Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte žienky-tak čo mame nové-ja som zas skončila už 2 x v nemocnici na krvácanie-stále nevedia z čoho to je -som doma pár dní a dnes sa mi zdá,že mi odišla hlienová zátka-nie som si istá-tak y gél s so silno hnedou krvou asi tak na toaletný papier....Tie ktoré ste porodili-do kedy sa vam rozbehol pôrod po odtečení tej hlienovej zatky a ako to vyzeralo.Dik.
@nena13 Mamicky tu vacsinou pisali, ze po odchode hlienovej zatky sa porod rozbehol zhrubai do 2 dni. Ale nie je to pravidlo. Mne odisla len cast zatky, len taka cira, bez krvi, pred 13 dnami a zatial nerodim. Ale moze to byt aj preto, ze babo vraj vtedy naliehalo na krcok a na dalsej poradni uz bolo znovu posunute hore.
Tebe odisla cela, takze to asi mozes cakat uz coskoro.
@zdenkaslivka Ahoj, dolezite je hlavne dychat. Nam na skoleni hovorili, ze mame hlavne dychat a pri tych bolestiach urcite nebudes mysliet ci kratko alebo dlho dychat. Pri samotnom tlaceni sestricka dychala so mnou, ale aj tak som dychala ako som to potrebovala.
dnes sme boli na poradni, zatial nic 🙂
Pytala som sa dvoch porodnikov ako vyvolat porod a povedali mi ze poriadnou sulozou :D Tak ako sa dieta stvorilo, tak aj pride na svet 🙂 A ked sme sa zacali smiat tak nas okrikli ze to neni smiesne ale ze to je fakt :D :D :D
ahojte 🙂 ... baby čo ste už rodili cítili ste tesne pred pohyby? ... lebo som niekde čítala, že už veľmi pohyby necítiť ak sa pôrod blíži... 😉
@tiuska77 Noo moja malinka sa dnes skoro vobec nehybe len sem tam, zeby to teda prislo?? 😀 No cakam cakam🙂
ahojte, aj ja som stále len čakateľka a stále to vyzerá, že ešte aj dlho budem.... bábätku sa v bruško mooooooc páči.... a ja by som už aj bola rada... mne doktor naordinoval umývanie okien a obšťastňovanie manžela.... asi málo, lebo stále nič :(
dakujem vam baby za gratulacie🙂nejako to tu nestiham sledovat..ked pridek domov ozvem sa..gratulujem vsetkym maminkam..ak ste nejake pribudli😉
@aadulik2110 to sme na tom rovnako 🙂 ja už naštartovaná a bambuľa stále nič. Už len čakať, iné nám neostáva .... však raz už musia tie naše deťúrence vyjsť von 😉
😀 no ja som tu už asi ako inventár...po dnešnej poradni žiadna zmena od minula - ani kontrakcie, ani viac otvorená. Ale že vraj je malý už veľmi nízko, brucho mám dobreže nie po kolená, takže každú chvíľu to vraj príde. Ak nie tak v sobotu sa máme hlásiť v nemocke aj s vecami (pre istotu)...
@gugolina Nie nerobili to mne ale uz som co to o to pocitala ...paradoxne ja ked som dosla k dr pri prvom tehu bola som na 5 prstov otvorena a uz aj sme leteli na sal na SC kedze som mala uretralnu cistu a spontalne som rodit nemohla ...som zvedava ako to dopadne teraz do utorkoveho terminu sc ..kedze na poslednej poradni ma ani nevysetril ...
@nena13 och moja co sa tyka hlienovej zatky je to ako s kontrakciami ... moze to prist hned a nemusi... mne hlienova zatka odysla zhruba pred tyzdnom mozno skorej...no nic sa nedeje ...a mam pocit ze aj kontrakcie ustupuju..samozrejme ze ked nejaka dojde tak boli ako svina ale este nerodim ...chcela som od manzela aby mi zlozil zo skrine fitloptu a tiez aby sa ku mne trocha pritulil a on ze ...radsej pockajme do toho utorka ...velmi sa boji aby sa daco nestalo malemu a tiez nechce aby sa to spustilo v nedelu....kedze on ma robotu vtedy🙂
@fide tak ty uz mas cochvila po 🙂 drzim palce 🙂 juuuj cochvila budes drobceka drzat v naruci 🙂 my mame len cakat kedy sa malemu bude chciet... tak to moze byt este na dlho.... uvidime 🙂 ale mohol by sa popytat uz 🙂 ved aj dnes take slniecko vyslo 🙂 v sobotu ma byt nadherne tak kym tatik odíde moze sa popytat von :D
@gugolina no da sa povedat ze ideme na istotu 😉 ale kedze sme chceli viacej deticiek ako 2 snazila som sa doteraz robit vsetko preto aby sa spustil spontalny porod..proste aby sa uz sekcia nedala urobit ked dojdeme do nemocnice...no ale ten nas Šimonik akčny je v brušinku ale inač ....nemate nejaky iny recept ako spuštač porodu ? teda okrem manželovej laskyplnej pomoci a fitlopty?...nejake bilinky alebo take nieco ja si myslim ze mne nechyba vela....
Ale ved aj ked je sekcia moze mat zena aj viacej deti.... poznam jednu co ma 4 a z toho 3 sekciou.... neboj šimonko si to este rozmyslia pojde to 🙂 mozno aj prirodzene 🙂 drzim palceky 🙂
@fide precitaj si toto, je tam viacero rad, aj navod na caj, ktory vraj pomaha
http://www.rodicovstvi.estranky.cz/clanky/jak-p...

No konecne uz prisla aj materska.Uz som zacinala mat obavy ci vobec pride,ci niekde nestratili zase nejake papiere.