icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
1. jún 2012

@alohim Nas mal postolky od zaciatku a este aj teraz ich ma.Pockam este do ortopedickej kontroly a ked povedia ze netreba tak sa potesime a zbavime sa ich.A pupok pekne odpadol,zaschol,tiez sa nam raz troska podrazdil ale potom to preslo.

babush
1. jún 2012

@alohim nam odpoadol pupcek este v porodnici, asi na 3.den a to som postolky este teda nedavala. Ale keby mi ich podrazdili, tak pockam kym odpadne a potom az balim na siroko. Treba liehom cistit 2x denne, ale to urcite vies. Nam sa podrazdila ranka po pupceku, ked som pampersku na pase vyhrnula, neviem ci vies co myslim. Ale ked som to necheala take dlhsie (az po prsia 😀 ) tak to bolo v poriadku a to som potom len prekryla bavlnenou plienkou a postolkami a vsetko uz bolo v poriadku a bez podrazdenia.

lunnka
1. jún 2012

@alohim ano super manduca bola tiez moj favorit...nakoniec som kupila ergo, nasl SOM za vybornu cenu a dizajnovo sa mi pacil viac 🙂.. aj ked mozem pouzivat az neskor 🙂

lunnka
1. jún 2012

@alohim my mame postolky od zaciatku, pupocnik odpadol po 2tyzdnoch, snezila som sa, aby bol prekryty plienkou co je v postolkach, neboj nic sa nestane

alohim
1. jún 2012

@babush jasne, cistim liehom...aha takze ty davas aj bavlnenu medzi postolky a pampers, no mojmu sa to nepacilo bol taky spareny, teplo mu bolo, tak som dala na pampersku pstolky a ten okraj postoliek mu podrazdil pupcek. Ja podhynam pod pupcek pampersku, no uz-uz to odpadne, tak musime vydrzat.

alohim
1. jún 2012

@lunnka aj Ergo je super, to je to s kapsickou ze? ja a uz tesim ked ju kupime;) no zarove mam aj obavy z nazorov konzervativnejsich z okolia, ze "takto babatko vlacit skrutene" no mnohi sa nerozumeju a pletu si to s klokankami, kde ma dieta ozaj zatazeny chrbatik - nasla som porovnanie klokaniek a ergonomickych nosicov: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015055...

alohim
1. jún 2012

@lunnka no vdaka..dufam ze klbiky budu ok, kedze maly ma 10dni a postolky sme mali z toho iba den.

babush
1. jún 2012

@alohim ano, ved o tom je to tzv. balenie na siroko. Na pampersku das bavlnenu plienku a tu uchytis postolkami 😉 Inak my ideme v pondelok k ortopedovi, tak som zvedava, ci este budeme davat alebo stacilo. A to sa aj nosime v satke dost casto, lebo mala je tam najkludnejsia a nemrnci stale 🙂

alohim
1. jún 2012

@babush vdaka🙂 no ja uz si pripadam ako hlupa prvorodicka😀 kazdy mi inak hovoril /porodnica/ pediater/ ze ako balit-nebalit 😒 tak dnes mu idem dat medzi aj tu latkovku nech sa deje co deje 🙂

oxiba
1. jún 2012

@alohim ahoj, mojmu malemu odstranili cely pupocny kyptik este v nemocnici, nam zakazali pouzivat lieh, ze iba cistou vodou umyvat.. No pri prvom synatorovi, som myslim prekryvala pupcek po cisteni liehom gazovym stvorcekom z lekarne, plienocka v postolkach to este prekryla, takze nebol problem.. Postolky zatial nedavam, uvidime co nam povedia na USG bud. Tyzden 🙂

My sme kupili nosic myslim, ze redcastel este pre Petka, nepacilo sa mu v nom a odmietal ho tak intenzivne, ze sme sa smiali, ze na nas poslu susedia socialku, bol v nom dokopy 30min., dnes sme ho skusali pre Maximka, zatial sa netvaril nadsene a bojoval rovnako ako starsi brasko.. Zatial su to vyhodene peniaze.. Uvidime, co urobi na dalsi pokus 🙂

michalienka25
1. jún 2012

@gugolina @danculka24 Tak nech to máte kočky čo najskôr za sebou 😉 .
@stvura no tak veru, miery sú ohromné. Však aj ten pôrod bol "ohromný"... 🤐 . Ale tak chválabohu sme obidve tu, zdravé, tak to je základ...

lilianka1199
1. jún 2012

@alohim ja mam doma uz manducu,skusala som v nom maleho ked mal 3,5kg,kedze tam je ta novorodenecka vlozka.2 min.plac a potom tam spinkal. Len ja som mala a chuda a ta manduca mi pride velka pre mna a ked vzadu prekrizim tak to nejako nesedi.Neviem si to nejako dobre dat..... 😒

lunnka
1. jún 2012

@alohim urcite aj s latkovkou- medzi pampersku a postolku- ako pise babush..tak nam to ukazali este v porodnici..tu latkovu povytiahnut aby sa neodierali nozicky o postolku a mala by mat nozicky do praveho uhla zohnute
a ano Ergo ma taku striesku a kapsicku..ja uz vydrzim do toho 3.mesiaca nejako uz sa tesim ked vyskusame 🙂

katkamiki
1. jún 2012

Baby, ako kojite vase deti casto? Moj by jedol aj kazdu pol hodinu. Nie vzdy, ale niekedy ma stavy, ze by jedol stale. V noci vydrzi aj 3 hodiny, ale cez den je to hrozne. Davate mlieko ked si vyziada, alebo drzite strikntne nejaky casovy interval? Doktorka mi povedala, aby som minimalne 2 hodiny mala odstup, ale niekedy sa to fakt neda, vresti ako pavian 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
mandarinka34
1. jún 2012

@janusha33 a nemoze mat potnicky nas maxik spinkava po novom na brusku a sem tam mu vyskocia na licku na ktorom spinka viac drobne pupaciky.maxik sa mi tak obsipal na chrbatiku tiez som myslela ze prasok ale nakoniec som zistila ze to bolo s olejceku lebo po kupani som ho natrela avirilom a dala mu pyzamko on sa mi spotil chrbatik nedychal a on plakal jak o zivot ked som ho vyzliekla skoro som odpadla.pomohol znovu kupel iba vo vode a zasypala som mu chrbatik detskym pudrom uz tri dni ho radsej neolejujem.a puder radsej pouzivam na chrbatik.

janusha33
1. jún 2012

@mandarinka34 Nie to nie su potnicky.....to su take cervene vyrazticky,pri a po placi su vyraznejsie,pocas spanku troska menej vidno.Ale zrejme to bude z tej plienky ze sa v noci pogrcal a som na to neprisla a sa mu to otrelo na tvaricku.Som mu to natrela sudocremom uplne tenulinkou vrstvou tak uvidime a si teraz davam pozor na to grckanie aby s tym neprisiel do styku.A som zakazala akekolvek bozkavnie tak babka teraz trpi a je jemne urazena.Ale tak proste je logicke ze ked je vysypany na lickach tak ho nebudeme este obozkavat.

janusha33
1. jún 2012

@katkamiki Ako chce Risko.Tiez ma obcas dni ked mam pocit ze nerobim nic ine len kojim.A cez den mam pocit ze kojim viac ako v noci,respektive castejsie.

lilianka1199
1. jún 2012

inak sa chcem opytat,tie co dojcite deticky,tiez ste take hladne...?? Ja by som stale jedla 😅 😅 😅

mandarinka34
1. jún 2012

ako spinkaju vase deticky?nas na brusku inak ani nechce to sa schuli do klbka a pokojne si odfukuje..este v kociku sem tam zaspi na chrbatiku

katkamiki
1. jún 2012

@janusha33 no presne aj ja, cez den skoro stale 🙂 V noci dva krat asi 🙂 Ale jedny hovoria, ze treba naucit na rezim a niekto ze nie, tak ja neviem, asi zavolam nejaku laktacnu poradkynu, nech poradi 🙂

janusha33
1. jún 2012

@katkamiki Alebo sa skus riadit svojim instinktom a sa rozhodnut sama.Ked chces aby mal rezim tak ho naucis na rezim,ked mu budes chciet nechat slobodnu volu tak mu ju nechas a rezim mu budes zavadzat neskor a pri inych veciach.

janusha33
1. jún 2012

@lilianka1199 No ja tiez pozorujem ze som hladnejsia ako som bola....a stale cosi zobnem a tiez vela pijem vody ale v noci viac ako cez den.Ale aj ked jem viac tak chudnem 😀 😀

janusha33
1. jún 2012

@mandarinka34 Nas na chrbte alebo tak troska na bok otoceny a oprety o postielku.Na brusku bude lezat ked s ho dam na brusko na nohy a mu hladkam chrbat ale nezaspi tak.Na podlozke ked je na brusku tak poctivo dviha hlavu a sa mocuje ale nezaspi tak.

mandarinka34
1. jún 2012

a strasne sa mi maly odraza dam ho na zaciatok postielky a ked ho idem pozriet tak je na konci postielky.aj vo vanicke sa odraza asi mu kupim bazen 🙂

cimage
1. jún 2012

@katkamiki my kojime ked si pyta, vacsinou zaspi pri papani, takze kojime na etapy. Polozim ho do kocika alebo postielky a za chvilu place a hlada. Takze 2hod odstup u nas zatial nehrozi, ale v noci sa budi zhruba kazde 2-4 hodiny. Zalezi tiez od dna, niekedy vydrzi a niekedy papame hadam cely den.

katkamiki
1. jún 2012

@cimage a mate aj take stavy, ze po nakojeni zacne pytat uz o pol hodku? a kojis pri jedom dojceni z jedneho ci oboch prsnikov a kolko minut cca?

babush
1. jún 2012

@katkamiki my kojime, ako si mala vypyta. Niekedy som z toho na nervy ja, ale musim si opakovat, ze je to este male babatko a potrebuje ma citit pri sebe a kolko krat vlastne ani nechce papat, len si podudlat a upokojit sa. Neskor sa to uz bude dat urobit a dodrziavat nejaky rezim, ale teraz su podla mna este velmi mali na nejaky rezim. Pri prvej dcere si pamatam, ze mi sibalo z toho, ako som stale pozerala na hodinky. Ze kedy ma papat, ako dlho papa a tak dookola. Teraz to vobec neriesim a dam, ked si vypyta, ved co ine mi aj ostava 😉 Niekedy chce vypit vela a dam oba prsniky, niekedy len jeden. Niekedy potaha aj 15 minut, niekedy len 5. Ale nechavam to vlastne na malu 😉

zlobinka
2. jún 2012

@keira tie podlozky na prebalovanie s tym okrajom su tak do pol roka maximalne...ja tiez prebalujem v postielke alebo na posteli, alebo na pracke...

zlobinka
2. jún 2012

@janusha33 my mame tiez tie kvapky,ale mame len jednu za den...nasa je tiez nosena babkami na rukach...ide ma porazit zo svokry...stale nam hovorila,ze ju nemame na rukach nosit a hojdat a ked sa narodila..pride kazdy den z roboty a vyse pol hodiny ju na rukach cicika..tak ja vecer co vecer mozem po byte chodit a cicikat,co nechce sama zaspat v postielke..chvalabohu,ze len vecer mame taky problem...manzel ju zas naucil na cumlik...jooj sa musim prisposobit okoliu asi...lebo nik ma nepocuva 😉 ozaj a nasa na zvuky reaguje..aj ked som nechtiac zavrela skrinku hlasnejsie ako som mala tak ju az trhlo...