icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

oxiba
23. apr 2012

@leonna ahoj, ja viem, ze vaha je len orientacna, no pri prvom synovi den pred porodom mi povedali, ze ma 3,5kg a on mal rovne 4 kg, a tohto spunta pred 3tyz. Odhadli na 3,33kg.. Takze to opat vyzera na riadneho bucka 🙂 v stredu mam sono, tak uvidim, co mi povedia
Tvoja slecna je fakt drobunka 🙂

oxiba
23. apr 2012

@lilianka1199 ahoj, moj muz tiez sondoval okolo pupocnik. Krvi, jeho kamoska robila priamo v tej firme zaoberajucej sa jej odberom + moja polovicka sa pozna s konatelom firmy osobne a zaver, hoc mame na dany odber, nebudeme to realizovat, nie je tam vsetko koser..

oxiba
23. apr 2012

@zlobinka moja mamka i svokra su tiez obe moooc zlate a nemiesaju sa mi do zivota, skor si odo mna pytaju rady..
Tiez su uz v pohotovostnom rezime, pripravene vziat si dovolenku a zobrat si Petka (moj starsi) na starost + helfnut mi po porode... I pri Petkovi mi pomahali, su to skratka zlaticka 🙂

janusha33
23. apr 2012

@oxiba No tak to ti zavidim...moja svokra je zlata,ta sa do nas nemiesa,ma dost svojho nakolko svagrina je matka dvoch malych deti a kazde ma od ineho....takze ma co robit......ale moja mama tym ze byvame u nas si mysli ze vie o nas vsetko pricom o nas nevie nic.Ona ma v podstate nepozna taku aka v skutocnosti som ale ako si mysli ona ze som ze ma tak vychovala.Ale s mnohymi vecami v jej vychove a spravani nesuhlasim.Je velmi zlozita a tazka povaha a clovek sa v nej niekedy nevyzna.....zrejme si mysli ze jej vieme citat myslienky,takze ked je zbombulena tak hned vieme co jej je bez toho aby nam to povedala.....a do toho este aj klimakteriu ktore sa taha uz dost dlho.Ale tak s muzom si povieme svoje a snazime sa to neriesit ale niekedy am to trapi ked neviem preco sa s nami respektive somnou nerozprava lebo potom sa trapim a rozmyslam co zle som urobila.Ale uz som si povedala ze dost ze sa nebudem tym zaoberat.ked chce byt zdurena a pohnevana na cely svet nech sa paci,ja jej v tom branit nebudem ale ked zacne zase nieco s mojim muzom alebo so mnou tak jej uz poviem na rovinu na rozum a je mi uz jedno ze bude aj mesiac pohnevana.Aspon budem mat klud.A ked ma napali tak vezmem maleho a muza a odideme prec a potom si uvedomi ze to takto nejde.S nou sa neda o tom ani normalne porozpravat pretoze ona stale musi mat pravdu aj ked to tak nie je.A stale sa hra na nieco co nie je a to ja taku dvojtvarnost nemusim a moj muz tak isto nie.Sa normalne divim ako to s nou oco vydrzal 30 rokov.

oxiba
23. apr 2012

@janusha33 fuuha, ty mas na mamku dost tazke srdce.. Nuz asi u vas musi nastat daky bod zlomu, bud. Sa to posunie k lepsiemu alebo.. Ja mam zas takeho svojskeho svokra, ked je u nas tak si opakujem, klud, klud, nemusis s nim zit, vydrz este 3, 2, 1 den 😉

lucyfuk77
23. apr 2012

...ten moj krpec nie a nie sa narodit ...

oxiba
23. apr 2012

@lucyfuk77 cau 🙂 vidis a to si myslela, ze sa ani nestihnes prestahovat.. Ozaj uz mate vsetko vybalene?

tiuska77
23. apr 2012

@janusha33 ooo tak ty si riadne nabrusena 🤐 🙂 , to asi naozaj nerobi dobrotu keď ste tak blízko seba a ma možnosť do všetkého šprtať 😒 , neboj narodí sa malý zmení sa, nove skúsenosti nebudeš to vnímať..alebo príde zlom a odídete ..len sa drž hlavne v klídku 🙂

lucyfuk77
23. apr 2012

@oxiba ahojky, vybalene vsetko, este sa dorabaju drobnosti. Na starej adrese mame este nejake veci, ale tie sa vzdy po troche nosia kazdy den, kedze tam vozime syna do skolky. Ale uz tam toho vela nie je. Predpokladam, ze tak za tyzden sa bude davat ten byt do poriadku...

oxiba
23. apr 2012

@lucyfuk77 vidis nakoniec dobre, ze este nerodis, nebudes mat potom take stresy 🙂 ja som este ani tasku do porodnice nezbalila, no dnes, zajtra to nahadzem na kopu.. Bola by sila, keby prisiel Maximko na svet na Petikove narodky, ma ich vo stvrtok 🙂 To je ale asi skor nepravdepodobne, aj teba uz tak bolia slabiny? Ja dnes ledva prejdem par krokov, uz ani sediet ☹

janusha33
23. apr 2012

@oxiba No to urcite.

janusha33
23. apr 2012

@tiuska77 No predpokladam ze ked sa narodi tak mi bde strkat nos do toho co mam ako urobit.O to sa snazi uz teraz lebo hniezdo mam otocit a neviem co.Tak som jej razne povedala ze hniezdo ostane tak ako je.To jej budem musiet razne povedat ze ano moze mi poradit,to jej neberiem ale ja sa rozhodnem ci urobim tak ako to vidim ja spravne alebo to urobim podla nej.To ze ma 30 rocne skusenosti s detmi este nic neznamena.

lucyfuk77
23. apr 2012

@oxiba ja som uz cela "mrtva", boli ma uz uplne vsetko, uz nevydrzim ani pri sporaku stst. Uz chcem aby bol tu 😉 mne by sa pacilo keby to bolo v stredu, vtedy ma Majko meniny a 25.4 by bol super datum - 25.6 svadba, 25.7 narodky manzel, 25.8 narodky Majko 😉

bublinka76
23. apr 2012

@kisasonka83 Vsimla som si tvoj prispevok az teraz. Takze predsa problem s pecenou? To svrbenie uz zial do porodu asi samo neprejde, ale snaz sa skriabat co najmenej, aby si si neznicila kozu. Mne pri tychto problemoch pomahala sprcha, resp. nakremovat sa...aj ked vzdy len na chvilu. Najhorsie to bolo vecer a v noci, ale hned po porode svrbenie preslo, a testy sa postupne same upravili.
Som ale velmi prekvapena, ze s tym lekar nic nerobi. To ti nedali ani nijake lieky? Moja gynekologicka je velmi uzkostliva, hned ma poslala na kontrolu do nemocnice, kde povedali, ze vysledky zatial nie su az take zle, ale prikazali mi pecenovu dietu, a dostala som lieky. Chodila som potom uz pravidelne do nemocnice na kontrolne odbery, tiez mi urobili sono pecene. Ked sa hodnoty este zvysili, prijali ma do porodnice, skusili mi vyvolat porod, kde uz sa to tak zhorsilo, ze mi robili napriek uz rozbehnutym kontrakciam urychlene sekciu. Mala som uz ukonceny 39.tyzden, takze maly bol uplne donoseny a zdravucky.
Podla mojej skusenosti aj toho co som citala je urcite velmi dolezite, aby ta pravidlene sledoval odbornik, lebo hodnoty sa mozu menit.
Drzim palce, nejako to vydrz, sucitim s tebou, lebo si to este zivo pamatam. A pokojne sa opytaj na cokolvek co ta zaujima.

kwatka
23. apr 2012

ahojte
aj mňa už začína všetko bolieť,začína častejšie tvrdnúť brucho, začínajú sa robiť hemoroidy-už som si kúpila masť avenoc-to aj tehotné môžu,bolia aj krčové žili a celkovo som nejaká unavená celý deň,jooj keby sa mi dalo ležať celé dni,tak ležím,ale ešte nemam nič popraté ani prichystané pre miminko a ani taška nie je zbalená,tak myslím,že pri mojom pomalom tempe by som už aj mohla začať.
Neviete mi niektorá poradiť čo všetko treba brať do pôrodnice do Košíc na Terasu? tiež všetko ako všade?

tiuska77
23. apr 2012

Hello...baby.... ja som už z toho mimo aká som nemotorná..všetko mi padá z rúk..všade nabúram z bruchom 🤐 ...ked varim kuchyňa vyzerá ako po výbuchu, okrem hrncov jedlo všade 😝 ..no katastrofa. 😀 .. už nech sa to prelomi 😝

bublinka76
23. apr 2012

@kisasonka83 a este mi napadlo, dovod vraj moze byt aj to, ze ti babo tlaci na pecen, ta je vpravo. Skus preto leziavat na lavom boku. Uz to mozno v tomto tyzdni nepomoze, babo je uz velke, tak sa uz neposunie, ale co ak predsa.

1982zuzka
23. apr 2012

To bola noc :( všetky tehotenske problémy tretieho trimestra plus grcanie a hnačka :( teraz ma bolia kríže, v podbrušku, ledva sa hýbem. Normálne mám pocit, že to čoskoro príde ....

janusha33
23. apr 2012

@bublinka76 Mne tiez tlaci na rebra a mozno aj na pecen ale viac mi pomaha ked si lahnem prave na ten pravy bok,lebo ked si lahnem na ten lavy tak lavy mam natiahnuty a som troska dvihnuta dopraveho boku kedze je hore....tak som si skusila lahnut na pravy bok a tam som tak natiahnuta.Lebo ked si lahnes na bok tak nelezis rovno,spodny bok sa troska prepadne dole a tym sa horny bok este prehlbi.Ale aj tak sa zvyknem prekrucat hore dole,raz na jednom,raz na druhom.Nastastie to svrbenie nemam ale citim ze mi hrozne tlaci na rebra.Vcera bol nas drobcek nejak divne ulozeny lebo mi tlacil pre istotu na lavu stranu a zaludok,takze ma cely den bolel a dnes este troska pobolieva ale dnes ho citim viac vpravo.

janusha33
23. apr 2012

@1982zuzka No mne je tak na figu uz od soboty....najprv s mamou vystup ze som si od nervov a tehotenskkych hormonov poplakala,potom ma zacali krize boliet ze mi to vyraza do jednej nohy uz dobry treti den,do toho na striedacku lave a prave rebra a zaludok.....a vecer ked si lahnem tak v podbrusku ale vcera ma uz tak bolelo v podbrusku ze som myslela ze fakt dostanem menstruaciu.este tri dni vydrzat a idem si urobit predoperacne a potom mozem aj hned porodit.Teda nemozem hned lebo ce vikend sa chystam este k sestre,mala meniny a az dnes mi dosiel jej darcek.Ale nabuduci tyzden kedykolvek im pojdem porodit.A ked sedim tak citim brusko na stehnach takze mi uz asi tiez nejak kleslo a sa mi zhorsilli aj strie na brusku a pritom ich stale natieram jooooooj.....v lete budem musiet opalit nejak.

1982zuzka
23. apr 2012

@janusha33 no ja idem na poradnu 30.4. tak som zvedava co mi povie doktor, už to vydržme 🙂 !!!!!!!!

leonna
23. apr 2012

@oxiba Juuuuj tak to vyzera na valibuka. 🙂 Drzim palce...

janusha33
23. apr 2012

@1982zuzka Tak mne povedali minuly tyzden sa vidime o tyzden ale nepovedali kedy rpesne takze pojdem vo stvrtok rano si urobit predoperacne a tak pojdem na poradnu.

bublinka76
23. apr 2012

@janusha33 mne to napadlo, lebo cele prve tehotenstvo som leziavala prevazne na pravom boku, ze mozno preto sa aj babo ku koncu navalilo na tu stranu a tlacilo na pecen. Tlacilo tak silno, ze mi obcas od bolesti az slzy tiekli. Aj lekar mi potom kazal lihavat na lavom boku, co dodrziavam aj teraz. Jasne ze to nejde stale, tiez sa prevalujem, ale pokial mozno, som stale otocena vlavo. Neviem, ci to pomohlo, ale problemy zatial nemam.

zlobinka
23. apr 2012

@janusha33 no to mas naozaj tazke...my mame skor problem s muzovim ocom..on dost pije a pije krv aj ostatnym...je to s nim tazke..len naprieky robi....a ja sa zas cudujem ako to svokra s nim vydrzi...u nas sa zas on do vsetkeho stara...moj muz s nim samozrejme moc dobry vztah nema nakolko ublizuje-psychicky mame a na liecenie ho nikto nemoze dostat..moj tatko zas lezie mojmu muzovi na city,ked ide -obcas- moj muz nieco robit a on mu vysvetluje,ze tak a onak je to lepsie,lebo rad by mu pomohol,ked vie aky svokor je..a chudak moj muz ho musi posluchat...inak moj muz je tak vseobecne zrucny-vsetko si spravi sam,okrem elektriky...takze to je super...ked mu ale cuknu nervy,tak to ja zas musim riesit s tatkom...ze nech ho necha tak, ze on si to spravi sam a tak on chce...esteze tie mami su spravne...nikde to nie je stopercentne..v kazdej rodine sa nieco najde....

janusha33
23. apr 2012

@zlobinka No ved hej a rodicov si nevyberame.Moj oco je zase mudry len obcas ked si vypije,vtedy ide najradsej vsetko riesit.Ja vtedy viem ze ticho a bude dobre,ale mama do nho vtedy samozrejme vyryva a uz sa potom chytia ale to ja neriesim.Moj muz ked nahodou ide na pivko a pride domov v nalade tak to vtedy neriesim, on je vtedy taky ze kde sadne tam spi......takze ho rychlo vypoklonkujem pekne do spalne a mam svaty pokoj,to je na nom dobre a riesim to az rano hubovu polievkou ked je triezvy a vsetko vnima.Naco by som donho rypala ked ma pod parou,sak to si do rana ani pamatat nemusi.Takze s nim problem nie je.A svokrovcov nejak neriesim,s nimi nejak v tomto problem nie je kedze byvaju v susednej dedine a maju dost svojich problmov a do nas sa nemiesaju.

simmmiiiii
23. apr 2012

ahojte baby,kolko meria vas drobcek v 37 tyzdni?BPD a FL?a vazi ?

castania
23. apr 2012

@simmmiiiii tak u nas to v 36 tt bolo : BPD 97,6mm, FL 77,6 mm a vaha 3795 g ....az bojim kolko bude teraz

simmmiiiii
23. apr 2012

@castania to si mala super velke☹ja mam malinkeho BPD 90,2 a FL 70,7 a vaha 2600g to je malo☹

simmmiiiii
23. apr 2012

@castania oproti mojmu malemu je tvoj dobre velky:-P