icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
21. máj 2012

@mwt noo tak toto som este nemala, takže by si sla každu chvilku rodit ?

danculka24
21. máj 2012

@szzuzka ja som iba ustne, ale urcite by som pockala kym skonci skusobka 😀

danculka24
21. máj 2012

@pokito tak este sa nechystaš ? no ja už som si bola zaplatit lekara, epi a priatela vraj zatial nemam platit, dnes bolo to moje dieta besne v brusku hadam aj pol dna, tak som jej zacala dohovarat že tak vo stvrtok je pekny datum 😀 že by sa mohla ukazat, odvtedy nekope, proste to dieta je este len v brusku a už ma ignoruje 😀

gugolina
21. máj 2012

@oxiba
@janusha33
@danculka24
@tiuska77 Dakujem kocky za povzbudenie 🙂 nemam to casto a davala som si pozpr hlavne na zaciatku tehotenstva ked to mal moj drahy ale nechytila som to a teraz 9 dni pred terminom 🙂 dufam ze sa ho rýchlo zbavim 🙂 noze byt ze zo stresu, nahanaciek a casto mam take hormonalne vykyvy raz mi je horko oný sa babusia v bundach inokedy je teplo ja sa zakrývam :D no co poblaznene telo 🙂 este raz dakujem 🙂

oxiba
21. máj 2012

@bazulda nie nechcela som foto, fotografka prisla za mnou ked mi nabehla horucka, takze som ju nemala chut riesit...

lunnka
21. máj 2012

@mimi ano na personal som mala stastie, kto ta odrodil?
inak dnes som bola u pediatra a zas mam hlavu plnu protichodnych informacii ohladom kojenia, co mozem co nemozem jest, milioooon veci sa na mna vyvalilo pocas jej prednasky ako z rychlika, teraz mam este vacsi chaos ako som mala.. ako casto dojcis mimi? a budis malinku v noci? mne bolo povedane ze nie castejsie ako kazde 2-2.5 hod, v noci nemam budit, moze spat ze aj 5 hod..uplny opak co som pocula acitala..a tiez ze mam kojit z oboch prsnikov v ramci jedneho kojenia, okolo 10-15min z jedneho..doteraz som kojila na striedacku raz z jedneho, raz z druheho, no neviem teda co mam robit..

lucyfuk77
22. máj 2012

... milovany anjelik sa nam kazdy vecer meni na mrzuteho certa ☹
Mame 3 mesacnu koliku - alebo sa to vola aj vecerny plac...

mimi
22. máj 2012

@lunnka u nas je to trochu zlozitejsie, kedze mala sa narodila predcasne, tak sme ju museli naucit papat z flasky. Tiez citam vela okolo dojcenia, kazdy mi povie nieco ine. JA som sa zacala riadit svojim instiktom, ucime sa dojcit, ale ked mam pocit, ze je malo napapana dam jej flasku. Ona nema problem sa prisat aj ked jej davam flasku, no lakt.poradkyne by mi urcite povedali, ze mam flasku zahodit. Dojcim ju ako si vypyta, aj kazde dve hodinky a aj tri. Vecer ju necham pospat, aj na novorodeckom pred nedavnom mi povedala lekarka, ze ju mozem nechat pospinkat. JA kojim z jedneho prsnika, nech si vytiahne zadne mliecko a ak si pyta dam jej aj druhy, alebo obcas dokrmim. Ale to robim ja, ked uz viem, ze neodmieta prsnik napriek flaske. Aj mne vraveli kojit 10-15minut z jedneho. Ku ktorej pediatricke chodis?
@lucyfuk77 aj my kazdy vecer placeme a dievcata vraj nemaju take koliky. Pri prvom som to vobec nepoznala.

janusha33
22. máj 2012

@mimi No my uz tiez placeme a maly je taky hlados,mal obdobie ze mu nestacil jeden prsnik,teraz mu uz staci lebo aj ja citim ze ich mam napate takze druhy prsnik odsajem.My uz davame feniklovy cajik lebo mame problem s kakanim a vcera uz musel zapracovat aj teplomer do zadocku lebo sanevedel vykakat,pucil sa trapil sa nariekal tak som mu pomohla troska.A zakon schvalnosti ze neviem zohnat rektalnu rurku,takze bude musiet babka doniest z prace.Uvidime co to bude dnes,vcera poobede sme od stvrtej bojovali a zaspal az okolo deviatej co som bola taaaak rada,lebo uz som zacinala byt unavena a nestastna z toho ze place.a v noci to bola pohodicka,napapal sa,odgrgol si a spal dalej.ale rano sme zase troska pomahali teplomerom.Asi prestanem pit mlieko.mam pocit ze to mu asi nerobi dobre,aj ked som vcera ziadne nepila.......ale ba...v kave som mala mlieko.Dnes som uz kupila original detsky feniklovy cajik a uz mu dame aj to.Mama tvrdi ze ci nie je zase az prejedny.Uvidime co vyexperimentujeme dnes.

gugolina
22. máj 2012

tak dnesna poradna za nami.... nic sa nezmenilo stale otvorena na 1cm cosi, Dr.mi povedal ze keby som na 2 cm tak zajtra ideme na to ,ze malinky je zrelý na porod, ma okolo 3100g, ale kedze niesme dost otvorení tak cakame :( dalsia poradna o tyzden 29.5, alebo keby sa cosi deje... takze cakame dalej.... malemu sa v brusku nejako velmi paci...

bublinka76
22. máj 2012

@lunnka Ja som si nastudovala kojenie z "mudrych kniziek", co sme dostali v porodnici, kedze prednasku nam urobit nestihli. Tam pisali, ze je dobre, ked dieta vypije cely jeden prsnik naraz,aby sa dostalo aj k zadnemu mliecku, kedze predne mliecko uhasi babatku smad, zadne mliecko je hustejsie, uhasi hlad. Preto ked striedas prsniky, dieta moze byt skoro hladne, lebo sa vlastne iba akoby len napije. Z druheho prsnika treba potom asi odsat, ak sa mlieko tvori prilis rychlo,aby sa nezapalil.

mimi
22. máj 2012

@lucyfuk77 davas maleho do MS? Moj maly uz stihol doniest chorobu a samozrejme mala mi ochorela 😢 chudatko, tazko sa jej dycha a hrozne kasle.

mimi
22. máj 2012

@bublinka76 suhlasim s tebou a ja to tak robim 🙂

alicia28
22. máj 2012

@gugolina aj ja som na tom rovnako, stvrtok idem na kontrolu a dufam ze budem aspon na 2 cm aby sa mohol porod vyvolat, tak som zvedava a tesim sa na stvrtok aka bude zmena a ci vobec nejaka bude 🙂

lucyfuk77
22. máj 2012

@mimi áno starší brat chodí do Mš, no má dobrú imunitu, tak ten len tak niečo nechytí.. o dva týždne ide do švp.
tak sa teší a k tomu má ešte sústredie a skúšku z aikida ... 😉

mimi
22. máj 2012

@lucyfuk77 ved aj moj maly sa dobre drzal a teraz chytil nadchu, ja a mala tiez. Ja som si davala homeopatika, tak ma to rychlo preslo.Davas malemu nieco na imunitu? Ja som kupila Imunoglukan. Inac, kupili sme odsavacku soplikov na vysavac, super vec, doporucujem. Mala ma rada, ked jej odsavam nostek, vobec pri tom neplace.

lucyfuk77
22. máj 2012

@mimi áno takú odsávačku máme aj my, mala som ju aj pri prvom - nevedela som si ju vynachváliť 🙂 na imunitu si dávame imunoglukán v období od novembra do marca. Potom už začína rásť "neumelé" ovocie a zelenina, tak to sa dopujeme tak...

babush
22. máj 2012

@janusha33 inak, odporuca sa aby matka pila tieto feniklove caje, pretoze ich ucinok sa ti dostane aj tak do mliecka a nakoniec aj malemu. Takze ho nemusis "akoby prikrmovat" cajikmi uz od narodenia. Ale nam napriklad pri starsej dcere praveze fenikel robil celkom sarapatu a mal opacny ucinok. Tak sme nasadili probiotika a to nam pomohlo postupne osadit crievko dobrymi bakteriami a tie davame doteraz preventivne aj pri starsej v urcitych obdobiach. Biogaia sa to vola a je to v kvapkach. Tak len pre info, ak by ste chceli skusit 🙂

janusha33
22. máj 2012

@babush Hej viem ze sa to odporuca pit matke, lenze vcera ked som ho vypila som si tak rozdrazdila zlcnik, co som sa divila,ved ten cajik ma pomahat pri takychto tazkostiach ale tak zlcnik je samostatna kapitola asi.Takze som kupila detsky feniklovy a bude ho pit Risko.Uvidime co to spravi.

janja2502
22. máj 2012

ahojte baby, my sme boli vcera na prvej poradni. Som sa cudovala, lebo maly pribral za 2 tyzdne kilo a vyrastol 3cm. Takze fajn. Len o chvilu ho uz nebudem vladat nosit na rukach, ked bude priberat takym tempom 🙂

gugolina
22. máj 2012

@alicia28 Drzim palce aby si bola na 2 cm ja som sla taka sklamana domov.... :(

stvura
Odpoveď bola odstránená
janinkad
22. máj 2012

Caute babenky...takze hurááá my uz konecne domka.ano az dnes,po 8 dnoch.Zltacka ,sviňa zapracovala,mala este aj slabo papala,trapime sa,aj s odsavackou,lebo nechce nejako chytat prso,teda ako kedy sa jej chce,taky maly jedosko.a tak som dufala ze pri druhom dietati to uz nebudem musiet znova prezivat.A ked me mohli ist uz vcera domov,zistili zase mne ze nemam dobre vycistenu maternicu,takze hop,na operacky,uspat a vycistit.Kedze mi skrz moje zily nemohli davat Metyl na stahovanie maternice,a oxytocin bol asi slaby.Inak pôrod bol rychly,o pol 10 som prisla na ambulanciu,spisali papiere,pustili vodu,otvorena som bola na 3,5cm a o 11.40 bola Livia na svete.A potom druhy den ze puknuta klucna kost,dalsi den ze ma stiahnutý krcny sval,asi zozlej polohy v brusku,takze treba poctivo denne cvicit s krkom,ale uz sa to lepsi.no a potom zltacka..Uz si robili zo mna srandu,ze to by nebol zdravotnik keby sa nieco nepokazilo.tak dufam ze uz bude len ok.a nech je slniecko,nech sa ohrievame .Asi to terz ani nestihnem docitat,co sa tu udialo..papa

lunnka
22. máj 2012

@stvule ahoj mala som jednu v porodnici, ale tym ze stale pocuvam nieco ine, ci uz z okolia, od lekaky, z knih, mam taky chaos... nastasie pribrala za 3-4 dni 40, tak dufam ze to robim dobre.. chcela som sa opytat- davas pit z jedneho prsnika a potom dalsie kojenie z druheho? moja pediatricka vravi ze mam z oboch v ramci jedneho kojenia.. a dalej riesim ci dat cumel abo nie.. cuca si prsteky, preto mi opat pediat. povedala nech tradsej dam cumel..no ja mam voci nemu vyhrady..co myslis? a budis na kojenie cez den? v noci ze mam nechat spinkat, ale cez den neviem, tiez mi je jej luto budit ju ked tvrdo spi... DAKUJEM MOC 😉

tiuska77
22. máj 2012

@janinkad gratulujem... tak už to máš za sebou..teraz si len užívaj 😉

lunnka
22. máj 2012

@stvura vid vyssie, napisalo mi to ine meno

janusha33
22. máj 2012

@lunnka Ahoj no ja tiez kojim ale v ramci jedneho kojenia z jedneho prsnika,troska trva kym si vytiahne aj zadne mliecko a ked vypije iba predne tak to je iba od smadu.Proti cumlu som bola aj ja ale teraz ho uz Riskovi davam aj ked mu velmi nereze lebo si velmi cmula prsty.Tak obcas mu dam cumel a upokoji si,najma teraz ked nas trapi kolika ho cumel troska ukludni....ked s nim zaspi tak ho aj tak vypluvne.

stvura
Odpoveď bola odstránená
verca007
22. máj 2012

dnes mam baby cely den brucho tvrde ako korytnacka pancier.. Az my vystreluju krce do stehien ale kontrakcie ziadne

pokito
22. máj 2012

@danculka24 ahoj danculka, nevadi ze sme si pokecali tak kratko, vsak som videla ze ti nebolo dobre...mne tiez bolo blbo, 50 ludi v takej chodbicke a vsetky okna pozatvarane, no uznaj...
Ja som tiez do takej pol hodky uz bola na ceste domov, tiez som si zaplatila epi aj mm pri porode...
Dnes sme boli v carrefoure, v nay, mc donalde, tescu, popozerali zvieratka kedze pri tescu je zas cirkus...a cakam ci ta prechadzka bude mat nejaky ucinok... 😉