icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

iukapiuka
12. máj 2012

@lilianka1199 no toho som sa bála že sa ten pás bude vyťahovať a že v ňom bude dosť hic... a to sisi dala tieto rozopínacie,dole rozopnuté a na to jednorázovky? a možno blbá otázka, ale keď sú zapnuté ťa tam dolu netlačia?

michalienka25
12. máj 2012

@alohim Ďakujem za doplnenie 😉 . No to s tymi dvojickami, presne, brusko mi odstava pol metra dopredu...Ale ved tam je len jedno malinke babatko 🙂.Snad to nebudem uz pocuvat dlho...

pokito
12. máj 2012

Tak kocky ideme na to, fandiime. (Myslim hokej) 😉

mirkave
12. máj 2012

@pokito a ja ze uz rodit 😉

mirkave
12. máj 2012

@alohim ja mam tiez zly vyter,ale uz si nepamatam,co to presne mam.nemam ziadne bolestive,svrbive ani nijake ine priznaky.dufala som,ze budem ok,ale zas bol vyter naprd ☹ ked nepomozu cipky,tak budem musiet mat ATB,aby sa malinky pocas porodu nenakazil.....

cobhan
12. máj 2012

Uz sme domaaaa 🙂. Prva spolocna noc za nami a mam pocit, ze jediny, kto sa vyspal bola Miuska. V pondelok musime na kontrolu, ci dobre pribera a na nejaky test sluchu. Zatial ju krmim len UM, lebo moje mlieko si dava nacas, ale ak vsetko dobre pojde, tak koncom buduceho tyzdna by sme uz mohli nabehnut len na kojenie.

pokito
12. máj 2012

@cobhan jeej to je super, moc sa tesim s vami.
A co ti povedali na to srdiecko, je to v poriadku, ze?

kwatka
12. máj 2012

@alohim jeej ja som tiež v tabuľke,super. My budeme mať vraj dievčatko,tak keď budeš mať čas môžeš doplniť.

Ja som mala tiež streptokoka,dostala som atb a čípky,v utorok idem na kontrolný výter,tak dúfam,že ta pliaga už zmizla.

alicia28
12. máj 2012

@mirkave , to znemena ze mas pozitivny vysledok na Streptoccocus agalactiae co ti robili stery v 36. tyzdni? vtedy sa davaju ATB pri porode aby sa dieta nenakazilo, keby ti strery nerobili tak ani nevies, to bolestive nie je, ale dolezite pre dieta aby bolo ok. neboj sa nic to nie je. budete v poriadku

janusha33
12. máj 2012

@pokito My sme fandili s prsnikom v puse....ale kontroloval obcas ockom stav 😀 😀

janusha33
12. máj 2012

@cobhan Len si ju aj prikladaj k prsniku a skor sa ti rozbehne mliecko.....mne maleho nosili a prikaldali sme hned od dna ked sa narodil,po porode mi ho doniesli asi tri krat a v noci ma nechali vyspat a treti den po porode som uz mala mlieko.A teraz ho mam tolko ze v case ked uz ma Risko vstavat sa mi samo pusta.A hlavne pi vela vody.A urob si taku zaprazenu polievku,je dobra na tvorbu mlieka.Ono tym prikladanim a ze bude babatko sat sa stimuluje tvorba mliecka a ono ani nesaje naprazdno pretoze teraz tam mas kolostrum,ktore obsahuje vela latok na imunitu.Takze je dobre aj prikladat.To na izbe sme mali jednu zenu ktora lamentovala lebo jej drobcek taha a taha a nema co a isto je hladny,tak som jej povedala ze urcite ma co,pretoze isto nema vzduch v mliecnych zlazach ale je tam kolostrum,co je predchodca mlieka a obsahuje dolezite latky pre imunitu babatka.takze aj teraz jej mozes dat velmi vela,aj ked mliecko este nenabehlo.

zlobinka
12. máj 2012

@cobhan joj strasne moc vam drzim palceky..super,ze ste domka....hodne hodne zdravicka prajem..

cobhan
12. máj 2012

@pokito so srdieckom ideme na kontrolu do Dublinu o mesiac, tak dufam, ze sa to zavtedy spravi

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
12. máj 2012

@janusha33 moju uz v nemocnici rozmaznali flaskou. Teraz je zvyknuta, ze si raz cucne a hned ide mliecko a ked ju dam ku prsniku, tak nervaci a reve. Navyse mam dost ploche bradavky, ktore nie su moc kompatibilne s jej mini ustockami 🙂 a to ju stve tiez. Vzdy ju skusim trosku prilozit, tak na 5 minut a potom ideme na flasku. V pondelok by som uz mala mat odsavacku a bude mat moje mliecko, ale zatial to musime riesit takto.

cobhan
12. máj 2012

@zlobinka dakujeme strasne moc 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
cobhan
12. máj 2012

@stvura na Vah? kde byvas? Snazim sa teraz pit, aj feniklovy caj, aj dzusy, co mi odporucala kamoska. Pomaly sa to rozbieha, ale teraz hlavne potrebujeme, aby do pondelka pribrala a je mi mierne jedno, ci z mojho mlieka alebo UM. Natrafili sme na debila doktora, ktory povedal, ze ked nepriberie do pondelka dost, tak pojde spat do nemocnice (to, co s nami robil, kym ju prepustil radsej ani nechci vediet ☹ )

cobhan
12. máj 2012

@stvura ta nasa je cela mini. Ani odstavacka na sopliky sa jej nezmesti do nosteka a oblecenie ma velkost Early baby

penelopa
12. máj 2012

@cobhan
Ahojky!
My sme mali ten istý problém,kúp si mušle v lekárni a bude dobre 😉 .My takto fungujeme už dva týždne a je fajne.Veľa zdaru.

penelopa
12. máj 2012

@cobhan
nedávaj jej odsávačku to je ešte skoro kúp libevar kvapky tie čistia noštek od nečistôt a soplíkov.Máme vyskúšanééé.

pokito
12. máj 2012

@cobhan urcite sa to spravi a urcite to nie je nic vazne ako ta strasili pred porodom, ked uz je doma s maminkou tak to musi byt OK 😉 Ona sa polievka nikdy neje tak horuca ako sa vari... 😀
Vela mliecka prajem...

danculka24
12. máj 2012

@pokito jasne, fandili sme aj ked ja dnes prispato, asi to pocko to robi,tak aj vy mate streptokoka ? no ja som dufala že nebude ale tak čo už, navyše ako mala som mala alergiu na penicilin

danculka24
12. máj 2012

@cobhan to je super že ste doma babulky, neboojj ona porastie ani sa nenazdaš aj mliečko sa rozbehne 😀

cobhan
12. máj 2012

@penelopa musle? to je co?

bazulda
12. máj 2012

Dnes o 4.10 ráno sa nám narodila Sissy má 3900 g. a 52cm. 🙂

penelopa
12. máj 2012

@cobhan
To sú také silikónove nadstavce na bradavky.My ich používame a max.spokojnosť drobec má 2 týždne a fajn.

tiuska77
12. máj 2012

@cobhan To je super, že ste doma..tak si uživaj malinku 😉 .. a tiež by som sa priklonila k tomu že Miuške daš mliečko cez striekačku (hadičkou) keď ju budeš mať na prsníku priloženú...tak sa napapa a zároveň bude cicať bradavku... že si nezvykne na flašu.... hlavne to ber v pohodke..aby to z teba citila...držte sa 🙂

janusha33
12. máj 2012

@cobhan Na tie bradavky ti poradim chodit bez podprsenky doma......oblecenie ti bude drazdit bradavku a sa bude troska naduvat.....alebo tie klobuciky na bradavky sa daju kupit.To je dobre ze ju prikladas len stale to skus o troska predlzit.Bude sa tym stimulovat aj bradavka aj laktacia sa lepsie rozbehne.To ze sa zlosti a nervaci skus nejak vydrzat.....chce to vela trpezlivosti ale verim ze sa ti to urcite podari a vsetko sa rozbehne ako ma a mala sa oduci aj od flasky a zvykne si na prsnik.Drzime prsty a myslime na vas.

alohim
12. máj 2012

@bazulda Gratulujeeem 🙂 vela zdravicka a rodinnej pohody