Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lilianka1199 ja tiez lubim kofolu a neviem sa jej vzdat...aj kavicku slabsiu si dam ked pride navsteva.
@janusha33 Takze zienky z KE s podobnymi terminmi sa uz chystate? ja sa tiez citim uz fyzicky na porod, "dole" ma vsetko boli, ale Dr. povedal. ze este nehrozi, kontrakcie na CTG ziadne a ze este placenta nie je uplne zrela a nalez , citujem: "vag hrdlo 2cm, uzavreté" takze musim tiez este cca 1-2 tyzdne vydrzat.
My cez vikend mame oslavu, moji stari rodica slavia zlatu svadbu, takze tiez si chcem tento vikend este uzit a potom uz hockedy 😉
@katkamiki ...som kupila v lekarni presne tento: http://sunpharma.sk/produkt/ostruzina-malina-0 ale nepijem pravidelne, nie som v tom takisto ani v uzivani zeleza dosledna 😕
Holky držte palce! Dnes som mala dlhý rozhovor s lekárkou.
Do pondelka som tu, ak sa nič nezmení a nejaké hodnoty sa nezhorsia a v pondelok ideme do Dublinu. Na vyšetrenie, prípadne aj rodiť. Srdecna vada je potvrdená a zajtra nás čaká rozhovor s detským kardiochirurgom a po narodení hneď testy DNA pretože daná vada sa obyčajne vyskytuje v kombinacii s Downovym syndrómom.Podľa lekárky je to tak 50:50. Ja si hovorím, že Downa nemá odkiaľ mať a zvyšok sa dá zvládnuť buď samovoľne, že sa to spraví časom alebo zákrokom. Ale dnes už toho namňa bolo nejako moc. :(
@cobhan Ahoj moja prosim ta a co ma na srdiecku? Ak je to echgenny fokus tak neboj, to sa spravi samo do tretieho roku zivota, je pocut selest na srdiecku. Na sone to vyzera ako biely fliacik a nemal by nijak zasahovat do cinnosti srdiecka. Ano je to jeden marker na DS ale ak ma dieta len jeden znak, tak je DS nepravdepodobny. Viem o tom dost, pretoze Samirka to ma tiez. Hlavu hore, vsetko bude ok.
@pokito Neviem ako sa to volá. Dnes mi k tomu prinesie nejaké ďalšie info a brožúrku. Na sone to práve vyzerá ako diera uprostred srdiečka. Ako keby tam niečo bolo zrastene. Stále si hovorim že s tou diagnózou som Zatiaľ videla len dvedeti a obe boli chalaniq. Tí sú na to náchylní. Zvlášť na DS.
@cobhan Juuuj tak to ma mrzi,ale pozri mozno to tak ani nie je.Ak su dnes spickove pristroje su to len pristroje a tiez sa mozu pomylit a lekar tiez moze nieco zle vidiet.Neboj sa,hlavne sa nestresuj,to bude v poriadku a miminko bude zdrave.Uvidis.Ale budeme drzat prsteky aj s Riskom aby vsetko dobre dopadlo.
@lilianka1199 Nevadii......mozme na seba mysliet.
dobre ranko dievcata co znamena "hrdlo pre clanok, uzavrete" ?
ahojte maminy vobec nemozem spat neporadite mi niektora co je dobre?
@200283 uuf.....ide o to preco nemozes spat?Nemozes sa ulozit?alebo mas teplo v izbe?alebo ta nieco trapi a nd niecim stale premyslas.spis aj poobede alebo cez den?ak ano tak skus nepospat si cez den....a nieco robit,sa hybat aby sa telo unavilo.Niekedy pomoze aj to ked vecer vyvetras poriadne spalnu.So spankom je to teraz uz tazsie....ja zase spim ale mam velmi plytky spanok,lahko sa zobudim.Ale tak rano sa nebudim unavena.Skus byt viac na vzduchu,je teraz fajne teplucko tak posediet vonku ....
@cobhan drzim palce!!!
@janusha33 mozno na jeden clanok prsta? ale ze tym ze som uzavreta porod zatial nehrozi...
inak k tomu sexu este- mne bol zakazane ked som odchadzala z nemocnice/31.32.tt/, odvtedy teda nic a teraz ked uz teoreticky mozme, zas mam obavy lebo mam streptokoka, aby som si nezaniesla infekciu..neviem, mozem si nieco zhorsit?
@200283 aj ja malo spavam, len sa pretacam, chodim malo na vzduch, takmer vobec mozno aj preto, nemam sa kde unavit plus taka nervozita uz z toho co ma caka..ale nejak to neriesim, cez den si mozem pospat keby som bola unavena a aspon nebudem mat sok ked budem k malinkemu casto v noci vstavat, uz som natrenovana 🙂
na vzuchu som dost a aj togho pohybu .teplo v izbe nemozem uz dlho to je vsetko vypnute .aj ulozena som dobre a nie a anie spat . poobedne spanie som uz davno zatrhla tak teraz zaspim okolo tretej a rano o siestej som hore ked ide dcera do skoly uz si neviem pomoct
no ja spim sama draheho mam v praci a tiez som povedala ze uz neostava nic ine len porodit len musim este aspon dva tyzdne vydrzat no ale ty uz mozes 🙂 len sa bojim aby boli tie plucka vyvinute aby som zase nebola v nemocnici mesiac ako pri prvej dcere
@200283 ja som dnes zaspala o tretej rano,a vstala som o piatej,vzala som psa von a nic nepomaha,ja nemozem spat posledne dni a to som aj teraz taka unavena,ze mi je az zle,ale nejdem si radsej lahnut,lebo zase budem celu noc premyslat nad vselicim 😖 .....Kruhy pod očami mam strasne....

@janusha33 No presne, ja to tiez teraz vydrzim, aby bol spokojny :D Potom neviem, neviem, ako to bude pocas tych 6 tyzdnoch :D