Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 Neboj, aj ked nic neodislo, pokojne mozes z nas troch porodit ako prva 🙂
Zajtra drzim palce, ked uz nastupujes, asi ti budu coskoro vyvolavat.
@bublinka76 dakujem sama neviem co budu so mnou robit, som sa nepytala len oznamil že v piatok nastup, aj sa tešim aj sa začinam bat
@danculka24 nieje to podmienka ze to kazdej odide.... niekomu odide rovno s plodovou vodou... drzim palceky zajtra budem na teba mysliet 🙂
no konecne som sa dostala aj ku konikovi: Karolínka sa narodila 22. maja o 20:30, potrapila na takisto ako Paulinka takmer den, po dvoch vyvolavackach a asi 5 hodinovom podavani oxitocinu, ale stoji zato - je uzasna a veeeelmi ju lubime.
@janusha33 Jani nam robili test na sluch v nemocnici a lekarka povedala,ze ho ma super a Leo vobec na nieco nereaguje,moj pes mu zasteka pri uchu a on nic,vysavam,ide telka,dokonca vonku boli zbijacky a on si kludne spinka a tiez este nereaguje na piskanie,kazde babo je ine,neboj,daj mu cas 🙂
@lilianka1199 teraz zistujem ze on reaguje ale sa neotoci.lebo teraz ho mam na rukach a som zapiskala tak zazmurkal s ocami,cize reaguje.mi odlahlo.
@janusha33 neboj,oni este maju tazku hlavku,este sa tak neotacaju 🙂....
@danculka24 podla mojej skusenosti zvyknu prvy den nastupu urobit vysetrenia, niekolkokrat denne budes chodit na monitor ci mas stahy a budu sledovat srdiecko babatka a na dalsi den zacnu vyvolavat. Vychadza to sice na sobotu, ale to myslim nevadi. Nebudu ta tam drzat zbytocne, kazdy den tvojho pobytu predsa nieco stoji.
Tak nech mas rychly a lahky porod, a neboj sa o chvilku mas to najhorsie uspesne za sebou a to najkrajsie pred sebou (vlastne v naruci😉
baby, co ked ste stale zavreta ... co robia vtedy? musis sa ist na cisarsky, prip, je zlozitejsi porod?
@bublinka76 Co sa tyka satiek a nosicov, vakov - kazdy lekar ma na to iny nazor. Podla mna to babu neskodi, ved aj v brusku bolo stocene a predsa v ergnomickych nosicoch babatko nesedi ale je v klbku a oprete o mamu. Skor ide o mna, ci to zvladnem 🙂 ja sa tiez bojim, ze co ako kocik...chodia sice nizkopodlazne busy ale do centra mi idu iba trolejbusy a tie maju vysoke schody. Mna jazva boli pri zohynani a aj chrbat, no neviem preco, ci z toho ze ma taha moje brusko a prsia dopredu 😕
@janusha33 no neviem praveze co si kupit, vyskusat nemozem, nemam nic doma.
Som myslela ze aj v starej nemocke robia vsetky vysetrenia.
@keira podla toho kolko prenasas a a ako je na tom babatko. Ja som bola dlho otvorena iba na 1prst . A musela ist na cisarsky, lebo maly uz bol v nepohode (velky plod, malo plodovky, malo sa hybal) a mohol sa pridusit. Nechceli risknut vyvolavacku. No ak je vsetko fajn, vyvolaju ti porod.
@alohim ja som mala nosic, v ktorom maly "sedel", oprety hrudou o moju hrud. Tie v ktorych lezia su asi vporiadku,neviem. Myslim, ze aj satka by mala byt fajn. Aj ked asi, co lekar, to nazor.
@alohim No robili aj uska ale sa im pokazila ta sonda a je dost draha takze samozrejme novu nemaju preto uz nerobia oni to vysetrenie ale musia si to rodicia poriesit.No vies ano v brusku je prirodzene v klbku ale po narodeni sa prirodzene vystiera takze nie som si ista ci pre ten chrbatik je fakt ta satka dobra.Ja by som do satky nedala.By som sa bala aj kvoli chrbatiku aj kvoli namahaniu a rozvoju svalov,bala by som sa zeby neskor mohlo mat skoliozu pretoze by boli nespravne namahane svaly.
@alohim satky, nosice su ok, babyvak myslim to mas len cez jedno rameno, preto sa ze neodporuca z dlhodobejsieho hladiska kvoli nepohode maminy, tie nosice su super- prave nedavno som si kupila, ale napriklad ergo carier potrwebuje novorodenecku vlozku, tak ja pockam do 3.mesiaca kedy by mala uz mala drzat hlavku.. co sa uplne neodporuca su klokanky, male tam ma zlu polohu.. a satky ze su super ale pre mna trocha neprakticke- som pohodlna viazat a nepaci sa mi ked tie konce visia ;)
http://nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/vyhody_jedn...
@janusha33 a ten vigantol nam kazala dr. kvapkat 2kvapky priamo do ust pred kojenim, ja davam do trosky mlieka na lyzicku aj s tym zapasime, je bohovska vzdy ked chceme dat vitaminy silno stisne usta a ani za nic otvorit 😀 berieme aj cebion kazdy den 4kvapky a raz do tyzdna kanavit..
inak co som vcera pisala ze dnes neplati co platilovcera mala 3hod. intervaly, od dnes uz 2hodinove..uvidim co bude v noci, vstavat kazde dve hodky ma zabije..
@gugolina
@bublinka76 kočky dakujem, tak isto držim palce, nech sme doma co najskor s junovcatkami 😵, držtee saaa
@tinci gratulujeeemmm
@lunnka Aj Risko ma cez den taky dvojhodinovy interval ale v noci ma tak ze prvu polku noci prespi po novom,sa budi az po polnoci a od polnoci kazde tri hodky je hore.Kanavit mame aj my aj Vigantol.Na uska pojdeme v pondelok a uz jednom vrzom skocime aj na ortopediu.Som vcera postrehla ze reaguje lebo ked som ho mala na rukach a som zapiskala tak mrkol ockami,takze reagoval len neotacal hlavicku za zvukom.
@danculka24
@bublinka76 snad to bude u vsetkych uz tento vikend 🙂 drzim palce kocky 🙂 nech su nase junovčiatka uz s nami : ) nech to mame rýchlo a relativne lahko za sebou 🙂
@janusha33 ano to bude dobre oni su este nemotorne ked nemozu velmi regulovat pohyby, nic sa neboj..ale si ich pozorujeme :-d ja som zas vcera trocha stuhla ked som jej nasla pri duhovke taku cervenu ciaru..akoby presknutu zilku v oku ale taku hrubsiu..preletel mnou strach ci nema nieco s ockom, si ma mala vidiet ako som robila vsemozne testy ci vidi na to ocko..no nech ziju uzkostlive mamy! 😉
@keira mna prijali na 11ty den po prenasani a oznamili mi ze este ani krcok sa mi nezacal skracovat, cize trebalo skratit krcok a potom sa zacat otvarat, dali mi zo spodu nieco podobne tamponu bolo to naplnene hormonom ktory som mala mat v sebe 12 hodin ten mi mal zacat skracovat krcok a na druhy den to mali zopakovat na otvaranie...no a malinka sa narodila v ten isty den aj ked mi povedali,z e je nemozne aby sa narodila do 48 hodin...prisli kontrakcie o 15tej poobede a o 17.32 bola malinka na svete, nebol cas ani na epidural...o tretej zacali kontrakcie o 15.45 ma zobrali pozriet sa na to ako sa mi skracuje krcok a to som uz bola z nicoho nic na 8cm otvorena....rodila som prirodzene a ako vidis expresne rychlo aj ekd som uz mala pocit ze vidim svateho petra s klucom v ruke stat pri brane 🙂 ...ale stalo to za to
41tt+4...som mimo Slovenska a tu ak je vsetko v poriadku cakaju do 41+4...bolo to uz na nervy to cakanie
No Risko sa nam vysypal na jednom licku viac ako na druhom.Mama tvrdi ze to bude z prasku,lenze prasok pouzivam ten isty a doteraz nemal nikde nic.Mama ze to ma z plienky co ma pod hlavickou ze mu vadi prasok.Lenze plienky stale aj zehlim a periem na programe kde je dvojite plakanie.Ja som toho nazoru ze to moze byt z toho ze ked si v noci blinkol a som to nezistila a mal licko na tom mokrom takze to bude z toho.Co si myslite z coho to moze byt?
@lunnka nakoniec som bavak vylucila lebo si nechcem znicit chrbat. A uz sme sa rozpravali s manzelom...ideme do toho ergonomickeho nosica (manduca), ma aj novorodenecku vlozku a nozky bude mat pekne nasiroko ako v postlkach, takze aj na klbiky dobre to bude. Som zvedava ako sa malemu v tom bude pacit.
Sa chcem opytat na skusenost s odpadnutim pupceka...malemu som predvcerom dala na radu doktorky postolky no podrazdilo mu to pupcek, zacalo to mokvat, dezinfikovala som liehom. Uz to chvalabohu zasycha, a sa oddeluje tak sa tesim, ze konecne odpadne. Mam mu uz dat postolky ci este pockat kym odpadne pupocnik?

@bublinka76
@gugolina mne nič neodišlo stale, nemam žiadne bolesti, šlapem schody a nič 😀, zajtra mam nastup do nemocky