Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Čaute baby...otázky z iného súdka...keď už deťúrencom sa nechce von ..prišla Vám už aspoň materská? Ak nie ktorý dátum to chodí? 😝 🙂
@tiuska77 Aj ja na nu cakam, a netusim kedy to chodi:( Ale uz by sa hodila veru 😠
Baby, mali ste, alebo mate niektora ku koncu tehotenstva silne pichanie v bruchu? Mna to boli vedla pupka, nie stale, ale uz par dni niekolko krat za den a vtedy si musim sadnut, lebo v stoji sa neviem ani narovnat. Pichava to striedavo vlavo aj vpravo. Da sa to vydrzat,len ma zaujima, ci to nieco znamena, napr. snad uz skory porod ? 😖
@bublinka76 Ahoj ,mna tak picha len v pravom boku a tiez ked stojim, musim si chvilu posediet aby to preslo, potom to prejde, mam to kazdy den, ale zase nie vkuse, zajtra idem na poradnu tak sa na to spytam, ze co to moze byt, naposledy som bola otvorena na 1,5cm tak uvidim, mozno to aj znamena zaciatok porodu, ale skor myslim, ze nie. Drzkaj sa a neboj nic vazne to nebude
@tiuska77 Mne prisla prva materska na ucet prave vcera.
@bublinka76 A odkedy si na materskej??
tak a uz to mame za sebou 🙂 konntrola na poradni a odrazu porod 🙂 v piatok 🙂 mame Kristinku 50 cm a 3000g
@jarabica123 Dakujem ti za odpoved. Potom mi prosim ta napis, co ti na to v poradni povedali. Ja mam najblizsiu az buduci utorok. Nakolko som otvorena netusim, kedze som v Anglicku a tu sa kontroly zdola pocas tehotenstva nerobia. Preto si hovorim, ze mozno to pichanie suvisi snad aj s postupnym otvaranim.
@tiuska77
@jarabica123 mne materska prisla dnes rano na ucet
@jarabica123 Na materskej som od 22.aprila.
Ahoj, k tomu pichaniu; mne sa to tiež stáva ale skor tak zospodu, je to strasne nepríjemné ako keby nožom niekolko krat po sebe a potom nič. vzdy sa potesim či už to nahodou voda nebude 😒 a čo sa materskej týka zrovna pozerám že včera mi prišla prvá na účet.... a mám jednu otazočku ešte, ktoré ste už rodili v čom ste rodili, daju vam v pôrodnici nejaku ich nočnu košelu? ja som nikdy v nemocnici nebola 😅
@cimage Hej ten zaciatok boli aj mna.ja som mala obe bradavky chrastickove ale uz su zahojene ale aj tak to boli.Ale ja som uz prisla na to kde bol problem.Risko mal v nosteku soplik.Ale iba v jednej dierke,druhu mal volnu a ked som ho prilozila na pravy prsnik tak prave ta volna dierka bola dole cize sa pritlacila o prsnik a tu soplikovu dierku mal hore,lenze sa mu cez nu zle dychalo kedze tam bol soplik.Preto aj pustal ten prsnik a nevedel sa tam dobre prisat lebo nemal ako dychat.Tak som dnes vzala pekne physiomer,vatovu tycinku a nostek vycistila.A potom som ho prilozila na pravy prsnik a papal jedna radost.No som ho potrapila v noci teda....ale uz vieme ze ked je problem s prisatim moze byt na vine aj nostek.
@bublinka76 A mne este neprisla vobec.A to som na materskej od 11.aprila.
@monikamartin ja mam skusenost, ze nocnu koselu treba mat svoju, resp. dve, jednu kratsiu na porod a druhu do ktorej sa potom prezlecies.
@kisasonka83 Skus mu davat na etapy.Ked vypluje bradavku daj ho do zvislej polohy aby so odgrgol, ked aj vypluje troska mliecka to nic,to nie je zvracanie.Alebo skus tiez ci nema sopliky v nose ako nas Risko.Len ja som aj pocula ked pil a dychal nosom ze mu chrapka v nose.Este budem musiet raz precistit a uz to bude ok.
@janusha33 A vypocet materskej ti uz prisiel? Mne prisiel v piatok postou a hned vcera aj peniazky. Ale neviem, ake maju v soc. poistovni na odoslanie terminy, mozno to zavisi aj od konkretnych zamestnancov, ako nastavia prikaz na uhradu. A niekde si asi davaju na cas.
@bublinka76 dakujem ešte ze pises lebo vsade písu dve nočne košele, ale zdalo sa mi to na cely pobyt v nemocnici troska malo, ešte k tomu ak v jednej to budem musiet odrodit... už som sa pytala hocikoho ohladne tasky do pôrodnice, nechcem tam brat kopec zbytočností ale ani aby mi nič nechýbalo. a kazdy povie niečo ine 😒
Tak hmm ja mám po poslednej oficiálnej poradni, odteraz už budem chodiť na kontrolu každý druhý deň 🙂 dnes bol ten druhý zvyčajne menej príjemný lekár, avšak mal obdivuhodne dobrú náladu 🙂 vraj už je telo úplne zvnútra pripravené až aj v noci to môže prísť, akurát mám čakať na kontrakcie, ja celá happy, že ako sa o pohlo...
Skoro som od neho odišla s úsmevom, no v závere vyšetrenia ma sprdol, že na to aká som mladá, aké mám škaredé bruško, okolo pupka popraskané. A keď hmatal malého, že vraj mám totálne ochabnuté svaly, tkanivo, že ho budem mať škaredo ovisnuté 😠 A ja na to, že budem cvičiť, a on že a aj keď budem, že mám čo robiť, že plavky nehrozia 🙄 Ten vie ako povzbudiť, však nie som modelka ani fitnesska, aby som musela mať perfektné brucho😀
...a vyjdem z ambulancie a čítam správu a tam vag. hrdlo 1cm, bránka otvorená na prst, tak to sa mi nezdá nejak na pôrod 😕 tak neviem, čo si mám myslieť
@alohim to zaleži asi priamo na pobočke socialky ja som od 5.4. a vymer prisiel asi po troch tyzdnoch a materska včera, ale niekto pisal ze oni maju na to az 60 dni(čo sa mi teda moc nezdá) a matersku by ti mali zaslat tusim do 20. alebo 25. v nasledujucom mesiaci...
@monikamartin Ďakujem za odpoveď, tak to som zvedavá, kedy to dôjde takým tempom... 😨