icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
17. máj 2012

No konecne uz prisla aj materska.Uz som zacinala mat obavy ci vobec pride,ci niekde nestratili zase nejake papiere.

nena13
17. máj 2012

Ahojte žienky-tak čo mame nové-ja som zas skončila už 2 x v nemocnici na krvácanie-stále nevedia z čoho to je -som doma pár dní a dnes sa mi zdá,že mi odišla hlienová zátka-nie som si istá-tak y gél s so silno hnedou krvou asi tak na toaletný papier....Tie ktoré ste porodili-do kedy sa vam rozbehol pôrod po odtečení tej hlienovej zatky a ako to vyzeralo.Dik.

bublinka76
17. máj 2012

@nena13 Mamicky tu vacsinou pisali, ze po odchode hlienovej zatky sa porod rozbehol zhrubai do 2 dni. Ale nie je to pravidlo. Mne odisla len cast zatky, len taka cira, bez krvi, pred 13 dnami a zatial nerodim. Ale moze to byt aj preto, ze babo vraj vtedy naliehalo na krcok a na dalsej poradni uz bolo znovu posunute hore.
Tebe odisla cela, takze to asi mozes cakat uz coskoro.

cimage
17. máj 2012

@zdenkaslivka Ahoj, dolezite je hlavne dychat. Nam na skoleni hovorili, ze mame hlavne dychat a pri tych bolestiach urcite nebudes mysliet ci kratko alebo dlho dychat. Pri samotnom tlaceni sestricka dychala so mnou, ale aj tak som dychala ako som to potrebovala.

pokito
17. máj 2012

@alijaska Gratulujem 😉

janusha33
17. máj 2012

@nena13 Ja ani neviem kedy mi odisla hlienova zatka....som mala pocit ze mi odisla niekedy na Velku noc ale neviem ci to bolo toto.Ja ani neveim ci a kedy mi voda odtiekla.

ellit
17. máj 2012

ahojte maminky majovky. V prvom rade gratulujem maminka, ktore uz mate babatka pri sebe a drzim palceky este stale cakatelkam 🙂
chcem sa vas opytat na maminku @iukapiuka, prispievala k vam do temy a mala by ist rodit do Kocha. Termin mala v stredu. Neviete ako sa jej dari?

verca007
17. máj 2012

dnes sme boli na poradni, zatial nic 🙂
Pytala som sa dvoch porodnikov ako vyvolat porod a povedali mi ze poriadnou sulozou :D Tak ako sa dieta stvorilo, tak aj pride na svet 🙂 A ked sme sa zacali smiat tak nas okrikli ze to neni smiesne ale ze to je fakt :D :D :D

kwatka
17. máj 2012

ahojte
gratulujem všetkým novým maminkám a želám hlavne veľa zdravíčka.

@verca007 je to pravda,potvrdzujem pri prvom pôrode keď som prenašala 2dni sa mi to osvedčilo. Takže znásilniť manžela a čakať 😉

pokito
17. máj 2012

@ellit neviem, naposledy pisala na strane 378 12.maja..... asi uz ma po...

verca007
17. máj 2012

@kwatka asi vediat doktori co hovoria 🙂

tiuska77
17. máj 2012

ahojte 🙂 ... baby čo ste už rodili cítili ste tesne pred pohyby? ... lebo som niekde čítala, že už veľmi pohyby necítiť ak sa pôrod blíži... 😉

jarabica123
17. máj 2012

@tiuska77 Noo moja malinka sa dnes skoro vobec nehybe len sem tam, zeby to teda prislo?? 😀 No cakam cakam🙂

aadulik2110
17. máj 2012

ahojte, aj ja som stále len čakateľka a stále to vyzerá, že ešte aj dlho budem.... bábätku sa v bruško mooooooc páči.... a ja by som už aj bola rada... mne doktor naordinoval umývanie okien a obšťastňovanie manžela.... asi málo, lebo stále nič :(

janusha33
17. máj 2012

@verca007 To mozem potvrdit.....aj u nas to bol asi spustac 😀 😀

janusha33
17. máj 2012

@tiuska77 No rano som este citila pohyby ale potom uz nie......aspon myslim ze som ich nejak neregsitrovala.

suzan1111
17. máj 2012

dakujem vam baby za gratulacie🙂nejako to tu nestiham sledovat..ked pridek domov ozvem sa..gratulujem vsetkym maminkam..ak ste nejake pribudli😉

jagu81
17. máj 2012

@aadulik2110 to sme na tom rovnako 🙂 ja už naštartovaná a bambuľa stále nič. Už len čakať, iné nám neostáva .... však raz už musia tie naše deťúrence vyjsť von 😉

alohim
17. máj 2012

😀 no ja som tu už asi ako inventár...po dnešnej poradni žiadna zmena od minula - ani kontrakcie, ani viac otvorená. Ale že vraj je malý už veľmi nízko, brucho mám dobreže nie po kolená, takže každú chvíľu to vraj príde. Ak nie tak v sobotu sa máme hlásiť v nemocke aj s vecami (pre istotu)...

alohim
17. máj 2012

@kwatka keby to šlo :D ja by som aj chcela skúsiť túto možnosť, ale manžel nie, je posledný mesiac dosť opatrný...tak ho musím rešpektovať, žiadne násilie 😀

fide
17. máj 2012

@gugolina Nie nerobili to mne ale uz som co to o to pocitala ...paradoxne ja ked som dosla k dr pri prvom tehu bola som na 5 prstov otvorena a uz aj sme leteli na sal na SC kedze som mala uretralnu cistu a spontalne som rodit nemohla ...som zvedava ako to dopadne teraz do utorkoveho terminu sc ..kedze na poslednej poradni ma ani nevysetril ...

fide
17. máj 2012

@tiuska77 ano ja som citila ..samozrejme ze nie ako kopance ale stale som citila ze sa babo mrví ....mozno to zeny opisuju tak preto ze sa nezameriavaju na pohyby babatka ale na tu bolest ...ale v kazdom pripade podla mna nie je nieco v poriadku ked sa babo nehybe ...

tiuska77
17. máj 2012

@fide No ja len som to čítala tak sa pýtam, moja bola včera lenivejšia, tak som sa tešila, že by to mohlo už prisť ale dnes je zas aktívnejšia... tak asi je to len tým, že už ma malo miesta... keby vedela ako pekne je na svete určite by už chcela isť von 😝

fide
17. máj 2012

@nena13 och moja co sa tyka hlienovej zatky je to ako s kontrakciami ... moze to prist hned a nemusi... mne hlienova zatka odysla zhruba pred tyzdnom mozno skorej...no nic sa nedeje ...a mam pocit ze aj kontrakcie ustupuju..samozrejme ze ked nejaka dojde tak boli ako svina ale este nerodim ...chcela som od manzela aby mi zlozil zo skrine fitloptu a tiez aby sa ku mne trocha pritulil a on ze ...radsej pockajme do toho utorka ...velmi sa boji aby sa daco nestalo malemu a tiez nechce aby sa to spustilo v nedelu....kedze on ma robotu vtedy🙂

gugolina
17. máj 2012

@fide tak ty uz mas cochvila po 🙂 drzim palce 🙂 juuuj cochvila budes drobceka drzat v naruci 🙂 my mame len cakat kedy sa malemu bude chciet... tak to moze byt este na dlho.... uvidime 🙂 ale mohol by sa popytat uz 🙂 ved aj dnes take slniecko vyslo 🙂 v sobotu ma byt nadherne tak kym tatik odíde moze sa popytat von :D

fide
17. máj 2012

@gugolina no da sa povedat ze ideme na istotu 😉 ale kedze sme chceli viacej deticiek ako 2 snazila som sa doteraz robit vsetko preto aby sa spustil spontalny porod..proste aby sa uz sekcia nedala urobit ked dojdeme do nemocnice...no ale ten nas Šimonik akčny je v brušinku ale inač ....nemate nejaky iny recept ako spuštač porodu ? teda okrem manželovej laskyplnej pomoci a fitlopty?...nejake bilinky alebo take nieco ja si myslim ze mne nechyba vela....

gugolina
17. máj 2012

Ale ved aj ked je sekcia moze mat zena aj viacej deti.... poznam jednu co ma 4 a z toho 3 sekciou.... neboj šimonko si to este rozmyslia pojde to 🙂 mozno aj prirodzene 🙂 drzim palceky 🙂

gugolina
17. máj 2012

@fide Ale ved aj ked je sekcia moze mat zena aj viacej deti.... poznam jednu co ma 4 a z toho 3 sekciou.... neboj šimonko si to este rozmyslia pojde to emoticon mozno aj prirodzene emoticon drzim palceky emoticon

bublinka76
17. máj 2012

@fide precitaj si toto, je tam viacero rad, aj navod na caj, ktory vraj pomaha
http://www.rodicovstvi.estranky.cz/clanky/jak-p...

fide
17. máj 2012

@gugolina no to by som bola velmi rada keby mi dovolili rodit spontalne lebo uz po dvoch sekciach neodporucaju mat tretie dietatko co ma velmi soklo ..ved keby bol len jeden ochotny mohla by som rodit spontalne ale vsetci sa boja ze aby sa daco nestalo ..