Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@1982zuzka Ja som im to niesla osobne,akurat ukoncenie marodky som dala sefke a to uz riesila ekonomka ale tu ziadost o materske som niesla osobne,a tiez mi le povedala ze potom kopiu rodneho listu mam doniest.Este asi idem vytlacit muzovi co kde ma vybavit.Aby sa na nic nezabudlo,mama mu sice teoreticky moze poradit ale tak aby nehucala nanho,tak mu pekne napisem zoznam ze kde co ma vybavit.
@gugolina jasne ze možeš, ja som si davala aj farbu a melir a nie raz pocas tehu
@tiuska77 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... zatial som pozerala len tu.
@tiuska77
@janusha33 ja som si to tiež chcela odniesť osobne (po skúsenostiach s nevyplatením PN-ky a stratenými papiermi) ale náš mzdár povedal, že on potrebuje mať doklad o tom, že to tam poslal a bol proti aby som to tam niesla osobne :( tiež si robil z toho kopiu a mne dal kopiu podacieho lístku že to tam odišlo
@tiuska77 doslo akurat vcera, papiere som odovzdavala 3 tyzdne dozadu
@janusha33 pozor potom s pasom je zmena - od 25.6. sa už nedá dieťa zapisovať do pasu ale musí mať vlastný pas. My budeme cestovať do zahraničia - samozrejme ak budeme mať istotu že to malý zvládne - bola som sa pýtať na polícii čo a ako a vraj už aj 6 dnove detičky fotia na pas. Mi to prišlo smiešne 🙂
@oxiba ☹ hej nazory na epidural su rozne, niektora chvali, ina že nikdy viac čitala som o tých bolestiach potom aj problemoch, ja si pojdem asi buducu stredu vypocut prednasku a sama neskor uvidim, moj lekar sa pytal ci som bola na predsnaske vyzera ze on ma pozitivny pristup k nej, ale sama este neviem. Bože chudatko Petko maš to doma vesele teda, držim palce nech je co najskor fit. Inak ma napadlo ako si dopadla nakoniec s tymi predoperač. vysetreniami ?
@1982zuzka No mne tak potom volala ekonomka ze ako to ze sa ten papier k nej nedostal ale ani sefka ani ja sme nevedeli ze ona to tiez potrebuje.Tak som jej nadiktovala z toho co potrebovala a som jej poevdala ze ja som to tam uz odniesla.Takze nevadi.Ona len potrebovala k akemu dnu bola ukoncena marodka a zaciatok materskej.
@1982zuzka No ako je to riadna hovadina ved ked pojdem niekam kratko po narodeni tak nech ho davam fotit na pas a tak a potom ked pojdem az o rok tak mozem davat robit novy a aj fotku a vsetko lebo dieta sa zmeni.Je to podla mna hovadina.Ale lahsie sa budu deti unasat,na to nepomysleli.
Jeeeeej ta mna jaka vsezravka chytila.....uz neviem co by som zjedla.Nastastie doma nemam nic ale tak ma laka ist teraz sa prejst do obchodu.Asi to urobim tak ze pojdem do sprchy a umyjem si vlasy a ked budem mat mokre vlasy tak uz nepojdem nikam.Ale mam chut na keksik a aj na ovocie mam chut tak teraz neviem.Si pojdem asi kupit aspon jablcka.Lebo to jak sa poznam ked nepojdem teraz do obchodu budem chodit po dome snorit ze kde by som co zjedla.Alebo si kupim puding a uvarim puding.Juj no hrozne chute ma teraz chytaju.
@lilianka1199 nooo ved to sa stalo aj mne 🙂 cely zivot blond a v tehotenstve ze si dam hnedu nech si vlasy oddycnu a som cierna :D tak chcem to zjemnit melirom trosku lebo to je iny sok pre vsetkych 🙂
ake som ja zase mala besne dopoludnie...rano pravda naplanovana poradna,posledna u mojej doktorky.Rano sa Davidko zobudil ze ho boli hlavicka,umrncany,a kedze v pondelok mu robili tie nosne mandle a este aj paracentezu usi,ked mu ich precistovali od tekutiny zo zapalov,co teraz s nim??dilema.mama v robote,po vonku som ho moc nechcela trepat,ze ku svokre,este mu aj tie uska tecu,tak ze muz za nim pride,ja som sa samozrejme musela ponahlat.Neznasam ked musim stale cumet na hodiny ze ako dlho som uz prec...ale poradna ok.hlavicka velmi dole,ani zmerat ju uz nemoze,teda ani velkost malej,iba stehno zmerala,ze to je tak na 37tt.(zajtra ofic.zacinam 36tt)asi bude dlha🙂ako mi vsetci v rodine,sme vysoky-bude teda prekvapko,hmotnost a tak .malicko som pootvorena,ale ze nic hrozne,s mensim setrenim sa by mala do 38 tt vydrzat,to by som bola rada.Dufam ze aj Dadovi sa to spravi a na bud.tyzden na kontrole bude zdravy,nech mozem kludne porodit.
@danculka24 predoperacne mam bud. Stvrtok, dnes som mala sono maly ma 3,5 kg, s tym ze to moze byt aj 3,8 kg, vsak sa uvidi ked bude vonku, dnes mam presne 14 dni do porodu.. Inac, ze drobcek je zdravy a vitalny, a ked mi ho pozerala, ze ma vraj plny mocovy mechur 🙂
Asi som mala stastie, lebo hoc doktorku zo sona odvolali k porodu isla som len 10 min. Po objednanom termine..
Ja som mala spinalku, hlava ma nebolela, lebo ma upozornili, ze ju nesmiem vobec zdvihnut, lebo ma migreny neminu, no jedna baba tu spominala, ze ju zdvihla a potom stravila dva mesiace v nemocnici na neurologii s neznesitelnymi bolestami...
Strasne sa mi rataju ludia, co ma vidia prvy krat v zivote a zavalia mi " jej vsak vy ste vobec nepribrala, vam to ide len do bruska... " a ja im na to "tak to by som mala 17 kg v brusku" 😉
Ozaj kocky aj na vas uz v obchode ludia pozeraju akoby ste mali, co chvila rodit?
@danculka24
@oxiba kocky kamoska co rodila nedavno mi hovorila, ze epiduralku ti pichnu na kontrakcie, potom kludne dopustia ale ked sa uz blizi čas tlacit, ze uz si viac otvorena, tak ti povedia ze uz je neskoro dopustit dalsiu davku. Takze finale citis cele. Nedaju ti to aby si vedela tlacit a cítila kontrakciu. Teda aspon na antolskej to tak robia.
@danculka24 nebola, pojdem buduci stredu. V piatok sa tam informujem o kolkej to robia.
@pokito das mi potom vediet ?
ahojte baby,mozem sa niektorej s vas opytat,ze ci pri vybavovani rodneho listu musi byt aj otec dietata,pretoze moj manzel je v zahranici a pride asi az mesiac po narodeni ☹ ,skor sa mu neda,takze teraz neviem ci tam musi byt aj on 😒

@janusha33 no ved prave, ze ked niekomu odtecie plodova voda tak je to hadam akutne..podla mna je to drzost,ked odmietnu..nepoviem keby mali nejaky akutny stav a ziadnu sanitku...a slusne by povedali,ze aby sa nejako dostavili,lebo sanitka by prisla neskoro...ale povedat niekomu,ze oni nie su taxi sluzba je dost blbe