Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby, ako casto cikava vase babo? Moj pije o dusu, nakladie riadne, ale mne sa vcera zdalo, ze za cely den nic nevycikal. V nemocnici cikal, ale ako sme vcera prisli domov, akokeby nic. :( ani dnes este ziadna cikanicka. :( stale na to myslim a trapi ma to.
@janusha33 dnes som mala uz na narajky pripravenu cervenu papriku, ale este raz som prebehla zoznam co radsej nie a nakoniec som ju teda dala naspat do chladnicky.. ale postupne skusam jest aj ja viac a viac.. lekarka zakazala uhorky, tie jem-olupem a je to, nic sa myslim nedeje..pucit sa puci stale, ale keby to bola kolika asi inak vyvadza.. inak ked uz o kakani tak podme hlbsie :D moja ma taku rioedku stolicu, najma zltu, v noci som si vsimla ze menej a je skor zelena..je to ok? mne to pride ako ked je hnacka, len voda ide, dufam ze to take ma byt.. uz sme vyssi level, rozoberame hovienka a ciky 😀
@katkamiki to ani ja neviem, niekde pisu ze to mame pocitat..to ako??!! ved pampersky vsetko vsiaknu, to mam ako odsledovat?? moja casto cikne pri resp. tesne po prebalovani co sieste stihnem vcas vsimnut, plienka by mala byt ze tazsia..ale je to naozaj umenie zistit ci cikala niekedy..
inak baby vcera sme boli na kontrole u doktora..sme v poriadku..iba balit musime nasiroko...povedal, ze kojit mam cez den kazde 2...2,5hodiny,ze hej nemam davat skor ako po dvoch hodinach,ze sa uzeniem a pridem o mlieko..ze pre kazdu matku je to stresujuce..mozno nie teraz,ale ze za chvilu by to tak bolo, ze pridem o chrbat a budem v strese,lebo si neodychnem a nic nespravim,na prechadzku nepojdeme lebo sa budem bat,ze kde ju nakojim...a tak..ze uz ju treba navykat na taky rezim..cez noc nechat spat a potom kojit,ked sa zobudi...inak on bol primar vyse dvadsat rokov na novorodeneckom-nedonosene deti mal na starosti...tak urcite vie co hovori...tak zaciname novy rezim...v noci sa budi po 3,5hodinách a dnes zacala mrnkat po hodine kojenia,tak som ju dala do kocika a povozila po dvore,tak zaspinkala,tak ju potom nakojim...tak uvidime ako to bude..aj mamina mi hovorila,ze oni nas tak nekojili,ze kazdu hodinu...ze sme tiez mali taky rezim po dvoch troch hodinach.....jasne ze nie presne dve hodiny zakazdym..ale nie stale na prsniku zaveseny...co si o tom myslite?
@janusha33 ona ked je hladna tak si vie chytit pekne prsnik ibaze fakt to byt cely den s dietatom na prsniku...bufs...skusim vydrzat do zajtra bez toho cumla uvidim co mi zajtra povie pediater, ona sa tiez s cumlom vie pekne ukludnit len ja mam paniku z cumla lebo vidim ze sa horsi v chytani prsnika ked ho ma...aspon ze moja dcera nie je jedine ucmulane babatko...cmulaniu zdar 😎
@kwatka
@gugolina
aj ja som este neporodila. A po vcerajsej poradni to vraj v najblizsich dnoch na porod ani nevyzera. Babo este celkom nenalieha na krcok, otvorena som na 1,5 cm. No asi budeme nakoniec junovi 😅 Ale vydrzali sme to 9 mesiacov, tak tie 2 tyzdne uz budu malina 😀 .....aj ked momentalne taky pocit nemam 😖
@gugolina budes neboj sa, porod sa ti razom vymaze ;) este si pospi kym mozes 🙂
@zlobinka tak snad ano 🙂
no a co sa tyka tych rad- presne to povedala moja pediatricka- krmit kazde 2-2.5 hod,v noci nebudit, len pokial by spala extremne dlho, (moja si nakoniec navykla na krmenie cca kazde 3 hod- aj v noci, prip. 4hod a nebudim, necham pospat, kym sa sama prihlasi..ked spinka azacne mrnkat, necham pockam, velakrat sama aj prestane, az keby zacala plackat idem pozriet.. aked place tak hod po kojeni, mne pomaha ked ju chvilu prilozim na prsnik, ona sa upokoji a zaspinka..a balit mame tiez na siroko a pockat co povie ortoped po sone..
@lunnka Myslim ze ta stolica je v poriadku,aj nas ma taku.Niekedy je hustejsia a niekedy je redsia.....ako kedy a tiez je niekedy troska do zelena.Ale myslim ze som niekde citala ze je v poriadku ak je zlta.Maminy sa uz nepytam lebo jej parketa su novorodenci a Risko uz nie je novorodenec a aj ked mala tri deti vtedy bola ina doba.Ale dnes sa mi pacilo ked ho nevedla utisit.....som sa smiala ze no uz aj s tebou cvici....a hned sa pytala ci mu moze dat cumel.Tak hovorim nakolko je v suchom a je napapany tak mozes.Potrebuje sa len upokojit.Inac super ze piseme aj dalej po porode aspon viem ze nie som sama s tymi problemami a mindrakmi a tym vsetkym a sa mozme poradit navzajom co a ako.
@zlobinka No ja s atiez tak snazim ze minimalny odstup 2 hodinky ale nie stale sa to da.Tak asi ho to budem musiet naucit cize bude par dni urevany.Lebo mne sa zda ze pribral az velmi.Ked sme odchadzali z porodnice mal 2690 ci ako a teraz po mesiaci mal 4300.Nie je to vela?A tiez mam pocit ze v noci mam viac mlieka ako cez den,lebo v noci citim aj viac napate prsniky ako cez den.To asi preto ze cez den asi viac kojim alebo co.No nic,prejde na novy rezim.A pritom bude nevyhnuty asi aj cumel lebo on je taky ucumlany...
@zlobinka Mne tiez kazal lekar cez den kazde dve az tri hodky a v noci urcite nebudit...A to je nasa predcasniatko. 🙂 A krasne pribera. Takze je to urcite v poriadku. Aspon sa vyspime a mame viac sil cez den. 🙂 Co sa tyka tych prechadzok a kojenia, tak ja som uz zopar krat kojila vonku :D Nuz co s nou ked si zmyslela, ze namiesto po troch hodkach chce papat po dvoch ;)
@stvura Mne lekarka v porodnici hovorila, ze kazde dieta je ine co sa tyka cumlika. Su deti ktore su cuckave a proste to potrebuju a ze ked budem vidiet ze si dava palcek do pusiny, tak mam urcite davat skor cumlik. Od toho ju lahsie odnaucim. A nasa veru cuckava je. Tiez som povodne nechcela cumlik ani kupovat, no ked vidim ako ju ukludni a ako si ho drzi a cucka, tak to uz neriesim. Kojenie nam to tiez vobec nepokazilo.... Co vobec nedavam je flasa. Ked jej davam vodicku, tak len s lyzickou. 🙂
@lunnka Jaaj tak citlive ich mam poriadne a tiez citim ked maly chnapne jak taka mala pyrana po bradavke.Ale ked je dobre prisaty tak to neboli,ale ked je nedobre prisaty tak boli aj kojenie vtedy vyberiem a skusime znova prisat a potom uz pohoda.Chrsaticky som mala na zaciatku este v porodnici ale bepanthen pomohol.
@leonna Ja som teraz zacala s falsou lebo sme dostali na poradni vitamin D a K v kvapkach a mi odporucili odsat si troska mliecka a do toho kvapnut a tak mu dat vypit takze teraz rano odsajem troska mliecka dam mu cicnut s prsnika a ked uz vidim ze uz sa len bavka respektive uz zaspava tak vytiahnem,dam ho odgrgnut a dostane este flasku s vitaminmy a hotovo.....my totizto papame na 3 etapy teda mame dve prestavky na odgrgnutie.ale iba cez den tak papa....v noci presne 20 minut a je tuhy a este si aj odgrgne
@janusha33 To ste krasne pribrali....Nasa ma 3600g po siestich tyzdnoch. Ked sme isli z porodnice mala 2430g. Takze proti nam je to dost, no podla mna je to v poriadku. Co ti povedal lekar? Nam povedal, ze babatka aj viac priberaju, ale ze sa nemam bat, ze je to uplne v poriadku, ze hlavne ze pribera... 🙂
@ss225 @stvura no mne tiez presne toto pediatricka hovorila ze 2-3 hod....ale moj maly si niekedy pyta aj po hodine..alebo na ukludnenie pred spanim. A dnes som mu skusala nedat a tak sa pucil 😒 takze ja rasej budm tiez na poziadane urciteho nemam na prsniku cely den. Ved ani nespinka ako stroj 🙂 niekedy pospi 2, niekedy 4 hodiny. A ked spi dlho je aj viac hladny.
Inak aj vase babatka su tak dlho hore? moj 2x za den - skoro rano po noci a potom predvecerom - aj ked sa napapa, mrnci a potom sa pozera dookola, neskor ho masirujem, dam na brusko, hrame sa, je bdely 1,5-2hodiny, papat uz nechce iba si kratko cucne a az potom zaspi 🙂 mozno, sa pytam blbost
@janusha33 ani ja este nezvadzam pevny rezim, skor sledujem jeho rytmus..celkom je to podobne no niekedy v noci spi dlhsie, niekedy sa budi castejsie 🙂 dnes bola pohodka...2x sa v noci zobudil na papanie a potom skoro rano lebo bol pokakany
ahojte, tak davam aj nase miery, po 3.tyzdnoch ma Linda 4.040 g a ked nas prepustali z nemocky, tak mala 3.080. No dobra je to papkoska 😉 som s nou spokojna. Inak je to celkom narocne u nas. Linda teda dost place, ked to porovnam s Leou a chce sa stale nosit a mat 100% pozornosti, babenko moje. Co sa samozrejme pri 2. rocnej vichrici absolutne neda. Takze sa satkujeme a to celkom dost a uz si pomaly aj zvyka na kocik, co som velmi rada 😀
@janusha33 my davame vigantol aj kanavit do umelohmotnej lyzicky, kde si trosku streknem mliecka a supnem to do malej 😀 lebo na flasky neni cas 😎 Ale pri prvej som to robila presne tak ako ty.
Inak vas vsetky pozdravujeme, dufam, ze sa vam aj drobcom dari dobre, a pridavam fotku Lindusky, ked neplace a spinka, lebo su aj take chvilky 😀 😎 😉
@leonna Tak on len pochvalil ze krasne pribral ze ci kojim.Tak hovorim ze ano ze poctivo,ze kazde dve az tri hodiny a v noci obcas sa stane ze aj 4 pospi.Tak ze vyborne a ze ci mam mlieko,tak hovorim ze zatial mam a robim vsetko preto aby som mala aj nadalej.Ja len som sa zlakla ze ci to nie je nejak vela,lebo uz mama ma minule vystrasila ze on ma jake tucne brucho ze to nie je dobre.Tak uz viem ze prd o tom vie co je pre mojho syna dobre a co nie.

@lunnka no cokoladu si dam aj ja kocecku pre chut.nech si maly zvyka lebo aj kakavko lubim tak nech si na to zvyka.