Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@monikamartin No dve su minimum, mozes nachystat aj tri, lebo aj po porode po leziacky lahko zaspinis od krvi. Ale ja mam uz tak plnu tasku, ze som si povedala, ze mi radsej manzel prinesie, ked ma pride pozriet.
@stvura a preco ti chce urobit predoperacne - ved ides rodit normalne, nie? Dufam ze sa ti nasi drobci umudria a konecne vylezu von...ja mam po dnesnej poradni krcok uplne uzatvoreny, ziadny naznak ze by som mala o 2 dni rodit, doktor povedal ze v pondelok uz zostavam v nemocnici - aj to ktovie ci by mi porod vyvolali alebo by dalej iba cakali...no nic idem pilne pracovat, umyvat vsetky okna, porobit v zahrade, nejako ju z bruska musim vydurit...
@tiuska77 no veď toto...lekár, čo by mal byť k pacientke taktný. A ešte vyrýva veci, ktoré sa nedajú ovplyvniť a ktoré má skoro každá tehotná :D Pritom som veľa nepribrala, zdravo jem, hýbem sa čo vládzem.
Neboj, jasné, že si to neberiem osobne. Som na svoje bruško pyšná so všetkým čo k tomu patrí, aj so striami😉
@bublinka76 ja beriem iba dve vlastné košieľky, u nás dávajú aj erárne. takže na pôrod a po ňom, kedy sa to bude najviac špiniť, si vypýtam.
@bublinka76 Hej hej vypocet mi prisiel zaciatkom mesiaca ked som bola v porodnici.Neviem ako to je.
@bublinka76 tiez tak nejako to planujem len horsie ze na dojcenie mam len dve takze asi bezim do mesta ešte rychlo niečo pokupit a mozno ked to pobeham sa aj chrustik uvedomí a pojde von :D ja už sa bojim ist večer spat, kazde dve hodiny sa zobudim na totalnu bolest bruska mam ho uplne tvrde ako kamen niekedy sa mi aj slzy tlačia ked neviem vstat a potom idem na zachod a zasa sa to ukludni ale už dva tyzdne sa toto taha... som z toho unavena ☹
@alohim Niektori lekari si proste neodpustia poznamky. Ja som pri prvom synovi pribrala 16 kg,co sa mi pri mojej vyske nezda byt az tak strasne vela. Ale lekar v nemocnici mi preto povedal na popraskane zilky na stehnach, ze "tak vam treba, to uz vam zostane, nemali ste tolko pribrat". Zilky sa samozrejme po porode stratili a vsetky kila som bez problemov prirodzene zhodila. Teraz mam to iste, ale verim, ze sa znovu stratia.
@tiuska77 No ja som na tom rovnako,mne 15.stahuju pozicku a zial nemali mi co stiahnut,takze hned ako mi pridu love tak ide z nich dole.Dufam ze z toho nebudu nejake penale navyse.No ten physiomer to som mala v jednom balicku co mi dali v porodnici.To je asi 20 ampuliek s takym mineralnym roztokom na cistenie nosa a usi a oci.To som len nalomila ampulku,nakvapkala na vatovu tycinku a malemu vopchala do nosteka a troska mu tam pokrutila,tie sopliky sa nalepili na tu tycinku a tym roztokom sa mu aj zvlhcila sliznica.Mam aj odsavacku ale do take maleho nosteka by som ju asi nepchala.A usko len zvonku som popretierala tiez vatovou tycinkou a ocka som len pretrela tamponom a na nom nakvapkany ten roztok.Som myslela ze bude pri tom Risko zavyjat jak pavian ale nic,len vyplestil oci ze co to robim ale bol absoltune kludny.
@janusha33 jááj diky sa vysvetlenie... to daju každemu v pôrodnici nevieš? 🙂 ..jooj jak ti zavidim, že máš už drobčeka pri sebe...ale tak sa dočkajme hádam aj my.. ja už na 6. poschodie chodím len na pešáka...hopkam na lopte a keď na nej hopkam cítim jak sa tlači hlavičkou dole také pichanie.. len nech už to je 😝
@monikamartin No ved ako pozeram, uz mas skoro termin. Take noci poznam aj ja, len u mna zatial nie az tak casto, a vacsinou mi brusko v noci tvrdne a boli max 2 hodiny, takze sa este docela vyspim. Mozno ti ani nepomaha to ze ides na wc,ale ze sa prejdes. Aspon mne na tvrdnutie zabera pohyb.Asi aj preto su noci horsie, lebo vtedy sa nehybeme.
@pokito presne týmto stavom prechádzam aj ja...Ale dajak to uz vydrzime, nie? 🙂
@200283 Tak Ti gratulujem!!!Ja sa este stale gulam...
@alohim no vieš čo, som zhnusená z tej jeho hlášky...Ja by som sa asi rozrevala. A nechápem, načo niečo také rieši, on je predsa gynekológ a nie plastický chirurg alebo co...Som sa normalne rozculila...
@bublinka76 termin mam vo stvrtok poradnu už zajtra tak uvidim co mi povedia tento krat už pred dvomi tyzdnami povedal ze som otvorena tak na spicku prsta minuly tyzden ze na jeden, zátka mi odchadza pomaly tiez už dva tyzdne a stale nič... dneska som si nasla novinku pre mna, vraj škorica sposobuje stahy maternice takze by mohla rozbehnut pôrod tak sa od rana napchavam vsetkym moznym škoricovým 😀
Mam jednu otazku. Ktory termin porodu vam brali do uvahy ked pocitali v ktorom ste tyzdni? Podla ms, alebo podla ultrazvuku? Podla ultrazvuku mi totiz vysiel termin o 7 dni skor a tyzdne mi pocitaju podla toho. V predoslom tehotenstve mi naopak podla uzv urcili termin o 3 dni neskor ako podla ms,ale do uvahy brali termin podla ms. Kazdy lekar ma mozno svoj system,ale ako mam potom vediet, ci uz som v termine,resp. kolko prenasam?
@tiuska77 Neviem ako a co davaju v ktorej porodnici,ale u nas som dostala zo zenskeho taku ruzovu krabicu,nieco podobne ako mi dali u doktorky este cez tehotenstvo...same letaky,nejaky prasok na pranie,domestos a myslim ze 0,5l Lucka tam bola a z novorodeneckeho mi dali modru tasku a tam tiez prasok,malicky bepanthen,malicky sudocrem,physiomer a kopec letakov a nejake casopisy. a poharik Avent.
@michalienka25 ja to beriem s nadhľadom;) každá tehotná žena je predsa pekná, len ma udivilo že čo také rieši,čo je bežná vec u tehotných, akoby som bol lemra...mal mi radšej vysvetiť ako to postupuje "vo mne"...vraj vyzerá to na pôrod a v správe krčok 1cm - možno fakt mal ísť za toho plastického chirurga 😎
@michalienka25 no musime to vydrzat, nic ine nam nezostava 😉
Ja by som uz tak strasne chcela byt doma s porodnice a mat ten svoj pokladik pri sebe...
@janusha33 uz ho dojcim na etapy,nic ine nam neostava.Sopliky mal este v porodnici ale doma uz ani nie,len obcas kychne .Na odgrgnutie ho davam,ale nie vzdy si grgne,najhorsie je to ze neviem co mozem jest aby Gabriel nemal koliku od jedla co som zjedla a ja mam take navaly hladu 🙂)) ako to mas ty z jedlom?jes hocico?
@michalienka25 ja som isla este v ten piatok ked sme sa stretli .ked som prisla s vecami tak ma nedali na odelenie ale rovno na salu 🙂
@monikamartin dobre, ze spominas tu skoricu, uz som o tom davnejsie pocula, skusim aj ja, ale asi radsej az o par dni, ked skoncim 39.tyzden. Ved ak nepomoze, isto neublizi 🙂
Mne odisiel kusok zatky pred vyse tyzdnom, tak som myslela, ze bude odchadzat postupne,ale odvtedy nic. Aj na poradni mi povedali, ze sa babo posunulo naspat hore, predtym uz naliehalo na krcok. Ale dufam, ze uz je znovu dole, lebo tuto sobotu som mala jednu noc dlhsie kontrakcie a maly sa strasne hadzal, tak som to pripisala tomu, ze sa asi posuval.
Ahoj vsetky 🙂, ci uz mamky cakatelky, ci uz mamky v plnom nasadeni. Neviem, kto este pribudol. Docitam neskor...Vcera nas pustili s porodnice. Maximko sa narodil SC. Mal 3830g a 52cm. Pribral uz na 3870g...
@bublinka76 niečo na tej škorici bude lebo hned poobede som si do bieleho jogurtu zamiesala zopar lyziciek skorice a tak mi začalo tvrdnut brusko skoro stale ho mam tvrde, ozaj to spôsobuje sťahy ale na pôrod to zatial nevyzera mozno po hokeji:D večer ešte skusim čo to urobi...
@kisasonka83 No ja jem hocico.Samozrejme nedam si hraskovu alebo fazulovu polievku.Paradajku som tiez etse neriskovala ale inac normalne jem vsetko zaradom.ak je nieco v com si nie som ista tak z toho zjem radsej iba troska.
http://vnimavetehotenstvo.sk/porod-jak-jej-zname/ pozrite si toto,.. tu zeny rodia same a usmev maju od ucha k uchu 🙂 🙂 ma to motivuje

@alohim bože to čo ma byť...to čo za lekár?? ... jak si to môže vôbec dovoliť komentovať...ved to je tvoja vec preboha... 🤐