Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 jak to ze ta tam uz nehaju ked mas termin zajtra? mne povedali ze az o dva tyzdne po termine vyvolavaju a hospitalizuju,,, kooho mas mudr?
Držím Vám palce kočky 🙂
@deni777 Havalda, napisal mi prijimaci listok na tento piatok do nemocky ak nahodou neporodim, ale aj tak nemyslim že na vikend by som mnou niečo robili
@danculka24 toho nepoznam ale tak mna si tam nenehali tak neviem a to mam termin uz davno ,, uvidis no nespoliehaj sa teda moc na ten piatok ale mas listok no zase na druhej strane asi aj nehaju,, je to take nahnute,, mne povedali ze maju plno, ze na cakacke su aj toe co uz porodili,,, takze je to tam tesne tesne no mozno ta niekde ubytuju neviem , ale ja som radsej isla domov, na co ked ma vyvolaju az 2tt po termine to mozem aj doma cakat
@deni777 no ved zacinam aj ja tak ratat že ma možno otočia domov a v pondelok nakažu prist, ja som sa ho nepytala na dalsi postup, ale pochybujem že by cez vikend nieco planovali, aspon si myslim teda, navyse ja sa ani neotvaram aj bolesti už prešli, nič sa u mna nedeje, na jednej strane radsej doma cakat ako v nemocnici, na druhej strane sa prenasania bojim a možno radsej byt pozorovana
@deni777 a to som planovala nadstandard ☹ vidim že vyberat sa nebude dat
@pokito no super!!! gratulujem!! tu beznadej ked ti zahlasia ze je na epi neskoro veeeelmi dobre poznam...ja osm z nicoho nic bola otvorena na 8cm a tvrdili mi ze malinku budem mat o 10 min pri sebe a tlacila som hodinu a pol....tiez s vyvolavackou takze preeeesne viem co su to za muky vyvolavacka...ale stoji to za to presne ako si napisala...tesime sa na prvu fotocku nech si samirku vyobdivujeme!skore zotavenie prajem a hlavne mleicko mliecko a mliecko ;)
@danculka24 Uvidis co ti povedia, mozno si ta tam nehaju na pozorovanie a ak sa to nerozbehne cez vikend tak ta pondelok vyvolaju,, ja neviem vidis u kazdej je to inak, mne povedia tak, tebe tak , ale zrejme sa tam stretneme teda ak budes na obyc izbe a nie na nadstandart lebo ja nemam nic zaplatene okrem PEDA
@sissmiss Ja som tak mala maleho od Velkej noci otoceneho a odmietal sa pretocit hlavickou dole.Pokial ti ostane tak,tak je to indikacia pre sekciu pretoze pri normalnom porode by mohlo dojst k stlaceniu semennikov a predpokladam ze nechces riskovat ze tvoj syn nikdy nebude mat deti.To take uz automaticky ide na sekciu.Ja som sa snazila nejak vyjednavat ci sa neda nejak otocit ale nedal sa.
@oxiba Hej to vybratie bradavky viem a bepanthen mam aj ja ten mi pomohol na zaciatku velmi.Teraz uz nemam chrasticky na bradavkach ale mam tak vytahane a citlive bradavky ze troska chladu a uz bolia.Uz som prisla ze najprv mu strcim troska dvorca dnua potom uz len dosupnem bradavku.
@janusha33 No aj moj muz prisiel z roboty dnes zaludocne chory ale on zjedol dnes hot - dog tak asi to mu poskodilo.Teraz zjedol slepaci vyvar a lahol spat ale vedro a vodu ma pri posteli.Zajtra nejde ani do roboty.Som donho strcila jeden pancreolan tak uvidime.snad mu bude zajtra dobre.No a to som sa tesila ze nemusim zajtra varit, nakoniec budem musiet lebo bdue doma aj otec aj muz.A mame zajtra prvu poradnu u pediatra tak som zvedava.
@deni777 hej vyzera to tak ze sa stretneme, aj ked ja dufam ze sa udeje zazrak do stvrtka 😀
Ahojte baby, neviete mi poradit ohladom kojenia? Kojim pravidelne, tak kazde 2 hodky, z oboch prs, ale jedna bradavka mi stale tvrdne, aj hned po kojeni je tvrda a boli. Druha je v pohode. Neviete, co mam robit?
@katkamiki Prisat sa prisaje ale problem je v tom ze iba na bradavku.Cize ju ma ako cumlik ale mliecko pije lebo neraz mu vidno v kutik ust mlieko ze nestiha hltat.....ale to si lahko vytiahne asi iba predne mliecko a zo zadnym je potom problem.Preto som uz prisla na jednu fintu ze mu najprv strcim do ust troska dvorca a potom dosupnem bradavku.Ale to iba na lavom mam taku bradavku a je aj vacsia ako na lavom.A stale na zaciatku si vytlacim troska mliecka aby bola zvlhcena bradavka a ide to potom nejak.Skus nahriat fenom.....len to je take ze sa zase zdrzovat nahrievanim.Co som citala tak sa ma co namenej oddalovat prilozenie ked je dieta hladne.Moj sa potom prisava jak taka mala pyrana ze keby mohol tak by zjedol cely prsnik. 😀
@danculka24 no cooo uzz??? 🙂 🙂
@janusha33
@katkamiki baby no riesim podobne, bradavka mi netvrdne, ale zas ich mam fest citlive (ako si jani pisala, ked vyjdem na vzduch, ze zafuka, stipu riadne, davam si pozor aby neprechladli 🙂 ja viem, ze by sa mala malinka napit ked sa zobudi co najskor, ale nie je to realne, kedze musim najskor prebalit-vtedy reve ako tur-, lebo ked som tzo robila naopak, po kojeni prebalovacka, zas sa mi zgrcla pri tom najma ked som umyvala zadocek pod vodou.. stale riesim kedy prebalovat a vymyslam..aj preto, ze sa mi pokadi do cistych plienok sekundu nato, ako prebalim..
a nestava sa vam, ze vam babo akoby chripelo po nakrmeni? ked ju odstavim od bradavky, na odgrgnutie, chripi a take pisklave zvuky vydava..cudnee
ahojte majovky, nam sa narodil 27 maja o pol siedmej rano v stiavnici maly timon a vazil 3700g..stale sme v nemocnici alee tesime sa ze nas dufam vo stvrtok pustia domov.
Porod bol fajn aj ked trval 10hodin
@lunnka Jaaaj to je bezne.....nas chripi aj pri krmeni lebo ma sopliky v nose ale ich ma niekde pri koreni ze ich neviem s nicim vybrat tak ked mu cistim nostek tak sa troska rozkycha a vtedy sa troska posunu.No to aj nas reve vtedy preto ked pocujem ze uz mrauci ze sa uz budi tak ho rychlo prebalujem a tiez som na to napalena ze niekedy tolko co ho prebalim a zacnem krmit uz mi striela do plienky ale to mama hovorila ze to nic ze to mam nechat tak.Po krmeni by sa malo co najmenej s nim manipulovat aby negrcal.Ale tiez ked ho dam odgrgnut tak sa puci,az je niekedy bordovy a potom si odgrgne a to mraucanie nas to robi aj pocas spanku.
@janusha33 jani stokraT VDAKA ZO SRDCA MI VRAVIS PESNE TO IST AJ NASA len som tu na fore citala co sme to za matky nechat male v hovnach..no len to je aj o nahode ked kojim to citim ako pusta pod rukou 🙂 ale keby som si to nevsimla ani neviem..a stale ju rozbalovat z postoliek a kontrolovat ci nalozila t by som ine nerobila..ved tie pampersky musia nieco vydrzat a nenechavam ju neprebalenu dlhsie ako tri hodky..take mame cca intervaly..
co sa nosteka tyka, vcera som trocha chaosila, lebo sa mi zgrcla nosom riadne a potom sa jej tazsoie dychalo.mam odsavacku na vysavac, ale este sa to bojim spojazdnit a asi ju treba najskor sterilizovat, no pisu ze len v dezinfek. roztoku nechat na 10min, ja som myslela ze dam do mikrovlnkoveho sterilizatora a tam pisu na krabici ze sa odsavacksa nesmie v mikrovlnke steril..baby mi pisali ze mozem aj len pod horucou vodou, asi sa s tym nebudem az tak parat. skusala som len tycinkou vycistit ale nejde to velmi.. a mam pozicanu rucnu odsavacku s balonikom no este som tiez neskusala..
takze suhlas tiez si myslim ze len nech negrcka readsej prebalim pred kojenim-casto mi aj pri tom zaspi takto by som ju musela budit na prebalenie.. a ritku umyvas zakazdym ked sa pokaka pod tecucou vodou?
ahojte majovky, nam sa narodil 27 maja o pol siedmej rano v stiavnici maly timon a vazil 3700g..stale sme v nemocnici alee tesime sa ze nas dufam vo stvrtok pustia domov.
Porod bol fajn aj ked trval 10hodin
@lunnka nie,ritku utieram vlhcenymi utierkami a stale vecer sa okupka,pekne ponatierammlieckom lebo sa supinkuje a sa napapa,ogrcne a je tuhy.ta tepla voda ho tak troska utlmi....myslim ze staci ked to das do nejakej misky a zalejes vriaou vodou ale to prevaris.ja tak sterilizujem vsetko a zatial nic riskovi nebolo.ja cistim nostek vatovou tycinkou navlhcenou fyziologickym roztokom.
@deni777 aaale kde, nič sa nedeje ☹
@janusha33 my sme sa tiez riadne supili, ale brutalne, tak sa kupeme len kazde tri dni a natierame oliv. olejom.. neviem o tych vlhcenych som citala ze len v nudzi, ja nimi utieram len v noci, cez den poctivo beham k umyvadlu, ale myslim ze ho nespravne drzim-neplace sice, len kym si ho nastavim do spravnej polohy no ako s macatom 🙂
@janusha33 aha dakujem krasne za odpoved, tak napr.ja som citala ze hrach nemozem a pradajky (ta je silny alergen) a v porodnici nam naservirovali na ranajky celu paradajku a na obed zas paradajkovu polievku, ale aj hriby nam tam davali ako prilohu k masu...takze asi tak...

@deni777 ja viem termin mam zajtra, ale už som taka nervna že už nech to pride, ak nič mam ist v piatok sa ubytovat a som zvedava ked si pisala že maju v nemocnici plno či ma neposlu aj domov na vikend