Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ok babenky idem nieco skusat tak aby moj manzel o tom nevedel ....on sa o mna a maleho velmi boji....
co mam ja porodnika a primara v tej nemocnici tak on je taky zlaty a velmi dobrý odborník a ten po sekcii tvrdi ze ked zena ma dalsi porod od sekcie po 2,5 roka tak moze ist prirodzene... samozrejme pokial je dobre otocene a tak 🙂 a to uz neplati ze po 2 sekciach nemat dieta.... viem o viacerých co to neplati a deti aj mamicky su zdrave...
@fide co mam ja porodnika a primara v tej nemocnici tak on je taky zlaty a velmi dobrý odborník a ten po sekcii tvrdi ze ked zena ma dalsi porod od sekcie po 2,5 roka tak moze ist prirodzene... samozrejme pokial je dobre otocene a tak 🙂 a to uz neplati ze po 2 sekciach nemat dieta.... viem o viacerých co to neplati a deti aj mamicky su zdrave...
@fide tiez drzim palceky a si myslim, ze je to mozne rodit a prirodzene - moja teta ma 6 deticiek, z toho 5te sa narodilo sekciou a posledne pirodzene.
Pozri: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a3812-Vaginalny... zaujimavy clanok
@fide ja som tiez mala prvy sc, pred 2 rokmi a 2 mesiacmi a uz na zaciatku druheho tehotenstva sa ma opytali,ci chcem rodit normalne,alebo sc. Samozrejme, ze sa kryju, tym,ze je to moje rozhodnutie, ale ubezpecili ma, ze prirodzeny porod po jednej sekcii nie je problem. Tak dufam, ze sa tentokrat podari. Pokial viem, porod po 2 sekciach je mozny, len uz musi tiez byt sekciou. Tiez je tam uz trosku vyssie riziko a zeny vraj mavaju vo vyssom veku problemy so zenskymi organmi...kvoli zrastom, atp., ale je vela mamiciek, ktore to zvladli.
A tiez mam kamosku, co rodila prve sekciou, a dalsie uz prirodzene.
@gugolina tak to držim palce aby stihol dobehnut tatko k porodu, no ak pojdem prirodzene tak ten moj sa ma nepytal ci ja chcem 😀 on povedal že bude a hotovo
babenky mam otazocku boli aj vas teraz nejak viac panva lebo mna dneska hrozne sa ledva hybem...
Jaaaaaj baby ze 85 kg dva tyzdne po porode z predporodnych 93.....pekne pomalicky to ide dole. 😀 😀
@jagu81 jeeeej a my máme termín v rovnaký deň.... tak som zvedavá....
@svetlusska jooj ani nehovor, mna tak boli, ze sa neviem ani otocit v posteli, a keď viac chodim tak aj chodenie uz je problem...
@pokito moja aj ty už ratas dni ? ja zajtra cakam že mi povie že hura otvarate sa 😀
@pokito no ved ja som dneska ledva dosla domov, a este aj brucho mi zacalo trocha tvrdnut, teraz ma zas tak troska pobolieva chrbat jak neviem, jak keby mi do dolnej casti injekcie pichali...a v noci nemozem ani poriadne spat lebo jakoskaj sa mi neda...a to spim na lavej strane a aj tak ma pobolieva chrbat...a ak nahodou nie chrbat tak beham kazdu chvilu na wc :(
@danculka24 ja uz aj hodiny ratam, ráno jej poviem: no co moja uz by si aj mohla ist von... a vecer, ked si picham ten fraxiparine jej poviem: tak zase zajtra. Lebo po tej injekcii nemozem 12 hodin epiduralku 😉 Ale ako naschval, vecer ma chytaju bolesti, tuto noc som celu prebdela, lebo ma boleli krize aj podbrusko, ale vkuse, ziadne intervali... ☹
blahozelam vsetkym co uz to maju za sebou. akosi nie je tolko casu to sledovat. 😉 a samozrejme drzim palce vsetkym ktore to este caka.....my sme dnes boli na noziskach a vsetko je ok, takze ziadne balenie na siroko netreba. jupiiii 🙂 a uz mame 3290g, takze krasne priberame 🙂
@svetlusska ja chodim v noci na wc kazdu hodinu, ale co je zaujmave cez den ledva 4x. A moja chodza? Kacica na mna nema, sa moze schovat...
@pokito tak ja podla toho ako spim ked spim kludne tak len raz dva razy za noc...ale ked mam lahky spanok ze viac bdiem ako spim tak tiez kazdu hodinu....hehe noo pekne si to vystihla, kacica tiez sa tak nejak citim 🙂
no....krcok makky,malinky hodne nalieha s hlavickou.gyndoska vidi porod "behom tyzdna" 😀 tesiiiiiim sa.
len moj drahy dnes zadrel,ze nech nerodim pocas hokeja 😀 ze on ma viest do porodky nebude 😅 a ja by som to mala rada do narodiek uz za sebou.........cize do nedele 😉
@zdenkaslivka ja uz si to dychanie ani nepamatam 😅 necham si poradit na mieste 😉
@pokito no to podbrusko to je katastrofa aj u mna, hnusna bolest ☹, juj tak jej musis veru dohovarat koli EPI co 😀 hlavne mna netesi kedze ho chcem k porodu akurat v termine maju nejaky seminar :_( to je nafigu tak musim jej dohovorit buduci tyzden nech sa jej chce von, lebo ho chcem mat strasne pri porode
@mirkave jej to je super že do tyzdna to vidi, veru ani ja by som este pri hokeji nechcela rodit, radsej si chcem ten hokej este vychutnat a urcite aj lekar, zato moj prehlasil že by bolo super rodit a zaroven sledovat finale, srandista
ako pisete o sexe-aj mne to doporucila lekarka.no manzelicek je nejaky pototo 😀 ze on malemu nebude ofinku strapatit 😀
a drobcek sa stale,stale,neustale natahuje.neni su to tusim take tie klasicke kopance,ale take natahovanie sa.brusko mam tvrde jak kamen.zmakne po chvili,ked si lahnem a nic nerobim.ale to len tak nachvilku.potom si najde drobcek zas svoju polohu a zacne sa natahovat a pretahovat a mne brusko tancuje 😀
@mirkave ze ofinku strapatit :D tak moj maly sa tiez natahuje riadne, občas mam brucho jak keby som mala vajco na lopte tak sa zaprie, inokedy jednu nozku natiahne na jednu stranu druhu az dakde ku boku a ako vravis tancuje 🙂 tak moj mm s tym strapatenim ofinky mal problem hlavne na zaciatku, teraz uz ani nie... chvalabohu :D
@danculka24 risko povedal,ze by sme rodili so sluchatkami na usiach.on zakrici gol,ja potlacim a maly bude vonku 😀 😀 😀 vtipalek no 😉
@svetlusska poziciam si tvojho mm 😀
@mirkave hehe :D ale potom vratit :D 😉
@svetlusska 😉 dakujem za prejavenu ochotu 😀 pozdravuj ho 🙂

@fide ja som pocula ze prej pomaha aj ked sa okupes v teplej vode, nie osprchujes, coz tehotna zena prej normalne nemoze...tak neviem...ale to som iba pocula