icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alicia28
14. máj 2012

@fide , ja viem, mala som 42. tyzden a plus este niekolko dni tusim 3 naviac, a datum poslednej menšt, som vedela uplne presne lebo som mala pravidelny cykl, presne na dni. ale nakoniec som bola rada ze dieta prezilo lebo to bolo cele take divne, nechapem preco nemozu vyvolat porod ,,,, dieta sa napilo pokazenej smradlavej hnedej vody a lekari mali co robit aby to dali do poriadku, ale je mi to uz jedno hlavne ze sme boli ok,,este sme si potom polezali dalsie 2 tyzdne v nemocnici

fide
14. máj 2012

Inač baby ja som dnes došla z rizikovej poradne z NR a predstavte si že Dr. ma zo spodu ani nepozrel ... skontroloval zaznamy v knižke zo sona a tiež zaznam z pasov... pozrel na prepušťaciu spravu z pred 3 t a povedal že je všetko v poriadku ...a mne pritom strasne opuchli nohy a mam bolesti v križoch aj v podbrušku ... 🙂

fide
14. máj 2012

@alicia28 zrejme ti nevyvolavali lebo si sa neotvarala ....ale zas na druhej strane to sa da zariadiť ...ak dovolia mamicke skacka na fitlopte alebo tak ...sak oni vedia akymi cvikmi sa to da spustit.....naozaj mnohokrat riskuju....lebo ak je mamicka zatvorena tak jej nemaju kde dat ten cipok na vyvolanie porodu ....ale ked uz je aspon na cm tak to potom ide hladko...

lucyfuk77
14. máj 2012

kočky čo ste už porodili, máte ešte opuchnuté nohy ? Mne začali puchnúť teraz 5 deň po pôrode, dúfam, že to prejde... máte rovnaký problém ?

stvura
Odpoveď bola odstránená
margarita
14. máj 2012

@lucyfuk77
mne tiez minule opuchli nohy az po porode v nemocke, pila som normalne, tak priemerne, nie privela, ale moj gyndak mi vtedy poradil, ze to byva casto praveze z nedostatku bielkovin...rozbieha sa kojenie atd, tvorba mlieka ze si mam doma davat hodne jogurty, acidka a tak, a fakt, ako som presla z nemocnicnej stravy na viac bielkovin, odpuchla som za par dni .... skus, ci nepomoze.

pokito
14. máj 2012

Ja uz chcem ist rodiiiiiiiiiiiiiiit!!!
Vsetko ma boli, cela panva, v posteli sa nedokazem ani otocit, lebo ked zdvihnem nohu tak idem odpadnut od bolesti....

Dnes sme boli na ultrazvuku a srdiecko uz je cisteee 🙂 strasne sa tesim s toho. Doky ked ma zbadal tak nechapal ze sa este udrzim na nohach...
A podla sona mame 3300g 😕

alohim
14. máj 2012

Myslite na mňa zajtra ráno 🙂 som zvedavá na nález...nech som aspoň trošku "načatá"...ale ak nič, určite si to nenechám vyvolávať, ak nie sú komplikáce. Možno mal chce ísť do krajšieho počasia. Keď si ma nenechajú, tak večer stihnem jednu predpôrodnú prednášku, aj s manželom - obetuje pre to hokej, čo si vážim...no nech je poučený 😉

@pokito To je skvelé, že srdiečko je ok;) a váha je super

mirkave
14. máj 2012

@petra1209 krasne babatenko 🙂

mirkave
14. máj 2012

@fide akoze-to bol dement ten lekar,ze ta nekukol odspodku????

mirkave
14. máj 2012

@pokito @alohim ani ja by som nebola proti ak by to na mna prislo 😀 musime pockat asi naozaj na to krajsie,teplejsie slnecne pocasie 😅

danculka24
14. máj 2012

@pokito to su super sprava, tešim 😀,

pokito
14. máj 2012

@danculka24 a ty ako? Som ta tu nejako neregistrovala až som sa zlakla ze si na mna nepockala 😉

gugolina
15. máj 2012

Dievcata strasnaaaa noc.... cca od 22:00 bolest ako pri silnom menzese, tvrdnutie bruska, maly sa krutil tocil, bolest vystrelovala do krizov no hrozne cosi.... a neprestavalo to.... a toto do cca 3:00 kym som na hodku od vycerpania zaspala ale sa stale prehadzovala a o 4:00 zase na wc a koniec so spankom...uz som taka ubolena ze neviem co ma uz boli.... Dr. mam az stvrtok , co myslite su to len poslickovia? ci mam skocit dnes za dokym? dakujem

suzan1111
15. máj 2012

tak uz aj ja asi idem na to..vecer som prisla do porodnice..otvorena som na tri cm..mala som kontrakcie..no ten pristroj zaznamenal asi polovicu z toho co som citila..potom som mala zase pokoj..tak uvidime cez den..no uz tu lezkam a cakam..drzte palce

suzan1111
15. máj 2012

@gugolina radsej chod..lebo sa mozes pomaly otvarat..aj ja mam asi poslickov..ale bolia riadne a pomaly sa vse otvara.drz sa

gugolina
15. máj 2012

otvorena som po minulej prehliadke na prst ... a doteraz som nic take nemala len sem tam bolst krizov ... normalne uvazujem ze skocim do sprchy, oholim sa a pojdem ved ked nic o 2 dni skorsia poradna bude a budem aspom kludna.... lebo teraz ani oblezat koly krizom brusko uz ani neviem ci je to bolest alebo dozvuky bolesti stale ho citim...

gugolina
15. máj 2012

@suzan1111 otvorena som po minulej prehliadke na prst ... a doteraz som nic take nemala len sem tam bolst krizov ... normalne uvazujem ze skocim do sprchy, oholim sa a pojdem ved ked nic o 2 dni skorsia poradna bude a budem aspom kludna.... lebo teraz ani oblezat koly krizom brusko uz ani neviem ci je to bolest alebo dozvuky bolesti stale ho citim...

gugolina
15. máj 2012

@suzan1111 Drzkaj sa cochvila bude uz asi babatinko na svete 🙂 uz by sa aj patrilo cas mate idealny 🙂 snad aj my dopadneme dobre 🙂 drzkaj sa a dakujem 🙂

suzan1111
15. máj 2012

@gugolina aj ty sa drz a potom sa ozvi 🙂

kwatka
15. máj 2012

ahojte

@gugolina jeeej už je to asi tu,držím prsty.
Ja dnes idem na poradňu k dr. mala by mi robiť kontrolný výter na streptokoka,tak dúfam,že ho už nemam.
Pekný deň

janusha33
15. máj 2012

@lucyfuk77 No ja ked som bola v porodnici mi puchli nohy ale neviem ci to bolo z tepla alebo z tej horucavy.Ale teraz uz nic.

janusha33
15. máj 2012

@suzan1111 No ja ked som pisla do porodnice ze na kontrolu tak som bola tiez otvorena na tri cm a uz ma nepustili ani domov, hned ma chytsali na salu.

janusha33
15. máj 2012

No tak sme asi zariekli nasho Risko lebo v noci s aukazal troska.Od desiatej do jednej s nami cvicil a nakoniec sme zistili ze ma problem s mojim pravym prsnikom,jednak sa tam nejak divne prisaje a podla mna sa iba hra asi s bradavkou,bolest je to sice neskutocna ale aj ked je prisaty hodinu je potom hladny.A ked som ho prilozila na lavy tak sa prisal inac,sa neodpajal a bolo pocut ze hlta a tam mu staci byt 15 minut a zaspinka a spi v pohode tri hodinky.Takze asi ho budem krmit z laveho a z praveho budem mliecko odsavat.Este vecer ked pride mama tak ze sa pozrieme na to jeho prisatie.Mozno ho len zle prikladam,ale ja ho prikladam tak ako doteraz a doteraz mi pekne papal aj z praveho.No uvidime,mliecko mam,mozno si ho len nevie vytiahnuut alebo ja uz neviem co.

jagu81
15. máj 2012

@lucyfuk77 sestre na to odporučili konzumovať hodne bielkovín, ona mala po pôrode nohy ozaj ako pampúchy, po prepustení šla aj na pohotovosť, čo sa zľakla a nič iné jej nedali, len piť mliečko, papať tvaroh a veľa bielkovín. A naozaj pomohlo 😉

jagu81
15. máj 2012

no tak ako vidím, tatinkovi asi dnes nedáme k výročiu svadby najkrajší darček keďže našej bambulke sa stále na tento svet nechce. No čo už keď sa jej v brušku tak páči, vyháňať ju nebudeme, radšej si dáme nejaký fajnový obedík, keď už nás tatino pozval 🙂

jagu81
15. máj 2012

@suzan1111 držíme palce, nech to máte čím skôr za sebou 🙂

cimage
15. máj 2012

@janusha33 My mame problem s lavym prsnikom, to ani v nemocnici sa nechcel prisat. Tak sme trenovali so sestrickou, asi mu nevyhovuje ta strana. To uz mam paniku dopredu ked ho tam idem dat. Uz mi par krat aj krvacala bradavka. Tie prve cucnutia bolia jak hovado, ale potom je to uz ok. Mlieka tam ma vela, len ta bolest na zaciatku je hrozna a s pravou stranou je vsetko ok.

kisasonka83
15. máj 2012

@janusha33 ahoj tak podobny problem mam aj ja ☹ doteraz mi syncek krasne papal jak z praveho tak aj z laveho prsnika,nebol ziadny problem.Ale posledne 3dni sa mi jeduje na pravy prsnik a obcas aj na lavy a ja neviem preco.Prvych 5-10minut pije v pohode a potom to zacne☹odvracia sa,pusta bradavku,place a je zly.Dost sa mi nalievaju prsia a mam silny tok mliecka a normalne pocut ako hltavo pije drobec a tim sa nahlta asi aj vzduchu a ten ho musi tlacit v brusku a niekedy sa az dusi od mliecka.V noci pije o nieco kludnejsie ako cez den a ja uz zacinam byt nestastna☹(((((vobec neviem kde je problem.

gugolina
15. máj 2012

@suzan1111 Tak nic plany poplach aj doky sa cudoval jak dlho ma trapil v noci maly 🙂 na CTG ziadne kontrakcie .... ale brusko citim napäte stale.... mam mu zavolat okolo 15-16:00 ako sa citim, ze keby cosi ma sluzbu. Otvorena som len na 1-1,5 cm ze to je este nic....ale ze uz sa telo chysta ... uz som bola pripravena na to ze asi to uz bude a nic... tak toto museli byt inak silny poslickovia...ale sestricka mi vravela radsej 4krat nadarmo ako neskoro prist... obavam sa aby som vystihla ked to bude naozaj.... najradsej by som bola keby signal bola odtecena plodova voda no nevyberieme si 🙂 ty ako ?? 🙂 dnes mozno to uz aj bude 🙂
@kwatka drzim palce na vysetreni... Inak dnes ma tak vysetril ze krvacam a povedal ze este budem ze aby som sa nezlakla.... tak take strasenie bolo tuto noc a nic z toho.... no nevadi 🙂 cakame dalej 🙂