icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

simmmiiiii
19. apr 2012

@oxiba toho sa nemusis bat,ze mas nieco velmi zle ,ja som mala tirz katastrofalny hemoglobin uz len 94 co na zaciatku tehu som mala 131,aj leukocity mam este aj teraz velmi zle,ferofolgam je asi slaby odporucami sorbifer 2 krat denne a pozdejsie aktiferin ja uz amm chudokrvnost prec...

janusha33
19. apr 2012

@oxiba Nieeee v pohode,len tam bolo ze kvoli krvotvorbe,ze obsahuju zelezo tak ja len preto.Ale aj na mrkvu musim mat vyslovene chut....cviklu sa snazim kade tade strkat k jedlu ale s mkrvou mi to nejak nejde.Mne na anemiu dali doktorka Sorbifer.No uz tu chvilu vydrzime a potom uz bude dobre.Sice toto budeme musiet papat dalej aby sa to dostalo aj k drobcovi pokial budem kojit..Co sa tyka petrzlenovej vnate uz sa neviem dockat kedy bdueme mat petrzlen a celkovo zeleninku v zahradke.To je hned ina polievka ked sa tam da aj cerstva vnat so zahradky.To uz ani vegetu nedavam len dosolim.Sice ja uz vegetu do polievky nedavam vobec.....radsej tam natrepec kopec zeleninky.A to je taka vonava a chutna polievocka.A na hraskovu zahradkovu polievocku sa tesim....juuuj to tak lubim ked vsetko pozbieram rano zo zahradky a urobim z toho polievocku....wuaaa to lubim velmi.

janusha33
19. apr 2012

No teraz jaka vsezravka ma chytila...najprv volske oko a kysla uhorka.....po chvilocku cokoladovy puding a piskoty....a teraz ukludnujem svoje chutove bunky arasidami.Asi by som mala ist spat a nebudu ziadne chute.

lucyfuk77
19. apr 2012

...doslova prezrata 😒

petka296
19. apr 2012

Baby ked si nezelam, aby v nemocnici davali info o mne po telefone inym osobam tak mam napisat pis. ziadost alebo staci im to povedat na prijme?

tinci
19. apr 2012

@lunnka ohladom tych monitorov som citala, ze zaruka spravnej funkcie je cca.2 roky tak neviem ci to naozaj plati, pri malej sme to kupili a nechystam sa kupovat dalsi iba tam dam jednoducho nove baterky, dufam ze to nebudeme potrebovat ...

tinci
19. apr 2012

@oxiba super tie lieskovce asi ich zacnem jest, moj sused mi priniesol asi pred mesiacom vrecko este neosluskanych, nevedela som naco ich pouzit a teraz je to jasne 😉

janinkad
19. apr 2012

@janusha33 a ja veru kavu jednu denne pijem,nescu...aj s kofeinom.nejaka velka kavickarka som nebola ani predtým,ale 1 max.dvee som vypila aj pred tehu...no co lepsie, 🙂 ako hlavy bôl

janinkad
19. apr 2012

@janusha33 🙂 🙂 a ja by som do rana umrela keby som sa takto vecer napraskala...ja uz vecer len take lahsie mozem,nejaky jeden rozok s niecim,ci jogurt,ovocie,lebo mi sa mi to v lahu tlacilo von 🙂

lilianka1199
19. apr 2012

@oxiba idem nakupovat lieskovce 🙂

lilianka1199
19. apr 2012

@janusha33 ja si idem zajtra kupit na zelezo toto:BIO BLACKSTRAP Trstinová melasa - -Nerafinované prírodné sladidlo určené k ochucovaniu nápojov a pokrmov, alebo ako výživový doplnok. Bohatý zdroj vápnika, železa, horčíka a iných minerálnych látok... Ľahšie stráviteľná ako cukor. Bez farbív a iných konzervačných látok. Tak si davam rano cajik a namiesto cukru si dam toto a k tomu si dam lieskovce,mrkvu a aj kivi 🙂))),to uz kolko zeleza budem mat 🙂

janusha33
20. apr 2012

@petka296 Ale ved to po telefone ani nesmu podavat informacie pokial viem.

janusha33
20. apr 2012

@janinkad No a mna najprv zobudil rano o piatej maly ze sa mu ckalo a cele brucho mi skakalo a teraz zistujem ze som uz hladna.No teda........

janusha33
20. apr 2012

Ja uz chcem porodit.........este dobre tri tyzdne nam ostavaju tak by sme to mohli teoreticky zmaknut aj skor,len nemam este predoperacne urobene.To co by sa stalo keby to na mna teraz prislo?Odvcera nad tym rozmyslam ze mam ist na cisarsky a nemam este urobene predoperacne a keby to teraz na mna prislo ze by mi jednoducho odtiekla voda?To by ako riesili?To by mi urobili cisarsky bez predoperacnych ci ako?

tinci
20. apr 2012

@janusha33 jednoducho by ti cisarsky urobili, ved ani zena co chce rodit prirodzene nema iste ze tak aj bude, nakoniec to moze skoncit cisarskym.Mne to hrozilo po takmer dnovom pobyte na vzdychani ohlade a o smade ze skoncim cisarskym ale v poslednej chvili vdaka zatlaceniu sestricky na brucho sa mala predsa dostala von prirodzene.Takze stat sa moze vselico a vtedy sa je treba rychlo rozhodovat.
Inak nezistili vam niektorej streptokoka? Mne ho teraz nasli a vraj sa to ma riesit infuziami az pocas porodu, bude to stacit?....

katkamiki
20. apr 2012

Baby, mate aj vy v knizke zapisanu velkost panvy? alebo nejake cisla pri panve? Mne meral panvu a povedal, ze je dost siroka 😀 tak chcem vediet, ci je to az take hrozne, este sa mi aj rozsiri podla mna, lebo stale ma bolia tie kosti, ze malemu je tam dobre, ma dost miesta, tak asi skor nepojdem... Vyzera to tak, ze budem prenasat, co moc nechcem , ale uvidime 🙂

@janusha33 pokial viem, kamoska mi hovorila, ze cisara robievaju o tyzden skor ako je termin, tak neviem, radsej si tie predoperacne urob co najskor 🙂

janusha33
20. apr 2012

@katkamiki Hej chystam na buduci tyzden.No to by mi aj vyhovovalo.5.5.2012 je tiez pekny datum 😀 .Mne panvu nemerali vobec.Aspon zatial nie,alebo teda o tom neviem.

janinkad
20. apr 2012

@tinci ja som mala streptokoka pri davidkovi,zistili mi ho nahodne este mozno na zac.druheho trimestra a pri pôrode jednoducho ATB do zily a nic,stacilo......skoncili sme..Tak som normalne zvedava co teraz ked mi buduci tyzden urobi vyter.

tinci
20. apr 2012

@janinkad tak potom by to nemalo byt nic vazne...teda hadam nic neprejde na male a nebude sa musiet aj ono chudatko pchat antibiotikami.Len dufam, ze pridem vcas do nemocky aby mi to stihli podat.

lunnka
20. apr 2012

@tinci suhlas s tym cisarskym, presne ako pises rodi sa tak aj neplanovane .. streptokoka mam, ze antibio pred porodom a ze stiha- toto bola moja otazka na priprave a sestra sa len zasmiala ze o to nech nemam strach 😉

lunnka
20. apr 2012

@janinkad @tinci streptokoka mame prirodzene v tele, len ked sa premnozi nam nemoze uskodit, preto je zbytocne liecit nejak dopredu, ale babu moze ked prechadza cez por. cesty, dobre by bolo skor prist aby sa stihli podat, ale ze oni to uz vedia a stihaju aj tak.. tak sa uz len treba spolahnut ze urobia co treba

janusha33
20. apr 2012

Jeeeej prisla mi odsavacka,uz ju len vyvarit a mozem ist rodit.Taky ma fajny tah som skusala na ruke a hovorim mame ze to si s tym mozem potom robit bankovanie.Superska je,obycajna balonikova.Dobre ze som posluchla mamu a kupila tu obycajnu najobycajnejsiu.

cobhan
20. apr 2012

@lunnka kedy vam robili testy na streptokoka? lebo tu este stale nic. V stredu idem do nemocnice, tak uvidime, co povedia, ci sa malej uraci dovtedy otocit alebo nie.
Pytala som sa na ten cisarsky..tu sa vraj robi az v 40tt, na datum porodu, lebo kazdy den v tele matky je vraj pre dieta dolezity. Tak som zvedava, ze co to bude.

Inak vcera ma v robote mala dobre vystrasila. Asi hodinku a pol som mala take stavy, ze som nevedela, ci volat drahemu, ze ideme do nemocnice alebo cakat kym to prejde. Bolesti ako na menzes, tlak v krizoch, chcelo sa mi zvracat a padla na mna hrozna unava, len tak tak, ze som v robote nezaspala za pocitacom. Nastastie to potom preslo, ale teda nebolo mi vsetko jedno.

lunnka
20. apr 2012

@cobhan mne robili viackrat lebo som mala problem s vytokom- prvykrat bol pozitivny nalez, potom negativny, o 2 tyzdne zas pozitivny a teraz v utor. mi brala kultiv. zas a aj ked vysledky az dalsi utorok, v knizke to uz mam zaznacene, takze urcite poviem ze mam
no to su ti falosnici vie to riadne vystrasit.. 😖

kisasonka83
20. apr 2012

ahojte je tu mamina ktorej vysli zvysene pecenove testy a svrbi ju cele telo?dali Vam na to nieco? u mna je to svrbenie neznesitelne,som doskriabana do krvi a nikto nic nerobi ☹ze vraj mam vydrzat do porodu ze sa to potom upravi ☹ ☹ im sa to hovori ked neide o nich

janinkad
20. apr 2012

@tinci to urcite stihnu,ved to daju do malej infuznej flasky,pripadne napriamo do zily...ale registruj (ak sa v bolestiach bude dat)ci spominaju atb.na streptokoka,ja by som radsej aj sama pripomenula...pre seeba

alohim
20. apr 2012

@katkamiki mne tiez panvu vobec nemerali a to by som bola zvedava na to cislo, lebo mam dost uzke boky...ale mozno vnutorny rozmer je ok a vraj ten je podstatny.

@cobhan mne vyter robili pred tyzdnom...mam neg. ale nasli mi kvasinku, no Dr. na poradni v nemocke sice pozeral vysledky, ale nic mi na to nepredpisal 😒 pritom to sa ma preliecit pred porodom, na dalsej poradni to budem asi prizvukovat 😎

janinkad
20. apr 2012

@janusha33 mne teraz panvu tiez nemerala,mozno preto ze idem druhy krat na to🙂ale pri prvom hned na zaciatku ako vypysovali knizku,lebo kamoska co robi na gynde mi hovorila ze neskor sa to uz nemeria,lebo kosti sa uz roztiahnu.je to vraj dôlezite pre prirodzeny pôrod...a k tej odsavacke.ja som mala aj balonikovu,teda narobila som sa jak kon pri tom pumpovani,potom sa pokazila a kamoska mi požicala system ako ma Avent,teda na stalcanie,a poviem ti to bola ina kava 🙂 vydrzali sme do 6 mesiaca takto.takze teraz som len Avent zhanala,alebo teda na stalcanie

cobhan
20. apr 2012

@lunnka mi nieco hovor 🙂 dnes je mi zase divne od rana..ale to moze byt len unavou. Mam pocit, ze nase dieta zistilo naco ma lakte a kolena, lebo pocas 20 minut v aute cestou do roboty ma dokopala poriadne. Az tak, ze som sa musela stale vrtiet na sedadle a predychavat a pritom ju nemalo co tlacit. Pasy mam nastavene tak, ze dolny mi ide takmer az cez stehna...

janusha33
20. apr 2012

@janinkad Mne nemerali panvu vobec.No mne mama hovorila ze ta s tou hadickou co je na konci taky balonik a mlieko ide rovno do flasticky ze ma kvoli tej hadicke slaby tah.Ze tato ma silnejsi ze maju asi dve na oddeleni take a ze maju aj tie s hadickou a tie balonikove su stale v obehu.No ved uvidime.Snad budeme sikovny a nebudeme ju potrebovat vobec.

petka296
20. apr 2012

@janusha33 davaju informacie, na prijme sa ta pytaju ci s tym suhlasis.