icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

pokito
25. apr 2012

@danculka24 jasnee 😉

gugolina
25. apr 2012

@danculka24 Dakujem tak to risknem dam aj ja 🙂 nech vyzerám trosku 🙂

lunnka
25. apr 2012

@maskyna Pri vybavovaní rodného listu musí rodič predložiť hlásenie o narodení dieťaťa, ktoré dostane v pôrodnici. Najčastejšie vybavuje rodný list otec dieťaťa.
Ak sú rodičia dieťaťa zosobášení, potrebuje na vybavenie oba občianske preukazy a sobášny list. Oznámenie musí urobiť do troch dní od narodenia dieťaťaAk je matka rozvedená, predkladá spolu s občianskym preukazom aj právoplatný rozsudok o rozvode. V prípade, že je slobodná, predkladá svoj občiansky preukaz a ak chce urobiť aj zápis o otcovstve, musia byť prítomní obaja rodičia dieťaťa. Matka v týchto prípadoch nemusí dodržať trojdňovú lehotu na oznámenie narodenia novorodenca, urobí tak hneď, ako je schopná.

Matrika vydá rodný list na počkanie, ale len rodičom novorodenca, vo výnimočných prípadoch to môže byť iná osoba, ktorá má od rodičov splnomocnenie. Vydanie prvého listu je bezplatné.

gugolina
25. apr 2012

@janinkad Tak to som rada ze som v tom neni sama 🙂 dakujem za radu 🙂 ved to nech sme nejake kocky 🙂

1982zuzka
25. apr 2012

@oxiba mna sa dnes spýtali: kedy rodíte? tak o dva tri mesiace? a ja na to: max. mesiac 🙂 tak sa ma pýtali, že kde som bruško nechala 🙂

lunnka
25. apr 2012

@maskyna a este som nasla toto:

Vybavenie rodného listu pri narodení dieťaťa
•zosobášení rodičia predložia: - sobášny list a občianske preukazy
Meno dieťaťa sa určuje dohodou rodičov a to podpisom otca a matky pri zápise o narodení dieťaťa. Ak otec v čase narodenia dieťaťa nebude prítomný na území SR, je možné urobiť dohodu o mene dieťaťa ešte pred jeho narodením a to vyhlásením na matričnom úrade.

1982zuzka
25. apr 2012

@janusha33 europska unia to tak chce :(

petka296
25. apr 2012

@oxiba ahoj, ja som v 35tt a tiez mi vadia tie pohlady ako keby som bola mimozemstan, hroza, ale manzel sa na nich nahlas smeje a este nieco utrusi na ich adresu 🙂

janusha33
25. apr 2012

@1982zuzka Ta to je uz hroza s tym......co este nevymyslia kvoli europskej unii.Sa nam tam trebalo tlacit.

janusha33
25. apr 2012

No tak po dlhom dlhom dlhom case som si vyzehlila vlasy.Nuda urobi svoje hehe.....takze uz mozem ist rodit lebo som vykockovana.Juj este obocie si musim vytrhat a az tak mozem ist. 😀 😀 Nech drobcek vidi aku ma kocku mamku 😀

lilianka1199
25. apr 2012

@janusha33 Napis aj mne,prosim ta,zoznam co vsetko treba poriesit po porode,ked mas nejaky zoznam 🙂... Vdaka 😉

oxiba
25. apr 2012

Kocky tu je stranka, kde najdete, co treba vybavit pred a po porode+ ked kliknete ikonku porod, je tam i co treba balit do porodnice 🙂
www.dietaaja.sk

@lilianka1199 tu to mas...

oxiba
25. apr 2012

@1982zuzka tak to si ten lepsi pripad ked ti brusko nevidno, zo mna si kolegovci v praci robili srandu, ze zo zadu nie je vidno, ze som tehotna, tak ma vzdy obehli spredu, ze kontroluju ci som uz nahodou neporodila 😉

To moje brusko vyzera, ked sedim ako futbalka pod trickom, asi aj preto tak na mna ziraju.. 🙂

janusha33
25. apr 2012

@lilianka1199 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... skus to tam omrknut co vsetko treba.Ja som pozerala iba tam.

1982zuzka
25. apr 2012

@oxiba podla mna ho mám tak akurát len ludia si myslia že musíš mať pupok akoby si zjedla celý sud.

janusha33
25. apr 2012

@oxiba Kokoooos som pozerala na tej stranke a tam som pozerala na to tlacivo na priplatok k prispevku pri narodeni dietata.....to k tomu tlacivu treba este aj potrvdenie od zamestnavatela ze som pracovala a potrvdenie zo zdravotnej poistenie ze som bola poslednych 12 mesiacov zdravotne poistena.Pre pana jana to kedy mam este toto vsetko obehat.Sak to je neskutocne,tak matka mesiac po porode ma este toto vsetko obehat?To vobec nemyslia na to ze matka 4 tyzdne po porode ma dost svojho a nie este behat hore dole kvoli papierom.

alohim
25. apr 2012

@gugolina podla mna v pohode, ja som tiez pred mesiacom bola u kdernicky, sice nefarbila ale sam som si dala sampon.
@janusha33 ja si tiez budem volat sanitku, ked nahodu svokor nebude moct alebo mamka bude mat smenu. Auto totiz nemame a hoci je nemocnica od nas iba 5 zastavok, take ako co sa stalo v BA by som neriskovala :D

zlobinka
25. apr 2012

baby idete si dat epiduralku alebo nie?

alohim
25. apr 2012

Prajem vám pekný dník...veru už sa nám to kráti 🙂
Dnes inak za mnou ďalšia poradňa 😀 a zas to bola show...na ultrazvuk som čakala 2 hod.!!!! a to som bola objednaná na 10.00. Aspoň som mala česť vidieť na chodbe 3 poteciálnych pôrodníkov. A na poradni kovbojka...nie som rasista, ale celú čakáreň okupovala početná rodinka našich spoluobčanov, akoby ani sadnúť si riadne nebolo kde, ešte sa rozkrikovali, že musia čakať, že doma majú "robotu" a my "bieli" sme prednostní, pritom každý musel čakať. A jedna zlatučká sestrička ich vtipne slovne zrušila 😀

Nakoniec máme cca 3565 g, BPD 9,4, AC 35 a FL 7,4 a 1 slučku pupočnej šnúry okolo krku (môj beťár-obesenček sa asi krkolomne hýbe), ale bola som tentoraz tým milším pánom Dr. upokojená, že je to normálny nález. Termín vyzerá na 5.-15.5. A vraj nevie čo môže byť to pukanie v brušku, sa smial, že či mu "staré kosti" pukajú, že sa s takým ešte nestretol 🙂

alohim
25. apr 2012

@zlobinka ja si nedávam EPI, má to aj veľa nevýhod, jedine ak by som musela rodiť cisárskym

zlobinka
25. apr 2012

@oxiba no riadne vela veci na vybavenie....fuha

zlobinka
25. apr 2012

@alohim ja tiez rozmyslam, ze nie aj ked sme zadockom...kamoskina sestra ma doteraz problemy s chrbticou dosledku epid.. neviem sa rozhodnut...zajtra idem na pasy do nemocnice,tak sa chcem ist informovat aj o epi ale neviem stale som na vazkach...

alohim
25. apr 2012

@zlobinka asiideš rodiť cisárskym, že? vtedy je to iné a EPI je menšie zlo ako celková anestézia.

gugolina
25. apr 2012

@alohim dakujem 🙂 veru pojdem na to 🙂 nech ma drobcek vidi ako fešnu maminu ked sa narodi 🙂

maskyna
25. apr 2012

@lunnka no tak to je teraz problem,dufam ze sa bude dat neako dohodnut tam,lebo on fakt nema ako prist a ja mam za 3 tyzdne termin a on moze prist az v juli ☹

alohim
25. apr 2012

@gugolina určite! treba sa rozmaznávať;) zaslúžime si to..potom bude menej času

zlobinka
25. apr 2012

@alohim no to neviem ako budem rodit,lebo to zalezi od doktora,ktory bude mat sluzbu..ci normalne,alebo cisarskym, ale cisarskym mam celkovu anestezu podla papierov...takze uvidime co bude...nikto mi to samozrejme teraz nepovie,takze neviem...

alohim
25. apr 2012

@zlobinka tak drzim palceky 🙂 ..niekedy je lepsie ak vsetko zbehne rychlo a nemas cas rozmysat co a ako a akym sposobom.

zlobinka
25. apr 2012

@alohim no to hej..ja obcas stresujem...ale to asi preto,ze o prve sme prisli...tak sa bojim, aby to cele dobre dopadlo...

stvura
Odpoveď bola odstránená