icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

gugolina
16. máj 2012

@janusha33 No presne tak 🙂 a pride to ked to budem najmenej cakat 🙂 ale to by bolo aj najlespie 🙂 len horsie je to ze ja stale na to cakam :D najviac ma hneva ze drahy ide v nedelu na tyzden na sluzobku (skolenie) do Prahy aby to stihol :( potom pride na vikend a este na tyzden musi ist :( to je akurat to rizikove obdobie...

fide
16. máj 2012

@gugolina no on do teba strčil silnejšie a hlbšie prsty ako by mal a preto si sa trocha rozkrvacala nasledok toho by mala byť reakcia krčka ktorý sa začne rozťahovať....akoby ta nasilu roztahoval prstami ....

gugolina
16. máj 2012

@fide presne tak som sa citila.... ale to este kym sa poriadne roztiahne moze trvat dlho ze? aj tebe to robili?

danculka24
16. máj 2012

@gugolina podla mna tiež vysetrenie, ja som na poslednej poradni nebola otvorena vobec, tak som zvedava tento piatok co povie

mirkave
16. máj 2012

@suzan1111 gratulujeeeeem 😀

gugolina
16. máj 2012

@danculka24 no ja mam najblizsie poradnu az v utorok tak to som zvedava tiez na kolko budem ci sa nieco s tym pohlo....

danculka24
16. máj 2012

@gugolina ja som tiež zvedava čo mi povie, zatial nejak neriešil iba skonštatoval že sa neotvaram a nemam sa šetrit

mirkave
16. máj 2012

zajtra poradna,som zvedava,ci bude nieco nove......

janusha33
16. máj 2012

@gugolina Jaaaj to aj svagrina tak mala ze bola doma so starsim synom a brat bol na sluzobke v Liptovskom a jej rano odtiekla voda,tak uz len volala sestre,brat sadal na prvy rychlik co isiel do Kosic ale taky bol chudak v strese ze v rychliku sa chcel ponahlat ta mama sa len smiala ze ako to chce urobit,ci pobezi pred vlakom.Ale zvladli to nakoniec,takze sa nic neboj,zvladnes to aj ty.a drobcek si pocka na vikend kym pride ocinko domov.Moj muz si tiez cely mesiac riesil rozvozy tovaru tak aby bol v meste keby nieco a ten jeden den ho poslali do Humenneho.A zakon schvalnosti vtedy to prislo.

janusha33
16. máj 2012

@stvura No tak my mame krizu uz asi teraz....ale je to moja vina, lebo cez vikend mi zacali trvdnut prnsiky tak som sa troska zlakla a menej pila aby sa menej mlieka robilo a teraz chce Risko najprv z jedneho a potom hned z druheho.Ale myslim ze sa to rychlo rozbehne lebo som pekne krasne nabehla na povodny rezim.Vela tekutin a tak.Takze snad nam to rychlo nabehne spat.

gugolina
16. máj 2012

@danculka24 mne povedal ze nech mi manzel pomoze 🙂 ze ved viete na co myslim :D normalne sme sa rehotali :D

nicka44
16. máj 2012

ahojte..citam ze mate termin rovnako v maji ako ja🙂 ma niektora naplanovany alebo prirodzeny porod na druhy tyzden a v nemocnici v Saci?😝...skym sa stretnem🙂

gugolina
16. máj 2012

@janusha33 to tak byva zakon schvalnosti... ale tak na skoleni vedia ze cakame babo a ze ked to pride skolenie neskolenie odchadza , len cesta k nam z Prahy je 4 hodky tak snad to nepojde tak rychlo ked som prvorodicka a pockame na tatika 🙂

lilianka1199
16. máj 2012

@janusha33 inak ja som sa c nemocke tiez cela vyhadzala 🙂...si myslim,ze to bola reakcia na ten stres a hormony 🙂 ....uz je to lepsie..

lilianka1199
16. máj 2012

@janusha33 inak dost neskoro ta objednal na poradnu,ved mne tu bola lekarka a o tyzden na to ma objednala na dalsiu kontrolu,ked tam budem menej ludi...poobede, kontrola ci pribera .... a tak 🙂

danculka24
16. máj 2012

@gugolina 😀 ja mam streptokoka takže to neriešim takto, škoda ☹

gugolina
16. máj 2012

@danculka24 tak teraz neriesim ani ja ked krvacam ... a v nedelu mi manzel odchadza na skolenie ak tiez nebude kedy :( max do nedele ...

gugolina
16. máj 2012

@danculka24 a ide na tyzden.... potom pride na vikend a zas cely tyzden prec :(

200283
16. máj 2012

@petka296 skus a uvidis ale ja ho pijem aj teraz a neuveritelne rychlo sa mi maternica stahuje je ozaj dobry

danculka24
16. máj 2012

@gugolina ☹ a tatik chce byt pri porode ?

milacik0106
16. máj 2012

@nicka44 Ahoj Niki... stretneš sa so mnou, ale až po pôrode u vás na dvore 😉 Držím ti palčeky .. všetko bude ok .. my rodíme už v pondelok 🙂

janusha33
17. máj 2012

@lilianka1199 Ta mne povedal ze az po mesiaci,teda po 28 dnoch

nicka44
17. máj 2012

@milacik0106 juuuj pekne..ja mam termin 21,maj ako ty🙂 ale povedal ze 23 o piatej vecer pichne vyvolavacku ale ktovie ci to nebude skor...a na akej budes izbe obycajnej?ja si chcem dat aspon tu za desat eur co moze prist navsteva k tebe a budeme tam iba dve

alijaska
17. máj 2012

tak sa pripajam k tym mamickam, ktore to uz maju stastne a konecne za sebou. mame tretie dievcatko Anicku s mierami 4390g a 53cm. uz sme konecne doma aj napriek niekolkym komplikaciam, tak dufam, ze uz bude len vsetko dobre. Vsetkym tym mamickam, ktore to uz maju za sebou gratulujem a tym, ktoré to este len caka drzim prsty nech vsetko dobre a hlavne rychlo prebehne 🙂 😉 😉

milacik0106
17. máj 2012

@nicka44 Ahoj Niki .. tak ja rodím v starej na Rastislavke ... som sa nahlásila na nadštandart, tak uvidíme či to výjde 🙂 A aké by bolo super keby sme naraz rodili 🙂

nicka44
17. máj 2012

joj neeee preco tam?:(( ta ty si...ved v normalnej je lepsie..skoda jaze presne tam budes kde ja ze poviem sestre(rodina je)nch nas daju spolu:D

petka296
17. máj 2012

@200283 no u nas v lekarni ho nemaju tak ho asi ani nebudem mat... Skoda

gugolina
17. máj 2012

@danculka24 ano chce byt aj sme absolvovali pripravy tak snad to stihne... aj pre mna by to bolo lepsie taka psychicka podpora... dufam ze to vydá ... ty budes mat taika tiez? ci nechces?

gugolina
17. máj 2012

@alijaska jeeej gratulujem riadne velka bambulka 🙂 a porod bol aky? dalo sa? drzim palceky, prajem hlavne vela vela zdravicka vam obom 🙂

zdenkaslivka
17. máj 2012

Ahojte kocky! Som v 39. tt a tiez zazivam presne to iste, co vy - poslickovia, vysetrenia v poradni (vzdy s obrovskou zvedavostou, co nove🙂, velakrat ste mi (hoci ste o tom ani nevedeli) poradili, napr. konzumaciu lanovych semienok po porode. Este vsak v jednej veci by som sa chcela uistit, a tou je DYCHANIE pocas 1. a 2. doby porodnej. Taze mam to chapat tak, ze pri kontrakciachv 1. dobe - hlboky nadych a vydych a v 2. dobe uz pri tlaceni hlboky nadych nosom a s tym, ze oci su zatvorene a tlacim akoby na stolicu, potom vydych ustami? A pomedzi kontrakcie mam dychat fuu, fuu... ? 😨 Mozno je to len "ucebnicovy" priklad a kazda z nas bude aj tak dychat , ako je to pre nu najlepsie...