icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mirkave
7. máj 2012

@tiuska77 moj drahusik ma dnes nastval a toto bola taka milena miniodplata.spamtanne nas to napadlo so simonkou.a ak to nahodou na mna fakt pride,tak bude pripraveny 😀 hahaha
vstavanie z postele?to je nadludsky vykon.a otacanie sa z boka na bok-to iste

mirkave
7. máj 2012

musim off,nejak ma divno ondia brusko.......dobru nocku babulky

lunnka
7. máj 2012

@mirkave fakt? musim nastudovat, ako mi taketo mohlo uniknut 😲 😉

danculka24
7. máj 2012

@mirkave no u mna nie je co zavidiet teda, strasne to boli, inak chudak tatinko teeda 😀

suzan1111
8. máj 2012

@mirkave ja so natierala jak blazon a ako sa mi zvacsili snad o dve cisla tak mam ☹ale chvalabohu take ze aj ked mi prednosti trcia z vystrihu..strie nevidno🙂snad mi aspo
n vyblednu

janusha33
8. máj 2012

@lilianka1199 Jeeeeej aj ty si uz po?A tak som na teba myslela,lebo si pisala ze nech ta pockam.....ja by som aj pockala ale Risko nepockal.....takze nakoniec sme ani nemuseli .......Kedy si porodila?My sme boli tak protekcne pusteny s hranicnymi hodnotami bilirubinu domov.Ale myslim ze je menej zlty ako bol.....aj vcera bol pediater na prvu kontrolu tak hovoril ze nevyzera byt nejak velmi zlty.No pri jeho frekvencii a intenzite kakania sa ani necudujem.Tak gratulujem a tesim sa s vami.....

janusha33
8. máj 2012

@lunnka Ved pockaj po porode.....ja normalne citim ako su tazke a zacina ma aj chrbat pobolievat.....stale pri kojeni som oblozena vankusmi.....ale aj tak mam uz doranane bradavky od drobca takze ich pekne aj natierame a osvecujeme biolampou....

jagu81
8. máj 2012

@cimage pripajam sa ku gratuláciám, želám všetko dobré 🙂

lunnka
8. máj 2012

@janusha33 dobre ranko 🙂 malinky sa pekne prisal? inak zatial tu vedu babenky co rodili sekciou, mna ten "normalny" porod dost desi... stale ani naznak bliziaceho sa porodu.. dnes by mi nevadilo 😉

cobhan
8. máj 2012

@lunnka ja uz stracam prehlad, kto vsetko porodil a ako rodil. Ja som to mala ako porod 2 v 1, kedze na emergency c-section som sla, ked som uz mala kontrakcie kazdu minutu. A myslim, ze keby mala bola dobre otocena, tak by to bolo vcelku pekny a rychly porod.
Hovori sa, ze pri prirodzenom ta to boli predtym, pri cisarskom potom 🙂 Tak ako tak sa bolesti clovek nevyhne :D

lunnka
8. máj 2012

@cobhan aj ja stracam prehlad, len cakam tie hororove pribehy a zatial tfuj-tfuj-tfuj ide vsetko krasne, asi je pravda ze na bolest sa rychlo zabudne ked uvidite bejbinka 🙂
a jasne, boli to kazdopadne.. ja sa len bojim sitia- ake skody sa na mne napachaju a ako sa z nich dostanem.. co je asi normalne hm 😖

cobhan
8. máj 2012

@cimage gratulujem...pomaly by sme uz mali zacat spisovat tabulku s nasimi prirastkami 🙂 nech sa vam obom dari a vela mliecka prajeme

zlobinka
8. máj 2012

@lunnka no my sme mali termin v nedelu..v stredu mam poradnu ak dovtedy neporodim a tam mi da doktorka aj papiere do nemocnice,ale v Martine je asi zvvykom na 10 den vyvolavat porod,lebo ked som chodila na pasy,tak tam zeny vraveli,ze prenasaju a na ten 8-10 den vyvolavaju...neviem preco tak neskoro..ja by som to mala rada za sebou a mysli, ze pre nas zeny je to dost blbe,lebo clovek len omysla,aby bolo vsetko v poriadku,ale doktory vedia co robia..hadam

zlobinka
8. máj 2012

@tinci no ja mam tiez presne taketo stavy,len malej sa este nechce ist von..ani moje presvedcanie nepomaha...neviem neviem pokom bude to dieta 😀 ked uz teraz nepocuva hehe

zlobinka
8. máj 2012

@lunnka moje prsia tiez nic,len stmavli...tiez sa tvaria,ze sa ich to netyka

lunnka
8. máj 2012

@zlobinka no tu v ZA ma dr. poslala hned na druhy den po termine ak neporodim do nemocnice.. tak neviem co je lepsie, ci mi hned vyvolaju alebo ma nechaju cakat- co pochybujem ze by ma tam len tak drzali..toto cakanie ide na mozog.. aj ked zatial neprenasam.. proste uz som ready nech je to tu 🙂
zajtra este idem na monitor.. som rada lebo mala sa mi tak malo hybe, veelmi lenive pohyby..neviem ci je tak velka, no napadne mi vselico, ci nie ej priskrtena pupocnikom a pod... vravim na nervy to cakanie

lucyfuk77
8. máj 2012

@oxiba kedy mas zajtra termin na sekciu? Ak mi nevyvolaju porod dnes poobbede (sviatok, malo lekarov), tak ze zajtra rano...

zlobinka
8. máj 2012

@lunnka no prave ja som bola nervozna pred terminom,ze moze to byt kazdu chvilku, teraz som nervozna po termine,ze kedy to uz pride-rada by som to mala za sebou...mala sa dva dni takmer nehybala,len tak aby sa nepovedalo, vcera zas mala dikoteku v brusku asi,tak som si kamerovala brusko na pamiatku,lebo sa extremne hybala :D ale nemuseli by nas tak natahovat...inak bola som v nemocnici si vybavit epiduralku pre istotu,lebo v Martine sa neda pocas porodu vybavit,lebo mali vela neplaticov - nasi pocernejsi obyvatelia...tak som tam videla ubolene mamicky po chodbe,ale aj drobcekov,ked isla s nimi sestricka...a odvtedy som taka pokojna...kazdu z nas to bude boliet to je jasne,ale ti drobcekovia za to stoja..odvtedy sa...neviem ci spravne slovo je tesim na porod,ale urcite som pokojnejsia, ked si predstavim,ze v naruci budem mat bambulku s tymi malinkatymi prstekmi...a ani rodina to neznasa tak dobre,lebo mamina mi vola dvakrat do dna,,ze ci este nic..muz je coraz nervoznejsi,tiez by bol rad,keby bolo po..aby sa o nas nemusel bat...drzim palceky nech to dobre dopadne...

stvura
Odpoveď bola odstránená
kisasonka83
8. máj 2012

@cimage gratulejem a prajem vela vela zdravicka 🙂

lunnka
8. máj 2012

@zlobinka 🙂 aj ja tebe drzim, ano presne mam take pocity, nasi ma nastastie neatakuju telefonatmi, len tiez ked zavolam su celi vylakani ci uz a ja zvacsa volam len tak z nudy 🙂 muz by tiez uz chcel nech mame po, hlavne kvoli mne lebo vidi ako ma boli chrbat a zle sa mi celkovo funguje.. a tak si uz uvedomujeme ze bud. vikend tu bude na 99% pri nas a je to neskutocne, zvlastny pocit 🙂 uz neviem ako sa mam dusevne pripravovat, premietam si mozne varianty odpredu odzadu 😀 tak este raz vela sil nam prajem, ked si toto precitam niekedy dozadu snad to uz bude len s usmevom 🙂

petka296
8. máj 2012

@zlobinka Ahoj, takze uz prenasas? Kamaratke v MT vyvolali az na 11.den a maly mal 3800g a 56cm 🙂 Drzim ti palceky, nech to mas cim skor za sebou a nech ide vsetko podla planu 🙂

mirkave
8. máj 2012

@danculka24 už nezavidim 😅 v noci ma divno bruško bolelo,skoro som zacala chaosit.ráno uz v pohode.radšej si vazne počkám a nebudem nič privolavat 😀

suzan1111
8. máj 2012

@janusha33 jeej ja to tu uz nejak nestiham sledovat ako sa tie babetka sypu..gratulujem vsetkym mamickam 😉

cobhan
8. máj 2012

@stvura no jasne, len neviem, ci sa tu da vytvorit nejaky dokument, kde by sa postupne dopisovalo...ale bolo by to fajn...nick maminky, datum narodenia, chlapcek/dievcatko, meno a mozno este vaha a dlzka 🙂 ...nech tych nasich byckov (a neskor blizencekov) dame pekne dohromady 😝

zlobinka
8. máj 2012

@petka296 no ved prave v mt si davaju nacas...

janinkad
8. máj 2012

caute babenky,tak u mna uz druha noc strasna,viac nespim ako spim,a ked tak niekedy nad ranom o 5-6 hod.len sa prevalujem,co je o hubu,a dycha sa mi strasne,zeby niekde mala tlacila,?ale kde,ked je uz šuchnutá dolu🙂)normalne cakam,kedy ma zacne pobolievat brucho a uz aj palim do nemocky,nech to mam za sebou.Toto som veru pri Davidkovi nezazivala,to bolo take kludne dieta,ale len v brusku,a odkedy odznela žltacka po pôrode,nam to vynahradil...tak dufam ze teraz to bude opacne🙂štvrtok mam poradnu a myslim ze to uz doktorka ukoncí aj sama,ze velke je dost,aj 2 tyzdne dopredu,uvidim

stvura
Odpoveď bola odstránená
tinci
8. máj 2012

@lunnka my ked chodime denne s malou na prechadzky tak kym prideme na pieskovisko minimalne 5 ludi ma zastavi a pyta sa ci este nic, neviem ci su slepi lebo brusko mam teda urcite riadne ale uz mi to zacina riadne liezt na nervy...Na dedine je to jednoducho atrakcia najma ked sme tu tento rok boli mozno 3 tehotne a z toho dve uz v zime porodili. Ale nech maju tetusky radost drobcek mi zato urcite stoji...
Ja mam hrozu aj z toho ze budem v nemocnici minimalne 4 dni bez Paulinky, bude mi tak velmi chybat ....

janusha33
8. máj 2012

@lunnka Hej prisal sa pekne akurat mi nikto nepovedal ze na zaciatku ho nemam mat na prsniku dlhsie ako 10 minut a ja hlupa poctivo co najdlhsie a teraz mam troska doranane bradavky.Ale uz sa to zlepsuje,osvecujem si ich biolampou a natieram lanolinovym kremom.