Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lucyfuk77 jej uz domkov, super, normalne zavidim a ako oxi ona to uź tiez ma za sebou nie
no.a dnes som bola na pohotovosti s tymi mojimi opuchnutymi nohami.napojili ma na pasy-drobcekovi bilo srdiecko ako zvon 😀 .risko si aj nahral ten nadherny zvuk.
najskor som mala divny pocit zo sestricky,ze co akoze,ked mam opuchnute nohy,ze co oni so mnou........som ju vyrusila pri kafe pauze,co ma mrzi 😖 ,ale potom bola super.pokecali sme,pockali sme na lekara,lebo robil sekciu.vsetko mi vysvetlili.......dokopy som ok,ze opuchy su normalne.len som sa bala,lebo neodpucham 🙄 .ale tlak mam ok,tak mam mat nozicky vylozene a pohybovat sa s rozumom.
co ma mrzelo,tak obaja sa ma pytali,ze co akoze od nich chcem.asi sa bali,ze poviem,ze chcem ostat v nemocnici 😀 a ja ze len chcem vediet,ze je vsetko ok a ci ma nahodou nechytila eklampsia-preeklampsia.....
jezis baby,ale ja mam normalne mindraky z lekarov gynekologov 😅 .taky mladucky bol tento lekar,ze by som sa asi aj hanbila pred nim,ked by ma vysetroval odspodu 😅 😀 😀
@danculka24 a teraz uz tu alergiu nemas? Ja som bola najprv taka nestastna ze preco ja musim mat vsetko zle ☹
Ale co uz, dolezite je, ze nám daju tu infuzku, a aj kamoska to mala a drobcek nic nechytil...
@alohim no veru bolo to divoke a pred pôrodom mi vravel doktor ze tri a pol kila a ja som mu vravela ze to budu styri a nechcel mi verit 😀 😀 😀 a drzim ti prsteky je to tazke ale to babetko stoji za vsetku tu bolest na mna to babo dolahlo az na druhy den ked mi ho doniesli a rozplakala som sa nad nim ako male deco a u nam len radost robi 😀
@mimi no to ti poviem uz mi ho museli vytlacat co bol tak vysoko a este aj stoceny chudacik tak sme sa dlho natrapili ale chvalabohu vsetko v poriadku a Jakubka som si presadila lebo manzel je Matej tak uz mam kompletku aj matka aj kubka
@janusha33 a vidis mne zase v porodnici pri Davidkovi ked som aasi 4 dni nemala mlieko povedali,nie a nie nabehnut ze aby som si dala podprsenku,lebo dovtedy som ju ani nemala,mala som pocit takych prazdnych prsnikov ze take vyvysene,ci stiahnute by malo rychlejsie nabehnut a ozaj to islo
@pokito no vraj nie,aj ked mne uz lekarka davno predpisuje ovela silnejsie antibiotika, ale aj tak mi povedal ze v tom pripade mi aj tak ten penicilin nedaju, ja som tak dufala ze nebudeme mat ale tak co narobime
babyyyy,zle vytery zvladneme 😀 napichnu nas na infuzku a je (teda takto sa aspon ja utesujem 😅 🙄 ) a babatkam nic nebude 😉
@mirkave veru musime
@danculka24 obe by sme mali ist zajtra domov ... @oxiba rodila den predomnou sekciou
@lucyfuk77 fakt ? tak obe si už idete uživat drobcov domov to je super 😀
@mirkave Miruska ani moje neodpuchaju, ved po porode odpuchneme 😀
@miriama176 zlate. Aj moj manzel mi vravel, ze keby sme mali chlapca, tak by to bol Matko 😀
Juchuuuu uz mam mliecko :-*
@cobhan Mozno si na nich potrebuje iba zvyknut alebo jej smrdeli za tym roztokom.Ja doma sterilizujem iba tym ze to prevarim.....aj cumel som povarila 5 minut a hotovo,mama hovorila ze to uplne staci.Ale drobec aj tak cumel nechce.Len som mu ho chcela vyskusat lebo si urobil cumel z mojej bradavky a som mala chrasticky.Uz je to dobre a uz sam vypluje bradavku ked je napapkany.Teraz riesime aby po napapani nevyplul troska mliecka,lebo potom sa mu zacne ckat a chce prsnik znova.Ale uz sa pomalicky ucime,uz je to lepsie.
@janinkad No hej to aj mne mama v porodnici ked boli zamnou na druhy den ze nech si vezmem podprsenku.Ale pred porodom mi svagrina odporucala chodit bez podprsenky ze sa tym drazdi bradavka a nebude potom taka splostena a mala pravdu.Tak ma napadlo ze mozno keby to teraz vyskusala ze mozno by to este slo nejak rozdrazdit.A teraz zacinam mat uz napate prsniky tak uvazujem ze budem asi troska odsavat nech mi nedajboze nestvrdnu ze Risko to nestihne vypit a sa mi potom zapalia alebo upchaju alebo co.
No baby ja som vcera taaaaak zhresila....a som sa aj bala ze ako to maly zvladne......som dostala obrovsku chut na pizzu tak som to riskla a sme si objednali s muzom.....a napodiv malemu nic nebolo,ale to nic moj muz ma chcel potesit bo som mu spominala ze by som si dala Radler,tak on mi aj kupil ale alkoholicky......som to riskla a vypila jeden pohar,neodolala som.Zatial sa to nijak na malom neprejavilo......ale dopit som ho nechala muza.Bala som sa cele vypit.Mozno by sa mu ani nic nestalo lebo svagrina co viem tak po porode veselo pila vajecny liker,ze aby mlieko mala......a jej mamka mi doniesla griotku ze aby som mlieko dlho mala ze na to je to dobre 😀 😀 .ale nemam odvahu ju otvorit.Popytam sa svagrinej ci je to velke riziko si dat.Tak len chlapi budu oslavovat prichod drobca?A my zeny co odvedieme najviac prace na tom nic si nezasluzime?
@stvura Priebeh zltacky neovplyvnuje priberanie ale papkanie vie ovplyvnit tu zltacku.....lebo ked vela a dobre papka drobec tak potom aj dobre kaka a cika a ten bilirubin sa lepsie vyplavuje von a skor je po zltacke.Nas pustali z nemocnice s troska zvysenymi hodnotami bilirubinu ale mama to ukecala ze nech nas pustia,ze mam mlieko a kojim ze sa to zlepsi a na treti den co sme boli doma mama pozera a hovori ze uz je po zltacke.....a to drobec kakal statocne.Porodnu hmotnost mal 3140 g a ked nas pustali domov tak mal len nejakych 2780g.Sestricka mi hovorila ze to nic, ze to je ok pretoze prve dni babatko vela kaka,ide z neho ta smolka a aj ked nepije este mliecko kaka a cika takze to preto tak schudne ale ze to nic.Som sa aj pytala maminy ze to oni im nedavaju nic jest?A ona ze prve dni nie,ze o to sa musi postarat mamicka aby zacala cim skor kojit a aj ked sa priklada babatko tak papa kolostrum takze predsa len nieco papa, nie je to hned mliecko ale je to kolostrum.
@janusha33 presne sme sa včera s kamoškou (tiež čakajú bábo ale v júli) pohoršovali nad touto nespravodlivosťou. Lebo chlapi sa už dohadovali, že najprv oslávia našu malú, potom tú ich a my čo? Baby zas schytajú len to najťažšie. Sme im to vysvetlili, že radšej nech dohadujú spoločné kočíkovanie, že nás potešia viac 🙂

@cobhan ozaj skus aj stranku mamila.sk su tam laktacne poradkyne,ktore radia aj cez e-mail a inak je to super stranka aj s videami a super radami...ja chcem tiez dojcit a spravim preto najviac aj ked clovek mieni,pan Boh meni...ale urcite budem kontaktovat poradkynu v okoli keby nieco..ty si daleko,ale odpisuju aj na ten mail...