Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@stvura ooo tak ja mam svetlu pokozku az az...a som blondinka len som dufala ze ich mat nebudem 🙂
@svetlusska veru clovek to neovplyvni tie strie..ja sa tiez poctivo kremujem a vysli hoci az v 8.mesiaci
...boli sme s manželom na jednej prednáške duly o pôrode...bolo to len tak v skratke, a som už väčšinu vecí mala načítaných, ale dosť ma to pozbudilo a upokojilo a najmä manželík má už prehľad a zväčsilo sa jeho odhodlanie mi pomáhať 🙂
Hovorila aj o metódach privolania kontrakcií: http://cestazeny.sk/index.php?co=porod_tunel musím ešte niečo vyskúšať 🙂
mne prislo dnes rozhodnutie o vyske a priznanie materskej.peniaze mozno koncom tyzdna dojdu na ucet.....
no...prve-druhe kupanie vo vanicke.....plac, kupanie vo vedierku- usmev a do minutky zaspinkal ako si tam hopkal v tej vodicke....ako v brusku 😉
@lilianka1199 a ako sa ti kupkalo vo vedierku? Tiez som si kupila vedierko ale mam obavy ako to zvladnem, zda sa mi (nenajdem spravne slovo)-divne- drzat to malicke stvorenie za krk...
Baby, tie ktore ste dostali kontrakcie doma, bola to nejaka silna bolest? ci sa dala vydrzat? Ja este stale nic, mojmu sa nechce, len sa pytam, ci doma to bolo este v pohode, a potom az posledne kontrakcie boli asi najhorsie, nie? Dakujem 🙂
babule, ked idete na poradnu pravidelne vam robia sono, a tie pasy CTG?? Lebo ja som v 38tt a mne este ani raz nic take nerobili, sono naposledy v 30tt a odvtedy neviem nic, ze kolko malicka vazi a ani meria. Nekontroluju ani ozvy nic:( Mam z toho take zmiesane pocity, a inak nove nic, otvorena stale rovnako na 1,5 prsta, a sla som spokojne domov🙂 a priznaky bliziaceho porodu nemam ziadne, tak uvidime🙂 tak sa drzte a nech uz to mame cim skor za sebou, inak ja ako som dnes cakala v tej nemocnici som mala veru zmiesane pocity, uz sa nam to pekne krati🙂
ahojte baby..taak mame to za sebou..vcera sa nam narodil o 12:46nas Alexko s mierami 3430g a51cm.vdaka ze ste nam drzali palce..tie co to este len caka drzim palceky
@pokito kupala som s mm....dala som menej vody a malicke si tam sedelo,ja som len pridrzala hlavicku a manzel pooplachoval, ale tak tam zaspinkal hned 🙂......ale na zaciatok musia urcite dvaja 🙂.....plac nastal,ked siel vonku 😉
no tak po dnešnej poradni zas nič nové, bambulke sa stále nechce na tento svet. Tak čo už vydržíme, keď sa jej vo mne tak páči, nech si to ešte užije 🙂
@katkamiki v nemocnici som už mala bolesti každých 5 minút ale mala som ten Dianatal gel, ten to cele urýchlil, takže tie riadne prišli rýchlo po aplikovaní toho gélu a pri ďalšej dávke som už rodila celé ako sme odišli z domu so všetkými cerepetiami na príjme a s vyšetrenín, klistýrom a pod trvalo 5,5 hod. Mne pomohla horúca vaňa a čaj zo zázvoru a škorice s klinčekmi do hodiny som dostala kontrakcie a do polnoci bol malý na svete. Držím palce nech to máš rýchlo za sebou 🙂
@jarabica123 no ja som v 40. tt a nič mi nerobil okrem toho, že pozrel na usg prietoky a srdiečko..ja neviem aka je veľka cele tehu ...a ani krčok mi vôbec nepozeral, takže ani netušim či som otvorená 🤐 ... a to už som bola u doktora posledny krát teraz už budem chodiť len do nemocnice na vyšetrenie... kym neporodim.. a vyvolavačku mi vravel, že davaju na ten 11 deň aby babo bolo do 14 dni max prenášania von... 😖
@katkamiki no tak zas až taký super nebol, môj gynekolog mi nemeral pánvu a malý bol na mňa veľký nemohla som ho vytlačiť, tak tlačili dve sestričky ja som nevládala ani dýchať tak som im dala poriadne zabrať no a nakoniec ma hodinu vnútorne aj vonkajšie šili takže teraz ani sadnúť ani ľahnúť ☹ Ale tak máme to úspešne za sebou teraz sa už len dať do poriadku 🙂
@tiuska77 keby bol Maťko menší nemuseli by ma nastrihávať ale tým, že nikto nepredpokladal, že bude mať vyše 4kg a 54cm čo bolo na mňa veľa a nemohla som ho vytlačiť, tak ma museli ale ten gel veľmi pomohol urýchliť celý pôrod, hneď po aplikácii prvej dávky sa kontrakcie skrátili a zosilneli a po chvíľke po druhej dávke som už rodila takže aspom v tomto veľmi zabral
@petra1209 Jaj, tak to muselo byt teda narocne. Na samotne tlacenie som sa ani nepytala, lebo vela zien povie, ze to bolo najmenej, ale asi ako kedy... Ja mam panvu dost siroku, ale aj tak si myslim, ze to az od toho nezalezi a moj maly bude urcite tiez velky, takze uz sa "tesim" aj ja na to tlacenie. 🙂

@200283 fiha a ziadne bolesti si nemala?