icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
13. apr 2012

@pokito
@lucyfuk77
@oxiba ahojte, oxi takze je na Tebe ako sa rozhodnes ? dik za tip na sprej dnes idem do Auparku tak to rovno kuknem v DM ke, pokito dnes som volala sestricke takže ta prednaška na Antolskej je tento pondelok 16.4., cas 12.30, hlavna budova 3 poschodie zasadacka, a može ist aj partner/manžel, dufam že mi poskytla spravne info 😀

oxiba
13. apr 2012

@pokito u tej som i bola, je to taka starsia pani, velmi ustretova..

pokito
13. apr 2012

@danculka24 dakujeem, urcite pojdem, teda ak neporodim, lebo teraz ma zasa chytili tie bolesti do krizov a to som nic extra nerobila a za chvilu to preslo do podbruska, potom prestalo a teraz za 20 minut to zacalo zasa ale slabsie.... pomooc

oxiba
13. apr 2012

@danculka24 pravdu povediac, normalne ma zacala chytat panika, ze ma chcu nechat tlacit babo, ktore bude mat asi nad 4 kg, ked mi nedokazal vyjst von ani 4 kg.. Ze vraj musi o tom rozhodnut profesor, asi Borovsky... Ten mi i minule povedal, ze mam tak 50 % sancu... 😢 celkom ma i dorazilo, ze nas tehule maju ako dojne kravy na peniaze..
Pretoze mi opat hrozi ukoncenie SC, tak si mam vybavit predoperacne na internom a na ARE, na internom v nemocnici, ze uz maju len jeden volny termin i to plateny, ktory je uz mooc neskoro... Takze idem v pondelok vybavovat niekde internistu..

oxiba
13. apr 2012

@pokito vsak sa tak neponahlaj, ty nas tu vsetky obehnes... Nemala si dnes poradnu?

pokito
13. apr 2012

@oxiba včera a bola som uplne ok, krcok zatvoreny tuhy... mozno ma len ofuklo, som mala otvoreny balkon a varila som.

oxiba
13. apr 2012

@pokito toz musis si davat vacsi pozor na prievan a nepresilovat sa tak stale... mne sa zase maly tak zapiera hlavkou dole, ze mam co chvila pocit, ze vylezie.. No tiez u mna vstky priezory zavrete 😉 nakoniec ho budu musiet durit i von.. 🙂

danculka24
13. apr 2012

@pokito akurat som sa chcela spytat že co na poradni povedali na tie bolesti hm ?
@oxiba no pravdupovediac tiež by mi nebolo vsetko jedno asi, ale tak predpokladam že maju rozum a nenechaju ta nejak trapit ☹, o tom rozhodnuti to Ti povedala tvoja lekarka ? a ten termin plateny to je ako myslene ??

oxiba
13. apr 2012

@danculka24 hej to mi povedala Bertoldova, nuz a s tym platenim - ze ak mi maju spravit predoperacne v nemocnici, tak nemaju ziaden iny termin volny iba plateny 10 eur + 5eur za odber krvi a to na termin 30.4. a to mam potom az vybavovat aro, tam netusim kedy by mi dali termin... Pricom ja mam termin 9.5., vsak by som to dovtedy ani nestihla.. Mna asi z toho nasho zdravotnictva klepne...

janusha33
13. apr 2012

@oxiba Preboha to je co za pristup a system?Tak to dobre ze som na vychode ze tu take praktiky este niesu.....
to este aj na predoperacne je cakacia listina ci co?To uz je sila co sa deje toto......

janusha33
13. apr 2012

No a odsavacka mlieka objednana.....v pondelok by mala vyrazit na cestu k nam. 😀

danculka24
13. apr 2012

@oxiba toooto nemysliš važne ????? ako to je fakt sila, na porazenie, nemam normalne slov

oxiba
13. apr 2012

@janusha33 @danculka24 no sestricka mi povedala, ze mam skusit este inde po Ba, pri najhorsom to asi zase budeme riesit cez znamosti 😒
Takze v pondelok zhavim telefonne draty a obvolavam lekarov.. Snad to nebude take zle ako to zatial vyzera..
Drzte palce

janusha33
13. apr 2012

@oxiba Jaj no tak to drzim nech sa vsetko podari ako ma.

danculka24
13. apr 2012

@oxiba ciže aby Ti robili niekde inde predoperačne ?ja to nechapem stale že najbližši volny termin 30 a este ma clovek platit, ako už by som kašlala na tych 15 Eur ale ten datum, zacinam sa normalne bat ak mi bude hrozit cisarak

janusha33
13. apr 2012

@oxiba a to akoze co ma znamenat ze plateny termin....ved platis za termin ked chces ist nejak prednostne alebo tak nejak.....alebo mimo ordinacnych hodin......ta by som isla aj na poistovnu ze nech ti povedia kam mas ist...alebo zavolaj normalne do svojej zdravotnej poistovne ze co to ma znamenat ze si platis zdravotne poistenie este aj za predoperacne vysetrenia si mas platit?

katkamiki
13. apr 2012

@janusha33 Prosim ta, preco sa bojis kychnut? je to nieco zle? ja som tiez prechladnuta a sem tam aj kychnem, tak preto sa pytam 🙂

janusha33
13. apr 2012

@katkamiki Nie len ma pri tom bolia doslova bolia dutiny....ale uz je to lepsie, som cely den prelezala a uz mi je lepsie.

katkamiki
13. apr 2012

@janusha33 No presne mne to tak isto prechadza, zacalo to prieduskami, citila som potom trocha hrdlo, a teraz ledva dycham. :( Este ani hlas nemam :(

janusha33
13. apr 2012

@katkamiki tak ja som iba hrdlo citila teda akoby mandle tak som hned hodila olejovy zabalik a dnes uz iba dutiny a sopliky a kycham,ale to kychanie troska boli.Ale uz aj to prechadza nastastie,

lilianka1199
13. apr 2012

ja sa zacinam bat 😒 ...uz zacinam premyslat,ci si nezaplatim lekara.....co ked tam budem v bolestiach a nikto si ma nebude vsimat a nechaju ma tak?......dnes mam zle myslienky.... ☹

pokito
13. apr 2012

@danculka24
@oxiba no kocky potom to hned prestalo, pospinkala som si troska a som zasa ok.

Holky ma niektora podobnu skusenost? Cim to moze byt, na poslickov je este skoro si myslim, ci?
A vacsina zien ani nevie co to poslickovia vobec su...

pokito
13. apr 2012

@lilianka1199 neboj, nejaka sestra tam s tebou urcite bude, samu ta nenechaju, nemozu... Ale zasa ak na to mas, alebo doverujes nejakemu konkretnemu doktorovi tak preco nie. Mne by bolo luto vysolit 300 ecok za to na co mas narok aj zadara. samozrejme to nie je uplne to iste, to chapem.
Ako si na tom dnes s tym svrbenim? Nechala si to na pondelok?
Dufam ze sa na mna nehnevas, nechcela som ta strasit ☹

lunnka
13. apr 2012

@pokito neboooj uz som tu neraz o tom pisala, mavam to kazdy den, aj dnes vnoci som take citila az som sa prebrala..ako som spominala treba zmenit polohu, alebo sa troska prejst-ked to prejde ok, parkrat do dna je uz aj v tvojom pripade v norme, ale ked o tpravidelne pokracuje tak vies co....... 😉

pokito
13. apr 2012

@lunnka no ale to su hrozne bolesti, akoby mi niekto trhal von ladviny. Ked budu aj kontrakcie taketo tak ma porazi. A to som sa dozvedela že mozno mi ani nebudu moct dat epiduralku koli tym injekciam co si picham, no rozhodnu vysledky krvy.....bojim

lunnka
13. apr 2012

@pokito neviem ja ich mam ako bolestivu menzes.. ale mozu byt aj velmi neprijemne ked pisali ze vedia tak vystrasit ze zeny niekedy bezia aj do nemocnice- falosny poplach tak ich vratia spat... ja som si povedala ze hned aj tak neporodim ked mi zacnu bolesti, zacala som ich trocha ignorovat lebo sa to opakuje a vzdy nic, myslim ze sa dam do pozoru ked to bude nejak viac pravidelne..ze to zacina tak kazdych 20 min cca na 15-30sek a predlzuje sa dlzka a skracuje cas medzi nimi...take nieco ocakavam ;) co bude uvidime.. u nas ani epi nie je... psyxicky sa pripravujem na najhorsie- a este kusok za tym, nech ma to tam nesklati (a v duchu cakam ze ostanem prekvapena ze som cakala horsie) asi naivne ze? 😀

pokito
13. apr 2012

@lunnka aka si statocna, ja si tu pripadam ako jediny straspytel 😅
Ano tie bolesti boli ako na menzes ale o vela vela vacsie a hlavne do ladvin. Mala by som sa snazit pit viac tekutin, mozno su to len ladviny.

lunnka
13. apr 2012

@pokito no presne som si pomyslela ze to tak vyznie, mm by sa na tom "statocna" zasmial, to sa tak prehovaram aby strach nezvitazil 😀

danculka24
13. apr 2012

@lilianka1199 nemaj cierne myslienky, aj ked ta uplne chapem ja sa tiez strasne bojim ked si co len spomeniem

janusha33
13. apr 2012

@lunnka Ja som na tom tak isto.......a co som mala v nedelu tie bolesti co ma boleli vajecniky tak som to hovorila na poradni tak mi hovorila doktorka ze to mohlo byt aj ze mi zle travilo a creva boli lenive a sa upchali ze kolega co sluzil na klinike tak jej hovoril ze cca 15 zien priletelo s takymi problemami ze bolesti v podbrusku a z toho jedna prisla opravnene ze jej zacinali kontrakcie ci tam bol nejaky problem ci co.Takze ja uz tie bolesti v podbrusku nejak ignorujem,ako registrujem ich ale vobec neriesim.Naco sa budem stresovat z kazdeho pichnuta.