Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 Jani mozno jedno z druhym...ona ti urcite chce dobre,chce ti pomoct...ale mas to tazke ona urcite trpi pracovnou deformaciou...kedze pracuje tam kde pracuje...skus si ju tak nepripustat..aj ked to mas urcite tazke...plus aj hormony do toho...ja mam s mojou mamou super vztah a planuje si zobrat dovolenku na tyzden,ked pridem z porodnice,co ja uplne vitam,lebo ona mi pomoze,poradi,ale zas sa moc nestara do nas....svokru mam tiez v pohode,ale neviem si predstavit zeby ostala so mnou...asi by ma chytala depka tiez aj ked je to inak super zenska...
@lilianka1199 len lanove semienka? same?
@petka296 v porodnici hned po porode o dve hodky mi priniesli normalnu stravu...mozes vsetko hned.....okrem veci z coho boli babo brusko...acidko urcite hej a pri kojeni odporucaju 3l vody-neperlivej denne,aby sa dobre robilo mliecko,tak majte doma nachystanu,nech mm donesie karton po porode 🙂
No a este jedna vec,mna na to nikto neupozornil,v porodnici som dostala v noci neskutocnu triasku,bola som mokra totalne cela,paplon,oblecenie.....tiekla zo mna voda a je to vraj z hormonalnej zmeny, ja som to mala este aj doma.....len som sa zlakla,ze ma horucku aspon 40c... 😒
@zlobinka ja som to zohnala v Dm drogeria-mlete lanove semienka...tie som si dala na lyžičku a este ich poriadne rozkusala a potom co najviac vody.....inac su trosku sladke,v pohode sa to da papat 🙂....2 - 3x denne...inak sa ma raz,ale tak neuskodi to,akurat pomoze....
@lilianka1199 Ta voda funguje.....ja sa od porodu nalievam s vodou,aj pri posteli mam flasu a stale v ncoi po kojeni sa napijem a v obyvacke mam druhu flase aby som mala pri ruke.Mlieka mam na rozdavanie zatial.Dufam ze sa to nezmeni.Baby dakujem za moralnu podporu,musim sa nad mamou nejak povzniest a jemne jej naznacit ze menej starostlivosti znamena pre mna viac.Svokra sa nie ze nestara,lebo nam kupila obrovsky prasok z Rakuska na detske veci a velke balenie vlhcenych obruskov ale proste nevyvolava nestrka nos do nas.....a moja mama vecne co robi a vecne na manzela huci ......este raz nanho otvori usta ale uz jej surovo poviem ze my nie sme a nikdy nebudeme dokonaly.Manzel tiez robi co moze,prebalovat sa este troska boji a o kupani ani nehovorim.Doteraz nam Riska kupala mama za co som jej velmi vdacna lebo ja nevydrzim dlho byt zohnuta ale v sobotu ide do nocnej takze kupeme sami.Uz sa na to tesim lebo ja som radsej ked ma hodia do vody a plavaj.Ucim sa radsej na vlastnych chybach ako ma ma niekto donekonecna poucovat a kibicovat.
@lilianka1199 No mne o tom tiez nikto nepovedal ale som sa zobudila cela spotena a potom mi z toho bola zima....lenze v nemocnici bolo aj tak velmi horuco v nasej izbe lebo sme nemohli mat poriadne okno otvorene lebo vonku je tam nejake stavenisko,takze sme vetrali iba cez dvere.Ale potom aj doma sa zobudila cela spotena a vcera som mala pocit ze mam vnutornu horucku troska.
Jéj kočky vy už máte pomaly po .......držím palce 🙂
Baby ja som este nemala poslickov a termin mam na 1.6. co je presne o 3 tyzdne 🙂 Ja si ani ako tehotna moc nepripadam, len ked ma mala kopne, alebo ked sa unavim pri upratovani, alebo ked pri vareni si odsuniem bruskom hrniec 😀
@lilianka1199 tak to je super 🙂
Drobcek mi spravil radost.za tyzden pribral 300g 😀 cize teraz ma cca 2700g.krcok sa mi s kracuje alebo makne(nepamatam si 😅 ) cize uz aj ja si zacinam pripadat,ze som pred porodom 🙂 clenky mam taaakto strasne moc opuchnute.ani cez noc mi neodpuchli.ked budem stale spuchnuta,tak skocim asi na pohotovost zajtra.co ma este stve,tak ze mam zly vyter 😖 zas mam cipky.inac budem musiet mat ATB pocas porodu 😖
@janusha33 ta zlata zila je uz aj kvoli vahe babatka asi...ja ked som sa dnes holila,tak som tiez videla,ze zily mam uz teda riadne..som rozmyslala ze si pribalim faktu cipky ak sa to po porode moze, lebo ak budem rodit normalne, co snad budem..tak nechcem vediet ako to dopadne s tymi zilami, ak sa k tomu prida aj zapcha... ☹
baby ahojte, coskoro sa nam narodi nase vytuzene dievcatko...potrebujem, napiste mi prosim: KDE,KTO A CO POTREBUJE PO PORODE, aby sme malu nahlasili. (Budem slobodna matka, s tym ale ze tatinko bude uvedeny v rodnom liste)....sak ani besny pes sa v tom nevyzna,....na nete pisu sade inak...Dakujem a prajem pekny den 🙂))
@rybarybata viem,ze sesterka bola aj otcom dietata vopred na urade potvrdzovat otcovstvo a urcenie priezviska-uz s tym isla do porodnice..lebo do porodnice sa berie bud toto potvrdenie,alebo kopia sobasneho listu..a tam ti aj povedia,co ti este treba..
@zlobinka tak ja som ich jedla same,ak ti nebudu chutit,tak do jogortu 🙂...ale niesu zle.....len ich treba este pokusat,lepsie zafunguju 🙂
@zlobinka to mam uz z matriky, ale ked sa mala narodi, de sade sa ma ist (matrika,....) 🙂
@rybarybata no zevraj na matriku v meste narodenia nie v mieste bydliska, tam vystavia rodny list, s tym treba ist na matriku do obce zapisat trvaly pobyt,socialku ,zdravotnu poistovnu,no a potom potrebujes potvrdenie od gynekologa a doktora,ze dieta sa dozilo viac ako 28dni a to sa potom vybabuje prispevok pri narodeni...nas to len caka,aspon toto viem,ze sa vybavuje urcite to nie je vsetko,tak ak to niekto doplni budem aj ja rada...hadam sa nemylim..nerada by som ta zavadzala..u nas to bude vybavovat manzel,takze hadam mu povedia na kazdom urade,ze co este..
inak baby aka zdravotna poistovna je pre deti najvhodnejsia? apolo alebo vseobecna?
@lilianka1199 to by som mala zvladnut aj same..lanove semienka mam aj doma,ale cele...tak asi este kupim tie v dmku
@zlobinka Ok dakujem pekne 🙂 a to po 28 dnoch sa ide na SOC URAD...no hadam vybavime vsetko
😝
@lilianka1199 aha a hned myslis ako na ktory den po porode ci este v ten den?a dakujem za radu urcite si ich kupim myslim tie semiacka 🙂
@suzan1111 Len ja som mala zapchu v podstate z psychickych dovodov lebo som sa bala poriadne potlacit kvoli stehom na bruchu lebo boleli a tiez som sa bala ze mi popraskaju alebo co.A tak mi potom sestricka doniesla cipok a islo to lepsie,lebo sa mi vyhrazali aj ricinovym olejom......ale nastastie nebol potrebny.Ani si neber cipky, keby nieco oni ti daju.
@zlobinka Po 28 dnoch ti treba ist na urad prace a socialnych veci kde vybavujes prispevok pri narodeni dietata(rodny list),priplatok k prispevku pri narodeni dietata(rodny list,tlaciva si zozen skor,potrebujes ich mat potvrdene u lekara) a takisto dostanes na matrike oznamenie o narodeni dietata a s tym vybavujes rodinne pridavky na to ti treba tiez ziadost.Radsej ench ide manzel na ten urad po porode a daju mu tam vsetky tlaciva.Moj tak behal vcera,v socialnej poistovni mu povedali ze netreba kopi rodneho listu a mne povedali ze ked sa narodi treba doniest kopiu rodneho listu,tam mu dali akurat ziadost o rodicovsky prispevok ale to az o 34 tyzdnov,na urade prace mu dali ziadost o priplatok k prispevku pr narodeni dietata to o 28 dni a ziadost o rodinne pridavky to tiez o 28 dni,na matrike mu ziadost o prispevok pri narodeni dietata ale to tiez o 28 dni.Jedine co vybavil normalne je zdravotne poistenie nakolko sme mali prihlasku a dali sme vseobecnu.
Tak dnes nás pustili s Maťkom domov. Úžasný pocit aj keď náročný deň zabehávania sa ale to zvládneme 😉

@janusha33 JAnka neber si to tak,ja som tiez prvorodicka,len mamina tu zajde stale poobede mi pomoct s obedom,koli tej nohe,ale na vsetko co povie,mam odpoved...ma studene rucky-zima mu je a ja jej na to ak ma babo za krkom teplo,je mu teplo...rucky sa este neprekrvuju....akurat ma casto stikutku a ja som ho nechala tak a ona mi povedala,nech mu dam cucnut mliecko a to zabralo....mne nastastie malicky stale spinka,tak nemoze moc rozpravat do toho....ale tak sa tym nedaj znechutit.....mna znervoznoval mm na zaciatku,vela papa,malo papa,nekaka nejak casto,dycha-rucku ma na ustach....hned som sa s nim pohadala,ze dost lebo sa koli nemu nemienim vytacat a bolo......povedz tak aj ty mamine 🙂