icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alohim
16. máj 2012

@suzan1111 gratulujem k Alexkovi;)

gugolina
16. máj 2012

@suzan1111 Jeeeej gratulujem tak uz je tu predsa 🙂 super uz ste pokope 🙂 prajem vela zdravicka, mamicke mliecka 🙂 a ako to prebiehalo dalo sa? ufff.... 🙂 tichucko zavidim 🙂

petra1209
16. máj 2012

@katkamiki neboj sa keď to nepôjde, pomôžu ti sestričky 🙂

alohim
16. máj 2012

@jarabica123 mna vzdy vysetruju vaginalne ale vraj to nie je vzdy potrebne, lebo zena sa moze uplne otvorit aj tesne pred porodom a aj 3 tyzdne byt rovnako otvorena. snad j to aj mo pripad kedze ma sa krcok skracoval tyzdenne iba po pol cm a momentalne som 1cm otvorena, tak uvidime 😉

inak my stále nič 😒 no mám tušák, že to už čoskoro príde, možno zajtra - včera pred spaním boli poslíčky, no o hodinku prestali a dnes mi malý sa dovolil faaaajne vyspať, normálne mi aj prešla bolesť hrdla;) sme sa rozprávali a ja že mu ďakujem, že sa toľko nemrvil. Podľa mňa chce aby mamka bola v pôrodnici fit 🙂

pokito
16. máj 2012

@suzan1111 Gratulujem, prajem vela zdravicka 😉

verca007
16. máj 2012

@stvura aj ja mam dnes termin a nic

tiuska77
16. máj 2012

@petra1209 Ďakujem 🙂 .. tak dúfam, že to neboli vyhodené peniaze zbytočne... 😉

milacik0106
16. máj 2012

@janusha33 Ahoj .. tak dnes sa rozhodlo .. v nedeľu nastupujem do nemocnice a v pondelok rodíme na spinál 🙂 o chvíľku sa pridám aj ja k šťastným maminkám 🙂 Koľko báb je prosím ťa na klasickej izbe? ďakujem a teším sa s tebou z malého Riška 🙂

milacik0106
16. máj 2012

@alohim Ahoj vidím, že si z Ke .. kde budeš rodiť v Šaci? Ja mám naplánovaný cisarák v pondelok v Starej na Rastislavke 🙂

alohim
16. máj 2012

@katkamiki Neboj, zvládneme tlačenie! Máme na to.🙂 inak aj mne sa pravdepodobne narodí valibuk - odhad cca 3900g a mám užšiu panvu. Ale už sa nejak nebojím... viem, že niekedy je nutné akútne zasiahnuť, no zvládneme aj samé -
Teraz iba také pikošky: tá dula včera hovorila, že najviac urobí uvoľnenie a psychika. Ona, že svojho synčeka porodila bez nástrihu a natrhnutí a jej malý mal cca 4500g.
Vraj sa počas pôrodu nabaľujú veci na seba tak, že malé uvoľnenie a zlá poloha (úplný ľah) sťaží bábätku prechod von, potom sa bábo zasekáva je nutné riadené tlačenie. Inak vraj žena má schopnosť sama vytlačiť intuitívne a že sa pritom nenamaká, že to maternica urobí za ňu. Lenže u nás v nemocniciach má väčšna Dr. naponáhlo aj keď nie sú komplikácie a chce všetko urýchliť. Žena stráca kontrolu nad svojim pôrodom a náhli sa a už to nejde tak o príroda.

No som zvedavá ako mi to pôjde v praxi, keďže u mňa je to iba teória 🙂 a v našich nemockách, ach jaj...manžel bude musieť byť aj za mňa diplomatický a asertívny 😉

alohim
16. máj 2012

@milacik0106 Ahoj, áno, som z KE, rodím v Novej nemocnici🙂 už iba čakám na malého, kedy si povie že je čas 😉

milacik0106
16. máj 2012

@alohim Super tak držím palce ... urobíš fuu fuu a malý Tomáško bude vonku uvidíš 😉

lucyfuk77
16. máj 2012

@suzan1111 gratulujeme 😉

alohim
16. máj 2012

@milacik0106 Aj ja držím palce s tvojim Tomáškom, pekné mená sme si vybrali, že? ;) nech to dobre dopadne nech sa pekne spustí mliečko.

bambulla
16. máj 2012

Ahojte tak ja som mala termin 14eho a stale nic toto cakanie je hrozne nic ma este neboli jaj uz aby to bolo 🙂

milacik0106
16. máj 2012

@alohim náš má meno po tatinkovi 🙂 aj váš? tak tak mliečko je dôležité .. 🙂 pribudnú ďalšie chodiace mliekárne v Ke 🙂

alohim
16. máj 2012

@milacik0106 veru budeme:D
no nie, náš nemá po ockovi, hoc ja som veľmi chcela, ale manžel nesúhlasil, potom sme hľadali niečo slovenské vhodné k priezvisku, čo sa nedá veľmi komoliť a vyhral Tomáško 🙂

janusha33
16. máj 2012

@milacik0106 Na klasickej izbe su 3 baby.No tak budeme drzat prsty aby vsetko dobre dopadlo a aby si dostala toho aristu co som mala ja....taky mlady chalan,cely cas sme kecali a sa smiali,Uplne v pohodicke nalada bola,ja som ani neregistrovala ze mi nieco robia lebo som sa s nim zakecala.A pichol mi spinal perfektne takze super.....sice ty asi budes rodit klasicky ze?Takze na srandicky asi nebudes mat cas ako ja.

janusha33
16. máj 2012

@milacik0106 No ja si tak fakt pripadam....ako chodiaca mliekaren.Nasmu pre istotu uz nestaci papat len z jedneho prsnika,on chce aj z druheho.....asi budem musiet s tym nieco robit......ale zase je mozne aj to ze mam menej mliecka ako na zaciatku lebo ked mi zacali tvrdnut prsniky tak som sa troska zlakla a zacala menej pit.Takze sa asi uz netvori v takom mnozstve ako na zaciatku.Takze asi zacneme pit viacej a ked nieco tak bdueme odsavat.Ved o chvilku pride aj tak prva kriza.....aspon tak som to kdesi citala ze zhruba po troch tyzdnoch sa naroky babatka na mnoztsvo mliecka zvysia.

janusha33
16. máj 2012

Jaaaaaj baby pred dvoma tyzdnami v takomto case ma prijmali do porodnice a zacali pripravovat na salu.......ja uz ani nepamatam ze som rodila.To tak rychlo zbehli tie dva tyzdne ze ja ani neviem jak.Ved len teraz som isla na poradnu a uz ma Risko dva tyzdne.Paaaaanabeka to tak rychlo leti cas....

janusha33
16. máj 2012

@suzan1111 Jeeeeej gratulujem a prajem vsetko dobre a krasne do zivota.A hlavne nech ste stale zdravucky

stvura
Odpoveď bola odstránená
jarabica123
16. máj 2012

@alohim Velmi dobre to ta dula rozprava a myslim, ze vo vela veciach ma pravdu, vela zalezi od psychiky, ja si teraz hovorim, ze budem v klude, ze ved nejako sa musi malicka dostat von, ale ked som dnes rano sedela na poradni a rozmyslala, ze keby mi povedia ze ste otvorena, idete rodit, no neviem neviem🙂) Radsej hovorim, ze nech to na mna pride doma, doma si este pochodim, osprchujem a pomalicky pojdem, ale keby tak narychlo len , no neviem🙂) Musime sa snazit mysliet hlavne na nase malicke v bruskach, ze uz kazdou kontrakciou su blizsie a blizsie. Tak daj vediet keby to prislo, a drzim palceky

danculka24
16. máj 2012

@suzan1111 gratulujeemm

milacik0106
16. máj 2012

@janusha33 Idem na spinál moja tiež ... a aristu mám vybaveného ... taký 40tnik ale veľmi zlatý ... a ďakujem za odpoveď .. tri baby na izbe nie je až tak veľa našťastie .. ale som zapísaná aj na nadštandard tak sa uvidí čo a ako .. a vodičku si akú pila - dojčeneckú - Lucka, Drobček ?

200283
16. máj 2012

@petka296 no rodila som v cadci .Rano som isla na poradnu a odtial ma doktorka poslala na pasy do nemocnice s tim ze som uz na tri palce otvorena .na pasoch sa primarovi nieco nezdalo ze si ma tam necha na pozorovanie . tak som mu povedala ze sa idem domov pobalit a dat naporiadok druhu dceru a ze pridem lebo priatel je v praci .prisla som tam o tretej a to som bola uz na styry otvorena tak namiesto pozorovania som isla rovno na salu .pripravili ma este raz skontrolovali poslali ma osprchovat sa v horucej vode ze neni mozne ze nemam bolesti a ani nic som necitila .potom mi dali infuzku na vyvolanie kontrakcii a 17.30 bola mala na svete ani ma nesili a ani nic .dva krat cez kontrakciu som zatlacila a Kristinka bola na svee .no ale ja si myslim ze to bo mesiacaalinou ostruzinovou .pila som ju od osmeho mesiaca. lebo prva dcera bola o kilo mensia a tam ma nastrihli na tri stehy ale to si myslim iba ja ze to bude tou malinou

tinci
16. máj 2012

@stvura no o tom neviem, dnes som bola na 3 hodinovej prechadzke s malou a nic, este chcem skusit tu skoricu ci nezaberie ale neviem ci to pomoze ked mam krcok uplne zatvoreny... a tebe co povedala doktorka Halm.?Dala ti termin kedy sa mas dostavit do nemocnice? Ja sa tam mam hlasit v pondelok rano, takze to asi neplati ze 3 dni po termine sa iba moze prenasat...

alohim
16. máj 2012

@stvura no ja stále nič, čakám, čakám...cítim však také čudné tlaky a bolesť v podbrušku , najmä malý keď sa pohne. No nie je to pravidelné.
Sa akurát nalievam čajom z ostružiny malinovej, inak všetko som skúšala okrem tej škorice a klystíru;) si si aj dnes dám fajný teplučký kúpeľ;) ráno idem na kontrolu do nemocky, no odmietam vyvolávanie, ak je malý ok a nemá zelenú vodu. Radšej počkám.
Tak drzim palčeky...nech nam zbehne to čakanie 🙂

@jarabica123 Suhlasim s tebou a tiez drzim palce🙂 tiez si radsej odkrutim to najhorsie v pohodli domova. Aj moja mamka ked ma cakala, urobila rovnako... 😀 prisla ked uz boli kontrakcie kazdych 5 min., sestricky ze ma cas, ze je prvorodicka, no potom ze je otvorena na 6cm, tak ju zdrbali, ze kde trcala a do 2 hodin som bola vonku 😀

alohim
16. máj 2012

@tinci Poskúšaj všetko, musím tiež tú škoricu...a takisto nie som veľmi otvorená, včera to bolo na 1prst, nie je to smerodajné, môžeš sa viac otvoriť aj z ničoho nič tesne pred pôrodom. Prenášať môžeš aj dlhšie, ak má malé dobré prietoky a nemá infikovanú vodu.

michalienka25
16. máj 2012

@200283 Joj, ako ti závidím, ze uz mas po tom...A mas krasnu dcerenku, aj my planujeme mat Kristinku 😉 . Tak sa teda opatrujte, nech ste obe zdravucke.