Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilianka1199 No mna dali na chrbat a po chvilke som sa nevedela pohnut co sa mi krize zaesekli a akykolvek naznak pohybu bol bolestivy.Potom som to nechala tak ale sa mi divne tak dychalo.Nemozem jednoducho dlho lezat na bruchu.....ved ono je to aj logicke ked lezim na bruchu tak mi nejake 3 kila tlacia vnutorne organy.
@janusha33 moj Petik stale stikutal v porodnici, ked som isla za sestrickou, ze co s tym (mne pripadalo, ze pri tom trpi 🙂), tak sa na mna usmiala, ze s tym sa neda nic robit, ono to prejde samo a prvorodicky maju z toho vzdy riadny stres, no ono to nic nie je... No a za chvilku je po stikutke.. I mne spuntik casto v bruchu stikuta, trosku je to cudne, ked ti tak rytmicky udiera hlavkou o intim partie 🙂
čaute, nedávno som zhánala info, kedy bývajú posedenia v ambulancii na vybavenie EPI - zistila som, že každá má iné info, tak dávam do pozornosti:
@oxiba pri prvom som pouzila tie rukavicky asi 3x. V porodnici mu aj tak davali ruky do perinky a doma si ich uz vedel dat dole,tak sme nechty strihali aby sa neposkriabal. Vcera som kupila noznicky-take ako pre velkych, len su uplne uzke a kovove (nie take farebne smejdy, s ktorymi sa nechty nedaju ostrihat) tak uvidime ako to pojde s nimi..
No teraz som pozerala kolko stoji epiduralna analgezia pri porode v porodnici kam idem.Kurnik naco platim zdravotne poistenie.Sak to je neskutocne.85 eur. 😨
@lucyfuk77 moj sa vedel i z perinky dostat von, vykopol spodok a ruky vytiahol, v perinke bol cca tyzden.. Bala som sa, ze mi vypadne pri vykope 🙂 Ja mam kovove noznicky s tupymi zaoblenymi krajmi, kupila som ich v zdravotnickych potrebach na Strecnianskej, su urcene na baby nechtiky a dobre sa s nimi striha, dokonca ti dovolia vyskusat tolko nozniciek, kolko potrebujes.. 🙂
Ahojte kočky našla som celkom zaujímavú stránku o dojčení http://www.mamila.sk/ však možno to aj poznáte, ja som ju objavila len dnes 🙂
@janusha33 tak potom netusim co su tie zvuky, iba sa na to podoba...opytam sa na najblizsej poradni, ale travenie to isto nie je, lebo to pocut iba pri silnych pohyboch babatka🙂
Veru Janka, strasne, ze sa musi platit..za EPI niesom ale ze mame platit za taku samozrejmu vec ako je pitomnost otca dietata ci blizkej osoby pri porode...smutne 😒
@lilianka1199 Inak ja nemam ziadneho dohoduteho lekara a porodne priania mam uz napisane, uz "len" dat podpisat prednostom. Mozno tam budem za blazna, ale stoji mi to za to, dokonca som si pisala s jednou vemi milou PA z danej kliniky a povedala, ze sa to vsetko da zrealizovat okrem kanyly, ze tu mi musia dat pre pripad ohrozenia + ze kazdy lekar mi ci chcem ci nechcem da v 2.faze umely oxytocin ze iba v prvej faze mozem odmietnut😒
A to prianie je kratucke na stvrt strany, len zopar pre mna podstatnych bodov ako:
prítomnosť manžela; čo najmenej rutinných zásahov a medikamentov pri pôrode (rutinné podanie oxytocínu, umelé prepichnutie vaku blán), - že odmietam klasickú polohu v ľahu (nech mi aspoň chrbát napolohujú a som v polosede, lebo ak teraz nevydržím ležať na chrbte, si neviem predstaviť že budem tak rodiť) a že chcem aby mi bábatko na telo dali hneď po pôrode s ešte neprestrihn. pupočíkom a nechali ho dopulzovať. A chcem ho mať čo najviac pri sebe 🙂
ked sa hovori ze som v termine od 38tt mysli sa tym ukonceny 38. alebo uz aj 37+1?
@janusha33 Ahoj, v nemocnici kam idem rodiť ja stojí 140 Eur a to nehocoriac o tom, že za ultrazvuky som tam už nechala 90 Eur ☹
@lunnka Po ukončenom 37tt sa tehotenstvo považuje za donosené a môže sa rodiť. Ja začínam 38tt zajtra a neviem sa dočkať kedy to už príde.
@alohim @silvulik10 ved prave ze sa neviem dockat kedy budem za vodou 🙂 dr. mi povedala ze v podstate uz mozem aj rodit a nic by sa take nestalo, ale este mam brat tyzden magnezko 2xdenne, tak neviem.. aj tak uz beriem len jedno rano, takze dnes mam 37+1, ale necitim sa este na rodenie ;)
dievcata co sme sa bavili o pracich prostriedkoch pre male spominali sme aj persil sensitive- len ten je trocha parfemovany..vadi? tu lovelu fakt moc nemusim a dnes chcem kupit do zasoby mame zlavu v DM
@lunnka ťažko povedať ako naše detičky zareagujú, ja som si dala poradiť segry, jej maličká nemala s týmto persilom žiadny problém, tak uvidíme čo čaká nás 😉 ešte vravela že zvykne kupovať prášok aj aviváž batole - nádherne vonia, tak bábätkovsky 🙂 , ale že nevyperie tak pekne ako persil. Persil ti vybieli aj trošku zájdené veci, ako som mala ja zdedené po neterke.
@lunnka No ja som s tým podobne. Magnézko som už vysadila pred 2 týždňami, lebo ak by som ho brala tak neporodím ani do Vianoc 🙂 Mala by som brať aj železo, ale všetko som vysadila. V pondelok som mala falošné kontrakcie, no a v utorok mi Dr. v poradni povedala, že na rodenie to ešte nevyzerá ☹ Bruško mi už kleslo asi pred dvoma týždňami a stále nič. Malú som rodila pred 10 rokmi v 38tt, teraz to bude chlapček, ale že vraj tí sa na svet neponáhľajú. Ale aj ja to už chcem mať za sebou, už som totálne zničená a nebaví ma chodiť každý deň k lekárovi.
@silvulik10 Ides do Sace?No je to hroza s tym platenim.Ja som za usg chvalabohu nechala len nejakych dokopy 50 eur takze to som este na tom dobre.Ale ked si to tak clovek vezme ved to je viac nez 4000 slovenskych korun za jednu hlupu injekciu.
@lunnka Juj ta mne keby teraz niekto povedal ze Pod rodit.Ta beriem tasku zobudim manzela ze idem nam porodit syna najdes ma v nemocnici a idem hned.Aj ked uz pri myslienke na to ma troska chyta strach lebo neviem co ma vlastne caka ale tak stale si poviem ze ved tam budu sestricky a oni mi povedia a ked nebudem vediet na to mam jazyk aby som sa opytala.Takze dufam ze to zvladnem.Juj uz nech som doma aj z porodnice.

@iukapiuka No dufam ze nie.Stikutka je vlastne krc branice takze je na to dobre neico teple vypit....u dospeleho to funguje...no u miminka neviem....svagrina ked sa jej malemu cka tak ho nakoji.