Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@oxiba Hej hej .....prvych 24 hodin som bola na normalnej izbe ale potom sa uvolnil nadstandard tak ked ma postavili tak som sa presla rovno tam.....takze som mala klud a sestricky z novorodeneckeho mi najprv nosili maleho a potom som jednu maminu kolegynu ukecala nech mi ho uz necha aj na noc.....v piatok som ho mala cely den pri sebe a vecer ked ho brali na kupanie tak som ju ukecala nech mi ho donesie takze od piatku sme boli spolu.No na svetlo......jakeby narocky sa u nas dnes zatiahlo a rozprsalo.
@lunnka keby si robis davku cajoviny ako na 2dcl a luhujes 3 min., ale s vacsim mn. Vody, tak je to uplne v poriadku, teoreticky sa caj z malinovych listov berie ako caj, ktory sa da pit neobmedzene, spolu s jablkovym a sipkovym cajom, no kedze si vo finale tehu, tak radsej pi ten caj len 3x denne 🙂
@janusha33 joj to si mala super sestricky, mne sa pri minulom porode usli, len same Fickove pomocnicky 😒 , no to bol krizovy tyzden v Ba, moja nemocnica malovala a nebrala ziadne rodicky, okrem akutnych, takze sestry boli podrazdene a echt hnusne.. Snad vychytim teraz dake kludasky s dobrou povahou, mne Petka supli hned na druhy den, ze staraj sa, postel vysoka, ziaden stupienok a brucho rozrezane.. Dalsie dve, co boli so nou na izbe mali zatvrdnute prsia ako kamen, nedalo sa im kojit, iba na nich nabucali, keby tam jedna z nich nemala kamosku sestru na inom oddeleni a nepichla im injekciu na uvolnenie mlieka, asi skoncia v sietovanych posteliach na psychiatrii..
No vraj sa to tam zlepsilo a vtedy som vychytila blby tyzden..
Nuz zostava ti iba elektricke svetlo 🙂
Ahojte kocky 🙂 mna dnes asi porazi.... v piatok som bola u zubara nech si splnim povinnu rocnu prehliadku a nemusim po porode ked sa budem malemu venovat... V piatok mi urobil 2 kazy a ze aby som prisla dnes ze mi urobi este jeden a mam na rok pokoj ... dnes mi zacal robit ten posledný odlupil mi z polky zuba, dovrtál ze som sa dvihala zo stolicky nielen ja ale som mala pocit ze aj maly vyskoci z brucha prezival to riadne so mnou , uz som cakala ze tam porodim, zablomboval, pridem domov a po 3 hodinach mi ta blomba polovička vypadla ... kedze zajtra sviatok stredu mozem naklusat znova a znova to vsetko absolvovat uz teraz ma vsetko boli ked si predstavim zvuk vrtacky :( auuuuu :/ kocky dufam ze to vrtanie a tak nema zly vplyv na maleho???? poteste ma Dakujem
@lunnka sranda s tym snom - nesnom, najvyssi cas aby uz male bolo vonku, neboj do tyzdna budes mat urcite po tom....
Inak baby nestalo sa niektorej ze sa vam prehodilo babo z jednej strany na druhu teraz na konci tehu?
Mne doteraz davali sondy pri pasoch na pravu stranu a dnes sestricka nevedela zachytit srdce, uz zacala mat obavy a potom ich prehodila na lavu stranu a krpec je prevaleny tam 😕 Myslela som ze uz ma ledva miesto na nejake tie kopanceky a nie na prehodenie sa na druhu stranu...no dufam ze hlavicku ma dolu, to by uz asi bol iny vykon keby sa pretocilo cele hehe..
@tinci no teda to je poriadny akrobat. Mne sa o to iste snazila Sami pred par dnami, ale dopadlo to tak, ze som sa zobudila na straaasnu bolest, a malicka si lebedila presne v strede, som mala pocit ze mi vykopne zaludok do hrdla, nemohla som sa od bolesti ani pohnut, ale po cca 5. minutach sa vratila na svoje miestocko na pravej strane...
@gugolina Dakujeme.....vies to si musis kazdy den hovorit ze Dneska by to slo.Ja som si tak hovorila zo srandy dva dni a na treti si tak povedal aj Risko,ze asi je pekne ked tak mamka hovori tak sa narodim dnes.Lebo bolo krasne pocasie,takze sa narodil do krasneho slnieckoveho dna.
Tak a sme v nemocnici, 12 hodin bolesti, aj nejake pravidelne kontrakcie tie ale prestali bolesti stale su :( vraj zatial si ma tu nechaju do stredy a potom sa uvidi ale ze kedykolvek to uz moze prist. Uz to chcem mat za sebou!
@oxiba Tak nam 24 hodin po spinale nedovolili sa ani pretocit na bok....chodili nas aj umyvat aj vodu nam nalievali,stacilo len zazvonit.Fakt musim povedat ze velmi mile a ochotne sestricky tam pracuju.A z novorodeneckeho ked nam priniesli babatka tak este aj dozreli ci sa prisali,ci spravne drzime lebo v lahu na chrbte to nebola ziadna slava,aj nam ukazali a poradili.A to nie iba mne ze mama mi tam pracuje tak budu skakat jak kolo malovaneho vajca....ale to aj k ostatnym mamickam co boli so mnou na izbe na zaciatku.Na druhy den sa uvolnil nadstandard a to ma uz poobede postavovali tak somnou presli po chodbe dve rovno do mojej novej izby.Fakt musim povedat ze aj napriek blbej situacii v zdravotnictve sa spravali sestricky profesionalne a tak ludsky.
@mirkave Presne tak strach a hroza so zubami ... nakoniec som sla este raz do mesta o 12:00 urobil mi to odznova snad uz nevypadne ... a samozrejme sa opakoval scenar z rana bolest a malý siel vyskocit.... teraz sa bojim aj ist cosi jest ci zase nevyplujem blombu :( no budem musiet skusit.... ked sa udrzi 🙂 snad na rok pokoj so zubarmi 🙂
@gugolina
nechcem Ti brat iluzie 😀 ale ja som pri predoslom porode pila poctivo uz od 36tt, najprv salku, v 37tt dve denne, v 38tt uz 3, v 39tt 4 atd. - a nakoniec som musela den po termine dostat vyvolavacku. porod bol ale super rychly a prijemny, no a teraz som ho zacala pit tusim v piatok len, skor som ho nezohnala, a uz vo stvrtok na poradni som bola na 2 prsty otvorena aj bez caju 😉
podla mojich info on len uvolnuje napatie a stahy maternice a spiechodnuje porodne cesty, ale na dilataciu krcka priamy vplyv nema.
drzim place este vsetkym kinderkam, uz to mame "za par" 😉

zienky pijete ten malinikovy caj? ja neviem ci ho nepijem prilis vela- odporucana davka 0,2l 2-3krat denne, ale ja ho asi robim silnejsi a viac a pijem z takeho maleho cajnicka co je viac ako 0,2l... moze to uskodit?