Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jarabica123 mna vzdy vysetruju vaginalne ale vraj to nie je vzdy potrebne, lebo zena sa moze uplne otvorit aj tesne pred porodom a aj 3 tyzdne byt rovnako otvorena. snad j to aj mo pripad kedze ma sa krcok skracoval tyzdenne iba po pol cm a momentalne som 1cm otvorena, tak uvidime 😉
inak my stále nič 😒 no mám tušák, že to už čoskoro príde, možno zajtra - včera pred spaním boli poslíčky, no o hodinku prestali a dnes mi malý sa dovolil faaaajne vyspať, normálne mi aj prešla bolesť hrdla;) sme sa rozprávali a ja že mu ďakujem, že sa toľko nemrvil. Podľa mňa chce aby mamka bola v pôrodnici fit 🙂
@janusha33 Ahoj .. tak dnes sa rozhodlo .. v nedeľu nastupujem do nemocnice a v pondelok rodíme na spinál 🙂 o chvíľku sa pridám aj ja k šťastným maminkám 🙂 Koľko báb je prosím ťa na klasickej izbe? ďakujem a teším sa s tebou z malého Riška 🙂
@alohim Ahoj vidím, že si z Ke .. kde budeš rodiť v Šaci? Ja mám naplánovaný cisarák v pondelok v Starej na Rastislavke 🙂
@katkamiki Neboj, zvládneme tlačenie! Máme na to.🙂 inak aj mne sa pravdepodobne narodí valibuk - odhad cca 3900g a mám užšiu panvu. Ale už sa nejak nebojím... viem, že niekedy je nutné akútne zasiahnuť, no zvládneme aj samé -
Teraz iba také pikošky: tá dula včera hovorila, že najviac urobí uvoľnenie a psychika. Ona, že svojho synčeka porodila bez nástrihu a natrhnutí a jej malý mal cca 4500g.
Vraj sa počas pôrodu nabaľujú veci na seba tak, že malé uvoľnenie a zlá poloha (úplný ľah) sťaží bábätku prechod von, potom sa bábo zasekáva je nutné riadené tlačenie. Inak vraj žena má schopnosť sama vytlačiť intuitívne a že sa pritom nenamaká, že to maternica urobí za ňu. Lenže u nás v nemocniciach má väčšna Dr. naponáhlo aj keď nie sú komplikácie a chce všetko urýchliť. Žena stráca kontrolu nad svojim pôrodom a náhli sa a už to nejde tak o príroda.
No som zvedavá ako mi to pôjde v praxi, keďže u mňa je to iba teória 🙂 a v našich nemockách, ach jaj...manžel bude musieť byť aj za mňa diplomatický a asertívny 😉
@milacik0106 Ahoj, áno, som z KE, rodím v Novej nemocnici🙂 už iba čakám na malého, kedy si povie že je čas 😉
@alohim Super tak držím palce ... urobíš fuu fuu a malý Tomáško bude vonku uvidíš 😉
@milacik0106 Aj ja držím palce s tvojim Tomáškom, pekné mená sme si vybrali, že? ;) nech to dobre dopadne nech sa pekne spustí mliečko.
Ahojte tak ja som mala termin 14eho a stale nic toto cakanie je hrozne nic ma este neboli jaj uz aby to bolo 🙂
@alohim náš má meno po tatinkovi 🙂 aj váš? tak tak mliečko je dôležité .. 🙂 pribudnú ďalšie chodiace mliekárne v Ke 🙂
@milacik0106 veru budeme:D
no nie, náš nemá po ockovi, hoc ja som veľmi chcela, ale manžel nesúhlasil, potom sme hľadali niečo slovenské vhodné k priezvisku, čo sa nedá veľmi komoliť a vyhral Tomáško 🙂
@milacik0106 Na klasickej izbe su 3 baby.No tak budeme drzat prsty aby vsetko dobre dopadlo a aby si dostala toho aristu co som mala ja....taky mlady chalan,cely cas sme kecali a sa smiali,Uplne v pohodicke nalada bola,ja som ani neregistrovala ze mi nieco robia lebo som sa s nim zakecala.A pichol mi spinal perfektne takze super.....sice ty asi budes rodit klasicky ze?Takze na srandicky asi nebudes mat cas ako ja.
@milacik0106 No ja si tak fakt pripadam....ako chodiaca mliekaren.Nasmu pre istotu uz nestaci papat len z jedneho prsnika,on chce aj z druheho.....asi budem musiet s tym nieco robit......ale zase je mozne aj to ze mam menej mliecka ako na zaciatku lebo ked mi zacali tvrdnut prsniky tak som sa troska zlakla a zacala menej pit.Takze sa asi uz netvori v takom mnozstve ako na zaciatku.Takze asi zacneme pit viacej a ked nieco tak bdueme odsavat.Ved o chvilku pride aj tak prva kriza.....aspon tak som to kdesi citala ze zhruba po troch tyzdnoch sa naroky babatka na mnoztsvo mliecka zvysia.
Jaaaaaj baby pred dvoma tyzdnami v takomto case ma prijmali do porodnice a zacali pripravovat na salu.......ja uz ani nepamatam ze som rodila.To tak rychlo zbehli tie dva tyzdne ze ja ani neviem jak.Ved len teraz som isla na poradnu a uz ma Risko dva tyzdne.Paaaaanabeka to tak rychlo leti cas....
@alohim Velmi dobre to ta dula rozprava a myslim, ze vo vela veciach ma pravdu, vela zalezi od psychiky, ja si teraz hovorim, ze budem v klude, ze ved nejako sa musi malicka dostat von, ale ked som dnes rano sedela na poradni a rozmyslala, ze keby mi povedia ze ste otvorena, idete rodit, no neviem neviem🙂) Radsej hovorim, ze nech to na mna pride doma, doma si este pochodim, osprchujem a pomalicky pojdem, ale keby tak narychlo len , no neviem🙂) Musime sa snazit mysliet hlavne na nase malicke v bruskach, ze uz kazdou kontrakciou su blizsie a blizsie. Tak daj vediet keby to prislo, a drzim palceky
@suzan1111 gratulujeemm
@janusha33 Idem na spinál moja tiež ... a aristu mám vybaveného ... taký 40tnik ale veľmi zlatý ... a ďakujem za odpoveď .. tri baby na izbe nie je až tak veľa našťastie .. ale som zapísaná aj na nadštandard tak sa uvidí čo a ako .. a vodičku si akú pila - dojčeneckú - Lucka, Drobček ?
@petka296 no rodila som v cadci .Rano som isla na poradnu a odtial ma doktorka poslala na pasy do nemocnice s tim ze som uz na tri palce otvorena .na pasoch sa primarovi nieco nezdalo ze si ma tam necha na pozorovanie . tak som mu povedala ze sa idem domov pobalit a dat naporiadok druhu dceru a ze pridem lebo priatel je v praci .prisla som tam o tretej a to som bola uz na styry otvorena tak namiesto pozorovania som isla rovno na salu .pripravili ma este raz skontrolovali poslali ma osprchovat sa v horucej vode ze neni mozne ze nemam bolesti a ani nic som necitila .potom mi dali infuzku na vyvolanie kontrakcii a 17.30 bola mala na svete ani ma nesili a ani nic .dva krat cez kontrakciu som zatlacila a Kristinka bola na svee .no ale ja si myslim ze to bo mesiacaalinou ostruzinovou .pila som ju od osmeho mesiaca. lebo prva dcera bola o kilo mensia a tam ma nastrihli na tri stehy ale to si myslim iba ja ze to bude tou malinou
@stvura no o tom neviem, dnes som bola na 3 hodinovej prechadzke s malou a nic, este chcem skusit tu skoricu ci nezaberie ale neviem ci to pomoze ked mam krcok uplne zatvoreny... a tebe co povedala doktorka Halm.?Dala ti termin kedy sa mas dostavit do nemocnice? Ja sa tam mam hlasit v pondelok rano, takze to asi neplati ze 3 dni po termine sa iba moze prenasat...
@stvura no ja stále nič, čakám, čakám...cítim však také čudné tlaky a bolesť v podbrušku , najmä malý keď sa pohne. No nie je to pravidelné.
Sa akurát nalievam čajom z ostružiny malinovej, inak všetko som skúšala okrem tej škorice a klystíru;) si si aj dnes dám fajný teplučký kúpeľ;) ráno idem na kontrolu do nemocky, no odmietam vyvolávanie, ak je malý ok a nemá zelenú vodu. Radšej počkám.
Tak drzim palčeky...nech nam zbehne to čakanie 🙂
@jarabica123 Suhlasim s tebou a tiez drzim palce🙂 tiez si radsej odkrutim to najhorsie v pohodli domova. Aj moja mamka ked ma cakala, urobila rovnako... 😀 prisla ked uz boli kontrakcie kazdych 5 min., sestricky ze ma cas, ze je prvorodicka, no potom ze je otvorena na 6cm, tak ju zdrbali, ze kde trcala a do 2 hodin som bola vonku 😀
@200283 Joj, ako ti závidím, ze uz mas po tom...A mas krasnu dcerenku, aj my planujeme mat Kristinku 😉 . Tak sa teda opatrujte, nech ste obe zdravucke.

@suzan1111 gratulujem k Alexkovi;)