Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
kočky, mna strasne boli pravy bok bruška. Ale ako vkuse, uz asi pol hodiny. Neviem, ci mam ist do nemocnice ci pockat na nejake ine priznaky...Zajtra mam poradnu. a asi dvakrat mi stvrdlo brusko. Co by ste mi poradili?Mam z toho nervy, lebo neviem, co robit...
Pomoooc mame tu opat koliku☹ mate daco osvedcene, co ozaj zabera? Prave sterilizujem dudlik...
ahojte 🙂 potrebovala by som poradit ohladom dojcenia,Gabriel mi az do vikendu krasne papal,nebol problem s prisatim,nezlostil sa proste pohoda.Obcas bolesti bruska ale urcite omnoho mensie ako u prveho syna.Od vcerajska mi nechce pit z praveho prsa,prisaje sa niekolkokrat potaha a z placom sa pusta a proste ho nehce a pritom mi mliecko ked si stlacim prsnik ide v pohode,bez tazkosti.Z laveho mi pije lepsie a aj menej sa na nom zlosti,v noci je to lepsie ako cez den.Gabriel mal zltacku a este aj ma pri poslednom merani na poradni mal bilirubin v kozi na hodnote 16 a z porodnce nas pustali z hodnotou 20,takze klesa.Cez den sa mi na mlieko hlasi tak po 3hodinach,v noci je to tiez tak 3-4hodiny.Len to zlostenie sana prsniku neviem co sposobuje☹((( som nestastna a smutna a stale mam strach a obavy ci maly dostatocne pribera ci mam dost mlieka a podobne poradite niekto?
@kisasonka83 nemas velmi naliate prsia ked ho ides kojit? Mozno mu to silno tecie a preto sa hneva... Mojmu vadilo ked som mala chrasticky na bradavke. A mozno este nie je hladny 🙂 , ci to nehrozi?? 😀
@kikusa8 no je trosku naliate ale doteraz mu to nevadilo az od toho vikendu,predtym mi tieklo silno to viem lebo chuda male starsne hltavo pil jak nestihal ten tok mliecka ale teraz uz pije v pohode tak neviem preco sa zlosti ☹
@pokito no ja som zvedava ako dopadnem v piatok na poradni, prechadzky ani upratovanie nezaberaju u mna, zacinam si mysliet že sa jej viac pači mesiac jun 😀
@oxiba Nooo s kolikou sa aj my trapime len nasa sa prejavuje cez den,v noci spi ako anjelik.Feniklovy caj a kakali sme za asistencie teplomera kedze som nevedela narychlo zohnat rektalnu rurku.A vylucila som zo stravy vsetko co obsahuje cokoladu alebo kakao,ryzu v mlieku si uz tiez odopieram,lebo ja nezjem jeden tanier ale vacsie mnozstvo a to mohol byt tiez problem.A takisto ma napadlo aj to ze ked som ho prilozila k prsniku tak pil velmi hltavo akoby dva tyzdne nejedol,tak som zmenila polohu,ze je cely otoceny na bok a troska vo zvislejsie,nie je uplne vodorovne.Tak uvidime co to dnes urobi ale v tejto polohe ako sledujem nepije tak hltavo.Tak mozno bol aj ten problem.A vcera dostal aj Risko feniklovy cajik lebo ked som ho vypila predvcerom ja tak som si rozdrazdila zlcnik,vcera som ho skusila zase ale som si dala troska medu a uz to bola ina znacka caju a dobre.V noci sa aj sam pokakal a spal ako babatko a teraz tiez este spinka.Tak uvidime co to bude dnes cez den.ale cumel sme tiez pouzili a upokojilo ho to a potom ho aj sam vyplul a zaspal.troska pomrncal ale zaspal.nepaci sa mi velmi cumel ale ked to pomoze tak preco nie.
po včerajšej poradni zas nič nové, vraj to už môže byť kedykoľvek, aká to novinka, keď sme už po termíne... takže len čakať 😒 a ak do pondelka nič, hlásiť sa na príjem. bábika veď už poď von, mama je už z toho čakania na nervy!
@kisasonka83 No presne aj nas tak hltavo pil ale to bol v polohe ked bol iba troska natoceny ku mne a skoro vodorovne.....tak som zmenila polohu ze je uplne otoceny na bok,este si podlozim vankus lebo uz zacina byt tazky a nozky ma tak spustene nizsie.Inac ked babatko hltavo pije sa vraj odporuca poloha ked ty lezis na chrbte a a jeho si prilozis v podstate bruskom.Vtedy mu mliecko len tak lahko nepotecie takze nepije tak hltavo lebo ho musi tahat,pretoe prsnik je v podtstae pod nim,kdezto pri inej zvycajnej polohe je prsnik nad nim cize aj gravitacia pomaha mliecku aby lahsie islo.my mame teraz taky stred ze su v jednej rovine a je to lepsie.nenahlta tolko vzduchu.
@kisasonka83 Len sa nestrachuj a nestresuj,drobcek urcite pribera a aj zltacka pomalicky odide neboj sa.Nema sopliky v nosteku?Aj my sme mali taky problem ze mal soplik v jednej dierke a z jedneho prsnika mi pil krasne a pri druhom troska potahal a sa pustil lebo nemohol dychat kedze mal tu volnu dierku naspodku a ta zapchata cez ktoru mal dychat bola hore ale nevedel sa cez nu dostatocne nadychnut kedze tam bol soplik.A tak sme soplik vybrali vatovou tycinkou a physiomerom a uz je dobre.Teraz mu stale kontrolujem ci nema ale aj tak ma niekde pri koreni nosa ale tak hlboko sa bojim az ist,ale kychanim to poposuva nizsie a to uz vyberiem.Skus ci ma nostek volny alebo skus nejaku inu polohu,mozno mu ta nevyhovuje alebo nemas velmi trvdu bradavku?
@stvura nam flaska nerobi problem, aj pri prvom sme to takto robili (bol predcasne narodeny)a kojila som ho 2,5 roka a vidim, ze mala nema problem flaska, prsnik. Aj jedna homeopatka mi vravela, ze to zavisi od dietata a este aj sestricka z rizikoveho mi potvrdila, ze nie som prva, co dieta krmi flaska, prsnik. Neviem, mozno tie predcasne narodene deticky su ine v tomto, kedze hned po narodeni nemaju vyvinuty saci reflex. Teraz mam malu choru, slabo mi papa, tak ju musim opat krmit z flasky, nic s tym nenarobim, ale v noci si krasne vytiahla z obidvoch prsnikov 🙂 Neviem si to ani sama vysvetlit preco je to tak, ale asi deticky co su na termin narodene, u nich to nemusi takto fungovat, fakt neviem, nie som odbornik...Pediatricka mi tiez povedala, ze ak treba, treba dokrmit, nebude mi predsa dieta na vahe stagnovat. V nemocnici som sa stretla s mamickami, co sa im predcasne narodili deticky a mali podobne skusenosti ako ja a jedna dokonca rok odsavala, maly sa jej nevedel prisat kvoli padnutym bradavkam.
Imunoglukan je pre starsieho, nie pre malu, to urcite nie.
Tak baby dnes sok v poradni, ze uz na 2,5 az dobre 3cm otvorena🙂) skoro ma vykotilo, netusim, kedy sa ta malicka tak posunula nizko🙂 tak uz len cakat, kedy to pride, ale uz mam trochen aj strach, juuj som zvedava.a muz aky je uz vystresovany, tomu ani jest nechuti, radsej som mu to ani hovorit nemala🙂)
@michalienka25 Ahooj, no ja by som pre istotu na poradnu sla dnes, ved nic za to nedas, ked pojdes o den skor, a aspon budes mat istotu, neboj, vsetko bude v poriadku, drzkaj sa
@stvura na poradnu ideme dneska tak uvidime kolko pribral,pokojny je jedine co ho trapi su koliky,ale je to omnoho menej ako u prveho syna.Gabko sa prisaje chvilku potaha a potom sa zacne zlostit a odtahovat o prsnika.Odgrgovat ho davam ajmenim polohu ale je to stejne.Zlosti sa,place alebo len 3xpotiahne a pusti sa .Pritom z laveho prsnika pije dobre a nezlosti sa.V noci ked je rozospaty tak z praveho prsa pije o nieco lepsie a aj to len v polohe poleziacky tak neviem kde je problem.Silny prud nemam,ked sa prisaje tak pije kludne nie hltavo.Takto mi pil predtym jak som mala velmi naliate prsia.Uz som skusala aj odstiekat aby bol prsnik volnejsi ale je to stejne tak neviem
Baby, tak zajtra uz idem na prijem do nemocnice.... Uz sa bojiiiiiim :( Dufam, ze to nejako zvladneme a maly sa narodi co najrychlejsie a bude zdravy!!!! Drzte palce. 🙂
@katkamiki jasne že bude držím palčeky a čakám fotku všetko bude dobre 🙂
@veronika66 Dakujem pekne.... Jasne, dam potom fotku 🙂 Len nech uz to mam za sebou 🙂 Este raz vdaka 🙂
@katkamiki jasne však si ideš po svoje zlatíčko tak sa teš aj ja sa už moc teším a to mi ešte ostáva 16dní 🙂
@veronika66 ved ja viem, bude to moja laska!!!! 🙂
@katkamiki a kam do nemocky idete ?
@veronika66 Do ziliny do nemocnice...
naša bambulka má 12 dní a ja svietim že dnes máme termín...heh bambuľka predbehla.

@janusha33 ale potom odsavas z toho druheho prsnika?
@stvura aha tak to je ina situacia, ked ti piju dve deti.. davala som z oboch jeden den a teraz zas len z jedneho..pokial mi nejak extra netvrdnu ze nemusim odsavat snad ostanem pri tom..kazde kojenie iny prsnik.. len preto, aby nepilo len predne mliecko.. a nechavam asi tak 20min, aj ked to nie je smerodajne, zavisi od dietata- moze vypit za 20min tolko co ine za 10..
cumel- no ved to, trapi ma to cucanie prsta- a neviem ci to je len hladom, lebo to robi aj ked ho davam prisat, najskor prsteky, musim mu doslova hlavicku nasadit na bradavku aby zacal pit a vytiahnut rucku z pusy. mama sa smeje ze je zvedava dokedy to bez cumla vydrzim.. dala som jej cumel len ked sme isli k lekarke a domov z porodnice, teda ked treba trocha vyjst von, ab ynejancila 🙂 neviem ci si teraz kompenzuje nieco tymi prstekmi.. ved a to ze sa mi nepaci ked vidim aj vacsie deti s cumlom v ustach..