icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
7. máj 2012

zienky pijete ten malinikovy caj? ja neviem ci ho nepijem prilis vela- odporucana davka 0,2l 2-3krat denne, ale ja ho asi robim silnejsi a viac a pijem z takeho maleho cajnicka co je viac ako 0,2l... moze to uskodit?

oxiba
7. máj 2012

@lunnka mas ho sypany, ci v nalevovych vreckach?

lunnka
7. máj 2012

@oxiba sypany..

janusha33
7. máj 2012

@oxiba Hej hej .....prvych 24 hodin som bola na normalnej izbe ale potom sa uvolnil nadstandard tak ked ma postavili tak som sa presla rovno tam.....takze som mala klud a sestricky z novorodeneckeho mi najprv nosili maleho a potom som jednu maminu kolegynu ukecala nech mi ho uz necha aj na noc.....v piatok som ho mala cely den pri sebe a vecer ked ho brali na kupanie tak som ju ukecala nech mi ho donesie takze od piatku sme boli spolu.No na svetlo......jakeby narocky sa u nas dnes zatiahlo a rozprsalo.

oxiba
7. máj 2012

@lunnka keby si robis davku cajoviny ako na 2dcl a luhujes 3 min., ale s vacsim mn. Vody, tak je to uplne v poriadku, teoreticky sa caj z malinovych listov berie ako caj, ktory sa da pit neobmedzene, spolu s jablkovym a sipkovym cajom, no kedze si vo finale tehu, tak radsej pi ten caj len 3x denne 🙂

lunnka
7. máj 2012

@oxiba fuj som sa trocha zlakla, asi som ho do seba liala vela a silny.. dvakrat denne dve salky a tuhsie :( moze mi nieco uskodit? super uz stresujem

oxiba
7. máj 2012

@janusha33 joj to si mala super sestricky, mne sa pri minulom porode usli, len same Fickove pomocnicky 😒 , no to bol krizovy tyzden v Ba, moja nemocnica malovala a nebrala ziadne rodicky, okrem akutnych, takze sestry boli podrazdene a echt hnusne.. Snad vychytim teraz dake kludasky s dobrou povahou, mne Petka supli hned na druhy den, ze staraj sa, postel vysoka, ziaden stupienok a brucho rozrezane.. Dalsie dve, co boli so nou na izbe mali zatvrdnute prsia ako kamen, nedalo sa im kojit, iba na nich nabucali, keby tam jedna z nich nemala kamosku sestru na inom oddeleni a nepichla im injekciu na uvolnenie mlieka, asi skoncia v sietovanych posteliach na psychiatrii..
No vraj sa to tam zlepsilo a vtedy som vychytila blby tyzden..
Nuz zostava ti iba elektricke svetlo 🙂

oxiba
7. máj 2012

@lunnka myslim, ze ked ti doteraz nic nie je, tak si v pohode, ono to nie je nejak silny caj, pouziva sa ako zakladne plnidlo do ovocnych zmesi cajov, neobsahuje alkaloidy, takze bud v klude... Len radsej dodrzuj davkovanie 🙂

lunnka
7. máj 2012

@oxiba no uz budem.. a cas luhovania.. mne sa zdali 3min malo..na nete kdesi pisali az 15min.. a v letaku nie je doba luhovania, len davkovanie..dakujem oxi
a inak na kolku sa hlasis do nemocnice, to uz mas ist v den terminu? ja az na druhy den.. a jest budes?

oxiba
7. máj 2012

@lunnka o 9 idem na poradnu, mozem byt najedena na to som sa dnes pytala, minule som mohla i obedovat, no po 18 hod. Som uz nemohla jest a po24 hod. Pit..
Tie 3 min. Mam pri nalevovych vreckach...
No idem uz, dnes konecne nevarim a ide sa von papat 🙂

lunnka
7. máj 2012

@oxiba pekny den, ja mam navarene nastastie zo vcera, vonku skaredo, kniha to isti 🙂

gugolina
7. máj 2012

@janusha33 Aj ja sa pripajam ku gratulácii malinký je nááádherný 🙂 uz aj ja by som brala keby mame po 🙂 prajem hlavne vela vela zdravicka 🙂

gugolina
7. máj 2012

Ahojte kocky 🙂 mna dnes asi porazi.... v piatok som bola u zubara nech si splnim povinnu rocnu prehliadku a nemusim po porode ked sa budem malemu venovat... V piatok mi urobil 2 kazy a ze aby som prisla dnes ze mi urobi este jeden a mam na rok pokoj ... dnes mi zacal robit ten posledný odlupil mi z polky zuba, dovrtál ze som sa dvihala zo stolicky nielen ja ale som mala pocit ze aj maly vyskoci z brucha prezival to riadne so mnou , uz som cakala ze tam porodim, zablomboval, pridem domov a po 3 hodinach mi ta blomba polovička vypadla ... kedze zajtra sviatok stredu mozem naklusat znova a znova to vsetko absolvovat uz teraz ma vsetko boli ked si predstavim zvuk vrtacky :( auuuuu :/ kocky dufam ze to vrtanie a tak nema zly vplyv na maleho???? poteste ma Dakujem

tinci
7. máj 2012

@lunnka sranda s tym snom - nesnom, najvyssi cas aby uz male bolo vonku, neboj do tyzdna budes mat urcite po tom....
Inak baby nestalo sa niektorej ze sa vam prehodilo babo z jednej strany na druhu teraz na konci tehu?
Mne doteraz davali sondy pri pasoch na pravu stranu a dnes sestricka nevedela zachytit srdce, uz zacala mat obavy a potom ich prehodila na lavu stranu a krpec je prevaleny tam 😕 Myslela som ze uz ma ledva miesto na nejake tie kopanceky a nie na prehodenie sa na druhu stranu...no dufam ze hlavicku ma dolu, to by uz asi bol iny vykon keby sa pretocilo cele hehe..

pokito
7. máj 2012

@tinci no teda to je poriadny akrobat. Mne sa o to iste snazila Sami pred par dnami, ale dopadlo to tak, ze som sa zobudila na straaasnu bolest, a malicka si lebedila presne v strede, som mala pocit ze mi vykopne zaludok do hrdla, nemohla som sa od bolesti ani pohnut, ale po cca 5. minutach sa vratila na svoje miestocko na pravej strane...

lunnka
7. máj 2012

@tinci no presne, nech uz to mame za sebou..
mne sa mala velmi malo hybe...ked tak to stoji za to, prevaluje asi zadocek hore dole, ale neviem asi vela spinka, pohybuje sa len ked ju pripucim ked dlhsie sedim..

mirkave
7. máj 2012

@gugolina jaj,tie zuby ☹ na nervy s nimi v tehotenstve.snad ta to nebude az tak moc boliet.......

mirkave
7. máj 2012

@lunnka ja mam z cajovne kupovany caj a na sacku je pisane,ze treba luhovat 15 minut 1 kavovu lyzicku na 2dcl.a aj tetuska predavacka mi to vravela.

janusha33
7. máj 2012

@gugolina Dakujeme.....vies to si musis kazdy den hovorit ze Dneska by to slo.Ja som si tak hovorila zo srandy dva dni a na treti si tak povedal aj Risko,ze asi je pekne ked tak mamka hovori tak sa narodim dnes.Lebo bolo krasne pocasie,takze sa narodil do krasneho slnieckoveho dna.

lunnka
7. máj 2012

@mirkave vidis tak ja uz neviem kde je pravda.. toto je sypany z lekarne, nechapem preco nemozu napisat v letaku aj sposob pripravy.. ale tu je ze dve kavove lyzicky, resp. jednu polievkovu na 0.2.l

1982zuzka
7. máj 2012

Tak a sme v nemocnici, 12 hodin bolesti, aj nejake pravidelne kontrakcie tie ale prestali bolesti stale su :( vraj zatial si ma tu nechaju do stredy a potom sa uvidi ale ze kedykolvek to uz moze prist. Uz to chcem mat za sebou!

janusha33
7. máj 2012

@oxiba Tak nam 24 hodin po spinale nedovolili sa ani pretocit na bok....chodili nas aj umyvat aj vodu nam nalievali,stacilo len zazvonit.Fakt musim povedat ze velmi mile a ochotne sestricky tam pracuju.A z novorodeneckeho ked nam priniesli babatka tak este aj dozreli ci sa prisali,ci spravne drzime lebo v lahu na chrbte to nebola ziadna slava,aj nam ukazali a poradili.A to nie iba mne ze mama mi tam pracuje tak budu skakat jak kolo malovaneho vajca....ale to aj k ostatnym mamickam co boli so mnou na izbe na zaciatku.Na druhy den sa uvolnil nadstandard a to ma uz poobede postavovali tak somnou presli po chodbe dve rovno do mojej novej izby.Fakt musim povedat ze aj napriek blbej situacii v zdravotnictve sa spravali sestricky profesionalne a tak ludsky.

janusha33
7. máj 2012

@1982zuzka Jaaaaaj nic sa neboj, isto to mas o chvilu za sebou ani sa nenazdas ako.

1982zuzka
7. máj 2012

@janusha33 ale vraj som len na dpicku prsta otvorena aj ked si neviem predstavit kolko to asi tak realne je

pokito
7. máj 2012

@1982zuzka tak drzim palceky, nech ta dlho netrapi a uz ide von 😉

gugolina
7. máj 2012

@mirkave Presne tak strach a hroza so zubami ... nakoniec som sla este raz do mesta o 12:00 urobil mi to odznova snad uz nevypadne ... a samozrejme sa opakoval scenar z rana bolest a malý siel vyskocit.... teraz sa bojim aj ist cosi jest ci zase nevyplujem blombu :( no budem musiet skusit.... ked sa udrzi 🙂 snad na rok pokoj so zubarmi 🙂

gugolina
7. máj 2012

@janusha33 To je krasne 🙂 ja som si aj vcera tak sedela hladkala brusko a manzelovi vravim ze dnes mi odtecie plodova voda 🙂 a on sa len smial ale voda nic 🙂 tak cakame dalej :D ale mohol by ma raz malinky pocuvnut 🙂

gugolina
7. máj 2012

@lunnka aj ja mam pisane jednu polievkovu lyzicu na 0,2 dcl tiez to tak pijem .... snad pomoze 🙂 pred tyzdnom a pol som bola na stvrt prsta, minuly tyžden otvorena na prst a uvidime co mi Dr. povie tento tyžden ak budem na 2 prsty verím v malinkový caj 🙂

margarita
7. máj 2012

@gugolina
nechcem Ti brat iluzie 😀 ale ja som pri predoslom porode pila poctivo uz od 36tt, najprv salku, v 37tt dve denne, v 38tt uz 3, v 39tt 4 atd. - a nakoniec som musela den po termine dostat vyvolavacku. porod bol ale super rychly a prijemny, no a teraz som ho zacala pit tusim v piatok len, skor som ho nezohnala, a uz vo stvrtok na poradni som bola na 2 prsty otvorena aj bez caju 😉
podla mojich info on len uvolnuje napatie a stahy maternice a spiechodnuje porodne cesty, ale na dilataciu krcka priamy vplyv nema.

drzim place este vsetkym kinderkam, uz to mame "za par" 😉

oxiba
7. máj 2012

@gugolina prosim ta a ty sa kam ponahlas, vsak este ani termin nemas.. 🙂