila. Takže ťažko povedať, kedy a ako to príde a plánovať sa to asi nedá 😵
...a som si nemyslela ze bude take tazke zohnat cenovo pristupne podprsenky na dojcenie mensej velkosti. Patrim do najnizsej velkostnej kategorie (pred tehu 75A a teraz 75B a nejak sa nezvacsuju takze neviem ake cislo kupit)
v H&M mali pohodlne a celkom vyhodne dvojbalenie no cudne cislovanie - najmensie boli 75C a to C bolo akoby Bcko, na chlp sedelo ale obvod mi bol maly a potom z inej farby 80B a obvod sedel ale to B bolo ako C, velmi volne. V C&A mali iba biele a nie moje cislo + nefandim bielym podprsenkam .. v tescu a cinakoch nic 😒 a nemozem si dovolit dat iba za 1 podp. vyse 20 EUR. Ide sa hladat dalej...
@alohim Tiez mam s tym problem ze neviem aku vlastne kupit.Este dnes pojdem dokupit jednu,jednu mam co mi je dobra aj teraz ale ja neviem ci mi bude dobra aj potom .....takze zozeniem este jednu o nieco vacsiu v obvode a snad to nejak prezijeme.....a ked nie tak poslem mamu po porode kupit keby sa nahodou nejak viac zvacsili.
@jagu81 dakujem 🙂 ...ved ja neviem ako nakoniec dopadne moja velkost..nieze kupim B-C a po porode bude D 😀
..este som zabudla mam super nakupovaci tip na spevnujuce/stahovacie nohavicky po porode- vcera som kupila v KIKu za 4 EUR, maju rozne velkosti od M po XXL, biela alebo telova farba a celkom fajn material na tu cenu, tak som neodolala 🙂
@jagu81 No presne......aspon v robote mu vysli v ustrety ze bude cely mesiac rozvazat tovar iba po Kosiciach a nepojde niekde do Lubovne alebo kde ze keby nieco tak odstavi nakladne auto a sada do svojho a trieli domov.To vie byt za 15 minut doma.Ale tiez ja neviem ci si to neuvedomuje alebo si to nechce uvedomit aby sa nestresoval alebo co.....ale tiez tu ide vonku lebo potrebuje ist za tym a za tamtym......a on je cely den v praci a ide na pivo.....uz som aj tak skusala ze som mu kupila pivo domov aby nemal dovod odist z domu,ale marne.To on potrebuje jednoducho vypadnut z domu sa porozpravat s kamaratmi a tak.Tak som mu povedala ze ked sa Risko narodi tak nech si to vyhodi z hlavy ze bude si behat po kamaratoch.Tak povedal ze dobre.Tak to som zvedava.Teraz este mam poistku ze prinajhorsom je tu moj oco ze ma on hodi do porodnice alebo sa fakt nastvem a si zavolam sanitku a mu zavolam potom z porodnice ze rodime.A si moze trepat hlavu o stenu.Pri porode aj tak nebude lebo to by ho velmi rychlo kriesili a ja ho do nicoho nutit nebudem.
@alohim Vies co tu co mam som nasla u jedneho cim-cam obchode takze asi pojdem tam mrknut. Radsej dam viac peniazkov na nieco ine ako na toto, toto nie je az take podstatne a hned ju aj operiem aby som mala nachystanu.Tu co som si kupila prvu je fajna lebo je taka makka a ziadna umelina,ja som s nou spokojna.
@stvura Ja dufam ze to stihneme....svagrina ked rodila prveho tak to mala huste lebo akurat boli s bratom cosi riesit a potom vylozila brata v praci a ona sla domov a cestou ked uz vychadzala z mesta tak jej odtiekla voda,tak sa este vratila pre brata do prace a ten ju uz odviezol do porodnice medzitym volali mame ktora bola doma,tak ta silou mocou nech po nu pride tak nakoniec este brat stihol prist pre mamu a skocit domov svagrinej pre tasku.A pri druhom bol brat na sluzobke,svagrina s malym doma a rano jej odtiekla voda,tak jej sestra ju viezla este sa stavili u nas pre mamu a ku starsiemu synovi sla jej neter.A brat bol podareny,ten sadal na prvy rychlik a siel domov a niekde v este stali ta volal mame ze sa bude ponahlat ta mama mu hovori ze co potisnes vlak ci pobezis pred vlakom?Vobec ho ani nenapadlo ze co je so starsim synom.A zo stanice doletel taxikom do porodnice ale svagrina aj s malym este pockali na tatika,takze to stihol ale tak bol milo vystresovany,pricom moj bracho je typ cloveka ktory si stale zachovava chladnu hlavu.
@janusha33 no vidím, že je to veľmi podobné asi všade 🙂 vraj hovorím iba o malej .... už som mu povedala, že ja to brucho nemôžem zložiť do skrine a tváriť sa, že nie je. Ja tým žijem 24hod. a čím ďalej tým intenzívnejiše, tak by to mohol pochopiť. To už bol krotký, aby som sa nehnevala ..... oni asi nechápu, že človek má obavy, aby to všetko dobre dopadlo. Že to nie je len hurá máme dieťaťko, tešme sa! Tešíme a bojíme a neviem čo ešte všetko naraz, teda neviem, možno som len ja precitlivelá, ale niekedy ma chytá panika, čo bude, potom sa neviem dočkať maličkej a tak nejak to striedam ...
@mariankach dakujem za rady 🙂 Ja si beriem balik plienok 58ks a vlhcene obrusky a pripadne mi manzel donesie. Nohaviciek mam asi 5ks a tiez budem prat oni rychlo vyschnu. podloziek mam 8ks- ak mi zostanu tak budem mat na doma. Ten sprej na rany si urcite kupim. 🙂 Porodnica u nas v MT je podla mna velmi pekna.

@mariankach Ja idem tiez do MT, jednak, ze som priamo z MT a o ZA som pocula hrozne veci. Takze bude este min. 1? 🙂 a lekari a sestricky boli v pohode?