Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@kwatka xixi..ako pises, ze ta vsetko boli,tak to cela ja, mne dneska nejak prilis casto tvrdne brusko, aj ma dole pobolieva, od 4:30 uz strasim c nemozem spavat,lebo furt chodim cikat,alebo ma bolia krize, som uz oblezana..ako papam zelezo,tak sa mi tusim zacina zapcha robit a tie hemoroidy ma zacina asi tiez prenasledovat 😀 tak som si dneska dala cipok,leb ma cely zadok bolel 😀 ..joj nechcem vediet co potom po porode bude 🙂
@castania to sa nebooooj kazda to zvladne musime aj my,niektore porodia aj 4,5 kg a porodia....
@simmmiiiii ja som bola v piatok na kontrole a maly je tiez malinky, ma 2650g a doktor povedal, ze to je ok, lebo aj ja som bola mala a ked som sa narodila,mala som 2600g a schudla na 2400g po porode.
@suzan1111 ja som bola velka aj priate,my sme mali 3650 a 56 cm,a moj mallinky tomu sa nechce rast:-PPPPkedy mas termin?
@suzan1111 mne bolo takto minuly tyzden dva dni a mala som poradnu,doktorka ma pozrela a povedala,ze no konecne...ze sa mi skratil krcok a pomaly sa budem otvarat a coraz viac mi bude brusko tvrdnut,ze to sa pripravuje telo na porod..potom v pohode a dnes ma tiez zacalo pobolievat od spodu,trosku krize,tvrdne mi brusko,tak uvidime,co bude...
@simmmiiiii my sme tiez malicky....ja aj manzel sme sa narodili malinky tiez aj ked teraz to tak nevyzera 😀 my sme stale mensi o dva tyzdne...tak uvidime..kamoske vraveli,ze maly bude mat menej ako 3kg ked sa narodi podla sona a narodil sa s viac ako 3,5kg....
baby kedy a ako mam vybavovat detskeho lekara?
@petka296 ja som si na nete nasla zoznam lekarov v okrese ktorom chces,popozerala som nejake diskusie tu na MK,kde maminky riesia,ako su spokojne a podla toho som sa rozhodla,meno som nasla potom na nete aj s kontaktom a zavolala som ze rodim o 4 tyzdne,ci mozem chodit k nej a zadat jej udaje v porodnici.Mala som podmienku,ze musi prist na prvu kontrolu ku mne aj ked som mimo KE a zaroven je aj laktacna poradkyna,takze ked pride po troch dnoch na prvu kontrolu,tak so s nou v klude doma porozpravam...... 😉
@lilianka1199 Dakujem 🙂
@simmmiiiii ja oficialne az 21. maj..ale mam silny pocit ze to bude skor a na poradni mi doktor povedal,ze vyzera na 36+3 a to som bola 35+5,takze asi urcite o tyzden skor a potom este nieco povedal,ze nalez je uz dost zrely,ked som sa stazovala ze maly ma uz dole tlaci..no tak z toho usudzujem, krcom mam ale este 2cm, co neni zas tak malo si myslim..snad este aspon dva tri tyzdne to potiahneme..nahovaram si,ze maly urcite rychlo rastie..z toho tie bolesti a tvrdnutie 🙂 ale mam aj strach,ze co ked to uz pride..ani poriadne nespavam ☹
@suzan1111 ja mam termin oficialny na 20. mája a tiež je bambuľka trošička väčšia a to bola vlastne cele tehu nejakých parú dní...ja naopak dufam a myslim pozitívne, že budem preťahovať...moj manžel ide až teraz na liečenie takže budem doma úplne sama...nedá si to vyhovoriť a pritom chce isť k pôrodu si to predstavuje jak hurvinek válku 🙂 ... že ja mu zavolam idem rodiť a on príde..vôbec si to nevie asi prestaviť teda ani ja 😀 ..tak už len ostáva myslieť pozitívne, že všetko bude tak ako chceme.... 😖
Baby strašne ma bolí medzi lopatkami, neviete môžem použiť tie náplaste thermoplaster?
@lilianka1199 U nas to je tiez podobne.Mame v dedine dobreho detskeho lekara takze ideme k nemu,teda v nemocnici dame jeho udaje ked porodim tak mu len manzel pojde povedat ze som uz porodila a ked pridem domov tak sa mu zavola ze som uz doma a on pride k nam domov a potom mi uz povie ze co a ako na poradne.
@tiuska77 Tak ked k tomu dojde nahodou ze bdue na lieceni ked budes rodit tak nech nezabudne oznamit aj tam im lekarovi alebo komu lebo sa mu moze stat to ze ho pootm vyradia ked nebude chodit na procedury.Ono to tam nie je celkom ako dovolenka aj tam je urcity rezim a poistovne su v tomto svine takze mu velmi rychlo vedia zrusit cele liecenie co by bola prenho asi skoda.Ale nic sa neboj,drobcek vie ze tatino nebude doma a ze ho ma pockat.
@suzan1111 No radsej by som tu horucu sprchu neodporucala,ta moze narobit celkovu sarapatu ale lokalne nahriatie fenom alebo nejakym soluxom alebo nahrievacim vankusom alebo termoforom to mozes.Tie naplaste by som si tiez asi velmi nedavala.Mna tam tiez boli a viac na pravej strane a teraz neviem ci to je od toho ze mi krpec tlaci na rebra na pravej strane a z toho mi bolest prechadza na chrbticu alebo je to opacne alebo aj aj.No snazim sa to stale nejak uvolnit ponatahovat v ramci moznosti.Ale aj tak viem ze tam mam cosi zablokovane.
No teda uzasna noc......do pol noci som sa prevalovala co som nevedela zaspat a ma zacali boleit krize tak som sledovala ci nebudu nahodou aj kontrakcie.Potom som zaspala ale sa mi taky hrozny sen snival ze som bola pred porodom a sme sli niekam opekat a bola tam kocka co mala menstruaciu a ta nejak preskocila na mna a zrazu som ju mala ja a sme utekali do porodnice ale potom som sa uz zobudila no hnusny sen,fuj.A teraz aby mi malo nebolo som hore od piatej lebo nas drobec ma Lets dance na mojich mocovych ustrojoch,ja neviem co tam ten fakt robi ale az to boli niekedy.To bude asi tanecnik po dedovi.
@janusha33 tak vitaj v klube 😀 ja som na tom dnes tak isto, polnoci bez spanku, a maly sa vrti ako husenica 😉 Ja som mala pred par dnami sen,ze som porodila macku, ach jaj tieto hormony s nami vedia spravit divy 😀 ja som zvedava,co mi povie zajtra na poradni, lebo minule ma fakt potesil so spravou, ze to na porod ani zdaleka nevyzera 😒 ty mas kedy termin?
@jarabica123 ahoj,tak my sme teda stravili vcera den v nemocnici s Davidkom,zvladol to dobre,vyspal anestezu a isli sme domov.doma pravda upistaný lebo on sa rad lutuje,ako vsetci chlapi🙂)tak snad to bude dobre...fajn ze si teda spokojna,ved aj ja idem este v stredu k doktorke na poradnu a zacnem 36tt a tiez uz pojdem dolu do nemocnice..Pupocnikovu krv som si nedava prvy krat odoberat a nedam ani teraz,tiez mam na to vselijake nazory.
@dadikadodik Ja mam 13.5.ale musim ist na cisarsky tak neviem ci to spachaju skor alebo sa bude cakat do konca.
@janusha33 Tak to mas termin o den skor ako ja 🙂 ja mam 14.-teho ,ale stale nejak dufam,ze to bude skor 😅 preco cisarak? babo je zle ulozene?
@janinkad Tak to som rada ze maly je ok, a to vsetci chlapi sa musia lutovat ako by to bolo🙂) A tu v topolcianskej nemocnici mu to robili? Dnes uz bude ako rybicka, dnes je od rana taky na prd den, som sa hned s muzom rano pohadala a uz mam po nalade po vsetkom, ach ti chlapi, niekedy dokazu riadne vytocit cloveka 😒.
A dnes mam toho nejak vela, musim upratat, malinkej este veci poprat nejake, do mesta musim, lebo este mi pre nu masticky nejake chybaju, a este nie som komplet do nemocnice pobalena, a ked ja sa stale bojim, ze to nestihnem🙂 Vsetko mat nachystane a ze potom budem stresovat 😀 A ake meno date malickej??
@jarabica123 nie neboli sme v Topolcanoch ale v Piestanoch,je tam jednodnova chirurgia zamerana na ORL,aj sa to setrnejsie operuje ,endoskopicky,len sa plati za zakrok.ze usi mal fakt hrozne,aj mu teraz stale vyteka z nich taky sajrajt..Ja dnes este skysnem doma,zajtra idem do mesta,aj na poradnu, tiez este nieco dokupit z drogerie,aj plienky by uz trebalo kupit,jednorazove,jaj taka som teraz nim zablokovana.Veci pre malu som este nebalila,sebe som uz tasku ako tak napakovala.A pravdepodobne sa bude volat Livia,akosi sme sa nevedeli zhodnut na mene.vy Ema?
@jarabica123 hlavne nestresuj 🙂 dnes sa da kupit vsetko a v podstate vsade, takze aj keby ti v nemocnici nieco chybalo, vzdy to moze manzel doniest alebo dokupit. Ja mam tiez tasku zbalenu len na 3/4 s tym, ze zvysok sa tam dohodi pred tym, ako pojdeme 🙂
@dadikadodik Ano je panvovym koncom a odmieta sa otocit.
@janinkad No tak to nie je......nevadi budem ako tigrica.....ako nie su nejake brutal ze dopraskane brucho len zospodu mi troska vybehli asi ako mi kleslo brucho tak tam bola slabsia koza tak to prasklo.....ako vyzera to zaujimavo.....keby to bolo cierne tak si tam dokreslim nejaky ornament alebo kvietky a mam tetovanie. 😀
@janinkad Ja pre maleho tiez do nemocnice nemam nic,ako mam nachystane vlhcene obrusky a plienky,tie mam kupene aj na doma potom len som zase nekupovala vela radsej volim potom dokupit ako zbytocne kupovat malu velkost vela.Sebe tasku mam zbalenu akurat tam nemam kefku,sprchaac a sampon a pohar a pribor a tieto veci.Ale manzel je uz pouceny kde co najde maly ma nachystane veci v skrinke co mu ma doniest ked pre mna pride a prinajhorsom keby nevedel mama je doma ta uz nieco vyberie.Aj ked nebudem nadsena ze mi lezie do skrine lebo ta to hned skomentuje ako to mam ulozene. 😖 .ta teraz stresuje lebo sestra-kupila deku malemu a mama ze nech ju donesie lebo ju treba vyprat lebo nam aj deku bude treba ked pojdeme z porodnice no ako nechapem naco ked maly bude obleceny,este bude mat zavinovacku a bude v autosedacke v aute.No naco mu bude este aj deka,v maji.Sak sa spari chuda dieta.Dobre nehovorim treba ho obliect ale zase vsetko s mierou.

@simmmiiiii ale nie, to nie je malo ... spolubojovnicka 🙂 mala v tom istom tt 2500 g a teraz sa jej narodil zdravy chlapcek 2860 g. a nic mu nechyba..ja sa skor bojim, ze nas bude velky a ako ho porodim ...