icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kikusa8
20. máj 2012

@svetlusska ty uz asi pojdes 😉

fide
20. máj 2012

@alohim
@verca007 No klasika poriadne pressko a na vrch fajne poprašiť škoricu asi jednu kavovu lizicku....mne to zacalo zaberat...a potom sa to cele ukludnilo ....
Baby ja uz som tejto noci verila ze pojdeme do nemocnice .. mala som asi 2-3 hodinky normalne pravidelne kontrakcie kazdych 15 min...bolelo to jako svinka a potom som zaspala 😠 rano sa nic nedialo kurat strasne krce v podbrusku ... poriadne som sla na velku a od vtedy iba obcasna kontrakcia 🙂 ja asi budem znova porezana 😝 😠

fide
20. máj 2012

@svetlusska no ja som prve tiez nerodila s krvou ale moja dr mi prizvukovala ze ak sa nieco take zacne iat ze mame bud ist do nemocnice alebo volat rychlu ... neviem ako mas placentu , moja bola dlho v porodnych cestach tak mozno preto ... ja by som sla do nemocnice...

fide
20. máj 2012

@svetlusska baba chod do nemocnice ty dnes porodiš 😉

fide
20. máj 2012

@petka296 samozrejme ze nepotrebujes pre novorodenca perinku a ani vankuš...zbytocne sa ti to uspini... my sme dali tak asi od roka ked som mala istotu ze sa vie sama branit aby sa nezadusila ... inac sme pouzivali spaci vak ...a zo zaciatku asi mesiac perinku

svetlusska
20. máj 2012

@fide :D :D no uvidime, momentalne uz presli aj bolesti, neni to take hrozne ako na zaciatku, mam pocit ako keby ustupovali, hoc rano som mala pocit ze presny opak sa deje 🙂 rano som mala bolesti cca kazdych 30-45, teraz uz ma dlhsie nebolelo...ale tak lezat nemozem lebo malemu sa nepaci ked lezim a hned ma zacne podbrusko boliet bud sediet alebo chodit...tak dufam ze sa to nejak unormalni aby som sa vecer vobec vyspala... tak neviem ale zrejme ju mam v poriadku aspon moj doktor bol vzdy spokojny...
@kikusa8 nooo uvidime dam potom vediet :D

kwatka
20. máj 2012

@svetlusska ja si myslím že u teba to už začína. Ja som pri prvom tiež troška špinila ale to ma upozornili pri vyšetrení že môžem po vyšetrení špiniť tak trošku ako keď končia kramy,keby bolo krvi viac,tak mam okamžite prísť. No a to čo opisuje švyzerá na kontrakcie,kontroluj či sú pravidelné ak áno tak už asi pôjdeš. Držím palce

svetlusska
20. máj 2012

@kwatka aha tak hej tak nejak ako ked koncia kramy...ale krv tam bola iba zo zaciatku taky tenky pruzik, viac som to nepostrehla...nooo uvidime ci kontrakcie, kontrolujem poctivo ale tak medzi kazdymi je pol hodinovy a viac odstup...a dakujem 🙂

bublinka76
20. máj 2012

@fide ja mam dnes este nejake povinnosti, ale od zajtra uz zacnem pracovat na tom,aby som porodila. Trochu sa aj bojim,aby somsi niecim neublizila, ale kedze som mala prvy cisarsky, velmi by som teraz chcela porodit prirodzene. A zatial to vraj aj vyzera na prirodzeny porod, len nesmiem prenasat, lebo vyvolavat mi ho kvoli jazve nemozu.
Na priprave nam vraveli,ze fyzicku namahu na vyvolanie porodu moc nedoporucuju, zenu to vraj vysili a pri samotnom porode je potom zbytocne vycerpana. Tak skusim nieco ine.
S tymi manzelovymi problemami vam to teda nezavidim.Co uz, obcas sa problemy nacasuju velmi nevhodne, ale verim, ze to zvladnete 😉

tiuska77
20. máj 2012

Baby počuli ste už o tom, že aj tonik sa pije na vyvolávanie? Radia mi to, ale mam obavy nemôže to uškodiť? 😒

pokito
20. máj 2012

@tiuska77 tonic by som si nedávala, obsahuje chinin ci ako sa to volá a moze uskodit babatku...

tiuska77
20. máj 2012

@pokito veď to ...asi niektoré rady hraničia zo zdravým rozumom..keď ja by som už chcela mať moju malíčku pri sebe 😵

gugolina
20. máj 2012

auto komplet umyte, povysavane, vylestene a maly stale v brusku len si kope kope a nie a nie von 🙂 a to mu uz 3 dni vravim ako je krasne ze dnes by to slo 🙂 no on nic tvrdohlavec jeden :D ako ho presvedcit? :D zeby cakal este na hokej ? 🙂

pokito
20. máj 2012

@tiuska77 aj jaaaaaaa

michalienka25
20. máj 2012

@tiuska77 aj jaaaaaaaaaa
@pokito

danculka24
20. máj 2012

@lucyfuk77 super, boože aj ja už chcem byt doma s herečkou 😀

danculka24
20. máj 2012

@pokito takže ništ ??

danculka24
20. máj 2012

@gugolina upratovanie nezabera ani u nas 😀

janusha33
20. máj 2012

@petka296 Na zaciatok to uplne staci....aj nas tak mal....ale nakolko sa mu uz prestava pacit v perinke tak je len tak,ze hlavicku ma na plienke a zakryty s dekou takou fajnou makkuckou.Paplon a vankus este nemame doma ale uz to mame objednane.Tak len cakame kedy to dojde.Ale vankus aj tak mu nedam este.....to az neskor.

janusha33
20. máj 2012

@gugolina Urcite caka ci budeme mat zlato alebo striebro,aby ste si to mohli spokojne pozriet a potom pojdete spokojne rodit

petka296
20. máj 2012

@fide presne tak planujem aj ja, ale ako som uz pisala, niektore mamicky tu fotia postielky zahadzane plysakmi, perinami a vankusikmi a podla mna je to nebezpecne.

petka296
20. máj 2012

@janusha33 super, tak som rada, ze mame spolocny nazor 🙂

1982zuzka
20. máj 2012

Neviem či je to tým teplom ale mám pocit, že sa rozpadnem :( Normálne lutujem baby čo majú termíny júl-august-september. Chudence, tie si to inak vytrpia :(

petka296
20. máj 2012

@1982zuzka Moja, tychto poslednych par dni je neskutocne dlhych 😒

1982zuzka
20. máj 2012

@petka296 a to si predstav, že to kludne môžme potiahnuť ešte týžden - ved tým našim detičkám je v bruškach taaak dobre 🙂

katka1903
20. máj 2012

@1982zuzka Veru my mame este kusisko pred sebou ,ale ja uz mam pocit ze to nevydrzim....

petka296
20. máj 2012

@1982zuzka No to teda mozeme, ja mam uz dlhsie taky pocit, ze budem prenasat, lebo nemam ani poslickov ani nic 😀 Ale vies, ze sa nestazujem. No paradne im je v bruskach 🙂

pokito
20. máj 2012

@danculka24 neeee ☹ aj ked sa to stale objavuje ale uz sa dopredu netesim.........

janusha33
20. máj 2012

@petka296 Poslickov som nemala ani ja,ani mi brusko netvrdlo nic......a prislo to 11 dni skor.

petka296
20. máj 2012

@janusha33 ja som dnes 12 dni pred 🙂
a rodila si normalne alebo cisarak?