icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
13. apr 2012

@pokito super že to prešlo, ja neporadim nemam bolesti chvalabohu

janusha33
13. apr 2012

@lilianka1199 Jaaaaj anjelik neboj sa,stale bude niekto pri tebe len tak ta nenechaju......aj ked nebude pri tebe stale lekar lebo to nie je potrebne(takze si myslim ze zbytocne ho budes platit) ale nejaka sestricka alebo porodna asistentka bude urcite pri tebe.To volis kupit kavu a dat jej potom ako vdaku ako platit si lekara ktory ta musi odrodit tak ci tak aj ked to nemusi byt presne ten co si vyberies ale aj ked si lekara zaplatis nebude pri tebe stale.

leonna
13. apr 2012

dnes sa narodilo kamoske dievcatko 🙂 juuuuj tak sa tesim a tisko jej zavidim, ze to uz ma za sebou...

1982zuzka
13. apr 2012

Baby som sama alebo aj vy máte pocit, že vám stale niečo chyba pre babatko a pre vás? ja mám pocit, že som zabudla na niečo dôležité a neviem si spomenúť na čo :(

cobhan
13. apr 2012

@1982zuzka ani neviem, uz dva dni sa chystam zbalit si tasku do nemocnice a este som sa k tomu nedostala 🙂 a pre baby hadam zatial vsetko..viem, ze nemame odsavacku a podobne veci, ale hovorim si, ze dokupit sa da vzdy. Ked sa narodi, tak potom to budem riesit 🙂..ked nieco nebudem mat v nemocnici, tak poslem draheho dokupit. Zatial sme aj tak kupili len baby starter pack (2x rukavicky, ponozky, 3x body, 3x dupacky a ciapka - vsetko vo velkosti newborn). Zvysok sa kupi cestou z porodnice...

1982zuzka
13. apr 2012

@cobhan moja keby si tušila aké mám ja šielené počty kusov z každého typu oblečenia - od čísla 56 až po 68 - no šialenstvo, aj sa hanbím prezdradiť :(
tiež si hovorím - ked bude niečo chýbať dokupi sa - ale....:(
odsavačku nemám ani ja, tú jedine že by som fakt potrebovala
taktiež na soplíky mám len takú ručnú odsávačku - tiež uvidím až potom
baby monitor si požičiavame z jednej firmy - cena na mesiac 6,31 - myslím, že je to lacnejšie ako kupovať
všetko mám popísané, ak by sme museli rýchlo letieť polovička má všetky inštrukcie kde čo a ako
dokonca aj detsky lekár vybavený

ale furt je tu ten blbý pocit :( ale to isté mám aj ked ideme na dovolenku, tiež mám pocit, že sme niečo zabudli

lilly15
13. apr 2012

Baby taký jednorázový hustejší výtok aj s troškou krvi mohla byť už hlienová zátka ??? 😕

katkamiki
13. apr 2012

@janusha33 Tak skore uzdravenie prajem. 🙂

alohim
13. apr 2012

@pokito aj ja sa pridavam s tymi bolestami v pobrusku...mne zasa Dr. povedala ze je to z chodze, namahy, tlaku maternice na panvove svalstvo. Tiez som uzavreta, krcok ok, tak zatial nestresujem, hoci...tiez sa bojim...juj, tesim aj bojim

alohim
13. apr 2012

@1982zuzka no prezraď :D ja mám zasa pocit, že mám z toho málo vecičiek: 1 zavinovačku, 2 klasické perinky, zo starších vecí po sestre asi 3 zachovalé košieľky, 2 svetríky, 1 kabátik, 2 dupačiek, 3 čiapočky. Z nových vecí 3 čiapočky, 3 body s dlhým, 3 s krátkym, 2 kabátiky, 5 overalov, 5 párov ponožtičiek.
Mama mi však hovorí,že mám toho akurát a že z toho rýchlo vyrastie 😀 tak neviem - v mojej mánii by som toho ešte nakúpila habadej 😀
Odsávačku mlieka zataľ nekupujem, uvidí sa, a nemám napr. ani monitor dychu. A mam problem zohnat kojenecku podpiru, takze toto mi chyba.

Ja som bola dnes v 2 lekarnach dokonca v centre mesta a som skoro odpadla - prestavte si, nemali porodnicke vlozky, mam sie doma 2 baliky z tesca ale chcela som aj z lekarne. No divne...a ani ostruzinovy caj nikde nemali :-/

janinkad
13. apr 2012

baby tak aka som ja bola dnes sikovna🙂))som sa pustila do prania a žehlenia,dve pracky dnes ,vcera jedna s plienkami a 2 zavinovackami,kosielkami a dnes som to pozehlila,popratala do skrine a hotovo!oblecko teda nachystane 🙂 a to som este rano bola s davidkom na odber krvi,lebo 23.4 ideme na op.nosných mandlí ale vecer som bola taka k.o.ze nohy som ani nevedela kde ulozim,krize boleli a od tej unavy sa mi ani spat nechce.mm sa ma pyta a co ty este tu,ved normalne si uz o takomto case ulozená...zajtra chcem ist pre kociar,lebo v predajni ho uz mame dlho ulozený,aj by som ho tam do porodu nechala, ale chcem ho este vidiet,ak by sa mi nahodou farba nepozdavala,lebo bola cez katalog objednana,ale ono je toho este stale dost na pripravu..tasku nachystat,flasu,cumle odsavacku nachystat,vyvarit,plienky kupit a tak...najvyssi cas

danculka24
13. apr 2012

@1982zuzka ja nemam pocit, ja to viem 😀, sice take hlavne vsetko pokupene ale najde sa par veci co este treba, ale si hovorim sak dokupim mam este cas, alebo potom dokupi tatinko ak nieco, jedine by som stresovala koli monitoru dychu ak by sa teraz nieco udialo lebo ten chcem pozicat z poistovne, a skor zacinam teraz riesit ze by som mala uz oprat vecicky

lilianka1199
13. apr 2012

@pokito nemam na to,aby som si platila,preto nad tym uvazujem,ale dnes mam den,ze by som za to dala aj posledne peniaze,idem do Sace a tam si strasne chvalia lekara Dosedlu,on rodi bez nástrihu a vie porod urychlit, vraj aj otvori na viac prstov-je to bolestive,ale ....pomoze....preto som doteraz neriesila lekara,ale teraz neviem ☹ ...dnes ma to tak nesrbelo,nechala som to na pondelok,snad to nebude vazne,dam potom vediet 🙂

pokito
13. apr 2012

@lilly15 ano

cobhan
13. apr 2012

@1982zuzka ja mam z oblecenia trosku strach...kamoska si pred par rokmi nakupila komplet vybavicku a baby sa narodilo take velke, ze sa do velkosti newborn ani nevpratalo. Vtedy som si povedala, ze co sa tohoto tyka tak fakt len to najnutnejsie a potom sa dokupi podla aktualnych rozmerov. Navyse deti strasne rychlo rastu a nejako vela toho nepotrebuju. Zvysok mam asi polovicu z toho, co sa uvadza v papieroch do nemocnice, jednoducho som vynechala veci, ktore sa mi zdaju prebytocne 🙂

cobhan
13. apr 2012

@alohim ja som porodnicke vlozky kupila len vcera 🙂. Podprsenku na kojenie si kupim az po porode, zavtedy mi bude musiet vystacit taka vytahana sportova. Podla lekarov sa mi este naleju prsia a to si uz nikto netrufa uhadnut cislo, do ktoreho by som sa mohla napratat. Odsavacku mlieka kupovat nebudeme, len taku nejaku na sopliky, ale to cestou z nemocnice...tam si spravim este zoznam, rezervujem cez net a potom len draheho vydurim zaplatit a prebrat 😝

lilly15
13. apr 2012

@pokito ja neviem prečo ale jak keby som sama seba chcela presvedčiť, že ešte vôbec nemôžem ísť rodiť 😅 A ono to asi pomaličky už ide...už druhý deň mám bolesti v podbrušku aj krížoch, samozrejme nie nejak pravidelné ale sú....

lilianka1199
13. apr 2012

@1982zuzka
@cobhan
@danculka24
@janinkad ja som si na nete nasla asi vsetko kde radia co potrebuje babo a mamina uz asi pred troma mesiacmi a pomalicky som si to nakupovala,od kocika po oblecenie a lekaren a 90%veci mam z netu-kopec peniazkov som takto usetrila,no a prisla moja mamina a povedala,ze vsetko mam nejake malinke,ze naco som to pokupovala ☹ ....teraz uz nakupujem len take nepotrebnosti-sprey na rany,obal na cumlik a take,si myslim,ze mam vsetko najdolezitejsie,dokonca som zbalena do nemocnice a nachystana autosedacka 🙂 .....

lilianka1199
13. apr 2012

@janusha33 no,prislo aj na mna,bola som v pohode od zaciatku a dnes som skoro plakala,ze co ma to caka...setrim peniazky na altanok,aby som mala kde v lete vysedavat,ale som v stave vsetko co som nasetrila dat do porodu, aby som to nejako prezila,dufam,ze ma to prejde..... 🙄

stvura
Odpoveď bola odstránená
pokito
13. apr 2012

@lilly15 je to sice trosku skor, ale nevadi, drzim palceky nech sa dlho netrapite, babatko nech ti robi len radost, potom daj vediet ake to bolo...

pokito
13. apr 2012

@lilly15 a aj ked to bola zatka, nemusis ist rodit hned. Kamoska porodila tyzden po tom ako jej odisla zatka...

lilianka1199
13. apr 2012

@stvura no,ja som napisala,ze nakupujem uz aj nepotrebnosti 😉 😉 😉 ,to je take,pre moje potesenie.....nestoji to vela a mam radost.... 😝 ,ked nevyuzijem,podarujem,mam tehotne kamky 🙂 ....

lilianka1199
13. apr 2012

@stvura ako ste poriesili ten monitor v dovere??ma tam ist manzel a poziadat??

tinci
14. apr 2012

@lilianka1199 budes mat pri porode muza? U mna to bol asi najvacsi posun pri prvom porode, zrazu sa vsetci akoby zobudili kedze som bola na sale v noci, aj doktor sa okolo mna viac motal.

tinci
14. apr 2012

@stvura ten malinikovy caj som minulu nedelu zohnala v NZ v hypertescu, sice mali len v nalevovych vrecuskach a hladala ho dlho, ale poctivo ho pijem.
Naozaj ta pri druhom nenastrihli?To by bolo super byt bez tych husnych bolesti po nastrihu, takze ani teraz by ta to nemalo cakat, nie?

tinci
14. apr 2012

@lilly15 pocula som aj o dvoch tyzdnoch od odtoku ze bol porod, aj ze ta zatka moze odtekat viac dni...kedy ides na kontrolu k doktorovi?

janusha33
14. apr 2012

@alohim Ja mam vlozky obycajne always tie co su na noc.Zatial mam iba dve balenia ale este dokupim.

janusha33
14. apr 2012

@stvura Monitor zase ja neriesim nejak.Odsavacku som si kupila tu uplne najobycajnejsie na maminu radu.ze maju v robote kadejake ale ze su slabe.....tie co maju hadicku a na konci balonik ze su velmi slabe a rychlo odchadzaju, ze elektricke su tiez o nicom a tie obycajne najobycajnejsie ze su stale v obehu.http://www.mojalekaren.sk/odsavacka-mliek... zdala sa mi byt kus divna,ale dala som na radu skusenejsej a ked mi stihne dovtedy dojst tak si ju vezmem aj do porodnice pre pripad zeby sa mali najprv nevedel prisat tak budem odsavat aby s amliecko rychlejsie rozbehlo.

janusha33
14. apr 2012

@janinkad Tak uz teraz pekne oddychuj.