Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 ta miska bola uvedena v dakom zozname, co som stiahla, ja ju urcite neberiem, uplne hravo prezijem i bez tych "skvelych"nemocnicnych polievkovych kreacii..🙂
@danculka24 Aj ja som ostala pozerat ze misku 😀 sak ja uz to nemam kde do tej tasky strcit...
Ozaj koceny a balite si tasku zvlast na porod a zvlast na sestonedelie?
@danculka24 vidis aj by som ti ich preposlala, no mam vybity tablet, tak bojujem s mobilom, som ako datel😉
@oxiba zlaticko lepsie uz asi nebude, az po porode 😀 ale zvykla som si na bolesti, co mi ine ostava....
Zajtra idem posledny krat nasej dokinke a asi buduci piatok do nemocky, neviem najprv si tam zavolam a podla toho co mi povedia...
Ani ja nebalim zvlast, vsetko som to nastrkala do jednej tasky.
@oxiba Dnes som bola posledny krat u hematologicky, takze mam posledne vcelicky, 42 kusov a viac ich nebude...tesiiim...
Myslim ze budem chodit v piatok, zajtra je streda a nebudem sa trepat hned v pondelok na antolsku
Mozno sa stretneme, len sa obavam ze sa nespozname, tak ako to bolo s danculkou na priprave 😕
no ja som uplne na nervy...sla som spat o 2.00 rano a vstala som o 6.00.rano a asi 10x sa zobudila,nenormalne som sa zacala skriabat,nerozumiem tomu,ako je to neprijemne a neviem s tym nic urobit.Len sa skriabem a skriabem....uplne vsade,vobec mi to dnes nepreslo....... 😢 😢 😢
@zlobinka ja na porod este vobec nemyslim. Ked to pride, tak to budem riesit 🙂. Teraz este nema zmysel stresovat a taka masochistka nie som, aby som si v duchu prehravala ako to bude. Ked idem k zubarovi tak tiez nemyslim na to, co mi bude robit a nestresujem mesiac dopredu 🙂 Ale suhlasim, ze uz by som aj brala aby som mala zase svoje telo spat, pod vlastnou kontrolou 😀
@danculka24 ani ja som ece nebola. kedy to poucuju? Som zabudla...
@pokito tusim kazdu stredu sa mi zda
@danculka24 aj mne sa zda ze v stredu, ale nepamatam o kolkej.
Zajtra tam zavolam a rovno tam pojdem, ked budem stihat...
@pokito no cas ani ja netusim
@zlobinka No asi ta sklamem ale neotaca sa.Tiez som si to myslela a to bol divokejsi ako len hrbceky alebo presuvanie brucha z boka na boka..a ked mi na poradni povedali ze sa neotocil tak som ostala troska smutna ze budeme musiet ist na ten cisarsky.Nie som s tym stotoznena uplne ani teraz ale ked sa raz neda tak sa neda,tak nam ine neostava.Uvidim co mi povedia zajtra na poradni.Mohli by ten cisarsky rovno aj naplanovat na skor nech to mame za sebou a nemusiem cakat kedy pridu bolesti a potom stresovat.Ved maly ma uz vsetko a ja sa uz nudim,vsetko mam nachystane a co nahodou nemam tak zrejme nebudem akutne potrebovat a da sa to poriesit aj po porode.Joj ale od vcera vecera ma tak divne boli v podbrusku.
baby ja by som taaak isla na koncert Prodigy!!!! predstavte si to s tym bruchom 😀 mala by bola poznacena na cely zivot 😀 uz mi dobre hormony udieraju 😝
inak dnes mam presne 38tt-------neskutocne kde sme to potiahli, absolutne som nedufala 😉
@pokito Myslim, ze sa spozname, ked sa uvidime, budes nova tvar a sme stale obdobne osadenstvo, tehotnych nas tam byva zo 5, zvysok su starsie zeny a pod. A ja som asi mooc ukecana, asi ako vsetky tehulky, uz si tykam s babami, co sme sa 2x videli, hoc sme sa ani nepredstavili 😀
Dnes mam sono, tak dufam, ze dodrzia cas, na kt. ma objednali aspon priblizne...
Inac dnes som mala desnu noc, Petik uz tyzden chory-kasel, sople a dnes rano o 3 sa k tomu pridalo hrdlo a zapal usi, muz s nim akurat isiel k doktorke.. Podrazdena som uz az mooc, brucho mi tvrdlo v noci a do toho plakal Petko ☹
Ahojte babenky prepacte ze som sa tu votrela som junovka ale pisem si aj s cherry1981 a dlhsie sa mi neozvala mala by byt tuto vo vasom fore neviete nieco nove o nej? dakujem 🙂
@oxiba Juuuj tak to si mala huste.Ja som zase o druhej v noci isla na wc lebo som myslela ze sa docuram a potom ma zacalo boliet v podbrusku tak uz som len sledovala ci to nie su nahodou kontrakcie a odvtedy ma to boli ale nie su kontrakcie.A navyse maly je dnes nejaky nespokojny vecne sa vrti a zrejme nozkou mi stale zavadi do mocovej rury a stale to tak hnusne zareze bolavo jakeby mi ju niekam tahal a zacinam citit akoby dole tlacil.A do toho este to pocasie uzasne,ktore na mna taaaak nedobre vplyva a stres zo zajtrajska,resp.ani nie stres ale strach ci bude vsetko ok lebo si idem urobit predoperacne a na poradnu a bojim sa ze co sa dozviem.No ale oproti tebe je to aj tak nic.
dnes idem na kontrolu tak drzte palce, aby bolo baby otocene 🙂. MM uz je nabruseny, ze sa odtial nepohne, kym neuvidi malu na sone a nevysvetlia nam ako sa vlastne veci maju. Sklamanie z posledneho razu, ked ani nestihol dobehnut k obrazovke, aby nieco videl ho este zjavne nepreslo 😝
@pokito @danculka24 neviem, ci som vam spominala, no min. tyz. ked som bola v nemocnici, nahodou som mala pokec s hematologickou, ktora bola manzelka prof. anesteziologie a jej zaver, ze absolutne neodporuca epiduralku, ma dve dcery, ktore uz rodili a ich tato im epidural tiez neodporucil..
Udajne tazke komplikacie pri porode vznikaju casto pri epiduralke, zena neciti kontrakcie a nevie spravde tlacit, porod sa predlzuje a je nutna asistencia sestry - tlacenie na brucho aby miminko vyslo, vakuum, klieste..+ vraj su caste migreny po epiduralke, ktore trvaju i dva mesiace...
@oxiba No hej o tom viem.Preto som chcela ist normalne a bez epiduralky lenze zial nas maly mi poriadne zavaril a ked si mam vybrat pri cisarskom ci epi alebo celkovu anestezu tak radsej epi.Mala som raz celkovu anestezu a nevedela som sa z nej pozbierat a tak maleho uvidim hned po tom.Aj ked sa bojim toho pocitu necitlivosti od pasa nadol lebo aj sa chcem mat cela pod kontrolou a takto nebudem.No bude to divne.Ale nejak to zvladneme.
@janusha33 Tieto posledne tyzdne su desne uz asi pre nas pre vsetky, ubolene sme, vystrasene, dakedy si vravim, ze je hruza, ze uz mame taak vela informacii, co sa moze stat a ako vsetko prebieha... Ono to fakt plati pozehnany chudobny duchom, taki prijmu vsetko...
Mna cakaju predoperacne bud. tyz., som zvedava, co mi povedia na sone, ze aky je uz maly velky...

@oxiba aj ja som sa vcera balila, ale asi ja mam iny zoznam ☹ toto tam nemam to fakt aj misku ??