icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
28. apr 2012

@janusha33 Ja ked som bola prvy krat na monitore, tak to bolo inde, tam mali makke postele, tam sa mi dobre lazalo, ale tu na pohotovosti to bolo otrasne... :( Neviem, aj ten pristup bol taky chladny, dufam, ze pri porode to bude lepsie...

katkamiki
28. apr 2012

@lunnka Zvonila som najprv na zvoncek pohotovost, aj ked mali otvorene tie hlavne dvere, musela ssom stat pri zvoncekoch a oni sa ta opytali cez ten telefonik, co ti je, to si im musela nahlasit, kadzy chodil okolo mna a ja som im hovorila do toho reproduktora, ze asi mi odtiekla plodova voda 🙂 Potom mi povedali, nech zazvonim na porodnu salu, a nie na pohotovost :D tak znova som zvonila a znova to iste hovorila :D a potom prisla pre mna dole sestricka a isli sme spolu do tej miestonosti dole, kde je pohotovost , tam mi nakvapkala na vlozku taku vodicku, zistila, ze to nie je plodova voda, ale ze pre istotu nech idem hore na porodnu salu, ze tam ma doktorka prezrie. Tam mi dali ten monitor a cakali sme na doktorku. Ona ma potom prezrela zdola, zistila, ze som uzavreta , ze radsej by si ma tam nechali, len pre pripad, ale ze ak chcem ist domov, mozem... Inac, ten polyp na stve, moze to nejako ovplyvnit porod, ked ho mam na krcku? Dakujem

lunnka
28. apr 2012

@katkamiki neviem moja, tu je o tom diskusia https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mate-skusenosti-s-polypom-na-krcku-maternice/
takze ked odtecie pl.voda do nejakej druhej tretej poobede treba ist na prijem cez pracovny den, ked mimo tak zvonec na porodnicu, dobre vediet.. no monitory robia na 1.posch alebo ked uz mas rodit hore na 4.

suzan1111
28. apr 2012

Baby neopuchaju vanlm nohy??mne od vcera jedna zacala opuchat☹a boli ma..aj som dost pribrala..snad tri a pol kila z jedneho tyzdna na druhy

lunnka
28. apr 2012

baby kolko mam luhovat caj z tej ostruziny?

@suzan1111 mne tak trpnu ked sa postavim..take zvlastne akoby mi niekto stlacal zily.. a ku koncu sa moze dost rapidne priberat, mne to robi take kilo tyzdenne, kilo a pol..indivindi 😉

oxiba
28. apr 2012

@lunnka luhuje sa 3 minuty, vcera som si ho kupila i ja a zacala pit a dnes mi zacalo tak tuhnut brucho, ze som hned zbalila kufor a prefotila sobasny list 🙂

@suzan1111 ja som nabrala teda dost uz som prekrocila 70 kg som +17 kg.., bruchom som vcera malemu roz bila hrncek s krtkom, tak som hned muzika poslala do tesca nech kupi novy, nech to maly nezbada, je to jeho milovana salka.. Nastastie mali, i ked iny motiv... Pripadam si ako taky ladoborec, bruskom zrazam veci 😉

lunnka
28. apr 2012

@oxiba 😀 no pekne, ja som cakala nejaku hnusnu chut ale celkom je pitelny aj len tak bez medu .. v navode nepisu kolko sa ma luhovat, na nete som kdesi nasla ze az 15min co mi prislo vela, tie 3min mas teda na obale?

oxiba
28. apr 2012

@lunnka hej na obale, taky tmavy sladkasty caj, vraj 2-3 x denne pohar vlazneho caju... 🙂

Mame skoro rovnaky termin 🙂 ako sa citis? Uz ti tiez tvrdne brusko?

lunnka
28. apr 2012

@oxiba ja uz ani neviem, tolko ma bolievalo a tvrdlo, ze bud som si zvykla a uz to moc nevnimam alebo mi teraz je nejak lepsie ako pred par tyzdnami..problem mam ked dlhsie chodim - vtedy ma dole tak taha, az reze, niekedy akoby sa mi nalavo nieco pricviklo, stipe ma tam strasne nieco, ale ked si chvilu lahnem prejde to..

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
lunnka
29. apr 2012

@oxiba @stvura dakujem 🙂

miriama176
29. apr 2012

joj kocky ja to uz nemozem akosi vydrzat dnes celkom v pohode ale termin mam na tretieho a uz s tu moju oblinku nevladzem nic a najlepsie je ked mi nieco spadne na zem tak to je ina kava ked zacnem hresit 🙂 joj uz aby sa mi ten moj Jakubko narodil uz nech je ako chce len nech je vonku vcera som si aj auticko umyla beham stale po schodoch a jakosi sa mu nechce asi mu tam musi byt strasne dobre 😀 a nozky mi tiez opuchaju treba vykladat a nejake take jemne chladive gely pomahaju alebo hydratacne mliecko a hlavne v tomto teple 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
miriama176
29. apr 2012

@stvura no o tom soferovani by som tiez vedela vypravat najvecsia sranda ked vystupujem a zapriem sa o volant a zacnem trubit a zlaknem sa sama seba 😀 😀 😀 joooooooooj radosti xixi a hlavne ked som pred vlastnou firmou no blondina xixi 😀

cimage
29. apr 2012

@miriama176 Ahoj,my mame tiez termin 3tieho a k nicomu sa neschyluje. Obcas brucho poboli,ale to naozaj len obcas. A posledne 2dni sa nam viac pustilo mlieko,ale neviem ci je to znamenie.

miriama176
29. apr 2012

@cimage no mne sa to mliecko pusta uz asi mesiac a stale nist ttiez obcas poboli brusko ako pri kramoch alebo krize bolia a furt prd alebo obcas citim ako sa mi vsetko dole roztahuje jak na zveraku ale to tiez prejde a zas nist jooooooooooooooj uz by sme si ich mohli aj obimat co? nakopali nas uz dost heh

janusha33
29. apr 2012

@miriama176
@stvura Baby nie ste same.....ja sa uz tiez neviem dockat.Uz sa mi aj nedobre spi lebo ma bolia klby a krize neskutocne......zase chodim jak po operacii chrbtice....nikde nemozem dlhsie sediet lebo sa potom neviem rozhybat,obliekam sa jak hotentot.Este nejake dva tyzdne musim vydrzat a uz nebudem mat ruksak pred sebou tak uz sa bude kus lepsie hybat,no este kym sa jazva zahoji tak to chvilku bude trvat ale bude to predsa len lahsie.Lebo teraz to je uz fakt o drzku.....a drobec je tazky a stale sa natahuje a kruti a sa mu casto cka.

cimage
29. apr 2012

@miriama176 Mne sa nic neroztahuje, krize ok. Len tie kopance do rebra su neni moc prijemne. Uz mu aj dohovaram,ze ked tam nema miesto,tak by mohol vyjst 😀 , ale ocividne sa mu tam paci.

miriama176
29. apr 2012

@cimage no tak to sme na tom rovnako ale zistila som ze ho ukludnuje mliecko chvilku sa pomrvi a potom je kludny lebo inak je uz teraz strasne aktivny aj zaznamy mal take ze som si tri dni polezala v nemocnici kurna no hyperaktivita po mamine to bude radosti ked bude na svete moj manzel uz ani z nemecka nepride radsej xixi 😀 😀

200283
29. apr 2012

@janusha33 🙂 tak to sme asi vsetci natom tak isto uz aby to bolo za nami a este teraz to neplo uplne zabija 🙂

cimage
29. apr 2012

@miriama176 Ale ze vraj v brusku aktivne deticky su potom kludne. Nas ma dni ked je kludny a potom ked sa mrvi cely den. Ja vypijem veeela mlieka koli kyseline, to mi zabera najlepsie. Aspon budete mat veselo ked budete vsetci hyperaktivny 😉. Ja tiez neviem odpocivat dlhodobo. Stale nieco peciem, upratujem, prechadzam sa a nic,ked si sadnem,tak sa maly preberie. Asi si mysli,ze mamina ho vladze 24hodin hojdat v brusku.

miriama176
29. apr 2012

@200283 no to teplo neni buhvico veru kurna a tak by som isla na motorku aaaaaaaaaaaaaa nemozem des kurnik ma to zabija ... ale co by som nespravila pre tu moju oblinku zejo 🙂

200283
29. apr 2012

@miriama176 tak tak co by sme prene nezrobili teraz ked tolkeho sme sa uz vzdali

miriama176
29. apr 2012

@cimage mne strasne pomahalo na kyselinu lieskovce este lepsie nez mliecko ale mliecka sa zas strasne dozaduje a hlavne v noci 😀 no a kludne duuuuuuufam a verim heh a u mna to je preeeesne na chlp rovnake ked beham lietam tak sa ani nepohne len posledne dni uz beham menej ked je take teplo a jakosi to nemoze prezit 😀

lucyfuk77
29. apr 2012

@cimage mliecko? To ti zavidim, ja len dufam a verim, ze vobec mliecko budem mat - pri prvom som nemala a teraz necitim ani naliatie, ani nic nevyteka ... 😨

miriama176
29. apr 2012

@lucyfuk77 no ja som hodne nabrala na prsiach a uz asi mesiac ale len tak po kvapkach tak sa to este da kym su to neni litre heh 🙂 ale hadam dorazi a uvidis ze bude potom cucat jak dive 😉

lucyfuk77
29. apr 2012

@miriama176 dakujem a naozaj uprimne zavidim. Ja mam termin tusim ako prva v maji (2.5), malemu sa nechce 😒

miriama176
29. apr 2012

@lucyfuk77 joooooooj uz aby sme to mali za sebou bojim sa jak cert svetenej vody kurna hlavne ked som sama domka a moc rozmyslam nad pôrodom lebo predsa len prve babo ach ale uz to tak moc chcem mat za sebou a tiez sa mu nechce ani trosku obcas len ked mi hlavickou tlaci do spodu vtedy to aj hodne zboli dufam ze nam to ubehne rychlo a jako nas prijmu len tak vyplujeme a bude to ci? 🙂 😅

cimage
29. apr 2012

@lucyfuk77 Ja ich tiez este nemam naliate, ale par kvapiek z nich ide. Naliat by sa mali par dni po porode, tak uvidime. Ja som este nerodila a nekojila, tak sa budem vsetko ucit pekne postupne